Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

68

Rykte: Google släpper högupplöst surfplatta, Android 4.2 den 29 oktober

Nästa vecka kan Google presentera en ny surfplatta med högre upplösning än Ipad samt en ny version av operativsystemet Android, det är några av ryktena som nu cirkulerar på nätet.

88

Kassettband mot renässans i serverhallen

En flodvåg av data från molntjänster och forskningsprojekt ställer nya krav på mer kostnadseffektiva lagringslösningar. Forskare vid Fuji Film och IBM tror att nya former av kassettband kan segla upp som alternativ till hårddiskar.

146

AMD storsatsar inför julhandeln – släpper ny prestandadrivrutin och "spelbundle"

Inför höstens och vinterns högsäsong lockar AMD med löften om upp till 15 procent högre bildfrekvens med Catalyst 12.11 Beta. Dessutom erbjuds nya spel på köpet för den som inhandlar grafikkort ur Radeon HD 7000-serien.

129

Upplösningen 4K blir Ultra High Definition

Konsumenter på jakt efter en ny skärm eller tv-apparat får ytterligare en term att hålla reda på. Efter HD och Full HD kommer Ultra HD – även känt som 4K.

184

Battlefield 3 får färgjustering via konsolkommando

Färgfilter i Battlefield 3 är en het potatis bland de renläriga fantasterna. Nu meddelar utvecklarna DICE att ett nytt konsolkommando kan användas för att slå av funktionen.

46

Spelveckan: Ravaged, Chivalry och Diablo III

Den senaste veckan har gått i postapokalypsens tecken med Ravaged, Krater, fristående DayZ och Battlefield 3: Aftermath på tapeten. Här är de senaste sju dagarnas största spelnyheter.

66

Fredagspanelen 45: AMD krisar, Geforce GTX 650 Ti, Netflix och veckans pryl

I fredagspanelen tar SweClockers redaktörer Emil Björklund och Jonas Thörnqvist med tittarna genom veckans hetaste händelser, däribland AMD:s katastrofartade kvartalsrapport och de senaste produktlanseringarna i datorvärlden.

96

Sveriges första Nintendo Wii U på välgörenhetsauktion

Den som vill ha tag på den kommande spelkonsolen Nintendo Wii U innan den officiella lanseringen och samtidigt göra en god gärning får chansen i en välgörenhetsauktion.

170

Stardock släpper skarpa versionen av Start8 – startmenyn till Windows 8

Den som vill gå över till Windows 8 men ändå behålla det traditionella Windows-utseendet kan nu ladda ned den skarpa versionen av Start8 – en kopia av den klassiska startmenyn.

80

Ubuntu 12.10 ute nu

Oktober är inte enbart den stora månaden för Windows 8 utan även tidpunkten för en ny version av den öppna Linux-distributionen Ubuntu, som i version 12.10 integreras med molntjänster.

114

AMD minus 157 miljoner dollar – 1 700 anställda får gå

Efter en dyster kvartalsrapport med brakförlust och mörka framtidsutsikter tvingas AMD att omstrukturera verksamheten och skära ned personalstyrkan med 15 procent.

86

Samsung och LG skjuter upp säljstarten för OLED-baserade tv-apparater

Den som väntar på det första genombrottet för OLED-baserade tv-apparater får hålla ut ett tag till. De koreanska paneltillverkarna Samsung och LG skjuter upp säljstarten till 2013.

227

Apple tvingas be Samsung om ursäkt i 14 punkters Arial

Brittisk domstol fastslår den udda domen där Samsung inte bara frias från anklagelserna om plagiat – Apple tvingas även be det koreanska bolaget om ursäkt.

171

Priserna på hårddiskar mot samma nivåer som före översvämningarna

Naturkatastrofen i Thailand fick priserna på hårddiskar att skjuta i höjden. Nu, ungefär ett år senare, är priserna på väg tillbaka till samma nivåer som före översvämningarna.

37

Intel Atom med åtta kärnor under 2013

Processorn Intel Atom för servrar väntas dyka upp under nästa år. Värstingmodellerna kan innehålla så många som åtta kärnor.