Helgsnack: "Storebror ser dig"

Permalänk
Avstängd

Självklart pågår det i Sverige redan. Redan innan FRA och ännu mer utbrett efter FRA.

Måste man vara oerhört naiv och korkad om man inte är emot ett kontrollsamhälle. Det handlar inte om att ha "rent mjöl i påsen" (som för övrigt måste det vara mest idiotiska argumentet som alltid dyker upp i såna här sammanhang) eller att ingen är intresserad av att du sitter och med dina fapkins och runkar till porntube hela dagarna utan det handlar om att du blir bara mer och mer fråntagen dina konstituella rättigheter, yttrandefrihet och din personliga integritet. Värst av allt är när folk då säger; "vadå personliga integritet? Alla är uppkopplade idag och det finns ingen personlig integritet längre" Idioter.

Om du fortfarande anser att inte spelar någon roll att folk vet vem du är eller vad du gör, då tycker jag att du laddar ett klipp här där du med ditt fullständiga namn, ansikte i bild samt adress och telefonnummer sitter och runkar för allmän beskådning. Jaså, det vill du inte? Du är en jävla hycklare. Du hade ju ingenting att dölja, du har rent mjöl i påsen och du bryr dig inte om din personliga integritet så varför skulle du inte vilja göra det?

Kriget mot terrorn? Seriöst, lägg av. Hur dum får man bli egentligen?

Visa signatur

:¨·.·¨:
`·.  Det spelar ingen roll vad du än säger för min Mac är bättre än din PC.

Permalänk
Medlem
Skrivet av matte2k11:

sitter på krypterad lina hela tiden

Och det hjälper menar du?

Om man samlar lite information om dina vanor online går det att skapa en bild av vad du gör. T.ex, bara en snabb koll gav mig följande information...
Notera att jag inte bryr mig och att även om 50% är falsk info kan man filtrera baserat på profilering.
Notera också att inget är riktat mot dig som person, bara lätt att samla info om dig redan nu. Utan verktyg.

Du kan:

* Vara från Västerås.
* Ha mer än 1 nätaggregat hemma.
* Ha ägt ett Xigmatek Elysium chassi.
* Ha kort stubin och/eller vara lättretlig.
* Ha dålig koll på Watt.
* Haft/ha SLI.
* Ha en förkärlek för MSI.
* Möjligtvis heta Mathias. (stavning irrelevant)
* Gilla Windows 8 mer än Windows 7.
* Ha ett för stort ego.
* Spelat mycket Deus Ex.
* Ha varit intresserad av ett Republic of Gamers moderkort.
* Haft en H80.
* Ha en kopia av Windows 7 home premium sp 1.
* Ha vattenkylning och vara insatt i ämnet.
* Äga en DCP 4.0 pump till din vattenkylning.
* Gilla överklockning och ha ett stort intresse för att lära dig mer om det.
* Sitta på ett FD Arc Mini chassi.
* Sitta på en intel processor och ett AMD grafikkort.
* Tittat på Youtube. (som så många andra såklart)
* Ha (haft?) dålig koll på hur termodynamik fungerar.
* Ha minst ett exemplar av olicensierad mjukvara.
* Äga EK vattenblock till dina delar.
* Begått minst ett regelbrott på swec forum.
* Ägt Nvidia grafikkort, möjligen GTX 285.
* Äger ett 7850
* Ha haft ett yrke inom elektronikbranschen.
* Möjligtvis ha en förkärlek till polka.
* Gilla noctua fläktar.

Okej så en snabb profilering enbart baserat på den informationen... Notera att det kan vara helt fel och det är lite poängen med då ingen är perfekt. Inte heller NSA/CIA och ett misstag från deras sida kan snedställa hela ditt liv.
Notera igen, inget personligt. Detta är bara ett experiment.

Profilen säger:

* Du är ung. (Under 30 år)
* Du köper mycket datordelar och lägger mycket tid och energi på din dator.
* Du handlar online.
* Du är äldre än 18 år.
* Du har ingen högskoleutbildning i fysik.
* Du har genomsnittliga betyg från skolan.
* Du tänjer på reglarna.

Om jag skulle vara intresserad skulle jag gräva mer och få fram mer information. Dock är det irrelevant för tråden och detta är redan off topic.
Poängen är att bara för att man är anonym i sitt surfande betyder inte detta att det inte går att avslöja vem du är genom mycket letande.
Har man då också tillgång till nättrafiken från roten kan man lätt reda ut exakt vem du och din familj är, vilka du umgås med och vad du har för intressen. (förutom det som är listat ovan)

Att vara helt anonym innebär att man inte säger ett jota. Det är som dom säger i USA, om polisen tar in dig för att du är misstänkt för ett brott skall du inte säga något alls till dom. Inte ett ord.
För säger du att du var hemma kl 8 på kvällen men det visar sig att du kom hem 8:30 så kan ditt uttalande användas mot dig. Vad gjorde du dom 30 minuterna innan du var hemma? Varför sa du att du var hemma 8:00? Brottet begicks 500 meter från din bostad kl 8:10, du hade gott om tid på dig att springa hem på dom 20 minuterna.
Säger du att du var i affären och inte hade en klocka på dig så frågar dom vad du köpte. Missar du då att berätta att du köpte en hammare och en hammare användes vid genomförandet av brottet blir det automatiskt så att du inte ville berätta detta. Dessutom är ju dina fingeravtryck på hammaren som brottet begåtts med.

Då kommer du med "Jamen jag köpte ju en hammare för att jag tappat bort den andra", vilket bara ignoreras av polisen.

Låter verkligen nätövervakning som något bra då? Trots att du kör krypterad trafik...?
Varför kör du krypterad trafik? Vad har du att dölja? Du kan mycket om datorer (säger polisen) och försöker förbli anonym online, vad har du gjort som gör att du måste gömma dig?

Du blir nu stämplad som misstänkt för att du försöker skydda din identitet.

Visa signatur

Chassi: Svart, PSU: 230 volt, Moderkort: Stort, CPU: Med fläkt, Minne: Tappat, GPU: Klarar MsPaint jättebra, Hårddiskar: Stor och liten, Mus: Med rullhjul, Tangentbord: Svenskt, Skärm: Platt

Permalänk
Skrivet av hyrman:

Herre gud nu vet dom ju att ja sitter hemma å spelar wow å dricker öl.
tänk om dom kommer å tar min öl

Japp! för du spelar inte som schaman och du dricker inte Bigbrother ale.

Permalänk
Inaktiv

Kul att ni tar upp det här temat! Jävla viktig sak.

Det är fint att man bojkottar företag som snällt spelar med, t.ex facebook. Men man får inte låta sig tystas ner, om folk glömmer bort temat och inte ställer till med besvär så kommer situationen bara förvärra sig tills den dagen "fel person" tar över makten, och då är det för sent.

Politiska motståndare skulle ju ganska enkelt kunna sättas dit genom att man t.ex laddar upp barnporr på deras datorer. Och om nu inte social likvidation är kraftigt nog så har ju tekniken kommit så långt att det säkerligen finns massvis av möjligheter att utföra obemärkta fysiska likvidationer av "dissidenter".

Permalänk
Medlem

Om vi ska tolerera övervakning för att vi inte har något att dölja, varför är då övervakning hemlighetsstämplad?

Permalänk
Medlem
Skrivet av thomas_skane:

Om vi ska tolerera övervakning för att vi inte har något att dölja, varför är då övervakning hemlighetsstämplad?

För att det på allvar finns stater, organisationer och människor som fortfarande gillar Platon.

Visa signatur

🖥️:Phanteks Evolv X | Ryzen 7 5800X3D | Noctua nh-d15 chromax.black | 8x Noctua NF-P14s Redux 1500 | Gigabyte x470 Aorus Gaming 7 Wifi | Kingston Renegade 32Gb 3600Mhz | Samsung 990 Pro | ASUS TUF 3080 12Gb | Cougar CM 700W | Acer XB27HU | Mionix Naos QG | CM Storm QuickFire TK MX Blue |

"Bättre bli motbevisad - än förklarad skyldig"

Permalänk
Medlem

NSA har nog ett finger med i spelet på nya Xbox One och det är därför som Kinecten måste vara inpluggad för den ska funka, om dom nu inte har backat på den biten också vilket jag hoppas dom kommer att göra.

Visa signatur

I ate a clown once, he tasted funny :)

MB: Asus X99-A, GPU: Asus GTX980Ti, CPU: Intel 5820K, Ram: 16GB 2666Mhz, Ljud: Sound Blaster Z, Skärm: ASUS VG278H 120Hz., Datakunskap:Amatör

Permalänk
Medlem
Skrivet av Megacrash:

Du och alla andra får väl skaffa Burka om ni är rädda för kameror:D

http://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/70599/images/2010/burka_72795115...

Jag rekommenderar dig att studera folk tryck och vad det innebär. Förföljelse. Hur det påverkar dig och din omgivning. Jag rekommenderar även att du studerar historik från länder där diktaturer är ett faktum. Eller hur kommunism funkade när fel man satt på rätt stol som Stalin. Och hur han behandlade folket. Eller hur Hitler behandlade folket. Hade man en enda avvikelse. Så man blev en belastning för samhället så skulle man avrättas. Detta är skräck scenarier som historien spelar upp om och om igen i världen.

Hur folket har det i Syrien idag. Antar du inte har sett hur det ser ut när ens polare blir avrättad av polisen för din polare hade öppet talat om sitt missnöje över nått på politisk nivå. Livet i Norden är lugn i jämförelse. Men studera gärna i ämnet om det kommer för alltid vara så.

Visa signatur

---===<( Phrosen Dream )>===---

Permalänk
Medlem

Stallman hade rätt.

Permalänk
Medlem

spela roll!

om det kan leda till att terrorister och massa idioter kan åka dit e man såklart positiv till detta...jag e nog ganska ointressant för 6 miljarde innevånare så jag KANSKE kan tycka detta e ok...MEN om detta då missbrukas och olika länder spionerar på saker (vilket dom gör iafall) så kanske det kan leda till krig...då e man ju såklart INTE positiv till detta...men som lilla jag så skiter jag faktiskt i ifall nån vill kolla mej. e ju nästan kul ifall lilla jag kan vara intressant för någon...vet inte riktigt vilket ben jag ska stå på i detta...ser för o nackdelar, men hur som hälst så skiter alla i vad jag tycker och då e man ju där igen...spela roll

Visa signatur

MB: Asus prime z790-p CPU: intel 13900k ddr5 corsair 5600ghz HDD: 2gb nvme sysdisk

Permalänk
Medlem
Skrivet av errt:

Om nu kryptering funkar så kan man ju undra varför de satsar så mycket på övervakning av internet.

Så nästa fråga blir ju, kan man lita på krypteringsmetoderna idag ? Rent matematiskt så kan man det men lite märkligt är det allt att de tycker att de kan få ut något av denna massövervakning.

Ett klokt krypterat meddelande kostar både tid och pengar att knäcka. Väl när dom kommer in i meddelandet så måste informationen oxo vara relevant i tiden. Men är man lite uppfinnings rik så står även meddelandet i coder. Och givetvis inte hela informationen i ett enda meddelande. Det försvårar bara för den som vill få ut informationen. Men detta meddelande du skriver här eller på annan communety sida räcker för dom att skapa en profil av vem du är. Vart du bor. Vem du umgås med. Vad du tycker. Hur du tänker. Med den informationen skulle man tekniskt sätt kunna vrida emot dig för att slutligen få dig i fängelse. Även så det utåt ser lagligt ut. Till och med skulle man kunna attackera alla dina åsikter genom åren så pass att du psykiskt blir utmattad att stå till svars att du bryter samman och ger ett erkännande till ett brott du inte begått. Det är bara fantasin som stoppar en från vad man kan göra med all den information som lagras på internet. Ordspråket "Knowledge is Power" är av högsta grad att beakta. Många värkar tro att detta inte skulle missbrukas. Det kanske inte kommer göras det dom första åren. Men en vacker dag kliver fel man på för första gången på sitt jobb och inser vilken makt han eller hon har. Och utnyttjar det. Det är då det blir väldigt fel.

Visa signatur

---===<( Phrosen Dream )>===---

Permalänk
Medlem
Skrivet av LoppanH:

NSA har nog ett finger med i spelet på nya Xbox One och det är därför som Kinecten måste vara inpluggad för den ska funka, om dom nu inte har backat på den biten också vilket jag hoppas dom kommer att göra.

Det stämmer faktiskt och det stavas PRISM. NSA kommer med hjälp av Xbox One samla in data, bild, ljud, uppgifter osv.
https://en.wikipedia.org/wiki/PRISM_%28surveillance_program%2...

Visa signatur

Chassi: Fractal Meshify, Skärm: LG C2 oled, GPU: AMD 6950XT, CPU: Ryzen 5800X3D, M2: 1TB , SSD: 480GB, M2 1TB, PSU: Dark Power Pro 1500W, Mobo: ASUS TUF GAMING X570-PLUS, RAM: 32GB Ripjaws @ 3600MT, Mus: Logitech G502X Matta: Steelseries QcK Heavy, Tbord: Logitech MX Mech Mini, Hörlurar: BD DT1990 Pro, DT770 PRO, Superlux HD-668B, Sennheiser HD599 OS: Win11. AI: Tascam US-20x20, Monitorer: Yamaha HS7 x2.
Citera när ni svarar! :)

Permalänk
Medlem

Shit vad många här inne är naiva.

Vi som bryr oss vill ha ett öppet samhälle där alla får uttrycka sig fritt, från vänster till höger, från Hinduismen till Det flygande spaghettimonstret. För att kunna få det måste vi alltid motarbeta övergripande övervakning av medborgarna.

[Wall of text]

Ni undrar vem som övervakar er, ni tror inte att de är intresserade av just er? Om vi kollar hur unga män i Sverige röstar, så ser det ut att va långt till höger i många fall, som det ser ut är det också högern som gillar polisiär och militär makt som kontrollfunktioner i samhället, övervakning och registerföring är utmärkta verktyg för dessa två maktorgan. Det slutar dok inte där för på vänsterkanten är det precis lika jävligt, Sovjet, need I say more? Vilken sida du än står på så är sannolikheten hyfsat stor att du råkar stå på fel sida när makten skiftar.

Just idag har inga av dessa någon större makt i Sverige men för bara 15 år sedan kom vänsterpartiet in i regeringen genom ett samarbete med socialdemokraterna, vänsterpartiet hette fram till 1990 vänsterpartiet kommunisterna, kommunisterna var just de som hade makten i tidigare nämnda Sovjet. Just nu ser det ut som att Sverigedemokraterna vilka är någon slags blandning av extremhöger och gullig idyllvänster, samlar fler och fler väljare kanske så många att de uppnår en tydlig och avgörande vågmästarroll i riksdagen.

Så vi har alltså som jag ser det väldigt goda skäl att gör allt vi kan för att minska risken inte för övervakning och datainsamling för det kommer ske men för att det som samlas in och analyseras kommer till användning utanför det område det var ursprungligen avsett för. Att bara tyst sitta och se på och passivt bli analyserad av politiska intressen är inte en bra medelväg. Det är inte lagom!

Det handlar inte om vilken film du eller jag piratade i förrgår så länge det inte var en filmatisering av mein kampf, det spelar heller ingen roll om det skulle vara en MP3a som piratedes så länge ni inte lyssnar lika slaviskt till internationalen som jag dricker O'boy till frukost.

Den riktigt stora käftsmällen kommer när det visar sig att vi är aktiva på flashback, vi må få skriva näst intill vad vi vill där utan att bli avstängda av moderatorerna men det är under inga omständigheter hemligt vem som har skrivit där eller vad personen har skrivit (datalagringsdirektivet). Du kanske inte kan lista ut vem som är vem men det kan FRA eller NSA eller Mossad, apropå Mossad så är mycket av det som skrivs på FB antisemitiskt och om det nu skulle vara så att du är pro Israel så finns det ett flertal säkerhetstjänster i de olika arabländerna, jag har t.ex för mig att Iran har en ganska välutvecklad säkerhetstjänst om inte Iran så är jag säker på att Egyptens säkerhetstjänst inte skyr några medel när de vill ha fram information, vi har ju våra två helt egna tortyroffer därifrån som flögs dit härifrån av CIA med säkerhetstjänstens goda minne. Dom fick ju komma tillbaka till Sverige efter några år i fängelse väldigt medmänskligt.

Och ni som säger att ni är så bra på att skydda er, säg att ni har rätt, ni säger allt helt anonymt på internet, det märks att ni har trafik, enbart mängden trafik och mönster i den avslöjar mer än ni tror. Ni har väl sett filmer där befälen utlyser radiotystnad inför viktiga operationer. När fienden tystnar vet man att man ska va på alerten. Det vet många småbarnsföräldrar så länge barnen låter vet man vad de gör, när barnen gör något de vet att de inte får så gör de det tyst. Den som vill spionera kommer göra det i ett annat lager av kommunikationen.

[/wall of text]

Edit: Det var mina 8 bitar

Såg att jag fick #256 i tråden
Permalänk
Medlem
Skrivet av GaMeR2K5:

Som sagt... jag har inget att dölja, så mig gör det absolut inget.

Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.

Benjamin Franklin

Permalänk
Skrivet av scrub:

Krypterat alla diskar, låser alltid datorn när jag reser mig från stolen, skriver bara personlig info i mail och liknande, då med en mail jag bara använder till det.
Använder olika usernames på alla sidor, använder alltid proxys på sidor som jag inte litar på, har inte facebook, har ett steam acc där jag inte har en enda irl kompis på, irl är på skype, internet steam.

Fungerar skitbra, absolut inte socialt handikappad på något sätt, tvärt om tycker folk det är lite speciellt och hemligt när dom inte kan få tag på mig så lätt.
Har 2 telefoner, 1 till mina riktiga kompisar, nära och kära, och 1 kontantkorts telefon till folk jag inte litar på eller inte träffat under en längre tid.

är jag paranoid?

Dold text

Edit: Blev för nojjig.

Visa signatur

Dator:: P9X79 Deluxe || Intel Core i7-3930K CPU @ 3.20GHz, Corsair H100 || Corsair Vengance 4x8 GB @ 1600MHz || Samsung 830 128GB || AMD Radeon HD 7870 ~Stock ||
Laptop:: ASUS Zenbook i7, 4gb ram, nVidia 620m

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lofen:

Shit vad många här inne är naiva.

Vi som bryr oss vill ha ett öppet samhälle där alla får uttrycka sig fritt, från vänster till höger, från Hinduismen till Det flygande spaghettimonstret. För att kunna få det måste vi alltid arbeta mot övergripande övervakning av medborgarna.

[Wall of text]

Ni undrar vem som övervakar er, ni tror inte att de är intresserade av just er? Om vi kollar hur unga män i Sverige röstar, så ser det ut att va långt till höger i många fall, som det ser ut är det också högern som gillar polisiär och militär makt som kontrollfunktioner i samhället, övervakning och registerföring är utmärkta verktyg för dessa två maktorgan. Det slutar dok inte där för på vänsterkanten är det precis lika jävligt, Sovjet, need I say more? Vilken sida du än står på så är sannolikheten hyfsat stor att du råkar stå på fel sida när makten skiftar.

Just idag har inga av dessa någon större makt i Sverige men för bara 15 år sedan kom vänsterpartiet in i regeringen genom ett samarbete med socialdemokraterna, vänsterpartiet hette fram till 1990 vänsterpartiet kommunisterna, kommunisterna var just de som hade makten i tidigare nämnda Sovjet. Just nu ser det ut som att Sverigedemokraterna vilka är någon slags blandning av extremhöger och gullig idyllvänster, samlar fler och fler väljare kanske så många att de uppnår en tydlig och avgörande vågmästarroll i riksdagen.

Så vi har alltså som jag ser det väldigt goda skäl att gör allt vi kan för att minska risken inte för övervakning och datainsamling för det kommer ske men för att det som samlas in och analyseras kommer till användning utanför det område det var ursprungligen avsett för. Att bara tyst sitta och se på och passivt bli analyserad av politiska intressen är inte en bra medelväg. Det är inte lagom!

Det handlar inte om vilken film du eller jag piratade i förrgår så länge det inte var en filmatisering av mein kampf, det spelar heller ingen roll om det skulle vara en MP3a som piratedes så länge ni inte lyssnar lika slaviskt till internationalen som jag dricker O'boy till frukost.

Den riktigt stora käftsmällen kommer när det visar sig att vi är aktiva på flashback, vi må få skriva näst intill vad vi vill där utan att bli avstängda av moderatorerna men det är under inga omständigheter hemligt vem som har skrivit där eller vad personen har skrivit (datalagringsdirektivet). Du kanske inte kan lista ut vem som är vem men det kan FRA eller NSA eller Mossad, apropå Mossad så är mycket av det som skrivs på FB antisemitiskt och om det nu skulle vara så att du är pro Israel så finns det ett flertal säkerhetstjänster i de olika arabländerna, jag har t.ex för mig att Iran har en ganska välutvecklad säkerhetstjänst om inte Iran så är jag säker på att Egyptens säkerhetstjänst inte skyr några medel när de vill ha fram information, vi har ju våra två helt egna tortyroffer därifrån som flögs dit härifrån av CIA med säkerhetstjänstens goda minne. Dom fick ju komma tillbaka till Sverige efter några år i fängelse väldigt medmänskligt.

Och ni som säger att ni är så bra på att skydda er, säg att ni har rätt, ni säger allt helt anonymt på internet, det märks att ni har trafik, enbart mängden trafik och mönster i den avslöjar mer än ni tror. Ni har väl sett filmer där befälen utlyser radiotystnad inför viktiga operationer. När fienden tystnar vet man att man ska va på alerten. Det vet många småbarnsföräldrar så länge barnen låter vet man vad de gör, när barnen gör något de vet att de inte får så gör de det tyst. Den som vill spionera kommer göra det i ett annat lager av kommunikationen.

[/wall of text]

Edit: Det var mina 8 bitar

helt rätt...man ska vara glad när småungarna låter...om dom INTE gör det...det e då man ska checka vad dom håller på med,,,annars ere oxo jättebra skrivet o förklarat...jag tror inte heller att detta betyder att nu kommer jag torska för jag laddade ner senaste wallanderfilmen typ....detta e väl för att man ska kunna avhysa en 9/11 igen...det ska kanske vara lagligt att kunna kolla upp men aldrig a döma någon ifall man med ett "electic eye" märker nåt brottsligt...wierd tanke men iafall kan man förhindra saker i tid...

Visa signatur

MB: Asus prime z790-p CPU: intel 13900k ddr5 corsair 5600ghz HDD: 2gb nvme sysdisk

Permalänk
Avstängd
Skrivet av T-tus:

Jag rekommenderar dig att studera folk tryck och vad det innebär. Förföljelse. Hur det påverkar dig och din omgivning. Jag rekommenderar även att du studerar historik från länder där diktaturer är ett faktum. Eller hur kommunism funkade när fel man satt på rätt stol som Stalin. Och hur han behandlade folket. Eller hur Hitler behandlade folket. Hade man en enda avvikelse. Så man blev en belastning för samhället så skulle man avrättas. Detta är skräck scenarier som historien spelar upp om och om igen i världen.

Hur folket har det i Syrien idag. Antar du inte har sett hur det ser ut när ens polare blir avrättad av polisen för din polare hade öppet talat om sitt missnöje över nått på politisk nivå. Livet i Norden är lugn i jämförelse. Men studera gärna i ämnet om det kommer för alltid vara så.

Det handlar inte bara om öppet förtryck på det sättet. Något som många verkligen verkar ha missat. Utan de stora problemen går i denna ordningen: Staten/eliten förtrycker och övervakar människor, företag och media --> Media blir förtryckta, förföljda, mördade, åtalade: Resultat de kan inte övervaka makten eller företag ---> Vilket leder till att just DU får det ekonomiskt mycket sämre, kanske du mister ditt jobb, din rätt till att prata om problem, att uttrycka din åsikt. Detta är saker som sker redan idag, nu.
Det kan vara hela orsaken till den dåliga ekonomin.
Jag rekar också denna YT film, Centry of self Den handlar om hur enkelt du manipuleras.

I Tyskland kom Hitler till makten genom att vanliga människor resonerade som så "Eftersom det inte just nu drabbar mig direkt, så bryr jag mig inte". Det var när man började döda "oönskade människor, så som först cp skadade, senare kriminella, senare judar och till sista var alla på listorna.

Permalänk
Medlem

Vad är det för trattar som tror att de inte har något att dölja?

ALLA har något att dölja och om du inte har det blir det som i Orwell's 1984 där alla vet en sak men säger en annan för de vet att de inte kan säga något.

Vad kan hända i framtiden? Vad händer när nästa Hitler, Stalin, Pol Pot eller Jean Kambanda poppar upp och har tillgång till detaljerad information om varenda människa. Övervakningen handlar om att skapa profiler och kan med hög säkerhet fastställa din bakgrund, om du är invandrare, etnisk tillhörighet, vilket politiskt parti du röstar på osv. även om du inte skriver det rakt ut tex. beroende på vilka sidor du gillar på facebook osv.

Alla borde bry sig om detta även om du "inte har något att dölja" just denna dag. Jag har inget att dölja i mitt hus heller men inte fan tänker jag tillåta att det sätts upp dolda övervakningskameror eller att poliser gör en husransakan utan att jag vet om det när jag inte är hemma.

Visa signatur

Desktop - Intel i7 6700K | Asus Z170-A | 32 GB Corsair DDR4 | RX 6700 XT w/ Arch Linux
Laptop - Thinkpad X1 Carbon Gen. 4 w/ Arch Linux
NAS - Ryzen Pro 3400G @ 35W | 64GB ECC | 32 TB HDD w/ TrueNAS Core

Permalänk
Medlem

Tur att man sitter på en privat VPN då , Lycka till USA

Visa signatur

7800X3D//4090
MINT XFCE // W11 🤮

Permalänk
Medlem
Skrivet av HeavenOnEarth:

Ur ett politiskt perspektiv så tror USA att dom äger hela världen så jag skulle inte ha förväntat mig någon annan respons från resterande världsdelar.

Olja, Diamanter och Heroin, sen bombar dom allt som är i vägen. ^^

Nja, tänk om USA inte agerat som de gjort. Talibanerna hade förstört halva jorden, Irak skulle skaffat kärnvapen och kommunismen hade tagit över världen.

Att folk säger "mordet på Osama bin LAden" och "9/11 är ett insider jobb" är så mycket struntprat det kan bli och jag måste säga att jag ärligt talat blev förvånad över de första 2 sidorna i tråden. Trodde folk hade mer förnuft i sig.

Visa signatur

Citera för svar

Permalänk
Medlem
Skrivet av Omitron:

Kommunikationen är krypterad och din identitet "skalas" bort över ett par tusen router-hopp så det går inte att identifiera avsändaren och ej heller att läsa trafiken.

Nu har jag inte läst hela tråden, så det kanske redan nämnts, men i alla fall. Det stämmer inte riktigt. Om man gör rätt så är det omöjligt att få fram din riktiga IP-adress genom Tor/I2P/liknande. (Se upp Javascript/Java-applikationer/liknande som kan få fram din riktiga IP, och se även upp för DNS-läckor).
Sedan från slutnoden i Tor, är trafiken inte längre krypterad såvida servern du ansluter till inte leverar en krypterad anslutning (https t. ex.). Detta betyder att slutnoden i Tor kan snappa upp all trafik som går till och från din dator via Tor. Därifrån kan FRA eller NSA avlyssna hej vilt, och även den som äger slutnoden.

Här är en intressant dragning om darknets från Defcon: http://www.youtube.com/watch?v=eRqsfNqXBKM

Sen ska man också tänka på att även om man inte använder sitt riktiga namn, och använder Tor så är du aldrig mer anonym än det du lägger upp på nätet.

Själv har jag just börjat kryptera det mesta. Kör OpenPGP på mailen, och försöker få vänner och bekanta att göra detsamma (även om det går lite trögt). Krypterar även SMS/MMS med TextSecure (går också här trögt att få vänner och bekanta att göra detsamma).

Själv har jag inte Facebook, av olika anledningar. Men jag använder dock Instagram, och försöker tänka igenom varenda gång jag lägger upp en bild: är detta något jag vill visa för vem som helst? går det att knyta till någon identitet jag använder på nätet? etc.

Det här med "jag har inget att dölja"... Jag har inget att dölja, jag låser ändå min dörr. Jag hade inte heller blivit glad om någon följde efter mig och antecknade allt jag gjorde under en dag.

Visa signatur

Desktop|i5 3570k(@4,4GHz)|Asus P8Z77-V|AMD 6950|12GB RAM|Crucial BX500 480GB|Manjaro|
Laptop|Lenovo T440s|i7|8GB RAM|Debian Jessie|
Server|Fujitsu Primergy TX1310|G1820|8GB RAM|15TB|Unraid|
Ring, lånad mail

Permalänk
Medlem

Jag inser att jag är gammal, när jag har läst nästan alla inlägg i den här tråden. Jag växte upp i en tid när ingen satt hemma och skrev vad de gjort under dagen (annat än möjligen i en dagbok som gömdes väl) och publicerade detta för alla att läsa. Man delade inte heller med sig av bilder, för de hamnade i nåt med tiden allt dammigare album.

Har svårt att förstå denna iver att visa upp för andra vad man gör, särskilt när det gälller skitsaker (som en del varit inne på här). Antagligen är ni som skriver här mer medvetna än många andra om hur bör bete sig på nätet, så jag tycker ni kan sluta kasta naivitetsargumentet på varandra.

När bloggandet kom igång på allvar så tittade jag lite på några och bestämde mig snabbt för att allt detta ointressanta skitsnack - det var inget för mig. FB inte heller. Twitter inte heller. Vill jag torgföra mina åsikter så ringer jag någon eller pratar med frugan, eller deltar i något ämnesriktat forum.

Orkade du läsa ända hit?
Jag heter inte Karl.

Permalänk
Medlem
Skrivet av jakkes:

Nja, tänk om USA inte agerat som de gjort. Talibanerna hade förstört halva jorden, Irak skulle skaffat kärnvapen och kommunismen hade tagit över världen.

Att folk säger "mordet på Osama bin LAden" och "9/11 är ett insider jobb" är så mycket struntprat det kan bli och jag måste säga att jag ärligt talat blev förvånad över de första 2 sidorna i tråden. Trodde folk hade mer förnuft i sig.

Okej, tänk efter lite nu va?

Ponera först att USA inte existerat alls. Då hade Storbritannien antagligen haft hela Amerikanska kontinenten under sin regim. Man kan med ganska stor säkerhet säga att varken du eller jag existerat om så var fallet. Samma med Hitler och så vidare och så vidare.
Det säger förståss inte mycket då någon annan hade kommit fram och jävlats istället.
Troligt att atombomben inte hade blivit uppfunnen eller åtminstånde inte använd.
Vad nu Storbritannien hade gjort för "bra" saker kan vi ju bara fantisera om, en trolig effekt hade varit att Amerikanerna (britterna i Nordamerika) fortfarande varit slavdrivare.

Okej, ponera nu att USA efter andra världskriget gett fan i att bråka och hållit sig till sitt egna. Då hade Sovjet (Ryssland) tagit över hela Tyskland, Ryssarna (om dom skulle hållit sig till resten av dess historia) hade invaderat Afghanistan som vanligt men antagligen också "vunnit" den kampen och Talibanerna hade aldrig existerat. Osama bin Laden hade aldrig varit aktuell och New Yorks skyline hade sett ut som den gjort innan September 2001. (Antagligen)
Vad det gäller resten av världen och kommunism, ingen vet vad som skulle hända men antagligen hade hela Europa gått in i ett tredje krig mot Sovjet om dom försökt pressa på folk kommunismen.

Men okej, säg att USA slutat bråka med folk efter Vietnamkriget då? Sovjet hade fortfarande invaderat Afghanistan och Mujahideen hade format Talibanerna som i dagsläget hade regerat i Afghanistan. Men dom hade inte haft skäl att bråka med USA eftersom USA inte bråkar med dom. (WTC hade antagligen stått kvar idag)
Saddam Hussein hade inte fått stöd från USA i sin jakt på makten i Irak, Irak hade inte haft anledning att bråka med USA och inte heller ansett sig behöva kärnvapen då läget i mellanöstern hade (troligen) varit stabilt. (Iomed att USA inte heller hade blandat sig i Irans affärer)
Sovjet hade antagligen inte kollapsat då dom hade sluppit leka "vem har störst arsenal" med USA de nästkommande 30 åren.

...

Ponera att Hitler aldrig hade kommit till makten och Japan inte hade kommit på den "smarta" iden att spela USA i händerna med att attackera först...
Då hade USA fullföljt sina tidigare planer på att invadera Kanada. (För att driva ut det brittiska styret från hela kontinenten)

Ja, vi kan fortsätta prata om alternativa scenarion hur länge som helst...
En gemensam nämnare i minst 90% av alla scenarion är att USA varit inblandade på ett eller annat sätt. Hmm... HMMMMMMMMM...?

Visa signatur

Chassi: Svart, PSU: 230 volt, Moderkort: Stort, CPU: Med fläkt, Minne: Tappat, GPU: Klarar MsPaint jättebra, Hårddiskar: Stor och liten, Mus: Med rullhjul, Tangentbord: Svenskt, Skärm: Platt

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zpiritual:

Vad är det för trattar som tror att de inte har något att dölja?

ALLA har något att dölja och om du inte har det blir det som i Orwell's 1984 där alla vet en sak men säger en annan för de vet att de inte kan säga något.

Vad kan hända i framtiden? Vad händer när nästa Hitler, Stalin, Pol Pot eller Jean Kambanda poppar upp och har tillgång till detaljerad information om varenda människa. Övervakningen handlar om att skapa profiler och kan med hög säkerhet fastställa din bakgrund, om du är invandrare, etnisk tillhörighet, vilket politiskt parti du röstar på osv. även om du inte skriver det rakt ut tex. beroende på vilka sidor du gillar på facebook osv.

Alla borde bry sig om detta även om du "inte har något att dölja" just denna dag. Jag har inget att dölja i mitt hus heller men inte fan tänker jag tillåta att det sätts upp dolda övervakningskameror eller att poliser gör en husransakan utan att jag vet om det när jag inte är hemma.

hahaha bra skrivet...men ifall du ändå e orolig över att dom sätter upp electric eye för att titta på dej då måste du vara en väldigt viktig person...tror du att nån bryr sig ifall dom kan se dej skita...tänk själv ifall jag var just electric eye...faan ha typ 6 milijarder toaletter att titta på...liiite less o se. jag antar att det är till för att göra viktiga saker kompis...men jag förstår ju hur fel det kan bli oxo...men det e ju såhär iafall...ere nån här som inte trodde det? allt kan hackas...allt lagras...o det skrivs biljarders med ord i världen varje deg...good luck för de som får jobbet att gå igenom allt som ska kallas "bad"

Visa signatur

MB: Asus prime z790-p CPU: intel 13900k ddr5 corsair 5600ghz HDD: 2gb nvme sysdisk

Permalänk
Medlem
Skrivet av lolight:

Det handlar inte bara om öppet förtryck på det sättet. Något som många verkligen verkar ha missat. Utan de stora problemen går i denna ordningen: Staten/eliten förtrycker och övervakar människor, företag och media --> Media blir förtryckta, förföljda, mördade, åtalade: Resultat de kan inte övervaka makten eller företag ---> Vilket leder till att just DU får det ekonomiskt mycket sämre, kanske du mister ditt jobb, din rätt till att prata om problem, att uttrycka din åsikt. Detta är saker som sker redan idag, nu.
Det kan vara hela orsaken till den dåliga ekonomin.
Jag rekar också denna YT film, Centry of self Den handlar om hur enkelt du manipuleras.

I Tyskland kom Hitler till makten genom att vanliga människor resonerade som så "Eftersom det inte just nu drabbar mig direkt, så bryr jag mig inte". Det var när man började döda "oönskade människor, så som först cp skadade, senare kriminella, senare judar och till sista var alla på listorna.

precis...problemet som denna tråd handlar om är ju inget nytt...bara att en kille snackat och talat om det vi redan visste...vem ere som trodde nåt annat "oh...my god...is this reality?) det e ju bara att fortsätta att låtsas att vi då inget vet...vi kan inte göra nåt åt det för ifall vi skulle det skulle vi gjort det för länge sedan...detta e inget nytt...retsamt men så ere...tror jag iafall

Visa signatur

MB: Asus prime z790-p CPU: intel 13900k ddr5 corsair 5600ghz HDD: 2gb nvme sysdisk

Permalänk
Medlem

kickinback, kanske är intressant med en mer välrenommerad dokumentär: Olivers Stones aktuella: The Untold Histor yOf The United States (från 2012)

Visa signatur

Gaming: Playstation 5 | Server: FreeBSD | Core i5-3570k | Fractal Design Define C | Corsair 16GB RAM | HTPC: RPi5 | LibreElec | Chromecast | Laptop: MacBook Air M1 2020 | Phone: iPhone 13 Mini | AP: Ubiquity Unifi | Router: Vanilla FreeBSD + Packet Filter FW

Permalänk
Medlem

Skrämmande att så många tycker det inte är någon fara bara för att man inte gjort något kriminellt. Sker redan idag att nåns åsikt registreras på tex Facebook nånstans och sen kommer hela havets stormar dundrande och svartlistar dig, skriver vinklat om dig och så vips är din karriär kanske över bara för att du inte har "rätt" åsikt tex.

Ett annat exempel är när du nånstans under din tid på Facebook lyckats på något vis lyckats ha en misstänkt terrorist på din facebook friends (som vi alla vet inte betyder ett skit), sen får du ditt U.S Visa indraget eller nekat pga av det (Kommer jag ihåg rätt så var den nån som det hände i år som, skrev en artikel om det)

Visa signatur

Main Rig
Intel Core i5-4690K @ 4.5Ghz | MSI Z97 Gaming 5
2x4GB Kingston HyperX | EVGA 780 Ti | Darkpower Pro 750W
Samsung SSD 850 Pro 256GB | Corsair Obsidian 800D
Custom Water Cooled

Permalänk
Inaktiv

Fler avslöjanden, men EU har väl inget att dölja?

http://www.dn.se/ekonomi/usa-avlyssnade-eu-kontor/

"Dokumenten visar enligt Der Spiegel hur USA:s säkerhetsmyndighet NSA avlyssnat samtal, telefoner och epost med EU som uttryckligt mål. Bland annat ska amerikanerna ha installerat buggningsutrustning i EU:s representation i Washington och infiltrerat
dess datanätverk. NSA-experter ska ha suttit i avskärmade lokaler inne i Natos högkvarter i Bryssel och därifrån ha infiltrerat EU:s telekommunikation i samma stad."

Sköna allierade, men kanske standard att alla lyssnar på alla?
Vilken värld

Permalänk
Medlem
Skrivet av TheCadde:

Troligt att atombomben inte hade blivit uppfunnen eller åtminstånde inte använd.

Varför? Hade vi inte haft flygplan heller?

Skrivet av TheCadde:

Då hade Sovjet (Ryssland) tagit över hela Tyskland, Ryssarna (om dom skulle hållit sig till resten av dess historia) hade invaderat Afghanistan som vanligt men antagligen också "vunnit" den kampen och Talibanerna hade aldrig existerat. Osama bin Laden hade aldrig varit aktuell och New Yorks skyline hade sett ut som den gjort innan September 2001. (Antagligen)

Hela öst-världen hade blivit fattig, taliban-liknande organisationer skulle antagligen uppstå - ungefär som i Sydafrika.

Skrivet av TheCadde:

Vad det gäller resten av världen och kommunism, ingen vet vad som skulle hända men antagligen hade hela Europa gått in i ett tredje krig mot Sovjet om dom försökt pressa på folk kommunismen.

Typ det västvärlden med USA i spetsen gjorde?

Skrivet av TheCadde:

Men okej, säg att USA slutat bråka med folk efter Vietnamkriget då? Sovjet hade fortfarande invaderat Afghanistan och Mujahideen hade format Talibanerna som i dagsläget hade regerat i Afghanistan. Men dom hade inte haft skäl att bråka med USA eftersom USA inte bråkar med dom. (WTC hade antagligen stått kvar idag)

De hade bråkat med andra istället, sak samma med vem? Men okej, jag köper det just nu.

Skrivet av TheCadde:

Sovjet hade antagligen inte kollapsat då dom hade sluppit leka "vem har störst arsenal" med USA de nästkommande 30 åren.

Positivt? Stor fattigdom och miljoner människor skulle dö i läger.

Skrivet av TheCadde:

Ponera att Hitler aldrig hade kommit till makten och Japan inte hade kommit på den "smarta" iden att spela USA i händerna med att attackera först...
Då hade USA fullföljt sina tidigare planer på att invadera Kanada. (För att driva ut det brittiska styret från hela kontinenten)

Uhm, va?
http://news.nationalpost.com/2012/09/21/no-secret-plans-to-in...

"As late as the 1930s, U.S. war planners were still drawing up “worst-case scenario” schemes to conquer Canada"

Vad är det för konspirationsteorier folk får i sig? "9/11 är ett insider jobb", lol.

btw, Kickinback är den enda jag sett hittills som inte är USA-hatande förutom jag.

Skrivet av kickinback:

tag

Visa signatur

Citera för svar

Permalänk
Medlem

Edit: efter lite eftertanke så..

Ska jag försöka att inte falla för troll igen.

efter lite eftertanke så insåg jag att det jag skrev kunde vara stötande.