Test

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

57

MSI Big Bang Fuzion

Big Bang Fuzion kallas ett nytt moderkort från MSI där det är möjligt att kombinera grafikkort från både AMD och Nvidia i något som kan liknas vid Crossfire eller SLI. SweClockers testar den första modellen med kretsen Lucid Hydra.

94

Snabbtitt på Asus UL30VT

Det är inte en netbook och inte heller en speldator, men väl någonting mitt emellan. SweClockers tar en titt på den kompakta arbetshästen Asus UL30-VT som innehåller en mycket intressant kombination hårdvara.

157

Processorkylare vintern 2009

Med en dassig vinter på många håll i landet räcker det inte med att öppna fönstret för den som är ute efter en extra sval processor. Istället gäller det att vara förberedd med en riktigt maffig processorkylare. SweClockers tar tempen på vinterns modeller.

56

Silverstone Raven 2

Silverstone Raven kallas en datorlåda med stealth-inspirerad design och något så udda som ett moderkort roterat 90 grader. Nu är det dags för den andra generationen att göra entré på marknaden. SweClockers går igenom nyheterna.

382

Prestandadatabas – Solid State Drives

Två nya SSD-enheter dyker in i SweClockers prestandadatabas. Det handlar om Kingston SSDNow V och V+ som framhålls som duktiga budgetalternativ. Frågan är om de kan mer än att bara vara billiga.

60

Fyra moderkort med Intel P55

Intels plattform med styrkretsen P55 har gått upp som en raket på datorhimlen och blivit ett populärt val i mellanklassen. SweClockers undersöker fyra av de mest intressanta moderkorten på marknaden.

182

Radeon HD 5970 – världens snabbaste grafikkort

Grafikkortet Radeon HD 5970 är det senaste tillskottet i den högaktuella Radeon HD 5000-serien. På testbänken står dubbla grafikprocessorer och 31 centimeter glädje.

75

Smygtitt på USB 3.0

Vinterhalvåret bjuder på många spännande nyheter, bland annat det nya gränssnittet USB 3.0. SweClockers kontrollerar om standarden lever upp till förväntningarna.

130

Fyra lyxiga möss för gamers

Gamingmarknaden är på väg att mogna från leksaksstatus till sportutrustning för professionella spelare. SweClockers tar en titt på fyra nya spelmöss i den yttersta toppklassen.

86

Cooler Master ATCS 840

Cooler Master återupplivar den gamla ATC-serien och lovar lyx och flärd med alltifrån lättmetall till smarta lösningar för all slags hårdvara. Följ med på en grundlig genomgång av CM ATCS 840.

76

Antec P183

Vissa datorchassin är mer populära än andra, och till dessa hör Antecs välkända Performance-serie. SweClockers lägger vantarna på den uppdaterade miditowermodellen P183.

124

Radeon HD 5700 och 5850

Med lanseringen av Radeon HD 5000-serien bryter AMD ny mark med de modernaste grafikkorten på marknaden. Nu är det dags för billigare varianter att dyka upp på butikshyllorna. Låt oss presentera mellanklassarna Radeon HD 5770, 5750 och eftersläntraren 5850.

432

Fractal Design Define R2

För några veckor sedan presenterade Fractal Design det uppdaterade chassiet Define R2, som bland annat designats efter medlemmars önskemål i forumet. Nu är det dags att kontrollera om designen står pall i riktiga tester.

76

Nvidia Ion – Asus AT3N7A-I

Plattformen Nvidia Ion är en av årets stora snackisar. Med ett litet och billigt moderkort är det möjligt att bygga en fullfjädrad HTPC som inte bara kan svälja högupplöst video utan också enklare spel. Asus senaste modell får en omgång i testlabbet.

453

AMD Radeon HD 5870

Efter månader av spekulationer och skyhöga förväntningar är det äntligen dags att klämma på nästa generation grafikkort. SweClockers har lagt vantarna på två exemplar av flaggskeppet Radeon HD 5870 – och här är resultaten!