Inlägg

Inlägg som asdfgh har skrivit i forumet
Av asdfgh

Är det själva sammanbindningen du är ute efter så är det ju i själva filen (t,ex index.html/index.php) där du som man inkluderar javascript/php/css vilket görs med olika taggar, som du hittar på w3school. Detta måste göras i alla filer du vill använda dig av php/javascript/css i, inkluderingarna görs oftast i <head></head> taggen eller inline. Sedan för att lära dig språken så funkar CodeAcademy mer som "uppgifter" av saker du läst om på sidan, medan w3school (enligt mig) används mer för att se alternativa funktioner/taggar och tips för hur du utför något.

Av asdfgh
Skrivet av Rendessvous:

Det stog på hemsidan, jag gör copy/past; "Du lär dig JavaScript, HTML5/CSS3 och andra tekniker, samt olika publiceringsverktyg, hur man arbetar i projektteam, responsiv design, målgruppsanpassning och mycket annat"

Tack för svaret

Skickades från m.sweclockers.com

Så som jag har förstått nu så söker du efter att lära dig:

JavaScript, HTML5 och/eller CSS3 och annat?
Så fall tycker jag att du kan köra igenom denna tutorial sida (kanske inte allt men tillräckligt så du känner du förstår).

Publiceringsverktyg: Är det för att publicera sidor? så fall kan du kolla in hur man installerar "LAMP" server på ditt operativ system, annars vet jag inte direkt vad de menar.

Hur man arbetar i projektteam: varierar lite beroende på vilken projekt metodik som används; traditionell (vattenfalls metoden osv..) eller agil (SRUM, XP osv...). Grundprinciper är att man har; teamleader, projektkund, projektägar, deltagare, specialist... (deras upgifter och viktighet varierar beroende på metodik).

Målgruppsanpassning: handlar ofta om att bygga persona om den typiska användaren/användarna vilket kan hjälpas byggas med olika undersökningsmetoder, t,ex intervjuer enkäter osv...

mycket annat: detta kan ju betyda vad som helst enligt mig iaf.. så kan tyvärr inte hjälpa dig.

P.S Måste säga detta låter mastigt på 10 dar dock (kanske beror på djupet iofs).

Av asdfgh

Jag har tyvärr inte tid att sätta mig och testa ramverket. Men jag vill säga att det är ett häftigt projekt du gjort/gör!

Lycka till i framtida arbete med det!

Av asdfgh

I min erfarenhet just nu där jag bor iaf är det stor brist på duktiga datatekniker, t,ex min lille bror är systemvetare innom data. Och sökte job nu i våras och fick en intervju på ett ställe där de börja med att säga vi söker egentligen en civiligenjör i datateknik. Men han fick jobbet och de sa att det var för de inte kunde hitta en civilingenjör. Så jag tror att med en kandidat så har du nog inte några större problem. Inte i en IT stad i sverige just nu iaf.

Jag har fått jobb erbjudande inom det senaste året utan att ens visa upp min referenser och grejer (rent utav min github bara).

Av asdfgh

Söker podcast

Hej sweclockare.

Jag söker en podcast (audio) som är riktad mot programmerare och Linux användare (gärna lite rolig också).

Så om någon här har ett bra tips får ni gärna dropa det här.

Tack för svar!

Av asdfgh

Men då kan du aktivera root användaren (skippa att logga in på en användare utan bara root).

vet ej om detta gäller för mint (funkar iaf i Ubuntu som min är byggt på):

sudo passwd root #skriiv in root lössen två gånger (det du vill ha för att logga in) sudo passwd -u root #vilket ska returnera: "passwd: password expiry information changed"

efter detta ska du kunna logga in i root på samma sätt som att logga in som en vanlig sudo användare, SÄKERHETSMÄSSIG ÄR DETTA DUMT!

Av asdfgh

Jag är ingen expert, men enligt ryckten har jag hört att de flesta uni/högs har börja använda sig mesta delas av funktionell programmering som det de lär ut. Dock finns det ju alltid undan tag.

När jag plugga fick jag lära mig c++ som första språk sedan har under utbildning fick jag läsa mycket om hur program språk funkar (metoder för de olika osv) smat algorithmer och andra språk.

Tror det är följande språk jag använde under utbildningen:
VHDL, c, c++, java, (javascripte, php, sql (om det räcknas ens?)), R, python, och lite småt känt på några andra.

Det jag skulle säga är det som giviet mig mest av Uni är att lära sig läsa nya saker på egen hand, sedan annat som matte och hur man ska planera och utföra projekt på ett bra och givande sätt.

Av asdfgh

Ops, detta var inge bra inlägg (mitt där av regigering)

Av asdfgh

Skulle vilja säga att du skulle nästan kunna skriva en bok om detta om man går ner på djupet.

Av asdfgh

Ja du det där kan man skriva en hel uppsats om.

Men kan väl säga några få skillnader som jag kommer på direkt (kommer inte komma ihåg detaljer).

Apple gjorde den första PC:n (som vi känner den idag) vilket ingen trodde det fanns en marknad för, vilket det vissa sig finns en otrolig marknad för när de börja sin försäljning, innan det fanns det några dator men de var storsätt bara en CPU som man styrde med fysiska switchar så lyste några dioder upp hur det efter att det utfört något via switchar.

När folk insåg (framför allt IBM som var ledande inom dator på denna tid) vilken marknad det fanns så påbörjade de utveckla sin egna PC för att konkurrera med Apple vilket var något som Bil Gate (antingen fick reda på eller förstod) så då fixade han ett möte med IBM för att prata med om att styra ett OS till deras PC:s (OS som de inte ens hade, tidigare hade det bara utveckla program språk för de andra datorerna med switchar) på detta möte så lova Bil Gates ett OS som de inte hade till IBM, MEN de fick inte köpa det bara hyra licens för att använda det, detta lätt bra tycket IBM med tanke på att den tiden trodde folk att mest pengar fanns i hårdvara. Så efter mötet så IBM accepterat detta åka microsoft och köpte ett OS av en kille som hade bygget ett eget för 50k dollar (kan vara fel).

Musen och GUI var två saker som Xerox kom på men deras ledning trodde inte på PC som affärs idé så Steve Jobs övertala ledningen att apple skulle få en demostration och storsätt koden för att detta ska fungera vilket han och de andra på Apple gick och stortsätt kopierade rakt av för att sätta in i deras kommande produkt, microsoft kom över en beta av denna produkt och erbjuder sig då att hjälpa apple men i backgrund stortsätt kopiera hus och gui från apple och släpper deras (fortfarande buggia produkt) innan apple lanserar sin dator med gui och mus. Där ifrån (tror jag) uttrycket om att vara först är viktast kom (inom dator världen iaf).

Tekniska skillnader är många och finns olika syften till varför. Minnes hantering är en grej iaf mellan win och *nix/*nux (kan vara liknade mellan nix, nux. Då OS X är i grunen BSD som är väldigt omgjort så finns risken att även den har liknade minneshantering. Sedan är ju andra saker som hur man tillåter användare installera saker och ting, och mycket mer.

Av asdfgh

I debian baserad operativ system det väl

sudo -i

som är rekommenderat för köra root, eller miss minner jag mig?

Av asdfgh

Börja misstänka att disken är helt kaput. Efter många försök lyckas jag äntligen formatera den bara för att upptäck att den inte fungera igen efter 1 min, men jag kunde lägga in filer i denna minut.

Ska nog bara ge upp på den får helt enkelt köpa en ny.

Av asdfgh

Nu körs gparted och får problem, dock verka den gparted hitta partitionen som jag trodde var borttagen. Se bild:

http://i.imgur.com/uqU3HCT.png

Av asdfgh

Nu har jag äntligen fått bort partitionen genom att bara sitta och försöka om och om igen, men då får jag följande error när jag försöker få in en vanlig ext4 partition:

Error creating partition on /dev/sdd: Command-line `parted --align optimal --script "/dev/sdd" "mkpart primary ext2 1MiB 499108910591b"' exited with non-zero exit status 1: Error: You requested a partition from 1049kB to 499GB (sectors 2048..974822090). The closest location we can manage is 1048kB to 1048kB (sectors 2047..2047). (udisks-error-quark, 0)

Av asdfgh

extern disk || LUKS+ext4 || Error

Hej, så jag har tänkt att formatera en extern disk som har LUKS+ext4, då den inte funkar så bra (från och till). Hur som helst jag kan mounta den på en dator men inte den andra. Men jag kan inte formatera den på någon av dem. Får följande error:

sdd" "rm 1"' exited with non-zero exit status 1: Error: Partition doesn't exist. (udisks-error-quark, 0)

Genom sudo fdisk -l samt att den bara tillkommer när jag kopplar in den vet jag att det finns en /dev/sdd och /dev/sdd1. Så jag fårstår inte, lyckas inte heller när jag försöker via terminalen. Är det någon som har ett tips vad det kan vara? Tack för svar!

Av asdfgh

filhanterare || ubuntu 16.04

Hej,

Jag nyligen uppmärksammade att i ubuntu gnome 16.04 så följer två fil hanterare med NEMO och Nautilus, rent utseende baserat tycker jag att Nemo är snyggare, sedan gillar jag att man ser disk användningen på vänstra fil menyn.

Men jag funderar varför kom båda med i installation och skulle vilja veta lite för och nackdelar med repressive om någon skulle kunna vara vänlig att berätta det ända jag har hittat om ämnet: länk 1, länk 2 och länk 3.

Vilken av dessa skulle ni använt?
Några dåliga erfarenheter med någon av dem?

Tack för svar!

Av asdfgh

För Ubuntu 14.04 och 16.04:

Security: WPA & WPA2 Enterprise Authentication: Tunnelled TLS Anonymous: logginName CA Cert: /etc/ssl/certs/AddTrust_External_Root.pem Inner authentication: PAP Username: logginName Password: yourLogginNamePassword ##If exist: PEAP Version: Automatic

Av asdfgh

aah, var det de jag hade missat, Tack så mycket!

Av asdfgh

compile time c++ || error

Hej, sitter och leker lite med templates och compile time.
Iaf får jag följande error

In file included from main.cpp:2:0: power.h: In instantiation of ‘constexpr const double Factor<2, -899, false>::value’: power.h:21:53: recursively required from ‘constexpr const double Factor<2, -2, false>::value’ power.h:21:53: required from ‘constexpr const double Factor<2, -1, false>::value’ power.h:32:55: required from ‘constexpr const double Factor<2, -2, true>::value’ main.cpp:9:36: required from here power.h:21:53: fatal error: template instantiation depth exceeds maximum of 900 (use -ftemplate-depth= to increase the maximum) constexpr static const double value = (double) base*Factor<base, pow-1, false>::value;

och har koden (power.h):

#ifndef _POWER_H_ #define _POWER_H_ /* * * A try for negativ values. * */ template <int base, int pow, bool neg> struct Factor {}; // template <int base, int pow> template <int base, int pow> struct Factor<base, pow, false> { constexpr static const double value = (double) base*Factor<base, pow-1, false>::value; }; // template <int base, int pow> //, bool neg, typename std::enable_if<neg == false>::type * = 0> template <int base, int pow> struct Factor<base, pow, true> { constexpr static const double value = (double) 1/base*Factor<base, pow+1, false>::value; }; // template <int base> template <int base> struct Factor<base,0, false> { constexpr static const double value= 1.0; }; // template <int base> template <int base> struct Factor<base,0, true> { constexpr static const double value= 1.0; }; /* * * This is for only possivtive Values * */ /*template <int base, unsigned int pow> struct Factor { enum{ value = base*Factor<base, pow-1>::value } }; template <int base> struct Factor<base,0> { enum { value = 1 }; };*/ #endif /*_POWER_H_*/

samt main.cpp

#include <iostream> #include "power.h" int main(){ // Negativ values. double twoFour = Factor<2, 4, false>::value; double zero = Factor<2, 0, false>::value; double neg = Factor<2, -2, true>::value; // why 0?? // Possitiv values. /*int twoFour = Factor<2,4>::value; int zero = Factor<2,0>::value;*/ // print the result. std::cout << "2^4 is: " << twoFour << std::endl << "2^0 is: " << zero << std::endl << "2^-2 is: " << neg << std::endl; // end the program. return 0; }

Är det någon som ser vad jag gjort för fel?

Tack för svar!

Av asdfgh

Har du kontrollera /media/Foto mappens rättigheter och ägare?

sudo chown dinAnvändare:grupp /media/Foto sudo chmod 700 /media/Foto

Jag tvivlar på att det är dina inloggnings uppgift, eventuellt lägga till domain=windows domänen t,ex homegroup

Eventuella svagheter i cifs, testa ntfs-3g. måste dock ha andra flagor då tror jag.