Inlägg

Inlägg som hejo har skrivit i forumet
Av hejo

Annonsen är avslutad

Av hejo
Skrivet av learjet:

V1 / V2 på GPU (LHR) ?

V1 ingen begränsning

Av hejo

Dator Intel 9900K med Asus GeForce RTX 3080

Intressekoll på speldatorn då Xboxen används i större utsträckning för spelande när tid finns. Hela datorn är i nyskick då den knappt använts.

Intel Core i9-9900K
ASUS TUF GeForce RTX 3080 OC 10GB
ASUS ROG Strix Z390-E GAMING
HyperX Predator 3200MHz 32GB (4x8GB)
Arctic Cooling Liquid Freezer II 280
Seasonic Focus GX 750W
Corsair 4000D Airflow Black
Kingston A2000 500GB M.2 NVMe

Ej byten. Säljer inte grafikkortet löst.
Betalas med Swish. Kan hämtas i Lerum

Hör av er vid intresse!

Läs hela annonsen här

Av hejo

Uppgraderingen till 16 MB RAM var smärtsam för plånboken!

Köpte 2 x 4 MB stickor EDO SIMM RAM 72-pin mitten på 90-talet.

Det var hiskeliga summor då minns jag. Trodde då aldrig att jag skulle köpa någon mer datorkomponent som kostade så mycket. Oj vad fel jag hade

Av hejo

Alltid trisst med tjutande komponenter. Kan vara svårt att få ordning på om man inte är beredd på att börja byta ut hårdvara. Det kan skilja stort mellan olika moderkort också, inte bara PSU:n som påverkar. Hade själv ett 3090 från MSI som lät förskräckligt på min Ryzen rigg, men knäpptyst på Intelbrädan. Samma PSU.

Webhallen testade säkerligen din GPU på en annan uppsättning hårdvara, så resultatet blev ett annat.

Av hejo
Skrivet av Rekl3M:

Oj, jag hade sett fel, jag trodde jag hade tre kablar, det är bara dessa två sladdar i bild som jag har tillgång till. Då är det väl mer eller mindre kört kan jag tänka mig?

Testa dra ner powerlimit på kortet och sätt en FPS cap och se om det blir stabilt. 3090 kan dra iväg extremt i vissa scenarion, framförallt de som är överklockade. Har samma GPU som dig och trots bra kvalitets PSU innan fick jag gå upp till ett 1000W för att få hela riggen stabil på maxload.

Av hejo

Transienterna är inte nådiga med vissa 3090. Trodde jag satt relativt safe med ett Seasonic kvalitetsagg på 750W men icke. Lyfte riggen till i mitt tycke absurda 1000W, också Seasonic och då försvann dessa omstarter. Testa också att FPS-cappa till rimliga nivåer så det inte sticker iväg flera hundra FPS till ingen nytta vid exempelvis mellanladdningar. Hjälpte till viss del.

Av hejo

Använder du rätt fiberkabel mellan dina SFP-moduler? (multimode/singlemode)

Av hejo
Skrivet av Gimbal:

Jag är ingen jättefantast men flyger runt lite emellanåt och har på sista tiden provat att köra VR med en oculus quest 2 via air link. För att datorn ska orka med har jag tvingats ställa ner allt ordentligt och det går ändå på knäna, men sweet jesus vilken skillnad på inlevelse det blir.

Är det ens möjligt att gå tillbaka till den vanliga plattskärmen efter några kvällar i VR?
Jag är tveksam...

Kan bara instämma! Det är något helt annat med VR och FS2020 och det kommer säkert bara bli bättre

Det kan ju minst sagt vara rätt körigt att få till en bra framerate, framförallt i städer med fotogrammetri. Om du inte redan provat så kan jag tipsa om att ställa ner FOV multiplier i Oculus Debug Tool eller i Oculus Tray Tool. 0.65-0.75 brukar funka för de flesta utan att det blir märkbart sämre FOV, på så vis behöver din dator inte rendera lika många pixlar, som du ändå inte kan se i kanterna. På köpet kan man öka på supersamplingen, så att bilden blir riktigt crisp med Oculus Quest 2.

Av hejo
Skrivet av griid:

Hej!

Har precis fått mitt asus 3080 strix oc och har inte märkt av något spoltjut i något annat spel, men i MSFS får jag märktbart med tjut.
Någon mer som stött på detta och visst är det inget att oroa sig över?

Strixkorten verkar surra en del tyvärr. Men inget att oroa sig för. Lägg in en FPS cap på flight sim på ex. 60 fps i Nvidia kontrollpanelen så drar det inte iväg onödigt mycket i menyer mm. Spelet når sällan över den nivån ändå pga cpu begränsning.

Av hejo

Du verkar lika kräsen som mig.

Ubiquiti router (pro sortimentet) och 1 till 2 av deras accesspunkter. Klart

Av hejo

25 st cirka försvinner snabbt.

26499 kr

ASUS GeForce RTX 3090 ROG Strix OC
https://www.komplett.se/product/1168438/datorutrustning/dator...

Edit: Slut på 20 min

Av hejo
Skrivet av The Slayer:

Vad kör ni andra för kontroller i spelet?

Fyller på här med fler omdömeslösa förslag Jag kör Honeycombs Flight Yoke och mina Fanatec pedaler som roderpedaler. Honeycomben har varit restad i princip sen FS2020 släpptes men finns nu att få tag på i Sverige, kan verkligen rekommendera den.

Har även en VKB Gladiator NXT som är extremt prisvärd men tyvärr har ingen svensk ÅF fått upp ögonen för det märket ännu, men finns inom EU så inga konstigheter att beställa hem.

Av hejo
Skrivet av Keydie:

Hej, kan ta den för 700 kr idag, bor själv i Lerum 🙂

Det är taget. Skicka mig ett PM så bestämmer vi mer där

Av hejo

Noctua NH-D15 chromax.black

Felköp av mig, passade inte med minnena så bra ihop med mitt MB/chassie. Tänkte använda denna i andra datorn, men det blir inte av och nu har öppet köp gått ut!

Någon Sweclockare som behöver en grym luftkylare så finns det att hämta i Lerum, eller så kan jag skicka med postnord efter Swish-betalning.

Nyskick med alla tillbehör och monteringsdetaljer, bara gjort en provmontering.

Läs hela annonsen här

Av hejo

Det är ju dyrare än scalpers på Blocket haha. Hade det inte spårat innan så har det gjort det nu.

Men miners köper även 3090 för vilka priser som helst?

Av hejo

Måste ändå varit det första grafikkortet man skaffade sig. Tseng Labs ET4000. Då var man glad för bättre färger och kunna köra 800x600! Wow. Minns också ett Nvidia Riva TNT2 som ett trevligt minne

Av hejo

Kul med egna projekt!

Jag började skissa på en egen rigg för några år sedan, men kostnaden stack iväg rätt snabbt om man exempelvis jämför med färdiga diton. Jag köpte en Sim-Lab frame som jag sen anpassat precis som jag ville ha den, till ungefär halva priset mot att beställa alla profiler, skruvar, vinklar själv. Jättenöjd! Kan verkligen rekommendera deras prylar

Utgick från GT1-Evo för 329 €
https://sim-lab.eu/shop/product/slc001-gt1-evo-sim-racing-coc...

Av hejo
Skrivet av P.E:

Jag har fullt upp med att använda mitt G2 till MSFS och simracing.. med glasögon.
Jag har förmodligen haft tur för jag har inga av dom problem man kan läsa om med G2.
Uppgraderade från Rift S och är hur nöjd som helst.

Skrivet av hulkenstrong:

Nope. Upptagen med att ha kul med min G2. Den ultimata VR upplevelsen till dagens datum.

Skrivet av Alphahanne:

Använder också mitt och är hur nöjd som helst. Bara väntar på linserna så jag slipper ha glasögonen på och det blir förhoppningsvis ännu bättre.

Kul att höra! Jag har följt utvecklingen av Reverb G2 sedan jag returnerade mitt första efter jul med en besviken känsla. Inte riktigt kunna släppa att det är så många olika uppfattningar om framförallt sweetspot, så i veckan skaffade jag mitt andra G2. Det är avsevärt bättre när det gäller sweetspot, vilket på sätt och vis gör mig förbryllad då ex. "MRTV" kom fram till att alla var precis likadana, sen låter jag det vara osagt hur pålitlig han egentligen är. Han har ett nära samarbete med ex. HP och vill inte bränna några broar där, var inte direkt någon väl utförd testmetodik heller. Bestämde mig helt enkelt för att ta reda på mer själv!

Nu har det ju gått några månader och det verkar ha tillkommit en del uppdateringar både kring OpenXR och Nvidias drivrutiner som enligt trådar på reddit och flightsim forum påstås förändra sweetspot till det bättre bara genom mjukvara. Är det något ni märkt av?

Kanske det som jag nu märker, eller att jag fått ett headset med bättre kalibrerade linser?! Det är i vilket fall en mycket bättre upplevelse och sweetspot är inte störande på något vis längre som mitt första G2, datorn är hårdvarumässigt likadan.

Av hejo

Inte mycket liv i den här tråden längre. Har alla lämnat tillbaka sina G2?

Ville bara tipsa om att VR Cover facial interface finns nu i EU store att beställa till Reverb G2 för 29€ om någon är intresserad. Vad jag förstått så är den snarlig originalet men har två olika tjocklekar, så kanske kan förbättra FOV något. Men sannolikt inte lika bra som 3D printade / frankenfov etc.

https://eu.vrcover.com/