Inlägg

Inlägg som Tyler D har skrivit i forumet
Av Tyler D

Byta upp sig från D3000

Hej!

Jag är lite sugen att ta ett steg upp i kameravärlden. Äger i dag en D3000 sen två år tillbaka.
Har kollat lite på D90 som ligger på en lagom prisnivå (5500:-).
Vad skulle ni rekommendera som nästa kamera? Vill helst fortsätta med Nikon.

Jag kan tänka mig att lägga 5-6K för huset.

Mvh

Av Tyler D

Jag köpte en ny Yamaha DT 50r -05 (EU). Nypriset var 28k. Men när jag köpte den så skulle -06 modellerna komma och jag fick denna -05 för 20k. Jag sålde den ett år senare med 900mil på mätaren för 19k. Det var en riktigt bra affär. Så man kan göra bra affärer på nyare mopeder också. Dock får man punga ut med en hel del och har man tur får man igen det mesta. Tänk på att det är svindyrt att försäkra en moped. I alla fall en EU-moppe, har för mig att jag betalade 5500:-.

Av Tyler D

Klarat allt på första. A1, A, B och E. Dock är farsan trafikskolelärare så det har hjälpt en del

Av Tyler D
Skrivet av nfskillen:

http://www.sweclockers.com/forum/101-skarmar-och-tv-apparater...
Detta är ju lite mer inne på det, tror det går att bygga tunna skärmar men efterfrågan är nog inte speciellt stor och priset kanske blir högre och det kanske är för få som är villiga att betala.

Ops, missade den. Du har säkert rätt! Men jag är en av de få som faktiskt är villig att betala några extra slantar för en slimmad och clean skräm. Hoppas jag får uppleva det en vacker dag!

Av Tyler D

Varför finns det inte "riktigt" tunna skärmar?

Jag har tänkt att jag ska köpa en ny skärm inom en snar framtid. Sen började jag fundera över varför alla skärmar är så tjocka? Om man jämför med min macbook så är skärmen knappt 0.5cm skulle jag gissa på. Det är ju en bärbar dator, men endå. Vad är begränsningen, varför är det omöjligt att göra en stationär skärm lika tunn ?

Mvh

Av Tyler D
Skrivet av Drawmly:

Nej, H55 kortet är inte bakåtkompatibelt med sandy bridge. Sandy bridge kommer att släppas 5'e januari om jag kommer ihåg rätt, och jag är säker på att det inte kommer ta allt för lång tid (om någon alls) innan mini-itx kort släpps. Vad är det du ska använda datorn till? Spelande? I så fall kommer en sandy bridge processor göra liten skillnad för dig prestanda-mässigt med tanke på att du bara kommer få plats med ett grafikkort i en mini-itx låda, vilket kommer göra att processorn med största sannolikhet inte kommer vara en flaskhals.
Men du skrev att det skulle vara en workstation. Behöver du i så fall något grafikkort över huvudtaget? Tex. Intel core I5 650 har ju inbyggt grafikkortet vilket räcker bra om du inte ska spela på den.
Om du hade klarat dig med ett inbyggt grafikkort hade jag dock väntat på sandy bridge. Dels för vad jag har läst så kommer grafik-delen i sandy bridge bli mycket bättre än den som sitter i dagens i5 och i3'or. Och dels för att det då kommer 4-kärnors processorer med inbyggt grafik (i5 650 har bara två kärnor).

Tack nu hänger jag med lite bättre!
Jag håller på en del med fotoredigering, sen är jag även sugen på nya Call of Duty. Så jag har tänkt att köpa ett riktigt grafikkort. Känns ju lite dumt att köpa en gammal plattform om den kommer att dö ut snart. Men jag vet inte om jag orkar vänta en månad till, börjar klia lite i fingrarna nu. Är det dumt att köpa ett 1156 system tycker du? Kommer ju att förlora en del pengar på det.

Btw, vet nu när AMD kommer med sin nya plattform?

Mvh

Av Tyler D

Beslutsångest. Hur ska jag göra, köpa nu eller vänta på Sandy Bridge?

Hej!

Jag har inte varit så insatt i datorvärlden den senaste tiden.Men jag tänkte iaf bygga en mini-itx burk som workstation.

Följande setup:
MB : Gigabyte H55-USB3 mini-itx
Cpu: I5 760
minne: Corsair xms3 eller dominator
Gfx: ?
Chassi: Sliverstone SG-05.

Har knappt läst något om Sandy bridge. Har förstått att det är en ny processor serie som släpps i början av Januari men sen vet jag inte så mycket mer...

Är de nya processorerna bakåtkompitabla? tex kan jag köra en ny processor på h55 kortet?
Om jag nu skulle vänta tills Sandy Bridge släpps så antar jag att det i alla fall tar några månader innan det släpps ett kompitablet mini-itx kort?

Hur hade ni gjort köpt/väntat ?
Vill inte ha en stor burk. Atx tiden är förbi;)

Tack på förhand!

Av Tyler D

Hjälp med installation av program

Hej!

Morsan jobbar som lärare och i skolan använder de tunna kilenter med programmet Citrix. Allt de gör sparas på en server, ja ni fattar säkert hur det funkar.

Nu är det så att hon vill installera Citrix på sin privata laptop för att komma åt allt skolarbete. Jag har gjort det flera gånger förut, bland annat på windows xp och vista. Xp gick bra men vista var lite knepigare men ja
g fick det tillslut att fungera. Nu har hon en ny laptop med windows 7 och där har jag kört fast.

Hon har fått en skiva från skolan med program och certifikat. Programmet heter "Citrix program neighborhood" som inte uppdateras längre sen några år tillbaka. Vilket gör att det inte är kompatibelt med windows 7.

Programmet går att installera men inte att starta. Jag får denna felkod:

Cannot connect to the Citrix metaFrame server.
SSL Error 5: An unclassified SSL error .(error code: 0x80090304 -
Det går inte att kontaka den lokala säkerhetskontrollen (LSA))

Vad ligger felet? tror ni att det går att använda på windows 7 fast det egentligen är utvecklat för xp ?

Det går ju att använda "windows xp mode" i windows 7 men jag är rädd att det blir för komplicerat för henne.

Tack på förhand!

Av Tyler D

Jag skulle vilja ha "Windows home server" men den finns inte att ladda ner på "msdnaa Software center". Jag hittade denna länk https://msdn.microsoft.com/en-us/subscriptions/securedownload... Under Operating Systems finns det "Windows home server". Men vilka kan ladda ner från den siidan? Jag kan bara ladda från MSDNAA software center som inte har windows home server...

Av Tyler D

haha, sorry skummade igenom texten:P Det brukar står i reggbeviset hur många kw den är reggad för. Om crossen/enduron är landsvägsreggad (lv-reggad) så får du köra med den precis som en vanlig motorcykel även på motorvägar. Dock inget jag rekommendera, då du får träsmak i röven ganska fort och vid 100/kmh+ så har du vanligt vis ganska höga varv på cross och enduro cyklar. Min yamaha 450 går typ i 135-140kmh enligt mätaren med 52kuggs bakdrev.

Av Tyler D

Hur gammal är du? Jag tog lätta mc-kort när jag var 16år (11kw max 125cc) . Då hade jag en Yamaha Dt125r och en Ktm Exc 125.
När jag fyllde 18 tog jag A-begränsad 25kw/34hk och 0.16kw/kg. Då köpte jag en yamaha wr 450 lv-reggad (inget att åka landsväg med).
Jag skulle köpt en ktm exc 525/530, fast det beror ju på vilket kort du ska ta och hur mycket landsväg du ska åka.

EDIT, vad får cykeln kosta? Är de det lätta kortet du ska ta (16år)? Isåfall har jag min ktm exc 125 -06 kvar i fall du är intersserad?

Av Tyler D

Jag röstade på PP i Eu-valet. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska välja står nog mellan Sverigedemokraterna eller Moderaterna. Men det lutar åt Sverigedemokraterna. och nej jag är INTE rasist. Miljöpartiet finns inte på min världskarta då jag lever för motorsport i princip.

Av Tyler D

Gjorde likadant på min Ktm Exc 250. Vart ganska panikslagen då det hände. Jag lämnade in den till en märkesverkstad och de satt i en helicoil. Har för mig att det kostade kring 200:- dock känner vi dem ganska bra. Men kan aldrig tänka mig att de tar så mycket för det! Lycka till

Av Tyler D
Skrivet av Superlight:

Asus UL30VT-QX030V

Tro mig, asus är ett bra märke.

Då kanske de har blivit bättre med åren. Men hur är den processorn egentligen?

Av Tyler D

Det är plastiga,vibrerar och låter illa efter ett tag. Eller det var i alla fall så!

Av Tyler D

Ny laptop till morsan

Godkväll
Morsans laptop håller på att ge upp. Därför behöver jag tips på en ny

Hon vill ha en 12-13" kanske 14.1 men hyffsat liten.
Bra processor (inte Atom eller cel)
4GB minne
Smidig,lätt och stabil

Pris: 5-7K

Acer går bort och helst inte asus.

Kom med förslag!

//Tyler D

Av Tyler D

Skulle vilja ha en spotify invite. Kan byta mot voddler invite, skicka ett pm;)

Av Tyler D

Hjälp med utdelning utav mappar

God kväll!

Fick hem min server igår och har installerat windows server 2008 på den. Nu strular utdelningen utav mappar.

Jag har 6 datorer i mitt nätverk med servern. Jag vill inte att alla datorer ska komma åt alla mappar som är utdelade.

När man delar ut en mapp kan man välja vilka användare som ska ha tillgång till mappen.

ex.
Administratör (read/write)
Rudolf (read)
Sune (read)
Håkan (read)

alltså adminstratören ska kunna göra ändringar i mappen men resten av familjen Andersson ska bara kunna läsa filer.

Om jag delar ut mappen "Filmer" på servern.

Sen går jag till htpc:n och försöker öppna mappen så får jag detta medelande:

"You do not have premisson to access \\server\filmer. Contact your network adminstrator to request access"

Hur loggar man in på mappen som tex administratör?

hoppas någon orkar läsa hela texten.

Tack på förhand:)

Av Tyler D

Hjälp med backup

Hej.

Försöker få tag i ett bra backup program till min server. Jag vill göra en backup på mina bilder typ nån gång i veckan. Jag testade windows egna backup "tjänst" men den sög ba**e tyckte jag. Så jag provade ett program som heter "Cobian backup" (gratis). Programmet funkar som jag vill förutom en sak. Varje gång jag gör en backup på mappen skapas en ny backup på hårdisken.

Alltså alla gamla backuper finns kvar, vilket tar en jäkla plats. Jag vill att den ska skriva över den förra backupen så att det enbart finns en kvar.

Vilket program ska jag ha då? Eller hur gör man?

Tack på förhand!

//Tyler D

Av Tyler D

Tack men lustigt nog fick morsan igång på det själv, så nu vågar man åka hem i godan ro!

Die Facebook Die!

//Tyler D