Inlägg

Inlägg som hejo har skrivit i forumet
Av hejo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mental
Nej, det är postens strul, eller visst, det är delvis datorbutikens "fel" då de envisas med att skicka som företagspaket och inte postpaket...

Jag råkade ut för exakt samma problem för ca 2 år sedan när jag beställde från Datorbutiken. Mina paket blev utskrivna felaktigt och skickades som företagspaket till mig som privatperson. Detta resulterade i att jag fick vänta nästan en vecka extra för att paketen skulle ändras till Postpaket innan de kunde levereras till utlämningsstället.

Av hejo

När inkom de olika paketen till postens närmaste sorteringscentral? Vore intressant att veta. Posten är inte längre att lita på och då tycker jag inte att de inblandade parterna i detta ska behöva sota för deras hantering. Som någon nämt tidigare så spelar det också stor roll var man bor.

Av hejo

Stäng av datorn, dra ut kabeln till din 19" LCD och ha enbart i kabeln till din MIRAI skärm när du startar datorn. Du borde få bild direkt vid uppstart då vid BIOS etc. Windows känner också då att du bara har en skärm inkopplad och ska aktivera/anväda sig av den enda inkopplade skärmen.

* Du bör starta om datorn mellan alla kabelbyten. Framförallt när det gäller DVI-utgångarna så att det säkerställs att dessa aktiveras redan från uppstart.

Av hejo

Troligtvis codec problem, testa olika spelare, exempelvis VLC eller MPC och se om det hackar även med dessa för att utesluta om den inspelade filen har dropped frames eller ej. Ang. problem och felsökning med FireDTV tycker jag du skall kolla in supportforumet på www.tystpc.nu där det finns mycket duktigt folk just för FireDTV boxarna.

Lycka till

Av hejo

Om du vill ha så bra ljud som möjligt så ska du hålla dig ifrån allt vad standard konsument plastpaket har att erbjuda och satsa pengarna på antingen profesionella studiomonitorer eller en enklare hi-fi setup. Det går att hitta bra saker för de pengarna.

Ett tips är Sonic Impact T-Amp och ett par bra hi-fi högtalare med så hög känslighet som möjligt för att kunna få ut det mesta ur T-Ampen.

Av hejo

AVG Free är mycket bra, uppdateras fint och håller en hyggligt låg profil i operativsystemet - och gör ett bra jobb. Kör det på Vista x64 Business

Av hejo

Kollade runt själv för ett tag sedan, tycker chieftec gör bra och solida chassien som fungerar bra just för enklare serverlösningar.

Mitt val blev Chieftec WH-01 serverchassiet:

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=323601
http://www.chieftec.eu/index.php?option=com_content&task=view...

Mycket gott om plats då det är ganska djupt. Bra och relativt tyst 38x120mm serverfläkt medföljer. Alla platser är antingen 5.25/3.5". Jag har den som filserver och hårddiskarna får bra med luft mellan sig så att det inte behövs så mycket extra kylning.

Av hejo

Fullkomligt bortkastade pengar! Lägg pengarna istället på bättre CPU och GFX. Det finns bra Intel NIC:s för 300-400 Kr.

Av hejo

Har du en relativt modern dator så räcker ditt moderkorts integrerade ljudkort troligtvis fullt tillräckligt för ändamålet. Det är inte särskilt troligt att det har bättre DAC än Marantz SR-6001.

Ljudkortet behöver enbart ha DD/DTS passtrough om du vill kunna köra flerkanalsljud via S/PDIF eftersom din förstäkare har inbyggt stöd för Dolby Digital osv. Det bästa är att låta förstärkarens decoder göra jobbet, bland annat för att konverteringen ska ske så nära slutsteget som möjligt för att minimera analoga (läs störningskänsliga) signalvägar.

Optisk anslutning är att föredra för att förhindra spänningsvariationer mellan dator och stereo/tv.

Av hejo

Du behöver ha ett slutet / underhållsfritt batteri i så fall. För att inte spela slut på det krävs också en kraftig batteriladdare vilket totalt sett kommer kosta mycket mer än ett bra begagnat slutsteg designat för 230V.