Inlägg

Inlägg som vilzen har skrivit i forumet
Av vilzen

F2 för att byta namn på bild-fil

Jag är förbryllad.. Jag har ganska nyligen installerat en dator jag ska använda enbart för bildhantering, denna surf dator börjar bli så seg..

En sak som jag inte får till eller förstår varför.. Förut i gamla datorn, räckte det med att bilden var markerad i Adobe Bridge som följer med CS2. trycka F2 så direkt så dyker det upp så det går att byta bild.. så snabbt trycka högerpil för nästa bild, F2 igen... Gick snabbt att jobba! Nu trilskas det jag måste klicka på området där texten för filnamnet står och sen trycka F2.. vill helst slippa detta.. Har märkt att den oxå beter sig lite trögt när jag står i ett vanligt explorer fönster.. Så problemet är nog i grunden windows..

... Eftersom grund systemet är en ghostklon från annan dator ( hade en del strul vid installationen ) så följde denna egenhet med.. Har även märkt att dra & släppa mellan fönster kan bete sig lite lustigt ibland är det som vanligt men ibland måste jag trycka till med vänster musknapp i rutan filerna ska landa för att något ska hända.. Men det är inte alltid så, vet inte heller varför.. Att detta skulle hänga ihop med att F2 segar, tror inte det...

Vad göra? inställning i photoshop nånstans eller är det windows registret som behöver "hackas" med nån kod nånstans!?!

hoppas nån känner igen detta, typ har lösningen. .. Att igen installera om allt från börja känner jag inte att jag orkar med :s

Av vilzen

aha.. Tack!

Har dom byggt in nån slags ljud grej i kortet.. Vad ska man ha detta till? .. Nu när jag vet vad jag mer ska leta efter goglade jag detta & kom fram till den här sidan.. Dessa drivisar måste väl funka?

High Definition Audio Codecs
Realtek

Är det rätt?

Fast behöver jag egentligen dom, har stängt av ljudet på MK.. Har ett enklare kort i bussen ifall jag nån gång vill spela musik.. Då kan jag ladda ner o spara dom för framtida behov istället..
Kanske sa det ska ägna mig åt photoshop i denna dator, några super ljud kommer inte behövas..

Av vilzen

2 drivrutiner saknas på Radeon X1900XT

Jag har precis installerat det mesta färdigt, i den extra burk jag ska ha för bildbehandling.. men det saknas 2 drivrutiner som visas som okända i enhetshanteraren.. Har provat med windows uppdate, hittade inget.. Enligt vad som står då man tittar i enhetshanteraren, så ska dessa fysiskt finnas pål grafikkortet ATI Sapphire X1900XT, men de drivrutins paketet för W2K/XP har jag redan installerat..

Någon som vet vad det är, kortet ser ju ut att funka som det ska (ok, har inte testat att spela för det är inget som jag intresserar mig av ändå ) ..

Av vilzen

Kul idé men..

Jag tycker det är ren helgerånet att förstöra en sån gammal antiktivitet bara för att bygga en dator, såna där gamla grejer är ganska lätta att laga så.. Bara att sätta i gång att snickra & bygga en dator låda efter gammal stil, absolut inte svårt!

Har sett en del nytillverkade apparater som tar intryck från tiden med trälådor, mycket snyggare än plast & plåt.. Gillar retro..

Av vilzen

com1 sladd till ASUS MK?

Är det någon som har kopplings schemat för hur man kopplar sladden till Com1 som finns på moderkortet till den 9 poliga kontakt som sitter i chassit.. verkar inte vara standard hur stiften på MK är kopplade :/ .. Sladden jag har är inte ok, kollade med en RS232 test program & "loopback conector"

Av vilzen

Jag har fått ett sånt här kort i samband med att jag köpte en processor, minnen & Grafikkort.. Den här länken är intressant.. Synd bara att den inte funkar längre!! Nån som har kvar skivan? Då AMD tydligen verkar ha köpt ATI så verkar en massa tidigare drivisar inte kommit med upp på sidan. =((

Jag har ett Asus A8N-SLI Deluxe jag ska bygga med, om detta skulle bli nått krångel så tänkte jag att detta kort ( Asus A8R-MVP Deluxe ) kan bli plan B.. ( uppstart problem som kan beror på för klen PSU ) Vill inte ha XP, vill kunna köra Windows 2000 som jag tycker är ett bättre & snabbare system med snyggare gränssnitt.. Vet inte om XP drivisarna funkar i XP som dom ibland tydligen kan göra.

Hur är stödet för Linux ?

/Vilzen

Av vilzen

uppgradering: Asus A8N-E eller A8N5X

Hejsan alla hemma byggare!

Jag känner mig lite bortkommen då det var ett tag sen jag jobbade profesionellt med attt bygga.. :s

Jag har en burk som jag tänkte byta MK i för att använda främst till bildbehandling med Photoshop CS2.. Då jag känner mig så hemma & bekväm i Windows 2000 så får det bli så i den med för att få en snabb dator.. Börja med Linux har länge vart i tankarna men det går nog inte i detta fallet.

Jag har funderat på moderkorten:

A8N-E .. A8N-SLI .. A8N5X .. men är inte säker på vilken jag vill ha, vad som är bra pris & inte.. processor känns som läge för någon AMD dualcore .. ( Kan jag använda kylfläkt + fläns från en slaktad P4 1800Mhz ? ) .. Grafikortet Ati Radeon 9600 256Mb DDR som satt i borde kunna duga!?

diskarna mm om sitter i får vara kvar..

Vad tror ni som pillat med de nyare grejerna som nu inte är det längre

Datorn som ska göras om är från början en Styrsystems server Från Landis&Staefa i rosfritt stål, ser ganska cool ut.. Nätagget är bytt så den ska klara ge tillräckligt kräm.. Har en extra disk på 250Gig som jag tänkte ha data på.