Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

252

Telia sätter pris på Iphone 3G

Den 11 juli kommer Telia att börja sälja den senaste versionen av Iphone i Sverige. Totalt sett kommer tre olika former av abonnemang att finnas tillgängliga, Imini, Imidi och Imaxi.

36

Nu kommer fler toppdomäner

Organisationen ICANN ansvarar just nu för administrativa frågor som rör internet, bland annat vilka toppdomäner (exempelvis com, se, nu) som existerar. Nu har ICANN beslutat att den som vill ska kunna köpa en helt egen toppdomän.

34

Zepto lanserar ny laptop för multimedia och spel

Den skandinaviska laptoptillverkaren Zepto har idag lanserat en ny bärbar modell med multimedia och datorspel i fokus. Datorn heter Nox och har 15 tum-skärm, Geforce 9600M och Core 2 Duo-processor.

74

Gainward tycker om Radeon HD 4000

Gainward har sedan urminnes tider varit trogen Nvidias grafikprocessorer. Nu rapporterar tillverkaren att de kommer att börja sälja grafikkort baserade på Radeon HD 4000 också.

49

Firefox 3 når 20 miljoner nedladdningar

Den nyaste versionen av webbläsaren Firefox släpptes för nedladdning för ungefär en vecka sedan. Under denna tid har hela 20 miljoner personer laddat ner applikationen. De totala marknadsandelarna för både Mozillas och Operas webbläsare har stigit med de nya versionerna.

39

ATI All in Wonder återuppstår

Under tio års tid sålde ATI multimediautrustade grafikkort under namnet All in Wonder. Speciellt med dessa var ingångar för video-signaler och möjlighet att titta på tv på datorn. I och med AMD:s uppköpt av ATI lades denna serie ner, men nu ser det ut som att konceptet återuppstått från det döda.

108

Bill Gates går i pension

Microsofts grundare har efter 33 år på samma företag beslutat att gå i pension. Bill Gates kommer att sluta arbeta på mjukvarujätten redan under denna veckan.

48

Spelsex upprör inte

För tre år sedan släpptes en modifikation till spelet GTA: San Andreas som aktiverade ett dolt sexspel. Modden "Hot Coffee" resulterade i en amerikansk masstämning. Datorspelarna är dock inte så upprörda som kontroversen gav sken av.

16

Asus planerar rörelsekänslig handkontroll

Nintendo Wii är den populäraste spelkonsollen just nu, i alla fall jämfört med de två huvudkonkurrenterna Playstation 3 och Xbox 360. En av de största tekniska skillnaderna mellan Wii och de andra konsollerna är den rörelsekänsliga handkontrollen. Nu har Asus fått upp ögonen för potentialen på persondatormarknaden.

54

Dell klantar sig med tangentborden - igen

I maj erkände Dell att de sålt bärbara datorer med feldesignade tangentbord. Dell bad snabbt om ursäkt och böt ut datorerna med den defekta designen. Nu har Dell trampat i klaveret genom att sälja de konstiga tangentborden igen.

67

Intel kan förändra grafikkortsmarknaden

Idag är det främst ATI och Nvidia som slåss på marknaden för kraftfulla grafikkort. Under nästa år är det dock tänkt att Intel i och med sin grafikprocessor Larrabee på allvar skall börja konkurrera med dessa två företag. Enligt en ansvarig på grafikkortsföretaget BFG Technologies kommer Intels intåg på grafikkortsmarknaden göra att den aldrig blir sig lik igen.

20

Intel skjuter upp flerkärnig Atom

Under den asiatiska datormässan Computex i juni meddelade Intel att de började leverera sin strömsnåla processor Atom. I den första omgången kommer enbart enkelkärniga versioner att säljs, men tvåkärniga modeller har hela tiden varit planerade. Nu uppger en branschanalytiker att Intel flyttat tillverkningsstarten och lansering av dessa tvåkärniga processorer på framtiden.

74

Benq G2400W

Stora och framförallt billiga skärmar är på frammarsch. Den kanske mest förmånligt prissatta skärmstorleken är för närvarande 22 tum, men de större modellerna är på väg in i samma prisklass. Benq G2400W är en av dem.

123

Färska tester avslöjar Radeon HD 4870

AMD ligger inte på latsidan utan lanserar ännu ett grafikkort i den omtalade Radeon HD 4000-serien. Det handlar om den snabbare mellanklassmodellen 4870, som bland annat bjuder på ny minnesteknik och högre klockfrekvenser.

23

Anställda på AMD missnöjda med företaget

På internet finns det många tjänster där anställda kan betygsätta sin arbetsgivare. En sådan tjänst lanserades nyligen och många anställda på teknikföretag har kommenterat företagen de jobbar på. AMD får inte högt betyg i recensionerna.