Test

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

90

Tre påkostade headset för gamers

Alla som spelar datorspel i en form eller annan vet hur viktigt ljudet är för inlevelsen, precisionen och spelupplevelsen. Butikshyllorna är välfyllda med modeller i alla prisklasser. SweClockers gör en djupdykning bland headset för riktiga datorspelare.

327

AMD Dragon – Phenom II

Den nya plattformen AMD Dragon är här. Med processorn Phenom II i spetsen tar processortillverkaren återigen upp kampen med Intel. SweClockers testar och har resultaten.

26

Aopen XC Mini MP45-BDR

Med Intels senaste styrkrets med integrerad grafik samt inbyggd Blu-ray-spelare är Aopen XC Mini MP45-BDR en välutrustad barebone som borde passa perfekt som bas för en liten HTPC. Häng med då vi testar chassit för att hitta dess styrkor och svagheter.

134

Spelmöss: budget mot lyx

Det är ingen hemlighet att nya möss som riktar sig till spelmarknaden ofta kostar rätt mycket. De budgetmöss som vänder sig till spelarna är relativt få men ofta kända. Nya Ace tävlar mot uppstickarna Roccat i ett test som ställer budget mot lyx.

14

Intel P45 – DDR2 mot DDR3

Även om priserna på DDR3-minnen har gått ner, är det fortfarande DDR2 som gäller för många. Vi skall här se närmare på Gigabyte EP45-UD3P (DDR2) och MSI P45 Diamond (DDR3). Är det fortfarande DDR2 som gäller för sockel 775?

51

Stort test av X58-moderkort

Lanseringen av Core i7 har passerat och även om arkitekturen inte imponerar på riktigt alla områden finns det säkert flera som nu kommer att uppgradera. Vi har därför testat totalt fem X58-moderkort från Asus, Gigabyte och MSI för att se vilket som är bäst.

81

Sitecom Gaming Router 300N XR

Vi på SweClockers har fått möjlighet att testa en trådlös router som klarar upp till trehundra megabit per sekund. Tillverkaren säger att den klarar över trettiotusen simultana anslutningar och dessutom får spel att inte lagga. Häng med på ett test av årets värstingrouter!

38

Jetway JBC200C91-230-B

Den strömsnåla Atom-processorn har på sistone blivit väldigt populär bland små billiga bärbara datorer. Nu har den även börjat dyka upp bland mindre stationära datorer och idag testar vi en datorlåda från Jetway som kommer komplett med moderkort och en Atom-processor på 1.6 Ghz.

298

Point of View Geforce GTX 260 Premium

Det nya Geforce GTX 260 216 Core är tänkt att vara en direkt konkurrent till AMD:s HD4870 1 GB. Vi har testat Point of View Geforce GTX 260 Premium i åtta spel och program och jämfört det med HD4870 1 GB. Har Nvidia fog för sin optimism eller får AMD ändå sista ordet?

16

Jetway Xblue P45

Även om det är Core i7 och sockel 1366 som får mycket uppmärksamhet för tillfället är de sockel 775-baserade P45-moderkorten fortfarande högaktuella. Vi skall här se närmare på Jetways Xblue-modell.

17

NAS-jämförelse hösten 2008

Dagens test bjuder på tre stycken NAS-servrar i mellansegmentet som har en mängd funktioner och har plats för fyra eller fem hårddiskar. Vilken har bäst funktioner och samtidigt god prestanda? Läs vidare!

38

Fujitsu-Siemens Amilo Pa-3553

Fujitsu-Siemens Amilo Pa-3553 är en bärbar dator i mellansegmentet med en intressant grafiklösning från AMD. Datorn har två grafikkretsar som jobbar ihop i Hybrid CrossfireX: HD3200 och HD3470. Följ med när vi testar datorn för att se hur bra lösningen fungerar i praktiken.

166

Intel Core i7 920

Nu är det dags. Intels senaste värstingprocessor Core i7 ligger på testbänken, och vi har resultaten. SweClockers ställer nykomlingen mot de mest påkostade processorerna på marknaden idag.

46

Silverstone Fortress FT01

Silverstone har gjort sig kända genom att tillverka bland annat datorchassin av mycket hög kvalitet. Följ med när SweClockers tittar närmare på en nykomling i sortimentet.

21

Foxconn Destroyer

Det har vart lite dåligt med riktigt extrema moderkort för de som vill använda två eller flera Nvidia-grafikkort till ett AMD-system. Foxconn vill råda bot på detta med sin Destroyer. Vi skall här se ifall deras Nforce 780a SLI-moderkort kan klara sig mot konkurrenterna.