Inlägg

Inlägg som Acroo har skrivit i forumet
Av Acroo
Skrivet av Shaggy94:

tänker du lira wow / sc2 / wc3 / d3 elr något sådant spel så behöver du inte 120hz, ips passar bättre då.

Japp precis dom spelen jag kör.
Jag är inte så hemma på skärmar och vet ärligt talat inte vad IPS är och om det är något jag behöver (får ta och läsa på). Men vore det slöseri på en sån här dator att koppla upp den mot en sån här skärm https://www.inet.se/artikel/2203587/lg-27-tft-w2753vc-pf ?

Av Acroo

Speldator runt 20k

Hej!

Har satt ihop ett litet paket som jag önskar lite feedback på, det jag främst är osäker på är nätagg och kylning samt om delarna funkar i den lådan jag har valt. När det gäller grafikkort kan jag tänka mig att köpa det på komplett istället men det är nog ett GTX580 jag har tänkt mig.

Här är listan http://www.inet.se/kundvagn/visa/725276/leksak-2011-08-11.

Jag är lite utav en "Blizzard fan boy" så det är den typen av spel som kommer att rulla...

Av Acroo
Skrivet av BareHipster:

Allt från razer som har stöd för 10.6 fungerar med 10.7

Fan va nice! Då blir det shopping och äntligen kan jag slänga ut logitechs jä... %/"#&%¤#¤! ... drivrutiner och annat skit!

Av Acroo
Skrivet av Pixo:

Vad jag kan se av bilden ser det ut som man verkligen kommer behöva anstränga sig för att hitta ett chassi som en H100 skulle passa sämre i. Kanske visar sig jag har helt fel.. Skulle inte Jonas recensera just det chassit nu i veckan förresten?

Edit: Eller så kanske slangarna räcker hela vägen upp från botten av chassit, var det så du tänkte eller?

Nja jag tänkte nog att det skulle gå att utnyttja hålet bak till H100, men nu ser jag att det kanske inte går så bra för det är inte rätt storlek.

http://www.overclock.net/attachments/computer-cases/206371d13032...

Fan, jag gillar verkligen chassit så jag får jaga rätt på något annat tyst cpu kylning...

Av Acroo
Skrivet av BareHipster:

Det kommer fungera

Har du testat?

Av Acroo

Jag har samma fundering som dig Murrmel5 men har funderat på Silverstone Raven RV03 istället ( http://www.inet.se/artikel/6901353/silverstone-raven-rv03-eat... ).

Har du (eller någon annan) hittat något som tyder på att H100 inte funkar med det chassit?

Av Acroo

Razer blackwidow till en mac!?

Hej!

Jag har länge kört med ett Logitech G19 tangentbord men eftersom Logitech vägrar uppdatera sin programvara till Mac så måste jag nu hitta ett nytt. Var i affären och klämde och kännde lite på ett Razer Blackwidow tangentbord och gilla det riktigt mycket, tyvärr var det ingen som kunde svara på hur bra det funka med en mac.

På deras hemsida står det

Citat:

Supported Operating System Version Supported Languages Mac OS X 10.5 ~ 10.6 Supported Keyboard Layout: Mac US keyboard Layout 1.00 English Release Log: - Supports Key Assignments. - Supports Profiles. - Supports Macros.

Jag kör Mac OS X 10.7 och vill ha svensk layout på tangentbordet.

Därför ber jag nu om hjälp från er, om det finns någon som har erfarenhet av det här?

/C

Av Acroo

Inköpsstöd...

Hej!

Tänkte införskaffa mig en ny spel dator. Jag är en Blizzard fanboy så det är med WoW, SC och snart D3 som rullar.

Vad tror ni om det här paketet? http://www.inet.se/kundvagn/visa/725267/leksak.

Ingen skulle bli gladare än jag om det gick att spara in några 1000 utan att allt för mycket påverka prestanda...

Tack för er input och oändliga kunskap

/C

Av Acroo
Skrivet av Crille81:

Lånar tråden lite, är också ute efter en ny NAS och fastnade för netgear, vad är skillnaden på dessa två:

ReadyNAS Ultra 2
http://www.dustinhome.se/netgear-readynas-ultra-2-(no-disk)-d...

ReadyNAS Ultra 2 Plus
http://www.dustinhome.se/netgear-readynas-ultra-2-plus-(no-di...

Tackar på förhand!

Processorn, Plus är dual core.

http://www.readynas.com/wp-content/uploads/2009/03/ReadyNAS_Comparison_Home.pdf

Av Acroo

Snygga chassin?

Hej!

Jag är på jakt efter ett snyggt chassi, tyvärr är det inte jag utan min bättre hälft som har definerat att ett snyckt chassi ser ut ungefär så här http://www.frostacm.com/products/view/161 . Tyvärr hittar jag väldigt lite information om det här, så därför vänder jag mig till er.

Ja just det, chassit ska användas till en luftkyld speldator med dubbla grafikkort (gtx570) så genomströmning är viktigt. Dessutom måste det vara bra issulation i chassit så det går att få tyst. Behöver bara ha plats för två SSD diskar och en vanlig så inte en MÄNGD diskar. Ca 1kw nätagg kommer sitta i den... hmm något annat viktigt som jag har glömt nämna.

Nåja, grundfrågan är alltså, finns det den här typen snygga chassin som är gjorda för spel datorer med allt vad dom kräver? I så fall var

Tack för er visdom och hjälp.

Av Acroo
Skrivet av Genostra:

gör en macro och binda dom bara?

Behövs inget macro för att dotta

Skrivet av Shaggy94:

Varför inte bara köra dotimer o dota manuelt, blir mkt roligare så.

Har redan sånt, det blir mer än lite rörigt när 2-3 dots på 20+ mobs visas i en hög.... så i praktiken går det bara att visa timers fler mobs samtidigt utan man får hålla sig till bossar och den som är targetad (och focus)...

Av Acroo
Skrivet av Noctune:

På frågan om Karta så kolla på SexyMap
på frågan om DotBox addon tyvärr så har blizzard ändrat en hel del på sitt API sen 1.x när det gick att dynamiskt skapa knappar on the go.
detta för att förhindra dumheter som dotEmAll addon som targetade närmaste fiende, kollade vilka dottar du hade på honnom, dottade enl. prio lista, bytade mål ..... när spelet blir en basha en knapp om och om igen så förloras en hel del av funktionaliteten.

du borde dock kunna nå RaidMarkers via Vudho eller dyl raid frame. och det borde gå att klista på dot timers på Vudho förnstret på samma sätt som Hots. så mitt svar till dig är NÄ det går inte. dock kan du komma runt det genom att använda raidmarkers någon får marka mobs för dps så borde det gå.

Ok, tack för ett informativt svar.

Jag har använt sexymap tidigare men då kunde jag inte få den att ändra position beroende på om jag var i fight, mountad eller omountad. Men det var ett tag sen, är det en ny feature (ska testa när jag kommer hem...)

Ang DoTBox; Jag använder som du nämner redan Vudho för att hålla kolla på markade targets, lite trixande men det gick till slut.
Ok, där finns ju ett förhinder av blizzard, jag har bara tittat på vilken information jag kan få fram från APi inte vad jag kan göra med den... klassiskt misstag *suck*. Går det inte att bygga dynamiskt så går det så klart inte att göra.
Kanske tur att det inte funkar för det är som ni säger en ganska OP funktion för DoT klasser....

Tack för hjälpen!

Av Acroo
Skrivet av Shaggy94:

Hallå alla, undrar bara hur man gör macros för portraits i wow till arenan, tillexempel om jag vill blinda 1 target. Finns det något sätt att göra en macro typ såhär:
/cast [target="portrait1"] blind
/cast [target="portrait2"] blind
/cast [target="portrait3"] blind

Det ska funka

/cast [target="arena1"] blind
/cast [target="arena2"] blind
/cast [target="arena3"] blind

osv
Dock så kommer den här bara köra den första raden skulle jag tro om blind inte är instant spell utan någon CD. Men det var inte problemet tolka jag det som.

Kolla http://www.wowwiki.com/Unitid för mer info om targets

Btw Target=arena1 är samma sak som @arena1

Av Acroo
Skrivet av L'ombra:

Det vore inte möjligt att göra en sådan addon tyvärr. Det är omöjligt att skapa unit frames för annat än specifika enheter. (raid-medlemmar, target, focus, etc)

Hmm ok, har du kodat addons?

Jag har inte specifikt gjort några addons men tittat en del på de apier som finns och min tanke var att det borde gå att samla ihop "platsen" (dom ovanför huvudet på mobsen) på plats eftersom man numera kan styra var dom ska placeras (om jag förstod apiet rätt). Men det kanske inte går, jag har som sagt inte haft tid (behob) att koda något själv än så länge

Av Acroo
Skrivet av valiant:

Tror inte det finns, och om det finns känns det väldigt fel. Klasser med dots skulle bli extremt über och kunna skada maassor med motståndare samtidigt trots om de vore utspridda. Warlocken skulle då kunna stå som en staty och dota varenda fiende oavsett om de vore framför, bakom eller vid sidorna. Det vore väldigt obalanserat dps-mässigt då eftersom andra klasser som skadar flera motståndare samtidigt kräver ändå att fienderna finns inom aoe-avstånd.
Så vill en warlock dota utspridda fiender är det också rätt att spelaren ska behöva targeta dem, min åsikt iaf.

Jo, jag kan helt klart hålla med dig om det skulle funka som du beskriver. Men det är fortfarande så att vi måste sikta mot den vi targettar och vara i line of sight. Enda skillnaden skulle vara att istället för att tabba mellan mobsen så kan vi klicka i en frame. (står ju redan nu som en staty och dottar om vi vill!)

Av Acroo

Det jag söker är inte för PVP (även om det säkert skulle va bra där också) utan för PVE raids.

Av Acroo

Addon efterlysning.

Hej!

Jag letar efter 2 st addon, jag vet inte om dom finns eller om det ens går att göra men men kan ju inte skada att fråga...

1. Söker efter en unitfram som visar motståndare istället för medspelare för att kunna Dotta upp dom på samma eller liknande sätt som healers gör när dom använder healbot (eller motsvarande). Anledningen är så klart att det är ruskigt trist att sitta och tabba igenom en massa motståndare som affli lock.

2. En minimapp som kan ställas in så den ändrar position beroende på händelser. Tex försvinner i fight, flyttar in sig nära mitten och blir synlig när man mountar flying osv osv.

Tacksam för er hjälp och era synpunkter.

Av Acroo
Skrivet av valiant:

Sedan senaste patchen får jag varje dag upp alla raid healthbars så fort jag joinar en BG. Väljer hide men nästa gång är den envist framme igen. Kan jag inte längre permanent välja bort dem?
Använder healbot och ser alla healthbars där istället redan.

Detta är en rapporterad bug, kolla blizzard forumet. Kommer förhoppningsvis att fixas i en patch snart...

Av Acroo
Skrivet av zeleni:

Bra rekomendation men eftersom det är World of Warcaft och andra Blizzard spel som ska spelas skulle jag starkt rekomendera att lägga ner lite pengar på att köpa en SSD disk också. Dom spelen skriver och läser väldigt mycket från och till disk.

Av Acroo

Hej!

Ursäkta att det tog tid att svara, det blev helg

Skrivet av Esoterisk:

Vi kan utgå från att jag inte kommer att ha massiva dataset.

Hur stora förbättringar talar vi om - värda 1000 kr extra? Men i5 är alltså ett fullt fungerande alternativ?

I princip så håller jag med i vad MathGeek skriver att mellan 20 och 40% prestandavinst är vad du får vid normal användning. Men med Mathlab eller andra program som är gjorda för hyperthreading och utnyttjar det kan det går upp mot betydlgit högre siffror (jag har sett 50-80% i vissa specialfall). Det beror till stor del på vad du gör. Beräkningar har alltid stor nytta av att kunnaparallelprocessas och därför tycker jag att det är värt 1000 kr extra. (Sen kan jag tycka att om man kan vänta i 40-45min på en beräkning istället för 1 timme när deadline börjar närma sig så skulle jag enkelt betalt 10 000kr extra men det är kanske bara jag )

i5 fungerar, men ett andrahands alternativ.

Ang. grafikkort ser jag att du har svänt, bra sparar du sköna kronor...

Skrivet av Esoterisk:

500 till 550 W? Vad kan hända om man har för mycket?

Tack för hjälpen!

Inget kan hända om man har för stort nätaggregat förutom att dom kostar mer, drar mer ström och brukar (nu är jag lite fördomsfull) låta mer.

Tycker din dator ser bra ut nu. För att få bättre prestanda (utifrån din lista) så är det SSD, i7 processor och mer ram som är uppgraderingsordningen.

Lycka till