Specifikation och förpackning

Egenskap

Typ

Miditower

Formfaktor

ATX, Micro-ATX, E-ATX

Dimensioner (BxHxD)

205 x 520 x 570 mm

Vikt

12 kg

Material

0,8 mm SECC-stål, plast

5,25”-platser

5 st. externa

3,5”-platser

6 st. interna, 1 st. extern

Fläktplatser (standard)

1 st. 120 mm

Inkluderade fläktar

1 st. 360 mm (290), 1 st. 250 mm (220)

Antal platser för expansionskort

7 st.

Anslutningar

2 st. USB 2.0, Firewire, ljud in och ut

Nätaggregat

ej inkluderat

Pris i handeln

cirka 1 300 kr inklusive moms

CS-EL Diablo är att klassificera som ett miditower-chassie och väger in på 12 kg. Förutom frontpartiet som är i plast är chassiet tillverkat i 0,8 mm SECC-stål. Det finns gott om utrymme för hårddiskar i och med totalt sju stycken 3,5-tumsplatser. Vi ser också fem stycken 5,25-tumsplatser för exempelvis optiska enheter.

Som hos de flesta chassien som säljs idag är även CS-EL Diablo utrustat med "lättåtkomliga" I/O-portar. Dessa är två stycken USB 2.0, firewire samt in- och utgångar för ljud. Som tidigare nämnts är chassiet utrustat med extra stora fläktar. Måtten på dessa är enligt tillverkaren 360 respektive 250 millimeter. Mer om detta längre fram i recensionen.

CS-EL Diablo levereras i en färgglad papperskartong. Det framgår tydligt att det främsta försäljningsargumentet är den stora fläkten i chassiets vänstra sida. Enligt tillverkaren själv rör det sig om det första chassiet på marknaden med en så här stor fläkt.

När vi öppnar upp kartongen ser vi att chassiet är väl förpackat med ett stabiliserande skumgummiliknande material. Själva chassiet är inneslutet i en plastpåse.

Tillbehören återfinns i en vit liten pappkartong som är väl fastsatt inuti chassiet. Innehållet i denna är skruvar, I/O-plåt, fästen för fläkt samt skenor för att montera 5,25-tumsenheterna. Vi får också med en manual som förklarar hur fläktar ska kopplas in och hur hårddiskar och optiska enheter monteras.