Sammanfattning

En spelmus utvecklad ihop med välkända och erfarna esportprofiler sätter en hel del krav på pekdonet redan från början. Alla spelare i Ninjas in Pyjamas använder Xtrfy M1 i dagsläget, där många tidigare spelade med Zowie EC-serien. Det är även tydligt att inspiration för formgivningen kommer därifrån.

Detta är inte direkt en dålig sak då båda är väldigt behagliga möss för högerhänta spelare. Något som inte är lika behagligt är placeringen av sidoknapparna, där den främre knappen kräver ett omtag för att nå. Bakre knappen är ungefär dubbla storleken mot sin granne och är betydligt enklare att använda.

Xtrfy_M1-24.jpg

Bolaget har fokuserat mycket på konstruktionen på plasthöljet och kretskortet inuti. Den förstnämnda är ganska osynlig om man inte monterar ned hela höljet, där förstärkningarna hittas i ett av topplocken. För kretskortet gäller det bland annat stabilisator för sensorn, samt en kloss för sidoknapparna vilka ska stabilisera allt.

Spelmusen kommer även helt utan någon mjukvara, utan levereras med förprogrammerade DPI-steg samt möjligheten att ändra uppdateringsfrekvensen. Även belysningen går att justera genom att hålla in DPI-knappen, så trots avsaknaden av mjukvara finns fortfarande en del valmöjligheter.

Sensorn som används är föregående favoriten Pixart PMW 3310, vilka många professionella spelare anser är lättare att använda, just för att den inte är "perfekt". Den klarar av höga hastigheter och är mer förlåtande i precisionen, som tydligen ger större skillnad i mer seriösa speltitlar som Counter-Strike: Global Offensive.

Xtrfy_M1-3.jpg

Prismässigt kostar Xtrfy M1 runt 700 kronor, vilket är väldigt mycket pengar för en spelmus med PMW 3310 och som dessutom är utan mjukvara. Mycket av det är ju på grund av den välbyggda konstruktionen, men för den icke invigde ser det bara konstigt ut att en mus med förra generationens sensor kostar mer än andra toppmodeller.

Sammanfattningsvis är Xtrfy M1 en väldigt bekväm och otroligt lätt mus med tanke på hur stabil den samtidigt är. Prismässigt hamnar den i en lite knepig situation, men i slutändan handlar det fortfarande om ett väldigt bra speldon. Betyget blir bra produkt, där justering av sidoknapparna och ett bättre pris skulle gjort den till en utmärkt.

Xtrfy M1 är en bra spelmus med god ergonomi och stabil konstruktion. En bra produkt, helt enkelt!

Fördelar

  • Bekväm ergonomisk formgivning

  • Bra optisk sensor

  • Stabil och lätt konstruktion

Nackdelar

  • Knepig positionering av sidoknapparna

  • Dyr jämfört med PMW 3360-utrustade möss

Cirkapris vid publicering: 699 kronor
Lägsta pris: