Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

92

"Pentium Anniversary Edition är en AMD-dödare"

En lågt prissatt processor från Intel med god överklockningsmarginal kan slå hårt mot AMD, särskilt bland hemmabyggare och entusiaster.

11

ARM: "Övergången till 64 bitar accelererar"

Brittiska ARM berättar att övergången till 64-bitars processorer för mobila enheter går i ett allt snabbare tempo och de kommande systemkretsarna har fördelar även med dagens mjukvara.

24

Raijintek släpper Morpheus för grafikkort på upp till 360 W

Under parollen designad i Tyskland och tillverkad i Taiwan släpper uppstickaren Raijintek en ny bjässe till grafikkortskylare med hela tolv värmeledningsrör.

180

Säpo vill ha trojaner för avlyssning av datorer

Dagens verktyg räcker inte till för att hålla jämna steg med brottsligheten, menar Säkerhetspolisen, som nu vill kunna använda spionprogram för att avlyssna datorer.

17

Nvidia Shield 2 med Tegra K1 på Antutu

Den handhållna spelkonsolen Nvidia Shield kan vara på väg att få en uppföljare. En ny version med systemkretsen Tegra K1 dyker upp i databasen för prestandatestet Antutu.

63

Geforce Titan Z i handeln innan månadsskiftet

Nvidia har siktet inställt på prestandatronen med nya Geforce GTX Titan Z, som dyker upp i slutet av månaden. Potentiellt rekordhög prestanda kombineras med en hårresande prislapp.

93

Rekordår för nordisk spelförsäljning – digital distribution tar över

För första gången någonsin kan Dataspelsbranschen redovisa siffror över den digitala spelförsäljningen i Norden, som nu omsätter mer än den traditionella butiksförsäljningen.

52

Silverstone Raven RVZ01

I väntan på Steam Machines tar Silverstone sikte på vardagsrummen med den nya datorlådan Raven RVZ01, som trots kompakta mått ska kunna husera ett fullfjädrat gamingsystem.

7

Toshiba och Sandisk gör NAND-flashminne i 15 nanometer

Minnestillverkarna Toshiba och Sandisk meddelar att bolagen inom kort inleder massproduktion av NAND-flashminne i 15 nanometer, som ska användas i allt från smarta telefoner till SSD-enheter.

35

Priserna på DRAM-minnen väntas stiga under tredje kvartalet

Branden i SK Hynix fabrik, skiftat fokus mot mobila enheter och konsolidering väntas tillsammans med säsongsvariationer bidra till ökade priser av DRAM-minnen under årets tredje kvartal.

38

Japan Display tillkännager 4K-skärm för surfplattor i tiotumsklassen

Högre upplösning står på dagordningen när Japan Display presenterar en ny 4K-upplöst skärmpanel för surfplattor, denna gång i den mer lätthanterliga storleksklassen på tio tum.

29

Microsoft släpper Remote Desktop Preview för Windows Phone 8.1

Kort efter lanseringen av Windows Phone 8.1 följer Microsoft upp med en förhandsversion av Remote Desktop, som låter användare fjärrstyra sin Windows-dator med mobiltelefonen.

9

Linksys lovar skaka fram öppen källkod till WRT1900AC för OpenWRT

Den nya trådlösa routern Linksys WRT1900AC marknadsförs för öppen källkod och OpenWRT, men det stämmer inte riktigt med verkligheten. Nu lovar tillverkaren att uppfylla alla löften.

126

Oneplus presenterar One – prispressat flaggskepp med Cyanogenmod

Efter månader av rykten och väl utplacerade läckor lanserar Oneplus telefonen One, som erbjuder specifikationer i toppsegmentet och 64 GB lagringsminne för endast 2 849 kronor.

14

NZXT lanserar Phantom 240

Det senaste tillskottet från NZXT är Phantom 240, som behåller den säregna design bolaget blivit känt för. Samtidigt ligger fokus på god funktionalitet till ett lågt pris.