Toppen med radiatorpaketet

Till att börja med monterade jag fläktarna på min Blackice Extreme III-radiator. Sex stycken 120 mm-fläktar gör ju inte direkt detta till ett tyst bygge, men datorns ljudvolym har aldrig stört mig, så det gick fint ändå.

Sedan var jag tvungen att se till att radiatorpaketet smälte in i resten av temat, så en del tillägg gjordes. Skallen tog jag från en ljuslykta avsedd för små värmeljus. Efter den fått lite färg blev den riktigt mysig.

Nästa steg var att såga upp hålet i toppen för den enorma radiatorn. Efter lite pillande med maskeringstejp, linjal och bläckpenna var jag redo att starta sticksågen.

Här kan jag villigt erkänna att jag inte var speciellt noggrann eftersom detta hål aldrig kommer att se dagens ljus igen, utan kommer att vara helt dolt. I normala fall skulle jag ha varit betydligt mer noggrann.

Här ser man hela härligheten monterad på sin slutgiltiga plats. Som många nog redan tänkt är det lite overkill med sex stycken 120 mm-fläktar, men nu råkar det vara så att jag gillar overkill.

Nu var det dags att gömma hela kylpaketet i en biomekanisk svepning. Här fick jag tänka till lite, för det blev otroligt mycket yta som skulle fyllas med spackel. Eftersom plastic padding är inte det billigaste man kan använda fick jag fundera lite. Till sist valde jag att fylla upp med papper och maskeringstejpa runt hela radiatorn. Idén med pappersfyllnad fungerade fint, gav en bra bas att spackla på och gjorde dessutom att jag mer än halverade mängden spackel som behövdes. Här ser man även skallen på plats med hjälp av en skruvtving i väntan på att epoxy-limmet skulle härda.

Jag började med ett rejält lager spackel över hela ytan. På bilden ser man även hur det första steget i detaljfräsandet har påbörjats.

Efter några timmars bearbetning av spacklet med Dremel och sandpapper lades även här ett tjockt lager primer.

Efter ytterligare ett par timmar med pensel och färg var toppen klar. Jag vill tillägga att färgerna inte riktigt stämmer överens med verkligheten på grund av kamerablixten.