Insidan

När vi plockar bort den vänstra sidoplåten ser vi att det finns gott om utrymme i chassiet. CS-EL Diablo stöder alltså förutom ATX- och Micro ATX-standarderna även den större Extended ATX-standarden. Rakt över chassiet löper en stålbalk som har till uppgift att stabilisera chassiet och ge stöd åt nätaggregatet. Vi ser också kablage från I/O-portarna på taket och från fläkten.

Inte mycket att orda om chassiets högra sida. Nere till vänster syns ett hål igenom vilket strömförsörjningen till belysningen i sidoplåten leds. Chassiet känns stabilt även då båda sidoplåtarna är borttagna.

Under buren för 5,25-tumsenheterna hittar vi de sju 3,5-tumsplatserna varav en är ämnad för en diskettstation. Vi ser också att den främre fläkten är utrustad med dubbla fläktgaller, något som försämrar luftflödet. Tyvärr gick det inte att avlägsna frontpartiet utan större ingrepp i chassiet.

I hårddiskburen är en mörkgrå hållare för skenor placerad. Dessa används för att montera hårddiskar. Några verktyg behövs alltså inte. Samma sak gäller 5,25-tumsenheterna som monteras med de lite större skenorna som vi kollade på tidigare.

I bak återfinns en ledig plats för en 120 millimetersfläkt, fästena är utrustade med vibrationsdämpande gummiringar. Vi ser också totalt fyra stycken öppningar för vattenkylning. Det krävs dock att en bit plåt först avlägsnas för att dessa hål ska gå att använda. Expansionskort monteras helt utan skruvar och verktyg behövs alltså inte. Istället används en låsanordning i plast. Expansionsplatserna täcks av tunna plåtar vilka är ganska sköra.

En intressant detalj är att chassiet är utrustat med en brytare som kan kopplas in till moderkortet om det senare har stöd för detta. Datorn kan då ställas in att ge ifrån sig ett högljutt ljud då chassiet öppnas. Detta ska enligt tillverkaren hjälpa till att hålla tjuvar borta, exempelvis på LAN-partyn. Något som vi också lade märke till var att den lilla högtalaren som kopplas in till moderkortet saknades.

Chassiet erbjuder gott om utrymme för nätaggregat och utrymmet är inte begränsat på djupet. De längsta nätaggregaten får således plats utan problem.

Härnäst ska vi slänga ett granskande öga på den omtalade 360-millimetersfläkten.