Specifikation och förpackning

Egenskap

Typ

Miditower

Formfaktor

ATX, Micro-ATX

Dimensioner (BxHxD)

210 x 450 x 515 mm

Vikt

7 kg

Material

aluminium

5,25”-platser

3 st. externa

3,5”-platser

5 st. interna, 1 st. extern

Fläktplatser

3 st. 120 mm

Inkluderade fläktar

3 st. Lian Li 120 mm

Antal platser för expansionskort

7 st.

Anslutningar

2 st. USB 2.0, Firewire, ljud in och ut

Nätaggregat

ej inkluderat

Pris i handeln

cirka 2 000 kr inklusive moms

PC-B25 väger in på 7 kg och måtten avslöjar att det rör sig om ett chassi i kategorin miditower. Fläktarna som följer med chassiet är märkta "Lian Li". Detta är något som Lian Li började med kring introduktionen av V Cool-serien. Tidigare var fläktarna märkta Adda, vilka troligen ligger bakom även dessa fläktar. Själva specifikationerna får nog ingen att höja på ögonbrynen, möjligtvis med undantag av priset.

Även om specifikationerna inte avslöjar något revolutionerande med PC-B25 finns det fortfarande många intressanta detaljer att undersöka. Vi börjar med att ta oss en titt på förpackningen och vilka tillbehör som skeppas med PC-B25.

PC-B25 levereras i en papperskartong i färg precis som de flesta andra chassin från Lian Li i de lite dyrare prisklasserna. På förpackningen går att läsa om de olika funktionerna som enligt Lian Li gör chassiet värt att köpa.

När vi öppnar kartongen ser vi att chassiet är väl förpackat med stabiliserande frigolitstöd och omslutet av en blå plastpåse. Den blåa plastpåsen har hängt med ett bra tag. PC-70 levererades även det i en sådan påse.

Inuti plastpåsen ser vi ett reklamblad för andra produkter från Lian Li tillsammans med ett blad med instruktioner. Som vanligt skickar Lian Li med en uppsjö av tillbehör i form av moderkortsdistanser, skruvar och andra tillbehör. Allt detta är förpackat i en vit liten kartong som sitter fasttejpad inuti chassiet.

Längst upp till höger i bild ser vi en påse innehållande gummiringar som används för att montera hårddiskar. Vi hittar även en kabelklämma och ett verktyg för att skruva fast distanserna till moderkortet. Då den cirkelformade ringen på datorn framsida innehåller en ljusslinga behövs en transformator. Denna är tillverkad av Bitspower, vilket lysröret troligtvis också är.

Då chassiet är låsbart ingår även två stycken nycklar, märkta med ett tresiffrigt nummer. För att föra bort den varma luften från nätaggregatet åt sidan har Lian Li inkluderat en plåt som kan monteras utanpå chassiets baksida. Detta kan också bidra till att sänka ljudnivån men samtidigt öka luftmotståndet.

Sist men absolut inte minst hittar vi ett antal plastpåsar innehållande olika skruvar och distanser för moderkortet. Instruktionsbladet som Lian Li skickar med PC-B25 är inte direkt någon bok men klargör ändå de frågetecken som kan uppkomma när man använder chassiet.

Låt oss nu gå vidare till själva chassiet och se vad utsidan har att erbjuda i form av funktioner och ögongodis.