Inlägg

Inlägg som Acroo har skrivit i forumet
Av Acroo
Skrivet av Inanimate:

Kung Fu Panda är en rip-off på WC3, där pandorna finns med. Hela konceptet är en kopia på Blizzards karaktär och koncept.

Mmm dels är det från WC3 sen sa dom ju också att Pandas var på tapeten redan i TBC men att dom valde att ta in Draenai istället för att de då inte hade en lösning hur dom skulel göra så att båda factionerna skulle kunna spela Panda. Nu har dom löst det därför får vi lira Panda... yay!

Av Acroo
Skrivet av ericsundell2:

Dock så tror jag inte de kommer bli likabra som de andra....blizzard har visat med massa andra patches att man skiter på de riktiga hardcore spelarna samt gör allt för lätt och för barn.

På vilket sätt har Blizzard "skitit" på dom "riktigt" hardcore spelarna?

Om du menar att Blizzard "skiter" på "riktiga" hardcore spelare för att dom nerfar så är det ju precis tvärtom. Dom "riktigt" hardcore hade för länge sen klarat alla raid. Progressen generellt på alla guild hade stagnerat och stor del av alla som raida kom till samma boss vecka efter vecka. Att då nerfa så att fler får se allt content är väl knappast att "skita" på "riktiga" hardcore spelare? Eller?

Men det är kanske inte det som du menar med att Blizzard "skiter" på dom "riktiga" hardcore spelaren?

Av Acroo
Skrivet av _NsMs_:

Vad går inte, och vilken liknelse syftar du på?

Göra en panda dk kommer inte att gå och den liknelsen jag citera syfta jag så klart på...

Av Acroo
Skrivet av Verminator:

Undrar det samma.

Ser faktiskt fram emot releasen.

Funderade också över samma sak. Varför hänger i ett forum om ett spel som man slutat spela och inte kan tänka sig börja spela igen??

Kan inte någon moderator rensa den här tråden så att vi kan snackal lite seriöst om de planerna som faktiskt finns, skulle va mycket mer intressant och givande.

Skrivet av _NsMs_:

Alla som klagar på att pandarens är löjliga, det var COMMUNITYN som ville ha pandarens. De gör bara som spelarna vill. De har tänkt ha med pandarens ända sen bc men de kunde inte för att det var ett heligt djur i kina (dont ask).

OnT: Pandarens kommer börja i lvl1 och någonstans i slutet av startquesten komemr man kunna välja mellan horde och alliance. Lite som deathknights fast en ras i stället för en class I stället för att kunna välja ras som dk så kan man välja vilken class sin pandaren ska vara.

Undrar dock vad som händer om man gör en pandaren dk....

Nej det går inte, läs den släppta informationen så vet du... din liknelse är otroligt konstigt btw...

Skrivet av Skyflyer:

Passar mig utmärkt för jag är ett barn på 37 år. Alla i min guild ser också fram emot nya expansionen med Monks, nya talentsystemet etc.

Precis, nya talent systemet, dungeons challanges och scenarios är ju bara hur coolt somhelst. Monks blir super kul och att hålla reda på två "executions powers" kommer bli en mycket trevlig och utmanande erfarenhet.

Det jag verkligen gillar med Blizzards planer är att dom verkligen sattsar ordentligt på att lägga till end game content så att spelar på max level har något att göra.

Om dom nu bara tar bort den så hatade (av mig i alla fall) gemensamma lockouten på 10 och 25 manna raid så skulle jag va mycket lycklig (dom gav faktiskt en liten indikation på raid QA om att så kanske kan ske...)

/A

Av Acroo
Skrivet av ParasiteX:

Tja, I grund utförande så är en Mac rätt hyffsat prisvärd. Fortfarande en aning dyrare än PC. Men inte så farligt som man skulle tro. Typ nån tusen lapp eller två mer. Man betalar mest extra för designen och OSX då..

Det däremot som gör macs så satans cp dyra, är om man ska ha extra på den. Som t.ex mer minne, större hårddisk etc.
Och Macs är som sagt inte speciellt vänliga för hemma fixare som vill uppgradera själva..

Apple är riktigt sviniga på priserna dom har på komponenter så som minne och hårdiskar..

Att byta minne i Mac är inte dyrare än att byta i en vanlig PC om du inte väljer att köpa från Apple store. Det är standard minne i alla Macar numera. Dock ska man se till att minnen man köper är "godkända" av Apple för att garantin ska fortsätta gälla.

Det är inte mening att du ska byta hårddisk på dom flesta Mac modellerna (dom har speciella kontrollers för att passa in i konceptet!). Dom som det går att byta så är det vanliga är det vanliga hårddiska och kostar inte mer än vanligt.

/A

Av Acroo
Skrivet av Sir.Persson:

Har funderingar på att köpa min första Mac istället för en ny PC men är fortfarande inte helt övertygad.
Har några funderingar kring ämnet som jag hoppas få svar på.

  1. Vad är det egentligen som gör en Mac till en Mac? Vad jag förstått så är det samma typ av hårddisk, RAM, processor, grafikkort etc... Så vad är det egentligen som skiljer förutom operativsystemet?

MAC är som mycket annat ett koncept. Hårdvara och mjukvara är testatad för att fungera tillsammans med minsta möjliga strul. Allt funkar out of the box. Dessutom är det en tilltalande design både utseende mässigt, det är helt enkelt en kvalitetsprodukt.
Tittar man sen på OS så är det gjort för att vara enkelt att använda, logisk hantering och tilltalande. Dessutom går det att dyka väldigt djupt i OS X om man verkligen vill.
Uppdatering eller flytt av data är enkel och (oftast) väldigt smärtfri.

Dock så krävs det i många fall att man ger upp för Mac sättet att jobba eller göra saker så om man har olater från Windows så kan det vara en smärtsam resa...

Skrivet av Sir.Persson:
  1. Läser ofta att det inte finns någon risk att få virus på Mac. Hur stor sanning finns i detta då ett virus enligt mig kan vara ett enkelt program som är programmerat att utföra "oönskade åtgärder". Måste väl finnas sådana även till Mac???

Virus finns och precis som för alla andra OS så bör man ha tillräckligt med skydd för att känna sig säker. Dock är det inte lika hysteriskt med antivirus som för Windows men ändå bör man ha någon form av skydd (brandvägg, antivirus eller motsvarande...)

Skrivet av Sir.Persson:
  1. Är det en stor fördel att ha Mac-produkter på allt som har med data att göra, eller funkar det lika bra att kombinera t.ex. en MacBook Air med PC-produkter i övrigt? Någon med erfarenhet av detta?

Det är mycket enkelt om man tänker till lite innan. Ser till att de protokoll som körs är kompatibla mellan win och macosx m.m. Det som kan krångla lite är att få till användare som funkar på dom olika maskinerna. Men det är inte krångligt egentligen kräver bara att man kolla lite på instruktionerna (google is your friend) innanman kör igång.

Dock kan jag säga som har gjort flytten från PC till MAC att MAC produkterna förökar sig väldigt lätt

Sen håller jag inte med om allt det snacket om pris som är här innan i tråden. En Mac är inte dyr om man tittar på allt som ingår så som hårdvara och MJUKVARA. Det är inte en dator utan ett koncept dom säljer...

Lycka till med ditt Mac inköp och välkommen i klubben

/A

Av Acroo
Skrivet av FX9:

Låter inte helt fel men jag är lite fundersam över hur du kan spela upp varierade format på en PS3 utan en dator som omvandlar bilden? Eller kör du bara format som PS3'an stöder?

Nästan alla format stöds av Netgear ReadyNas och dom få gångerna som det inte funkar (ett tag funkade inte mkv) så använder jag PS3 Media Center på datorn som fixar rätt format.

Nu ska jag i ärlighetens namn säga att jag är inte en format junky utan tenderar att ta format som jag känner igen och vet funkar. Först när jag måste tar jag mig tid att undersöka nya format och få dom att funka

(En bieffekt jag inte nämnde igår är att med hjälp av Netgear, Firefly, Itunes och Sonos (en i köket och en i sovrumet) så har jag även fått ett mycket trevligt sätt att hantera min musik. Ska även ta och byta förstärkaren till en Integra istället så att jag blir mindre beroende av den optiska ljudkablen mellan dator och AV förstärkare).

/A

Av Acroo
Skrivet av cool_lilja:

Toppen !!! Nu börjar det likna nått som svar
Mycket tacksam...

Acroo:
Är sugen på din setup, om du inte skriver det i tråden, så PMa mig. Hade varit kul att veta för o nackdelar med dina olika försök.

Ja alltså min setup är inte så komplicerad
Kök: TV + vanlig koax med comhems grundpaket
TV rum: TV, PS3, dator, digitalbox, marantz AV förstärkare
Sovrum: TV, digitalvideo, ps3
Övrigt: NAS

Köket är ganska osexigt och används bara för nyheterna.

TV rum har digitaltv från Telia i deras inspelningsbara box. PS3 kopplad till NAS (här hamnar alla filmer) och Dator (splitscreen med TV vid behov eller PS3 Media server vid behov).
AV förstärkaren ha tv HDMI utgångar varav den ena går till sovrummet. Från sovrummet går också en fjärrkontrollförlängare till tv rummet så jag kan styra förstärkare och digital tv utan att gå. Har även högtalare i sovrummet som är kopplade till tv rummet.

Min NAS (Netgear Readynas) funkar med båda mina PS3or samtidigt.

Nu funkar det mesta ganska bra, förutom att jag bara har en digital box så det blir bara ett program i taget (har inte fiber utan bara adsl) och det suger ibland.

Från början var min inställning att jag skulle ha en enkel lösning som gjorde att jag kunde sköta allt från ett ställe. Men jag har helt enkelt inte kommit på hur det ska gå till. Det finns till exempel inte av förstärkare (under 50kkr) med två AD omvandlare så att man parallellt kan jobba med två digitala kanaler. Det går att bygga en dator för att sköta det men även där är det svårt att få två olika bilder ut på två HDMI utgångar samtidigt som man har en skärm inkopplad. Det är helt enkelt inte byggt för att klara det. Inte ens proffs anläggning försöker bygga ihop allt i ett utan använder sig av enskilda maskiner som klarar av en uppgift.
Därav har min lösning kommit till, det enda jag önskar mig riktigt mycket är att kunna styra allt från en fjärrkontroll och det närmar sig. Just nu är det bara PS3 som jag inte kan styra från min logitech fjärr ...

Skrivet av cool_lilja:

Ni har förstått helt rätt med att jag gärna vill kunna köra 1080p! Helt riktigt.
Har fortfarande ett litet problem som jag behöver lösa...
Har idag boxer, digitalt marksänt nät. Hur skall jag kunna få ut det i varje TV, men genom t.ex. NASen om jag vill spela in nått? Eller om jag´skall koppla den till datorn på nått sätt.
Kommer kanske byta till satellit, men det spelar minder roll. Kommer på nått sätt ha en extren ingång källa för framförallt bild, men även ljud. Som jag då vill kunna spela upp i varje tv apparat oberoende av varandra och även kunna spela in programm som sagt...

Såå, hur löser vi detta då? Jag har lite svårt att se en trevlig lösning på det

Mitt tipps, en pryl som löser en uppgift så bra som din budget tillåter.

(HTPC är i mina ögon ett jävla otyg som är helt onödigt, onödigt dyrt för något som inte tillför särskilt mycket)
/A

Av Acroo
Skrivet av cool_lilja:

Hmm, okej, det låter tufft....

Men jag kan knappast vara ensam om att kunna göra detta...

Kanske två enkla media spelare som är kopplad till en NAS...
Under förutsättning att man kan streama t.ex en bluray ripp från NASen till media spelaren!

Någon som har kört det så???

Hej!

Nej du är inte ensam om att söka en sån här lösning. Jag har försökt många sätt att få till det, bland annat exprimenterat med VmWare som du nämnde tidigare, en citrix lösning m.m. Men problemet som jag hela tiden dyker på är att med remote desktop krävs en terminal (kan vara så korkad som en IPhone men dock en terminal och det är inte samma sak som en tv) och om jag försöker få till det på en maskin med klonade skärmar, splittade osv osv så faller det alltid på att det itne går att köra två fullscreens samtidigt. Vill ju inte ha ett fönster runt filmen som spelas upp på TVn.

Så min nuvarande lösning är enkel och billig (dessutom ganska kul ). Netgear Readynas + 2 st PS 3. Dessutom har jag kopplat min dator med utökat skrivbord till båda tv apparaterna via en HDMI splitter så att om PS3 eller NAS av någon anledning krånglar kan jag fortfarande spela upp film (whatever) på datorn och få ut det på en TV skärm. Den största fördelen är helt klart att det inte finns någon underhåll på maskinerna (uppgradering, små program) som inte sköts helt automatiskt. Nackdelen är att digitalboxen inte går att få in i systemet på ett smidigt sätt utan blir ytterligare en slina (från modem till tv bild) men men...

Lycka till och hör av dig om du undrar över ovan lösning.

/A

Av Acroo
Skrivet av Pizzabulle:

Men då borde det ju vara samma sak med Inet i Göteborg?

Hmm Göteborg... har hört talas om det men kan inte riktigt placera det på kartan... det är utanför tullarna va?

(hihi, ja det borde va samma sak

/A

Av Acroo
Skrivet av m3nl0l:

Hejsan, har sen 2 månader haft mina lagringsdiskar i en annan dator som står i hallen, dessvärre nu efter en formatering på min dator så släpper den in mig och frågar om lösenord, som jag stängt av...

Anyway, är galet trött på detta tjafs (aka säkerhetsfunktionera) från Windows 7!

Funderar på linux, men kanske windows server...
Vet dock inte hur nån av dom fungerar!

Och självklart måste mina andra hårrdiskar fungera som dom är (alltså utan att formatera dom) i det nya OSet.

Ifall jag har missat nåt så kan det bero på att klockan är 01:53 och att jag är väldigt beroende av dessa hårddiskar (musik etc)!

Hjälp uppskattas!

Jag vill inte vara sån men om du inte kan hantera Windows 7 och att få ett enkelt nätverk mellan två datorer att fungera så ska du nog inte ge dig på ett server OS. Det är inte det som är problemet. Ta och läs på lite hur server, nätverk osv osv fungerar så att du får rätt å det du har. Bara ett vänskapligt tipps och absolut inte meningen att va otrevlig.

Mvh A

Av Acroo
Skrivet av Pizzabulle:

Hej, jag undrar om det finns någon butik där man kan se samt känna på detta tangentbordet i verkligheten? Då brytarna har mycket med personlighet att göra

Tacksam för svar
//M.v.h Pizzabulle

Om du är i Stockholm så gå in på Inet i stan. Dom har både Steelseries och Razer med mekaniska brytare och det brukar inte va något problem att testa där (så klart lättare att få bra hjälp om du inte springer dit när det är som mest folk ). Dessutom så kan du ju köpa den där och få samma pris som online

Lycka till !

Av Acroo

Det låter som om du ska koppla in telefonen mot itunes men att du gör det i en USB som inte "har ström". Testa med ett annat USB jack och se om det ger någon skillnad.

Av Acroo
Skrivet av tvelander:

Varför ska du ha 16 gig ram?

Ärligt talat funderar jag på att peta in 32gb istället.

Jag har en lång utläggning om det tidigare i den här tråden, men kortfattat. Därför att windows cashar filer efter första accessen och ram är mycket snabbare än alla externa minnesformer (SSD, HD vad som helst...) så om man spelar samma sak många gånger (Raidar, FPS samma bana osv osv) så kommer det mesta I/O gå mot ram minnet istället för mot hårddisk (eller motsvarande) vilket gör att det går snabbare. Tror du mig inte så sätt på I/O tracker och titta på I/O access mot hårddisk under tiden du spelar. Den kommer gå ner mer och mer...

/A

Av Acroo

Om du vill spara några kronor så är det billigare att köpa två såna här http://www.inet.se/artikel/5315098/corsair-8gb-2x4096mb-cl9-1... än att köpa 16gb i ett paket...

Fråga mig inte varför men men

Av Acroo

Hmm jag vet inte om jag riktigt håller med er. I ett chassi vill man ha övertryck (det vill säga mer luft ska sugas in än tas ut) och med så många fläktar som suger ut luften blir det nästan undertryck istället. Så jag skulle nog snarare ändra så att top fläktarna går in båda två eller att bak fläkten går in.

Så det ser ut så här:
1front 140mm-in
2sidan 120mm-in
1bak 120mm-ut
2top 200mm-in/in

eller
1front 140mm-in
2sidan 120mm-in
1bak 120mm-in
2top 200mm-ut/ut

Men kör lite temperatur tester och se vad som ger bäst resultat.

/A

Av Acroo
Skrivet av tvelander:

Du ska inte köpa dom delarna till honom

Nej det är till mig

Lite administration som ska lösas först bara :/

Av Acroo
Skrivet av tvelander:

Har du köpt datorn en?

Nej, tyvärr. Hoppas att jag ska kunna beställa i början av nästa vecka. Hänger tyvärr inte på mig

Av Acroo

Fan det här drar ut på tiden så därför har jag uppdaterat mitt paket lite. Har bytt

- GPU Men det är ju ett EVGA kort, FTW!!!

- Moderkort, kom fram till att jag vill ha Z68, bara att kunna felsöka datorn (det är ju windows så det kommer att behövas) och kunna eliminera GPUn är helt klart värt några 100 extra. Jag gick däremot ner från extreme 4 till 3. Om jag fatta rätt så var det bara lite USB grejer som skilde och en PCI 16 plats mindre. Men det är fortfarande plats att köra 2xSLI om jag vill det i framtiden men dock inte 3xSLI. Det kan jag leva med...

- Chassi, hmm fruga tyckte till Så då är bara frågan, behöver jag några extra fläktar i det chassit eller räcker det som sitter i? Är också lite fundersam om jag inte skulle hålla mig till Corsair CPU Kylning om jag ändå är i deras låda...

OBS, jag vet att nätagget är förlitet för SLI, räknar med att byta även det om jag köper en GPU till i framtiden. Ja jag vill verkligen ha 16GB ram

(Edit: Haha glömde ju länken till paketet: http://www.inet.se/kundvagn/visa/950766/version-5 )

Tacksam för feedback!

Av Acroo

När jag ställde nästan samma fråga för ett tag sen så blev jag rekommenderad den här för spel (FPS) https://www.inet.se/artikel/2203772/samsung-tft-27-p2770fh-ro...

Dock verkar det inte som det är väggfäste på den.

Kolla här efter vad du kan välja mellan http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=393#rparams=l=s76537854

(VESA = väggfäste)