Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

50

"Radeon HD 4850 Overclocked" utmanar Nvidia

Grafikkortskriget är i full gång. AMD lanserade Radeon HD 4850 slutet av förra veckan, ett grafikkort som presterar bättre än Geforce 9800 GTX. Nvidia svarade med lanseringen av det överklockade Geforce 9800 GTX+, som ännu inte hittat ut i butiker. Nu kontrar AMD och planerar att lansera sin egen överklockade variant av Radeon HD 4850.

107

Prestandatester för Radeon HD 4870

ATI lanserade i förra veckan Radeon HD 4850. Inom kort skall ytterligare ett grafikkort bli tillgängligt på marknaden, Radeon HD 4870. Men trots att kortet officiellt inte blivit släppt ännu har den första grundliga artikeln innehållande prestandatester blivit publicerad.

43

Komplett lämnar fyra av tio länder

Det norska bolaget Komplett säljer datorkomponenter i ett flertal olika länder i Europa. Från och med idag stänger de dock ett flertal av dessa, men den svenska kommer även fortsättningsvis att finnas kvar och sälja datorkomponenter till de svenska användarna.

71

Subventionerade spelkonsoler visar röda siffror

Sony lanserade den nya spelkonsolen Playstation 3 i slutet av 2006 och sedan dess har över 13 miljoner exemplar sålts världen över. Totalt sett har denna satsning kostat Sony tiotals miljarder kronor.

18

Bärbar dator med tre olika sorters processorer

Tillverkaren Toshiba utvecklar en laptop som är utrustad med en Cellprocessor utöver den bärbara datorns Core 2 Duo-processor. Detta innebär att datorn har tre olika sorters beräkningskretsar: den vanliga processorn, grafikkortet och den extra Cellprocessorn.

114

The Pirate Bay vill stoppa internettrafiken till Sverige

Efter att Sveriges riksdag röstat igenom den så kallade FRA-lagen utlovar nu The Pirate Bay ett flertal motauktioner. Förutom att införa kryptering av trafiken på sin sida uppmanar nu en av männen bakom The Pirate Bay utländska internetoperatörer att blockera trafik till och från Sverige.

23

Nya certifierade drivrutiner från Nvidia

För ett par dagar sedan släppte Nvidia nya drivrutiner, version 177.35. Dessa drivrutiner fungerar dock enbart på de nya Geforce GTX 200-grafikkorten. Nu har Nvidia släppt en helt ny drivrutin för Geforce 9-serien och äldre.

52

Folding@Home nu på Geforce

Det har länge varit möjligt att köra Folding@Home-programmet på AMD:s grafikkort. Grafikprocessorer är väldigt lämpade till den typen av beräkningar som Folding@Home utför och grafikkorten kan ofta ge bra prestanda. Nu har även Nvidias grafikkort fått en klient.

45

Asus och Alienware satsar på tre Geforce GTX 280

Nvidias nylanserade Geforce GTX 280 är än så länge världens snabbaste grafikkort med en grafikprocessor. Prislappen är därför hög, men det har inte hindrat de exklusivaste datortillverkarna att sälja system med hela tre grafikkort.

80

Bilder på Radeon HD 4870

Inom kort kommer AMD att lansera Radeon HD 4870. Lillebror HD 4850 har visat sig prestera mycket bra, bättre än Geforce 9800 GTX. Det nyare och snabbare grafikkortet i Radeon-serien har potentialen att överraska.

53

Internet kan få nya adresser

De så kallade toppdomänerna är ofta starkt knutna till olika länder. På torsdag är det möjligt att ett beslut inom organisationen som överser dessa toppdomäner ändrar på detta. Vad som skall beslutas är om det i framtiden kommer vara möjligt att skapa helt individuella toppdomäner som likt domäner kan skapas och köpas fritt.

21

SweClockers foldinglag klättrar på topplistan

Folding@Home är ett projekt vars syfte är att distribuera ut beräkningsuppgifter på lediga och frivilliga datorer världen över. SweClockers egna foldinglag har nu nått en ny milstolpe i sitt engagemang, och befinner sig för närvarande på plats 60 bland världens alla deltagande lag.

24

En miljard persondatorer i användning

Enligt analystfirman Gartner finns det nu över en miljard PC-datorer som används aktivt. Det innebär att det finns en fullt fungerande dator per sex-sju personer i hela världen. Gartners uppskattning är dessutom att antalet datorer ökar 12 procent årligen, så det kan mycket väl finnas två miljarder datorer år 2014.

127

OCZ SSD II mot WD Velociraptor

Många hävdar att SSD-hårddiskarna är naturliga ersättare till de regerande mekaniska lagringsenheterna. Western Digital Velociraptor kan trots den åldersstigna tekniken ge svar på tal. Följ med när SweClockers testar de snabbaste konsumenthårddiskarna på marknaden.

20

Energisnålare DDR3

Med varje ny minnesstandard kommer högre hastigheter, men också lägre energiförbrukning. Den nya DDR3L-standarden är just ett steg i denna riktning.