Ljudnivå

Då ingen mätutrustning för ljud fanns tillgänglig kommer endast undertecknads subjektiva åsikt att framhävas i den här recensionen.

Lian Li har som tidigare nämnts placerat PC-B25 i Classical Silent-serien. Detta innebär att ljudnivån står i fokus. Vad är det då som gör att detta chassi förtjänar att ingå i tidigare nämnda serie? Ja, för det första är PC-B25 ljuddämpat men vi ser också andra detaljer såsom gummiupphängda hårddiskar och en tjock dörr som täcker chassiets framsida.

PC-B25 är som sagt utrustat med tre fläktar på 120 millimeter. Fläktarna håller i sig en godkänd ljudnivå men det finns helt klart tystare alternativ på marknaden. De ljudisolerade sidorna och taket på chassiet avlägsnar ljud i allmänhet och vinande ljud i synnerhet. Dörren på chassiets framsida bidrar till att mycket ljud från de två främre fläktarna dämpas. Detta märker man tydligast genom att helt enkelt öppna dörren. Vibrationer orsakade av hårddiskar fortplantar sig inte i chassiet, en del tack vare gummiupphängningen.

Kan vi då säga att PC-B25 är ett tyst chassi? PC-B25 går att få tyst men är knappast särskilt tyst i standardutförande. Det mesta av ljudet smiter ut genom den bakre chassifläkten. Aluminium är inte heller det optimala materialet för en tyst låda, vanligt stål är oftast bättre på att dämpa ljud. PC-B25 är helt klart tystare än chassin ur V Cool-serien men samtidigt inte det tystaste chassiet Lian Li har att erbjuda idag. Det sammanlagda betyget för ljudnivån är i alla fall godkänt.

Näst på tur ska vi undersöka hur väl PC-B25 klarar av att hålla komponenterna svala.