Inlägg

Inlägg som Acroo har skrivit i forumet
Av Acroo
Skrivet av Trunkarn:

Hej, nu är det så att jag tänkt uppgradera min dator. Men som jag ser det på marknaden så finns det så otroligt många olika moderkort som jag knappt ser någon skillnad på.

Har tänkt köpa processor,ram och ett moderkort.

Processort: Intel Core i5 2500K 3,3GHz
Ram: Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE (eller low profile som jag hört ska vara bättre om det blir för lite plats?)
Moderkort: Har flera olika alternativ här. Asrock-p67-pro3-rev-b3 ,Asrock-z68-extreme3-gen-3 och till sist Asus-p8p67-pro-rev-b3

Vilket av dessa moderkort tycker ni man ska slå till med? och om ni har övriga förslag så säg gärna vilka ni tycker är bättre.
(tyvärr får det ej överstiga 1400kr)

Hej!

Jag har precis satt ihop en ny dator med Z68 varianten av de här korten, så den skulle jag välja Dock så är den lite dyrare än 1400 kr

/A

Av Acroo
Skrivet av acckee:

Modulärt nätagg?
Sen har razer tangentbordet blå brytare som ska vara skönare att skriva på men inte för att spela. Jag har ett steelseries 6gv2 som har svarta brytare och tycker det är grymt skönt. Du kan ju läsa mer i recensionen som Jonas gjorde, han föredrog svarta för spel iaf

Oj, ja men självklart ska nätagget va modulärt. Hmm vilket ska jag ta istället (Uppdaterad kundvagn, http://www.inet.se/kundvagn/visa/906147/version-2 )

Jag har haft en 6gv2 och gav bytte det mot ett G19 för jag tyckte så illa om det. Blackwidow har jag kört på hemma hos en polare och gillar verkligen så jag tror faktiskt jag föredrar blå Dock skulle jag mer än gärna testa Blackwidow stealth men det är ju lite svårt att få göra

Av Acroo

Samsung UExxDx

Hej!

Det börjar bli dags att skaffa en ny TV, tyvärr har jag hängt i TV marknaden ganska dåligt det senaste året Senast jag kolla upp så var det Samsung UE serien som regerade och då helst 8 serien. Är det fortfarande så? Tyvärr så är 8 serien för dyr för mig så därför börja jag titta lite på 7 och 6 serien...

Mina krav är ganska enkla
- FullHD (gärna 3D)
- Väldigt bra bild
- mellan 46 och 55" (har 50" idag)
- ska vara en kvalitetsvara som håller flera år
- pris bör ligga mellan 10 och 16kkr

Hmm tror det var allt.

(Just nu lutar det åt en Samsung UE46D6545 om jag hittar någon som säljer den...)

Tack för hjälpen!

/A

Av Acroo
Skrivet av Mytos:

16 GB RAM är extremt overkill för spel och annan normal användning, det har man ingen som helst nytta av. Halva räcker med god marginal.
650W räcker gott och väl till ett 580.
Du kanske inte behöver H100? Antec 620 tex, kyler ju väldigt bra det med.
Moderkortet kan du spara in några hundralappar på också!

Hej!

Tack för kommentaren.

Att byta H100 mot Antec har jag funderat på. Tror nog att det får bli så eftersom det är ganska bra kylning i lådan ändå.

Anledningen till att jag valt det moderkortet är att det är "äkta" gen 3 och jag tyckte att det var en billig framtidsförsäkring till dom nya GPUerna som kommer i vår. Vet inte om det är feltänkt men men.

Angående 16GB ram så har du faktiskt fel, med filecashen i windows så kommer alla 16GB att utnyttjas. Det har jag kommit fram till dels genom massor av testande och jag jobbar med just de här prylarna. Så alla dom här råden att 16 GB är för mycket håller jag helt enkelt inte med om, det kan inte bli för mycket ram minne och allt kommer att utnyttjas, det är helt enkelt så Win arkitekturen är uppbyggd...

/A

Av Acroo
Skrivet av kallijanka:

Tack allesammans för tipsen!
Här kommer lite spridda kommentarer och frågor...

Det låter vettigt att köra vidare på en i7 2600K.
Visst kan det vara bra att spara in några hundringar på moderkortet, men är det i stort sett bara SLI/Crossfire jag betalar för? Det enda jag klarar av är att jämföra antal USB-portar osv... Vill ha möjlighet att framöver kanske stoppa in lite snabbare/fler minnen eller liknande.

Apropå minnen så kör jag väl på NightFreds förslag (Corsair Vengeance Low Profile DDR3 PC12800/1600MHz CL9 2x4GB) om ingen protesterar
[EDIT: Behöver jag verkligen low profile om jag byter till en annan låda, tex Fractal Design Define R3 nedan? Eller det kanske inte alls har med detta att göra?]

Jag tror att jag helst inte vill lägga så mycket pengar på grafikkortet, så om Gigabyte GeForce GT430 1024MB OC är ett helt OK budgetkort (knappt 600:-) så vore det ju riktigt trevligt!

Är kylaren Cooler Master Hyper 212 Plus helt ok? Givetvis finns det bättre och tystare antar jag eftersom denna kostar under 300 spänn.

Lillwill: Du föreslår istället en Intel (320-series?) SSD, medan jag som enbart studerat staplar på hastigheter hade tänkt mig den snabbare 120GB Corsair Force GT som bara är en knapp hundring dyrare. Är Intels SSDs mycket bättre på något annat vis? Stabilare?

Jag funderar ändå på om jag inte skall byta ut chassiet. Fractal Design Define R3 verkar vara populär. Vad tror ni?

För övrigt: Jag är rätt sugen på att slippa dra nätverkskabel genom rummet och funderar på om man inte skulle ta och komplettera med ett kort för trådlöst nätverk. Är det något särskilt man bör tänka på där?

Tack för all hjälp!

Hej tar mig friheten och lägger mig i lite så här sent i tråden.

Ja i7 ska du helt klart köra med, de program du använder stöder hyperthreading och det är en stor fördel.

Moderkortet är mindre viktigt förutom tre saker
- Har du ett Z68 moderkort så behöver du inget grafik kort. JO det går att spela på och ja det går att visa full HD film och inget av de program man använder för att göra musik kräver något som inte den inbyggda kretsen stöder. Är du inte nöjd så kan du köpa ett grafikkort sen och peta in men börja utan. CF/SLI är heeelt ointressant.
- USB2, USB3 och Firewaire är sånt som ständigt används av tillbehör (syntar, midi osv osv) se till att moderkortet har tillräckligt för dina prylar
- Se till att det är passar för musik skapande. Så att det inte blir störningar på grund av det. Kolla på någon respekterad musikbutiks hemsida där dom säljer datorera för musikskapande. Där kan du få tipps om vad dom använder för komponenter och då moderkort.

Lådan är ok.

Internminne. Använd det du får över när du skippar grafikkortet och lägg det på extra minne minst 16GB helst mer (dock blir det omotiverat dyrt med mer...)

Jag håller med det som Lillwill skrev, du bör skita i staplarna och ta en stabil SSD. Det finns ingen chans att du märker skillnaden mellan SSD disk generationerna med det som du skriver att du ska använda datorn till. (med 16GB minne så kommer nästan alla dina filer cashas i minnet ändå, det sköter windows åt dig).

Kylaren är ok.

Vill du ha trådlöst så är det bara att lägga till ett trådlöst nätverkskort. Men du får inte samma hastighet som med tråd. Har du till exempel en NAS eller lagrar (eller arbetar på) filer som delas över nätverk så vill du inte köra trådlöst. Dessutom är det inte ovanligt att i ett ljudissolerat rum (som jag antar du har) så blir mottagningen av trådlössignal lidande. Så jag rekomenderar att jobba lite på snygg sladdragning istället, det finns gott om bra lister som döljer sladd på byggvaruhusen

Hoppas du får kul med din nya dator och låt oss höra vad du skapat någon gång

/A

Av Acroo

Lord Ryholit är nere!

Elysium är nu 2/7 i Fireland

Nuvarande rekryterings behov:

Healers: Shaman, Druid, Präst.
DPS: Druid, Warlock, Paladin, Death-Knight.

För mer info besök oss på http://www.guild-elysium.se/ ( den URLen har krånglat lite men http://elysium-kul-tiras.wowstead.com/ funkar lika bra )

Om du är trevlig och har lite talang så är du säkert intressant så tveka inte att ansöka även om din klass inte är på rekryteringslistan.

Av Acroo
Skrivet av Nirr1:

Kolla mitt album, jag har 2 stycken Asus GTX 580 DCII, asbra kort och gillar dem jätte mycket, tar lite plats men personligen så tyckerj ag att det är värt det. Fina kort och de går aldrig över 73 grader på auto fläkt hastighet. Bra för överklockning

Det var faktiskt ditt album som inspirerade mig att kolla upp HAF X chassit så där har jag redan varit och spanat

Jag valde bort Asus korten för att jag ville ha ett moderkort som det inte får plats två styck 3 slots kort. Och MSI tar ju bara 2 slot (om jag fattat rätt) så dom hamnar lite före.

Kanske lite OT, men räcker H50 verkligen till att kyla din processor om du maxar datorn?

Av Acroo
Skrivet av Ökenräven:

Det blir tydligen phenom x6, såvida inte BZ är bättre eller intel släpper nåt 6 kärning under oktober.
Tydligen enligt intel math kernel är det ingen mening med HT om man kör tunga beräkningar parallell då kärnan är redan fullt upptagen, så mer kärnor desto bättre, eller har jag förstått rätt?

Du har förstått helt rätt!

Jag skulle lägga till 8GB (så du kommer upp i 16GB) ram till för det kommer du behöva och det kostar inte så mycket mer.

Av Acroo
Skrivet av undrande:

skriv resultatet sedan när du beställt och även när du testat de nya prylarna är roligt se någon som använder sig utav 2560x1440

Kan jag ta och göra

Jag har precis postat mitt "dator paket" i köprådskanalen för en sista koll innan jag beställer i nästa vecka.

Av Acroo

Tror att du bör lägga till någon form av processor kylning, vet dock inte vad som får plats i den lådan.

Av Acroo

Ren speldator för ca 22kkr

Hej!

Äntligen börjar det närma sig att införskaffa hårdvara för den fantastiska spelhösten. Mitt mål är att bygga en maskin som endast kommer att användas för att spela. Jag kommer inte att klocka den och enda utökningen jag funderar på är att i framtiden peta in en GPU till. Jag spelar inga FPS utan bara RPH och MMORPG (om nu inte Blizzard bestämmer sig för att släppa ett FPS för då kommer jag att testa det ).

Här är listan som jag har plockat samman http://www.inet.se/kundvagn/visa/901950/version-1

Jag är mycket intresserad av feedback från er.

Det jag själv funderar på är
- Att byta låda till Corsair Graphite 600T ( https://www.inet.se/artikel/5315079/corsair-graphite-600t-vit )
- Byta nätagg till ett guld certat och kanske öka till 850 W (vill bara öka W om jag behöver det nu inte för att framtidsäkra en SLI lösning).
- Jag skulle gärna vilja peta ner priset under 22kkr
- Behöver jag köpa med några extra fläktar?

Tack för er feedback!

(Edit: Uppdaterad inköpslista finns här: #11432725 )

Mvh A

Av Acroo
Skrivet av undrande:

tjena!
jag har likadan skärm som du och MSI versionen av 580 , antar att du syftar på wow isf så räcker det rätt bra med 1 kort
jag ligger mellan 105 och 120 fps i ogrimar på primetime 2560x1440 multisampling x8 och allt annat inkl DX11 och shadows på max stänger jag av multisampling till x1 så hamnar jag på 200+ konstant så där har du mkt prestanda att hämta om det laggar vid något tillfälle, eftersom du kan köra så hög upplösning så är du inte lika beroende av AA (multisampling) då det är snyggt (skarpa kanter) nog med läget 1x redan som det är.
nu vet jag inte vad du har för cpu men den avgör rätt mkt också jag gick ifrån en stock i7 860 till min nuvarande 2600k 4.9 med samma grafikkort och det blev GALET stor skillnad i fps.

Japp wow är en av mina synder. Just nu sitter jag (nej du får inte skratta) på en IMac och tuggar på med 50-30 fps nästan överallt. Tyvärr så hänger inte datorn med riktigt i Fireland HC och med tanke på 4.3 patchen så är det bara att inse att det är dags för en ny maskin.
Min plan var att köra på en 2500k men jag ser att du kör i7 istället, gör det någon skillnad för Blizzard spelen? Inte har väl dom stöd för HT?

Skrivet av undrande:

de flesta anser att om du ska köra sli så köp referenskort och ska du ha 1 kort köp ett med tyst och bra kylare men har du ett riktigt modernt chassie med extremt bra luftflöde och genomströmning så är inte referenskort ett måste.

jag tycker inte du ska välja ett kort med 3 GB minne heller men om pengar inte är något problem så go for it.

glöm inte ett rejält nätagg också speciellt om du ska klocka både cpu och 1 eller 2 st 580 tex corshairs 1000w alternativ.

Mmm har också hört det om referens modell och SLI men planen är ett HAF X eller Corsair 600T chassi och båda dom har ordentligt med blås från sidan så det bör inte bli något problem.
Jag kommer inte att klocka så 850w bör räcka och för mycket pengar har väl ingen så 1,5GB varianten får räcka.

Skrivet av undrande:

var också inne ett tag på att köpa ett 590 men insåg att sli + mmo är inte optimalt prisvärt prestandamässigt heller.
däremot om du lirar mkt crysis osv då är ju sli grymt.

3 GB versionen:
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=638448#extra

1.5 GB versionen:
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=632362#extra

lär funka bra om du vet att du mestadels kommer köra MMO / SC2 / Diablo 3 osv , däremot om du kommer lira mer fps osv då är SLI att föredra.

Önska jag kunde spela FPS men jag blir sjösjuk av dom spelen så det går inte...

MSI och EVGA har alltid varit mina favoriter och det stör mig som fan att inte Inet har dom (har inte plats och dessutom katter så att bygga själv funkar inte för tillfället) och kompletts bygg förmåga har varit lite "skakig" på senaste. Men kanske kan jag pilla i GPU själv och köpa resten från Inet.. ska fundera på det.

Tack så mycket för ditt svar

/A

Av Acroo
Skrivet av snajk:

Jo, det ska gå. Tänk bara på att du måste ha dual-link DVI för att kunna köra den upplösningen.

Kommer ha ett GTX 580 kort så det är väl inget problem eller?

Av Acroo
Skrivet av snajk:

Annars skulle du ju kunna koppla datorn till förstärkaren med HDMI (om du har en sådan utgång) och sen växla mellan den och PS3:an med hjälp av förstärkarens fjärrkontroll. Under förutsättning att de är placerade så att det är möjligt då förstås. Då får du ju också ut datorns ljud till din hemmabioförstärkare.

Det är så jag har idag men eftersom HDMI inte stöder den högre upplösningen så kommer det inte att funka med den nya skärmen. Därför får jag vända på det. Ljud från speldatorn får jag bara ha i lurarna annars får jag fan från frugan *lol*

Av Acroo
Skrivet av Andyah:

den längst ner på sista bilden gissar jag är nätaggets utblås bara..

Tänkte också det först men nätagget drar väl inte luft innefrån lådan? Därför jag skrev att jag inte var säker på att jag förstod ritningarna ordentligt...

Det finns en tidigare tråd på här http://www.sweclockers.com/forum/74-chassin-och-nataggregat/9... som behandlar samma ämne

Av Acroo

Jag är inte säker på att jag förstår dina ritningar men i mina ögon har du alldeles för mycket luft ut från datorn. Jag skulle vända alla fläktar utom den i "taket" och "bak över GPU" att blåsa in. Då får du ett övertryck i lådan vilket är något att sträva efter. Dessutom stiger varm luft så att ha utblås i botten är ganska wast tbh...

/A

Av Acroo

GTX 580

Hej!

Planerar att bygga dator och min plan är att köra med ett GTX580 kort. Men har lite funderingar som jag hoppas att få hjälp med

1. Det finns hur många olika GTX580 kort som helst vilket ska man välja. Jag har sett mycket rapporter om GigaByte korten och problem så som går väl generellt bort. Jag kommer inte att klocka eller modda kortet. Det finns en stor risk att jag i framtiden köper till ett kort till.

2. Min plan är att köpa ett GTX 580 nu och sen när priserna går ner eller spel m.m. kräver mer så köper jag ett till. Är det rätt tänkt eller ska jag sattsa på ett GTX 590 nu istället och köpa ett till sånt i framtiden. Det jag bygger är en ren speldator och jag spelar inga FPS spel utan bara MMORPG (Blizzard), äventyr och single RPG. Allt annat förutom spel använder jag mina Macar till.

3. Min skärm är en Dell U2711 och har alltså högre upplösning än 1980*... Bör jag sattsa på ett kort med mer än 1,5Gb minne. Har läst att det är först vid högre upplösningar som minnet på korten har någon betydelse.

Tack för er uppmärksamhet och förhoppningsvis för era svar

/A

Av Acroo

Delll U2711

Hej!

Har en snabb fråga som jag inte hittar på något forum. Min plan är att både koppla in min PS3 (via AV förstärkare med HDMI hela vägen) och dator (via DVI) till den här skärmen. Sen kunna switcha mellan dom olika källorna med en knapptryckning. Går det? eller är ju helt ute och seglar nu?

/A

Länk till skärmen http://www.inet.se/artikel/2203202/dell-ultrasharp-27-u2711-i...

Av Acroo
Skrivet av El_Svanto:

Roade mig med att göra en inköpslista på Komplett. Blev lite billigare iaf.

Länk

Edit: Kom på att jag glömde OS

Edit 2: Lagt till OS och annan optisk enhet.

Nästan klar, du har glömt hotswap lösningen, montering, kortläsare och fabriksöverklockning (kan iofs kanske fås i montering). Sen tycker jag ASUS låda ser ut som en fulltower men den har du tagit är väl inte det. Skulle tro att du landar närmare 25kkr när du fått in dom prylarna...

Så några tusen mer blir det nog på ditt "pris".

Personligen tycker jag lådan ser ganska schysst ut och priset är verkligen inte JÄTTE högt för vad du får för pengarna.

Av Acroo

Håller absolut inte med flertalet här, det var en riktigt snygg skärm och den ger intrycket av att ha Eizo kvalitet.

Tycker absolut att det här är en mycket bra utmanare mot Dell ...