Inlägg

Inlägg som Acroo har skrivit i forumet
Av Acroo

Nu har jag:
Mus: Razer Naga
Tangentbord: Logitech G19
Headset: Steelserie
Musmatta: Steelserie

Vill ha
Tangentbord: Razer Blackwidow

Av Acroo
Skrivet av njanja:

Hejsan

Jag vill satsa på en UPS. Den ska användas för en NAS.
Eftersom jag har inte så mycket erfarenhet av UPS, innan jag köper
vill jag vet, vilka egenskaper ska jag prioritera först.
Batteri längd, landningstider, märke o.s.v.

Har ni någon som ni kan rekommenderar?

P.S jag har inte bestämt mig för vilken prisklass än.

mvh
Njanja

Hej!

Det absolut viktigaste (tycker jag) är att den UPS du köper kan prata med den NAS du ska använda. Dvs UPSen ska kunna säga till din NAS att "nu är det snart slut på ström, stäng av dig på ett schysst sätt...".
Olika NAS sammarbetar bättre eller sämre med olika UPSer, det brukar finnas rekomendationer på NAS tillverkarnas hemsidor om vilken UPS som är "certifierade".
Hur stort UPS som behövs bör (åter igen min åsikt) vara baserat på hur lång tid som din NAS behöver för att stänga av sig på ett säkert sätt.

Av Acroo
Skrivet av bursecarl:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=520556
Detta är ett kort med referensdesign. Fläkten sitter ganska långt bak på kortet och blåser varmluften ut ur chassit.
Andra kort har fläkten mitt på. Dom är inte av referensmodell.

Hmm ok, intressant. Är dom svåra att få tag på eller ? Jag tänkte bygga i en Silverstone Raven RV03 låda och det är väldigt många som rekommenderar att jag ska använda referens versionen av GPU. Tänkte köra 2 GTX570 men jag hittar ingen som säljer referens version av dom.. (Kan även tänka mig GTX580)

Någon som vet vart jag kan köpa detta, om det går?

Av Acroo

Referens version?

Hej!

Har sett att det på flera ställen snackas om referensversioner av olika kort och att dom blåser ut luften bakåt typ...

Vad är det som avses med referensversion? Var kan man köpa dom? Finns det något mer jag behöver veta??

Av Acroo
Skrivet av Fluf:

Virtuell RAM-drive är något som jag varit sugen på länge, och det krävs i princip en dubbelxeon moderkort eller LGA2011 som lanseras runt årsskiftet säger ryktena.

Då kommer man upp i 32GB billiga eller 64GB dyra ram, behålla 6-8GB ram till systemet och resten till en RAM-Drive.

Rekommenderar att köra en SSD för OS samt backup på den virtuella disken, så du sparar en image från minnet till SSD'n vid avstängning och autoloadar vid uppstart. Rimligt snabb uppstart och helt sinnessjuk läs/skrivhastighet från ramdrive i drift.

Oavsett vad så kommer det inte bli billigt med varesig 2011 cpu+moderkort eller Xeonlösning. Tror det billigaste inom en månad eller två kommer vara att köra på 4x8GB moduler.

Ja det var väl så jag hade tänkt också fast skippar SSD tills dom blir lite mer mogna, lite för stora hopp mellan varje version nu för att jag ska tycka om det

Fan kan dom inte skynda på med LGA2011??!!

Av Acroo
Skrivet av Fluf:

ALternativet är Intel LGA2011 som kör med 4kanals minne, möjlighet till 8 moduler, dock har inte några av prototypkorten som vistats haft mer än 4 portar ännu.

Hmm låter intressant, det är deras nya arkitektur va? Men är den ens releasad?

Skrivet av Marcusk:

Varför vill du ha fler minnesslottar?
Med dessa:
http://www.inet.se/artikel/5305740/a-data-16gb-2x8192mb-cl9-1...

Kan du ha 32GB med fyra stickor. Eller om du nöjer dig med 16:
http://www.inet.se/artikel/5315121/corsair-16gb-4x4096mb-cl9-...

Hur mycket behöver du och varför?

Mmm jag såg 8 giggarna men dom är ju så dyra

Anledningen är att jag tänkte skippa en SSD och ha så mycket minne så spel, os osv körs helt från minnet iställt för att köras från disk, ja jag får lite längre start tider men sen gå det snabbare... bara en idé jag fick

Av Acroo

*dunkar huvudet mot väggen*

Ohhh ja det är ju en bra förklaring... tack!!

Av Acroo

1155 moderkort med mer än 4 minnes slottar.

Hej!

Jag har letat med ljus och lykta efter ett 1155 moderkort (helst Z68) med mer än 4 (helst 8) minnes slottar.

Någon som kan peka mig rätt?

Av Acroo

Ehh med all respekt BareHipster, men FT02 i den ultimata datorn... tror inte det va?

Av Acroo

Hej!

Fan va kul för din kompis att köpa en värsting, det ska man fan unna sig någon gång i livet! Så oavsett vad alla andra här säger så vill jag bara gratta din polare för att göra det alla andra bara drömmer om!!

Men, kylningen är ett problem om du ska ha Silvertone låderna i den här specen för H100 passar inte till någon av Silverstone lådorna, tyvärr. Byt bort den här vattenkylningen till fet fläkt istället tex, http://www.inet.se/artikel/5321472/noctua-nh-d14 . I en så stort låda som du har så kommer ingen fläkt att behöva köra på max så ljudvolymen kommer inte att bli jobbig på något sätt.
Jag skulle också lägga några 1000 på att byta silverstones orginalfläktar mot några erkänt bra, det är det värt och föräbttrar både ljudvolymen och genomströmningen.

OM du av någon anledning vill spara några 1000 (eller omfördela) så skulle jag byta ner chassit mot ett Silverstone Raven RV03 istället och sätta två SSD i raid 0 eller öka till 32 GB minne (virtuellt filesystem i ram får SSD disken att verka långsam.. yay!!) skulle jag också göra i ett sånt här bygge och lägga ut några kr på att fixa en NAS eller extern backupenhet.

Men i vilket fall... fan va kul att fläska ut!

Av Acroo
Skrivet av philip_BNF:

Corsairs obsidian serie är inte det bästa valet om du ska köra med luftkylning. Väljer du det största i serien dvs 800d som för övrigt är konstruerad för vattenkylning så skulle ett silverstone fortress 2 vara ett mycket bättre val, samt tystare och snyggare.

http://www.inet.se/artikel/6900678/silverstone-fortress-ft02b

Skickades från m.sweclockers.com

De eATX korten som har nämnt får inte plats i fortress däremot i Raven http://www.inet.se/artikel/6901014/silverstone-raven-rv03-sva...

För övrigt håller jag med

Av Acroo

Nu har jag funderat lite och istället för att ha en SSD så tänkte jag fläska i ordentligt med minne (billigare) vilket gör att i stort spel, os m.m. kommer att cashas i internminnet istället att behövas läsas från SSD. Det borde göra att det blir snabbare kan tycker jag. Vad tror ni?

Mitt nuvarande bygge... http://www.inet.se/kundvagn/visa/748455/leksak3-2011-08-17

Av Acroo
Skrivet av Mytos:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/747855/datornokte1
Nätagget har jag valt så att du kan köra med två grafikkort i framtiden om du skulle vilja det.

Behöver lägga till lite kyla och en CD/DVD/BR (välj vilket du vill ha) också misstänker jag, eller?

Av Acroo
Skrivet av SpaceAce:

Ca. 10K vilket borde vara tillräckligt när man inte behöver spendera några pengar på grafikkortet som annars är den dyraste komponenten.

Hej!

Först skulle jag sattsa på en Xeon processer för det här, här finns några att välja på http://www.dustin.se/socket-1366/group/12996

Mycket minne är så klart trevligt och 16Gb (helllre 24Gb) bör vara tillräckligt, kan inte rekomendera något specifikt för det har inte så stor betydelse. Det kommer att vara diskaccess som är din flaskhals inte minnet.

Sen moderkort så är det viktigaste här att det har SATA6 så att du får upp hastigheten mot dina diskar. Till exempel det här http://www.inet.se/artikel/1901920/asrock-x58-extreme6. Det finns mer server specifika kort men inte på inet men det här kortet ser bra ut på speccen i alla fall.

När det gäller diskar så så vill jag helt klart rekomendera dig att inte bara köra med en disk. Fler diskar i en raid 0 konfig är mycket bättre (allra helst så vill du nog ha raid 10 för att få lite fel tollerans). Diskarna ska vara 7200 varvare och av samma typ (helst samma batch), ärligt talat vet jag inte riktigt varför utan det är något jag har fått mig i tutat under alla år jag har hållt på med såna här servrar.

SSD vara eller icke vara är en bra fråga, jag skulle ta en och lägga VMWare och andra server program på (instancer av VMWare ligger sen på raiden). SSD på 64GB bör räcka. Om du vill spendera mer så ta en SSD till och lägg swap arean på en sån, även med 24GB minne kommer du att behöva en sån.

Lådan du ska leta efter är en låda med plats med så många diskar som möjligt (minst 8 st). Om du väljer en standard lösning så ska den ha bra kylning för diskar, för övrigt bör inte värme vara något problem (självklart ska du ha en CPU fläkt men inget speciellt).
OM det är en server som ska in i ett rack så är lådan en helt annan sak och beror på vilket rack du ska montera i och en massa såna saker.

Dubbla nätverk på moderkortet är så klart att rekomendera.

Hmm tror det var allt.

Ber om ursäkt att jag inte kan sätta ihop en enkel inköps lista men inet eller komplett har helt enkelt inte så bra komponenter till en sån här dator, vänd dig till dustin istället (ring till dom och prata med dom så brukar dom vara bra på att rekomendera en uppsättning...)

Ja om du vill va lat så tar du istället och köper en färdig arbetsstation från dell eller hp som är gjord för det här (även dom tycker jag att du ska ringa tilll) men tyvärr lär inte 10k räcka då, skulle gissa på att det du vill ha från HP eller Dell landar på ca 30k

(Det jag har beskrivet är en server maskin för proffesionellt användande av VMWare, typ små företagar produktion... är det bara hemma hobby du ska göra så kan du kapa på allt och göra ett standard bygg men för att få bort diskaccessflaskhalsen kör raid 0 eller raid 10).

Av Acroo
Skrivet av Neanderthalaren:

Vet någon om det finns någon butik i Stockholmsområdet som säljer mekaniska tangentbord och där man får testa dem? Jag vet inte vilka kontakter jag kommer att gilla och jag känner inga som har dem.

Hej!

Jag stod i nästan 1 timme på INet igår och testa och snacka mekaniska tangentbord, dom tog glatt fram alla sorter så jag fick testa (det var ganska lungt i butiken...). Killen som hjälpt mig var ganska kort, smal och verkade ganska insatt i gaming och tangentbord.

För min del blir det ett Razer Blackwidow så snart dom lyckas få fram mac layouten på ett sådan....

Av Acroo
Skrivet av BareHipster:

Allt från razer som har stöd för 10.6 fungerar med 10.7

Tänkte bara säga att jag nu har dubbelkollat dig med Razer (via FB) och dom säger precis samma sak som dig

*respekt*

Av Acroo
Skrivet av krigarkungen:

Val av grafikkort är svårt då du inte nämnt om du möjligtvis kommer spela något annat än blizzard-spel. Kör du på 1 560ti i resolutionen 2500x1400(27tums) så kommer nog inte grafikkortet klara det så bra på mer krävande spel än WoW.

Den första listan du satte ihop är inte alls dåligt(förutom skärmen) så jag hade nog kört på den. Den är mer framtidssäker. Men om du har lite extra att skrapa fram så hade jag absolut köpt "orginallistan" + 27tumsskärmen.

Hmm du har gett mig lite att tänka på. Tror att jag börjar med en 570 och testar, sen är det en smal sak att lägga till ett 570 till om det blir problem. På det sättet så blir det utrymme till 27 tummarne

Jag spelar inte några andra spel än WoW just nu och kommer inte att köra några FPS för det blir jag sjösjuk av Däremot är det inte helt otroligt att några andra mmo's kan komma i frågan för att få lite variation. Framförallt är jag väldigt sugen på Vindictus ( http://bit.ly/r9HwtQ ) när det nu kommer till Europa!

Av Acroo
Skrivet av krigarkungen:

Från ett blizzard-fan till ett annat: http://www.inet.se/kundvagn/visa/743488/2011-08-16

Du behöver inte ett 580 för blizzard-spelen,men eftersom du verkar vilja ha ett bra grafikkort så satte jag ihop två 560ti.(som presterar 30% bättre än ett 580)

ett 560ti räcker till att maxa alla blizzard-spel så hade jag varit du hade bara tatt ett 560tioch sen bytt till 27tums skärm istället för 24(http://www.inet.se/artikel/2203202/dell-ultrasharp-27-u2711-i...)

Den här skärmen är KUNG på färgkvalite,färgåtergiving osv. Har den själv och rekomenderar den varmt. Riktigt värt med en bra skärm till så färgrika spel.

Bytte SSD pga att intel har lite problem med sina.

Edit: Hade nöjt mig med denna processor-kylarn http://www.inet.se/artikel/6901310/antec-kuhler-h2o-620

Tack för bra tipps. Att 560 är så pass bra jämfört med 580 har jag helt missat så den förändringen är mycket intressant.
SSD är en tankevurpa av mig och det är Corsair jag har tittat på hela tiden, vet inte varför jag tryckte fel :?

Däremot funderar jag på moderkortet du valt, varför inte z68 istället för p67, tillsammans med SSD så ska väl Z68 vara bättre?

Fractal lådan går bort men det är bara för jag tycker den är så ful Och sen gillar jag verkligen Raven RV03 och att deras 90 graders sväng på moderkortet är enligt min genialisk... slippa dra ut lådan bara för att flytta en sladd tycker jag är väldigt smart. Sen förstår jag bättre hur luften ska strömma genom lådan vilket också underlättar montering.

Dells 27" ser mycket intressant ut och med det extra utrymmet som 560 skapar så är det ett troligt val.

Tack så jättemycket för din input!

Just det, jag är inte så bra på nätagg men du har valt ett brons istället för guld modellen, vad har det för påverkan av datorn?

Av Acroo
Skrivet av hobbabobbabooh:

Ska du ändå lägga 20 papp kan jag tipsa om en annons jag just såg på marknaden; http://www.sweclockers.com/annons/57918-extremt-bra-speldator..., den ska ha inhandlats för 21-22 och kostar 17800. Jag skulle tipsa om att du möter köparen och provar den först och kanske kollar kvitto så att du vet att det går schysst till.

Tack för tippset! Ska kolla lite mer på det när jag kommer hem... men det är ju alltid en viss känsla när man har byggt sin egen dator som jag skulle missa...

Av Acroo
Skrivet av Atlas Tasume:

Ja det vore det. Verkar onödigt dyr med tanke på att det är TN-panel, om du frågar mig.

Rekommenderar https://www.inet.se/artikel/2205879/dell-ultrasharp-23-u2311h...

Ok, tack. Det var den andra jag kollade på men prioriterade yta framför ips

De övriga grejerna jag har tittat på vad tror ni om det? Är det en bra balans? Borde jag minska / öka något på någon del?