Inlägg

Inlägg som vilzen har skrivit i forumet
Av vilzen

[QUOTE="MultiMan;14355724"]Varför pratar du om "BIOS-flash-diskett"? Detta är en OEM-dator från HP där man ofta kör filen från Windows, där den installerar några saker och sedan uppdaterar systemet automatiskt. Instruktionerna till just din fil:
/QUOTE]

Men hallå! LITE BÄTTRE TON TACK!!

Jag att jag ska behöva ta detta, jag har faktiskt jobbat med sånt här professionellt.. alltså gör jag så som jag ALLTID brukade göra.. Lägga BIOS filen på en diskett eller ett USB minne för att köra den inne ifrån BIOS eller dos är det klar säkraste & stabilaste sätt att göra på.. Filen brukar packas upp när man kör den i Windows för att sen köra det på annan plats, har inte sett nån text som säger något annat! Jag är inte speciellt bra på engelska det ska jag medge, den här texten som du rabblat upp har jag inte sett överhuvudtaget!

Texten "[I]WARNING: DO NOT TURN OFF POWER OR ATTEMPT TO REBOOT THE COMPUTER DURING THE UPDATE PROCESS!" HAR ALDRIG VISATS medan jag körde programmet!!!! För det är så det alltid har gått till på alla andra datorer jag gjort sånt här på.. jag har gjort säkert hundra bios flash förut, på framförallt äldre datorer..

Även om det ska ske i Windows så bör det ju då dyka upp någon form av information som säger vad man gör för att gå vidare när man klickat på filen, men allt stannade ju upp!! Men ursäkta sen mitt sätt att utrycka mig, då jag är ordblind använder jag ibland en del kanske mindre vanliga utryckssätt.. svart ruta/ commando promt skit samma hur man säger!!

OEM dator eller inte, det är väl samma sätta på alla! :s

Om nu filen som kär är så otydlig utan någon form av manuellt input så jag nu gjorde bort mig så borde det ju finnas en form av BIOS räddning som så många MK har!

..Denna HP jag surfar ifrån vet jag jag laddade ner BIOS:et, inte flasha från Window då det sitter LINUX i.. För det går inte, men den gammal företags dator (OEM som du kallar dem) som bara är nått år äldre en den som jag jobbar med..

Av vilzen

Panik, hjälp.. BIOS.. HP / Compaq dx2420

Jag har en dator jag ska göra i ordning till min brors familj.. Allt funkade bra till för en stund sedan, jag har installerade XP med de medföljande systemåterställnings skivorna.

Jag hade laddat ned biosfilen för jag tänkte den slutligen skulle få en fräsch BIOS det låg 5.18 i senaste hette 5.31..

Jag laddade ner filen sp50593.exe, flyttade över den till datorn där den skulle använts ( går inte göra i denna Linuxdator), har installerat en diskettstation tillfälligt som jag gjort så många gånger.. klicka på filen för att generera en BIOS-flash-diskett som jag gjort så många gånger på Compaq datorer... inte mycket hände, det kom ut en svart ruta med nått snack om "den skulle behöva ett verktyg" .. inget mer hände, den var bara still.. Fixade några inloggningskonton så länge.. När jag startade om händer inte mycket! =(

Jag kunde inte se en enda text som sa stäng inte av datorn nu, flash uppdateras.. Så idiot programmet kan ju inte gjort nått i windows tycker jag!? eller?

Det enda som händer nu, svart skärm.. piper inte, numlock lyser, capslock lyser, scrolllock lyser med fast sken.. Vad gör jag, hittar ingen moderkorts manual heller =(

Extremt frustrerad att inte kunna leverera den maskin jag skulle ge bort vi köpt diskar & minnen till..

Av vilzen
Skrivet av Extrapaj:

Kvarstår problemet om du startar om datorn?

Jag startade senare om den med huvudströmbrytare, för det gick inte på annat vis.. Hade 2 fönster extra öppna för att få upp menyn om restore session, med internet bortkopplat så jag kunde döda det där fönstret innan skräpkoden hade laddats in.. Körde en virus koll på mitt usb minne som satt i för extra säkerhet.. Det funkar, skit virus som låser upp webläsaren så där att jag inte ens kunde döda processen

Av vilzen

Har precis stött på denna skit =(

Har inte sparat ner några program alls .. utan en fucking länk som poppade upp så var det kört..

Turen är väl att jag inte kör windows, men firefox har låst sig av den där dyngan..

Kör Linux mint med 12:an kärna..

har testat kommandot ps aux | grep mozilla för att fånga "id" som jag sen dödar med kill "id" .. det har funkat andra gånger men nu säger systemet att id:t inte finns.. tips någon?

Av vilzen
Skrivet av Scirocco:

Slå över till windows sen ändrar du hz inställningarna där till samma som i linux, sen ska det vara fixat.

60Hz är inställt i båda systemen redan..

Av vilzen

aha.. det är så det funkar.. chipet, det handlar om..

Av vilzen

Uppdaterade kärna, trådlösa nätverkskortet hittas inte längre =(

Jag har Linux Mint med nu kärnan 3.2.5-Mex istället för 3.0.0.. (Mint 12).. Trots min nybörjare kunskap gick det bra, men det trådlösa nätverkskortet hittas inte längre.. Eller fel hittas.. ( fick känslan, nyare kärna borde ju vara bra! ..eller?

Jag får meddelandet "är ndiswrapper" installerat.. Har inte ändrat nått där de 3 paketen som ska vara är där, det hela har funkat bortsett från jag fått installera om drivrutinen varje gång jag starta datorn förut.. ( har använt en XP drivrutin ) ..

kortet är ett D-Link dwl520+ .. men använder jag lspci så listas ett helt annat kort, ..

"02:06.0 Network controller: Texas Instruments ACX 100 22Mbps Wireless Interface"

..konstigt!

Borde jag byta kort? har ett HP 5188-3742 liggande, men misstänker det är ett sämre kort!

Av vilzen

Har nu lyckats boota på ett USB minne testat både Mint 13 & 15.. Gillade inte gränssnittet, vet inte riktigt hur man ska få till classic utseende trots efter mycket googlingar.. Gav upp.. Fortsätter med det sys jag kör istället.. hittade uppdatering till kärnan idag..

Fick möjligheten att testa några av programmen ni föreslog.. gillade gthumb, finns det nått tips hur jag kan ladda ner den & få alla fungerande filer utan den inbyggda programhanteraren som bara hittar en äldre version av programmet :/

Av vilzen

Omstart av datorn har inte funkat, det var det första jag gjorde ..Tack det funkade & lägga till igen.. Sen flytta knappen till dit jag vill ha den..

Konstigt att datorn blir så knäpp av skärmswitchen :/

Tack Emissary

Av vilzen

Vet inte om det är rätt men högerklickar jag på botten raden så får jag fram Gnome 2.30.2

Av vilzen

Nej .. Ctrl + Alt + Backspace funkade inte :/

Av vilzen

Meny knappen är borta i mitt Linux! ??

Det måste ha hänt när jag växlade tillbaks med skärm switchen från windows datorn, då får muspekaren i bland CP ryck & hoppar runt massa saker öppnas.. Inte ens aktiva program syns på meny raden längst ner som dom brukar.. vad göra?

Har Linux mint!

..Hoppas nån har tid att hjälpa mig, känner mig som en hopplös nybörjare

Av vilzen

Ja, så skulle man kunna göra.. Men när jag justerar skärmen så hoppar den tillbaka till "fel läget" direkt efteråt.. i manuell förflyttning i höjdled vill den inte överhuvudtaget flytta sig. =(

Så dom har tagit bort det där smarta som var i äldre skärmar, att "komma ihåg" =( .. Har ett ATI kort i den andra datorn, vet faktiskt inte hur man ställer in med sid & höjdled i Windows då jag aldrig behövt det.. kör äldre windows på de andra burkarna & har ett ATI grafikort där med i min bildbehandlings dator.. Utom i servern, där vet jag inte vad det är.. O gammel gammel datorn jag använder sällan men ibland ändå kommer jag inte ihåg vad som sitter i..

Av vilzen

Har samma problem i min dator.. Bild skärmen är en HP L1940T, som sitter med en skärmswitch så jag MÅSTE ha via VGA ingången..

Trycka på Auto knappen på skärmen funkar inte, den hoppar tillbaka till 10mm får lågt direkt igen =( (ser alltså inte den nedre listen alls..
..Sen är jag rädd för mitt tryckande på den knappen har sabbat min kalibrering för färg riktighet man bör göra när man arbetar med bilder :/ ..Är inte säker om kontrast & ljus påverkas om man trycker på den..

Grafikort är:
VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV530 [Radeon X1600]

kör 1280X1024 60hz

..hur får jag in andra drivisar än som blev vid installation? (Har Linux mint 10 med kernel 12)

eller hur vet jag vilka drivrutiner som är aktiva i systemet? ..vet ju inte vad jag kör med..

Av vilzen

Jag är själv ganska ny i Linux, läste 2 veckor Unix för flera år sen i en nätverkskurs.. Har väl provinstallerat Linux ett par gånger men inte fattat så mycket.. Först nu då jag lyckades få ett fungerande system att surfa (Stödet med GSM modem dök inte upp förren med kernel12, kör på en special ihopsatt dist. Linux 10 med Kernel 12 , Gnome 3.x ) jag har nu under ett år kunna använda Linux, flera månader bara att boota på en live skiva för att lära mig mera, göra man fel är det (bara att boota om så har man ett "orört system" igen .. Jag valde Linux Mint som är baserat på Ubuntu.. Gränsittet är framtaget för den som kommer från Windows ( skönt att slippa leta ihjäl sig efter hur man ska göra olika saker.. I det stora hela trivs jag utmärkt med systemet, finns vissa små detaljer jag saknar.. Sen borde jag väl egentligen uppgradera till en senare dist.

När jag började så googlade jag runt & fick se lite bilder hur dom olika varianterna av gränsnitt såg ut, för att hitta en jag trivs med..

Av vilzen

Vill bara berätta att det funkar, så punkten framför gör den dold.. Bra att veta!

Bara dessa rader i .xprofile

"
#För att fixa högre upplösning
xrandr --newmode "1280x1024_60.0" 109.00 1280 1368 1496 1712 1024 1027 1034 1063 -hsync +vsync

xrandr --addmode DVI-0 "1280x1024_60.0"
"

Tack för hjälpen med detta problem alla

Av vilzen
Skrivet av Rist:

Har du GDM eller KDM så är det nog bara att skapa en fil .xprofile i din hemkatalog. Den finns nog inte innan du skapar den. Jag har ingen koll på om mint använder GDM eller inte.

Hittade ju den här mappen i systemet ""/usr/sbin/gdm""

Så det kanske är så.. vart exakt ska filen ligga? Direkt under i min /home/george eller i en under mapp?

Av vilzen

"chmodda" ..fattar noll, vad är det? Finns en programhanterare i Mint, men hittar inte det programmet här.. Boot formaterade minna 2 minnen med ett HP program för ett tag sen, där var det bara & köra filen.. så dom kan boota på "win 98 SE" men det hjälper nog inte i detta fall.. :/

..Får testa lite mer när jag har ett tomt minne att prova med..

Av vilzen

Har hittat en fil som heter ".profile" i min hem katalog.. ser ut att kunna vara ett login script!? ..Testar lägger in de 2 raderna!

Av vilzen

Måste erkänna jag inte vet hur man gör eller hittar startskriptet ens :/

..katalogen /usr/share/ finns men undermappen config/.. etc finns inte.

hittar inte heller nån katalog mned namnet "~/.xprofile"

fick för mig att söka på "displaymanager" i filstrukturen .. hitta en fil med namnet "default-display-manager" som innehåller denna rad "/usr/sbin/gdm"

"gdm" är kunde jag välja mellan att köra eller öppna som text fil, ser ut som nått slags script, men inte många rader i nu..