Inlägg

Inlägg som hest har skrivit i forumet
Av hest

Vet att man inte går miste om någon bildinformation i ramen, men det såg ändå inte bra ut. Man kanske vänjer sig?

Skrivet av anon170706:

Tanken där var att kanske först köpa en skärm för att spela på och sedan när man får in mer pengar (en ny dator kostar ju ändå en del) köpa en skärm till.
När jag då har två skärmar så spelar jag på en och har den andra skärmen till övrigt under tiden (t.ex surfande, wiki-letande osv)

Sen när det än en gång kommer in lite mer pengar så köper jag en tredje skärm för att spela på alla tre.

Men det som förmodligen kommer ske är att jag köper två skärmar direkt och sedan en tredje i ett senare skede.

Ok, för det ändamålet är två skärmar riktigt schysst! Back in the days brukade jag köra WoW-raids och kolla på TV-serier samtidigt.

Av hest

Sorry för något off-topic, men hur spelar man på 2 skärmar? Får man inte en fet ram i mitten av synfältet om man delar upp vyn på två?

Det kanske beror på vilket spel man spelar, vilka är då det?

Av hest

Om du inte redan har en SSD, så skulle jag gissa att det ger en ganska bra prestandaökning i WoW.

Av hest

Dess framgång lär ju bero mycket på hur bra Oculus Rift lyckas bli. Klart man kan använda Sixense utan VR, men det verkar som att majoriteten av de som ansluter sig på kickstarter har just VR i tankarna.

Men om Oculus Rift nu blir en succé, så kommer detta vara en självklar produkt att köpa till.

Av hest

Jag kör utan problem på en i5-ultrabook med HD4000-grafik. Måste såklart köra lägsta grafikinställningarna, men det är inget man märker av ändå.

Av hest

Skiter i vilket om det finns pekfunktion eller inte, så länge skärmen är matt.

Av hest

Från vad jag läst mig fram på AnandTech så verkar HD5100 inte inkludera Crystalwell, vilket är lite av en besvikelse. Får väl vänta tills nästa generation innan de bakar in det som standard.

Av hest

Du kommer inte kunna trycka in 16gig i många av de du har på listan. Utöver det hade jag valt en med matt display som fixar 1920x1080. Har själv en bärbar med 1366x768 som jag caddat en del i, och det känns sjukt trångt.

Av hest

Computer, load up Celery man, please.

Av hest

Innebär det att de slutar jaga pirater?

Av hest

Det beror helt och hållet på vilken sorts spel man ämnar att spela. Många av de spelen jag spelar numera hade jag gladeligen kört via molntjänst, men då finns det självklart andra titlar där en låg latens är skitviktig.

The Sims, Civilization V eller Dragon Age hade funkat ypperligt - Rock star hero(?), Battlefield 3 eller Starcraft II hade inte gjort det. Sen finns det många genrer som hade hamnat i gränslandet - de skulle eventuellt kunna funka. Då tänker jag på spel som Mass Effect, GTA och 'plattformspel'.

Den stora vinsten måste ju ändå vara att grafiken kan bli helt gudomlig, men frågan är ju om det är viktigare än speldesignen?

Av hest
Skrivet av Luddevig:

Köpte datorn i tisdags kväll, de skickade den igår kväll och jag hämtade upp den idag fredag. Den är mycket tunnare än de andra 13.3-tummarna vi har hemma, och väger dessutom lite mindre.

Ringde till Fujitsu och mycket riktigt kan man få tillbaka pengarna i utbyte mot att man gör vissa saker. Han jag pratade med sa att han skulle skicka mail med dokument och grejjer, men det har inte kommit än, så jag antar att det kommer på måndag, då jag redan har åkt till Tyskland, så att jag får fixa allt därifrån :/

Men eftersom dessa Fujitsu-datorer från CDON verkar vara populära kommer hålla er uppdaterade om hur jag får tillbaka pengarna för Windows-licensen, så kanske några andra också sparar sig 500kr

Hur har det gått?

Av hest

Tack för alla råd och att ni delat med er av era erfarenheter.

Det blev Fujitsun, har ju bara ett år kvar i skolan och efter det finns det stor sannolikhet att bli tilldelad något robustare av framtida arbetsgivare.

Av hest

Behöver råd om studiedator.

Har efter en lång tids letande kommit fram till följande produkter:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=1353032,1040278

Just nu lutar det åt HP:n då datorn främst skall användas till att arbeta med uppsatser, lättare CAD och presentationer. Har absolut inget emot att kunna spela spel när jag är ute och reser, men i så fall inga tunga titlar. Sen har jag fått för mig att HP har högre byggkvalitet, samt att supporten är bättre - eller är jag helt fel ute? Det som talar för Fujitsun är väl priset och HD4000, samt att den ser riktigt fräsig ut.

Dessutom funderar jag också på om batteriet på Fujitsun någonsin kommer att kunna bytas, vilket riskerar att sänka andrahandsvärdet markant om batteriet blir helkasst inom 2 år. Samtidigt har jag ingen som helst koll på vilken livslängd man kan förvänta sig av en laptop, och hur vanligt det är att man skaffar ett nytt batteri. Så dela gärna med era synpunkter!

Av hest

Bortsett från vad den förmodligen kommer kosta, så lär det vara den perfekta pluggdatorn. Eller ja, det beror ju på vad man pluggar, men den lär ju fixa Word, Excel och Powerpoint.

Av hest

Om du kan leva med att punga ut några hundralappar till: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1353032

Av hest

Laddade precis hem hamachi, så är helt ny på det, men det säger att det krävs password till att connecta till "Mincraft Linoworld"

Av hest

Hur är betraktningsvinklarna på bildskärmen?

Av hest

Om datorn i huvudsak är till för CAD och modellering, så lär en i7 vara det klokare valet.

Av hest

Gäller detta även för laptops?