Inlägg

Inlägg som candybag har skrivit i forumet
Av candybag
Skrivet av Brillmongot:

Ja.

Kapacitet byggs ut på alla plan och är bara begränsad av tillgång. Enligt ovanstående hjärndöda logik så kan vi lika gärna olagligförklara all näringsverksamhet som inte kan rättfärdiga den "miljöförstöring" det resulterar i (tex alla datorspelsutvecklare).
Hejsan hoppsan vad hände med alla våra kärnkraftsreaktorer som släppte ut NOLL koldioxid?

För att inte nämna att proof-of-stake blockkedjor stävjar de problem du poängterar.

Då kunde du väl från början svarat och utvecklat varför PoS är en lösning istället för att raljera om att dra ut pluggen för Pornhub? En liknelse som för övrigt var hjärndöd eftersom streamingtjänster på ett eller annat sätt, trots att de förbrukar energi, faktiskt BIDRAR till samhället.

Är du en kryptovisionär som faktiskt ser en global nytta med kryptovaluta, äger du en 200 kW anläggning, eller är du en privat miner som gör det för pengar? Jag gissar på det sistnämnda. Du kanske är alla tre alternativen, men handen på hjärtat så gör du det mest för egen vinning. Hade du inte fått betalt hade du inte pysslat med det, och inte många andra heller.

Dina egna intressen och ditt välmående går före alla andras. Jag kan förstå att du lackar när folk försöker dra undan de extra 100-lapparna du tjänar varje månad på mining, men det struntar jag fullständigt i och det är inte det diskussionen handlar om. Det här handlade dessutom om USA och specifikt New York.

Du skriver att "Kapacitet byggs ut på alla plan och är bara begränsad av tillgång." Vad menar du? Händer detta i USA? Har USA ett överflöd av energi, men kapaciteten saknas och därför bör mining farms i NY inte utredas?

Sen att vi borde dra ut pluggen för alla företag, där har du mer rätt än vad du tror. Det ekonomiska systemet vi har idag bygger på konstant tillväxt vilket inte är rimligt på den ändliga planet vi lever på. Vi kanske har det bra i en eller två generationer till, men sedan måste alla börja dra åt samma håll. Och det kommer troligtvis inte hända utan hjälp av krig, misär, diktatur/teknokrati, etc. Vad säger du om detta?

Av candybag
Skrivet av Brillmongot:

Jag försökte visa på hur ofantligt jävla korkat det är att vilja döda kryptovaluta ur miljösynpunkt.

Varför släcker vi lampan när vi går ut ur rummet?
Varför ska nya byggnader vara så resurssnåla att de använder DAGVATTEN för att spola toaletterna? Eller sensorer så vi inte ens behöver tänka på att släcka lampan?

Om samhället redan vrider och vänder på detta för att klara miljömål, är det då så ofantligt jävla korkat att utreda hur mining farms på 100-200 kW styck påverkar elnät och miljö? Eller för den delen, som posten du svarade på, utreda om det går att göra vettiga beräkningar för att hålla kryptovalutor vid liv?

Just den här artikeln handlade om New York och USAs rangliga elnät. Jag tänker att samhällsviktiga funktioner går före miners, både stora och små.

Av candybag
Skrivet av Brillmongot:

Då kan vi lika gärna dra ur proppen för pornhub medans vi ändå håller på.

Fast Pornhub är ju ett företag som går med vinst, där ägarna omsätter pengar i samhället, som i sin tur ger upphov till arbetstillfällen (även utanför porrindustrin.) Du kunde lika gärna använd Youtube, twich, etc som exempel.

Eller vad menar du? Hatar du porr?

Av candybag

ASUS Geforce GTX 750 Ti Strix.

Tycker det är helt fantastiskt. Litet, strömsnålt, helt OK prestanda

Av candybag

Dags igen att lyssna på min egna musik, här en rykande färsk remix av WHip & Trippz Michauds fina verk SEe you never!

Av candybag

Jag vill ha en pendel i mitt moderkort!

Av candybag

Lyssnar på mitt senaste släpp, som vanligt

Av candybag
Skrivet av NordhNet:

@candybag: Vilken version kör du? Gamepass?

Jag köpte det till PC, på steam. Gamepass vet jag inget om.

Av candybag

Spelat till första basen, skrattade så jag grät över dialogen med robotarna och mainframe 😂

Lite buggigt dock. Har haft två-tre CTD och den mer obehagliga buggen att mina user-made companions förlorar alla attribut när jag byter ut followers. Fick starta om helt och tänker inte byta ut några followers förrän det är åtgärdat.

Av candybag

Nej ere sant?! Måste köpa!

Av candybag

Mitt sprillans färska släpp

Av candybag

Vilket härligt pretentiöst namn!

Av candybag
Skrivet av Mesmerized:

Hehe omfg SÅ MÅNGA KANALER! Jag sitter med ca 12 vsti plugg kanaler, 6 tracks .wav sample based trummor och 4 vocal track kanaler on avrage Så typ runt 22 kanaler.

Låter skrämmande dock att din dator inte klarar av dina projekt =/

Är kanalerna huvudsakligen vsti pluggar, eller är det mixat med typ 24 spår vokaler? Vore intressant att veta.

Hur låter musik med så många kanaler =)? Läste om någon annan galen snubbe som påstod sig köra runt 200(!) kanaler vst pluggar hehe, annat fora.

När jag bygger ljud blir det många lager helt enkelt.

Vissa pluggar är skönare att använda än andra, men drar mer kraft. En del kanaler är mer eller mindre one-shots.
Går säkert att få till liknande resultat med lättare pluggar men slipper jag ödsla tid på det tack vare en bra prolle så tar jag chanden

Du får väl kika in soundcloud-länken i min signatur

Av candybag
Skrivet av CubaCola:

okej, nej alltså jag har aldrig rekommenderat att köpa någon processor. Sa bara att 3700x är nog overkill för de flesta inom musikproduktion så det är nog ett helt ok val av processor!.
Och eftersom man klarar sig med en ipad idag om man vill göra musik, så är ju en 3700x inget man behöver oroa sig för om den räcker till eller ej.

Jag har som sagt aldrig testat diva, får ta och kolla in den

Jag sitter med 40-60 kanaler, i9 9900k och måste ibland hushålla med pluggar för att det inte ska knastra

Av candybag
Skrivet av CubaCola:

Ljudkortet gör betydligt mer skillnad än om du har en 3600 eller en 3900x.

Ärligt talat så skulle man kunna använda en ipad för att skapa musik utan problem.

Jag säger inte att du har fel, bara att alla jobbar olika och att en ipad eller en dator från t ex 2010 inte funkar för alla. Som för OT t ex, eftersom han gillar Diva vilket är en krävande plugin. Han vill ha mer än ipad.

Av candybag
Skrivet av CubaCola:

Musikproduktion är inte så krävande om man har en någorlunda modern processor.
En 3700x är nog overkill för de flesta

Kör cubase på min ryzen 3600 och har tyvärr haft problem med att plugins kräver omregistrering av någon anledning.
När jag testade asio4all så ville den inte ta in signal varken på b450 eller x570.
Sedan kör jag vattenkylning och fläktarna på radiatorn går upp och ner i varv rätt ofta vilket är irriterande vilket jag antar med att tempen kan rapporteras som väldigt hoppande när man kollar något monitorprogram för temps.

Värmen är inga problem som sagt då det oftast inte är så cpukrävande med musik längre. Därför en macbook med i5a lätt kan fixa musikproduktion

Det beror ju helt på hur man arbetar

Det är som att säga att grafiskt arbete inte behöver en bra eller kalibrerad skärm. Om man jobbar med monokroma bilder!

Av candybag
Skrivet av Trunk:

Jag hör till de som tycker att combatsystemet var lite för simpelt. Speciellt sista tredjedelen av spelet då kunde man ju nästan, oberoende av klass, hålla in avtryckarknappen och spatsera mot sitt mål.

Är det terminologin som flyger över mitt huvud? Jag tänker att combat system har att göra med hur fighterna hanteras, vad man har för skills och valmöjligheter, turn-based eller realtid. Där tycker jag ME:1 är bäst, resten sämst.

Svårighetsgrad är ju en annan femma som du verkar prata om. Jag tyckte det var nice att vara OP mot slutet.

Sen är et ju serien en rejäl vattendelare; en del gillar bara ME2 till ME:A, och andra gillar bara ME1. Nästan som att jämföra Sim City med Civilization.

Av candybag
Skrivet av Peterrrrr:

Både i ME1 och MEA så är du betydlit mer fri, när du är ute med Makon/Nomad kan du stanna till vid tjuvnäste och springa runt och skjuta/powers från längre avstånd eller köra närstrid.
Stå på en kulle med sniper mm....
Uppgraderingsystemet på vapen är väldigt likt....
Både ME1 och MEA är mer open world rpg.

Ok du menar så! Ja open world har de ju gemensamt men inte mycket mer tycker jag. Uppgraderig av vapen var ju svinjobbigt i ME:A, för mycket flikar anpassat för konsol

Av candybag
Skrivet av Peterrrrr:

Har du kört Andromeda? Det systemet är väldigt likt det i ME1, mer fritt

Snickeliding struntsnack! Det är väl så långt ifrån ME1 man kan komma?

Av candybag
Skrivet av Peterrrrr:

Combat systemet är oerhört segt och oprecis:(

Jag vet att du tycker det men du får ju iaf två titlar med combat system du gillar, jag får bara en!