Inlägg

Inlägg som Tedwallpro har skrivit i forumet
Av Tedwallpro
Skrivet av ares93:

Systematisk uppbyggt? Med två olika kontrollpaneler?

Det jag menar är att desktop är väldigt likt mobila gränssnittet vilket är såklart tanken men hela konceptet. M$ vill få en förenklad "system standard" bland alla deras konsumenter.
Så svar på frågan så ja precis, två kontrollpaneler ser jag som riktigt bra i mån av allt mer hybrida docknigsstationer (surfplattor med tangentbord och mus/pekplatta) hittar ut på marknaden och kommer troligtvis varsla ut traditionella laptops inom snar framtid. Win 8 var det få som gilla där gränssnittet var gjort för en pekplatta, nu har du valmöjligheten att "byta" mellan kontrollpanelerna för att underlätta en pekskärm respektive tangentbord och mus.
Äger också en WP telefon och med Onedrive aktiverat på båda enheterna verkar vara riktigt smidigt. Exempel som jag håller på och pillar med nu är att det är för mig bara att lägga in en bild jag tagit för att sedan ta ut den på datorn. Slippa kablar när man vill föra över lite bilder till datorn.
Såklart funkar det säkerligen lika bra med andra molnlagringstjänster, är dock väldigt lätt om du äger två M$ produkter då allt är redan intrigerat i form av app i telefonen och app på datorn. Jag brukar ta rätt mycket bilder och videos, med dagen telefoner har rätt begränsad lagring så att kunna lägga in alla bilder på molnet med ett knapptryck är för mig väldigt smidigt om du behöver frigöra utrymme på telefonen men vill inte radera något (ha det lättåtkomligt hela tiden) Sedan kan jag säkerhetskopiera över hela telefonen till molnet för att sedan återställa mina appar och inställningar, likt Apples lösning.

Av Tedwallpro

Uppgradera nyss till Win 10 från Win 7 efter läste artikeln och alla kommentarer. Stängde av alla informations-skickande funktioner och annat mög. Förhoppningsvis slippa lite av övervaknings-biten.
Efter 3 timmars användande börjar jag mer och mer gilla systemets uppbyggnad, framförallt flyter det bättre och känns i särklass mer systematiskt uppbyggt. Återstå att se efter en längre tid hur jag upplever det!

Av Tedwallpro

Blev en "ny bil" inatt
En 760 GLE - 11k mil

http://s13.postimg.org/phr796vvr/WP_20141207_03_21_23_Pro.jpg

Av Tedwallpro
Skrivet av Skuggan74:

Man bör verkligen inte raida TLC-diskar dock om man har något man måste ha kvar på dem.

Kört raid men mina 840 250gb diskar sedan de släpptes och bortsett från denna prestandabug så har de varigt hur stabila som helst.
TLC hit, MLC dit. Jädra gnölande om det, vi förstår att det är en billigare teknik men så dålig kan den uppenbarligen inte vara då det rullar flera tusen-tals diskar världen över. Samsung har fö. minst RMA's av alla SSD tillverkare på sina diskar.

Av Tedwallpro
Skrivet av Dalton Sleeper:

Det låter grymt!

Många fina förslag, har mailkontakt med bilia just nu, de kollar upp kostnadsförslag för kjolpaketet, oturligt nog hade de inte bilia här i linköping så blir nog en sväng till västerås eller strängnäs om förslaget blir bra...

Vilken typ av vinge menar du?
Jag är direkt inget fan av vinge, inte för att det itne är snyggt men då det "kan" skymma sikten, om inte annat fastna snö och skit.

S60's original vinge är snygg (tycker jag) och en sådan är inte så svår att hitta på varken skrotar eller ny.

Sedan såklart på vintern är en vinge lite jobbig om snön blir till is, men borstar du av snön ordentligt varje gång, så är det i mitt tycke inget problem med vinge. Och så skymmer den inte något nämnvärt, såklart förvinner 5-10 cm av sikten bakåt.

En sedan-bil bör ha en vinge, de är som gjorda för det liksom! ;)men smaken är som baken och jag ger bara förslag vad jag tycker är trevligt att se på!

Av Tedwallpro

En snabb lista på vad jag hade gjort om jag skulle styla en S60:
Kjolpaket, Volvos är rätt fräcka
R front från skroten
En vinge typ S60R är ett måste!
Tona bakrutorna
Vindavvisare 4 dörrars
19" Radius R6, tycker jag är tuffa på mörkfärgad och sänkt s60 med Volvo kjolar
Sänk bilen (Volvo tillhandahåller fjädrar om du är orolig på kvalitén hos andra)
Led lampor runtom (där det är ej xenon)
Måla bromsoken röda/blåa (smaken är som baken)
Slitsa skivorna (lämna in dem, inte så värst dyrt)

Trimma med den klena motorn skulle jag ha vänt mig till volvo själva som har "trimningsprogramvara", är dock inte insatt i detta så bör vända dig till din närmaste Volvoverkstad om priser och mer information.

Skulle också byggt om avgassystemet så det låter lite tuffare, men det är jag det!
Sportluftfilter skulle jag också satt dit bara för insugsljudets skull, fyller annars ingen funktion mer än just det. Får inte några mer hk's pga det, snarare tvärt om!

Av Tedwallpro

Mitt lik som står på gården. Ett toppackningsbyte som spåra ur...

http://s24.postimg.org/6h1x4loat/WP_20140422_17_55_21_Pro.jpg

Av Tedwallpro
Skrivet av morxy49:

Nej, någon NOS har jag inte, har aldrig stött på dom i någon butik. Vet du vart dom finns att köpa blir jag glad

Finns inte i vanliga matbutiker men du kan hitta dom på företag som säljer reservdelar. T.ex autoexperten och meca. Men även där svåra att hitta, och om de har en så kostar en burk 32-38Kr styck.

Av Tedwallpro

Ser igen NOS?!
Go är den också

Av Tedwallpro
Skrivet av mnmlmxml:

Är du helt hundra på att det var polisen? Såg du om det var uniformerade i bilen?
Jag vet att det finns en bil i Stockholm, kommer inte ihåg av vilket märke, som åker runt med blåljus och skojar med andra trafikanter bara för att jävlas. Dom har även sirener.
Det dom gör är helt klart olagligt och bör anmälas då privatpersoner inte får ha blåljus (har jag för mig). Har själv inget körkort så vad vet jag

Smacka i 2'an och stampa plattan, de vill ju bara rejsa såklart!

OT: Blinkar de med rött och blått ska du stanna "mjukt och sansat", inte åka till en annan plats. Jag gjorde det en lördag natt och det var inte uppskattat. Fick noggrant förklarat flera gånger att polisbilen är en avspärrning och att de väljer vart "ni" ska stanna, och inte du som förare. Om du forsätter kan du åka dit för smitning vilket är mindre kul.

Ang. icke-myndigheter med blåljus så finns det transportföretag som ASA t.ex som har blåljus på specifika bilar. Även Fortum mm får ha blåljus på vissa bilar.
Och sedan måste jag påpeka att det är lite lustigt att du "vet", att det finns en bil som åker runt och busar med blåljus och sirener fastän du inte har körkort

Av Tedwallpro
Skrivet av thunderinternet:

Haha. Tycker alla säger att de träffas på "dejting sajter" jag tror mig att det är så att folk känt varandra eller letat upp de på tex Fööceböök och sen har det gått därifrån.

Har suttit på ett par sidor och så. Ett fåtal som varit intresserad för att snacka men det har ganska snabbt dött efterdet. Men tittar man lite djupare så ser man snart att samma tjejer återkommer flertal gånger under samma eller snarlika namn och dessutom under flera orter. Oftast online konstiga tider eller "standad svar" som svar.
Så Jag kallar det bara buff och båg. Iaf de som söker någon under 30. Det finns givetvis seriösa personer men i det stora hela är det inte många. Tittar man på statistik över sidorna så Är visst Sverige ett jäkligt stort land än vad det rimligtvis bör finnas folk i sin ålder.

Så Ska man träffa folk på nätet så är det mindre forum och typ bara skitsnack som gäller. Nu kan man säkert lura några F14 om man vill på de flesta sidor.

Tror fan det är lättare att stå och varva motorn vid rödljuset asså.

Fick mig på ett gott skratt!
Tyvärr i dagens "fina" samhälle är folk rädda för vrålande motorer och ylande däck..!
Raggarkulturen är sig inte detsamma som för 30 år sedan kan jag tänka mig tyvärr..

Av Tedwallpro
Skrivet av Crippa90:

Fixa en Yamaha DT.

En DT är suverän och idiotsäker maskin, som är rätt billiga.
Var noga med att kolla om ramen, men framförallt gaffeln inte är krokig då det finns en förkärlek för det, unga som kör dem som crossar och ramlar runt. Moppar generellt vill säga.

Av Tedwallpro
Skrivet av ph0gelbice:

Har samma processor och min steppar inte heller ner något märkbart, från 1.35 till 1.32 bara. Kör med Noctua NH-D14.

Mina settings:
4.0GHz
Multiplier: x21
FSB: 191
VCore: 1.35v
C1E och speedstep av

Exakt likadant för mig, dock från 1.280 till 1.260. Minst sagt underligt ;S

Av Tedwallpro
Skrivet av saigon:

Vad kan det vara för fel om den börjar dra olja då? Har en 9-5 01a som drar rätt mycket olja nu. Den har nyaste vevhusventilationen sen ett par år tillbaka iaf, kanske mer.

Milantal? Kör mycket korta sträckor? Hur ofta byter du olja och filter?

Av Tedwallpro
Skrivet av MuLLvaD3n:

Köpte en riktigt av mekanum, kände att jag antagligen får ut ganska många mil/kr över en begagnad/kopia så jag valde att lägga ut det lilla extra. Förövrigt så har jag inte fått några koder i bilen sen den åkte i, går väldigt mycket rappare och det gick problemfritt, nästa steg blir antagligen att byta luftfilter.

Mycket nöjd med bilen överlag, det jag får ut i körglädje tycker jag går över att behöva byta tändkasset/vevhus, extremt skön bil att köra långt med.

Ett hett tips till dig är att du byter din ventilation innan det kläggar igen, har en polare vars turbo rasa pga vevhusventen var egensatt (och vad vi tror oljereturen från turbon också bidrog) Och med det höga oljetrycket i motorn som den fick utstå när en äldre gubbe ägde den innan han köpte den billigt (med turboras) har nu börjar käka olja, dryga 1L/250 mil. Och bilen var regelbundet servad på verkstad.
Bilen åvan är en 9-3 turbo (~200hk'an) 2001 om jag inte minns fel. Inte värst bra på saabs motorbetäckningar. ~13500 mil

En annan polare som köpte en saab 9-3 Aero 2002 av en äldre man, har bytt sin VHV precis efter inköp, den var inte helt egensatt dock var den rätt mycket koxx och inte långt ifrån egensatt. Denna tros ha blivit rengjord en gång tidigare. ~21000 mil

Original VHV är mycket underdimensionerade och ärligt talat måste vara felkonstruerade, byt innan din bil börjar dricka det svarta guldet!
Och byt olja var 1000 Mil med filter så kommer din bil med all säkerhet att överleva många mil till! Du kan aldrig byta olja för ofta!

Av Tedwallpro

I5 760 OC, hjälp med Vcore "stepping"

Hallå.

Sitter och skrämmer min stackars I5'a inför en uppgradering av grafikkort.

Fått en stabil OC på 3.8GHz @ 1.280 Vcore. Dock blir jag inte klok på varför min Vcore inte "steppar" ner under idle? Klocken trappas ner till ~1.8 GHz som vanligt men volten följer inte med, vilket den gjorde innan jag börja skruva på volterna etc.
Moderkort i fråga är ett Gigabyte 55H-USB3 M-atx, kylaren är en H70 om det är intressant.

FSB körs på 200 och multiplier på x19

Vad kan jag ha missat? Försökt googla på mitt lilla problem utan att hitta något som är till min nytta, kanske jag som är usel på att söka?

Hjälp uppskattas!

Av Tedwallpro

CF måste vara aktiverat i CCC för att fungera. Om du redan gjort det är frågan vad du försöker testa med att cf fungerar?
Av min "äldre" erfarenhet av 7970 3x CF och även 2X, tvungen att köra samtliga spel/applikationer i "fullscreen" för att CF skulle hoppa igång!

Av Tedwallpro

*CPU= I5 760
*PSU= 550W Seasonic
*Moderkort= GA 55H-USB3 M-atx
*CF/SLi= Nej
*Gränssnitt= PCI-E 2.0
*Vilka spel du ska spela = Nyare halvt grafiktunga spel, bf4 är ej intressant.
*Vilken upplösning du spelar i. = 1080P
*Din ungerfärliga budget. = ~3000 +-500Kr
*Är det viktigt att grafikkortet är tyst? Isåfall: delvis ja
1. Är du beredd att lägga ca 200kr extra för att det ska vara tyst? = Ja
2. Skulle du kunna montera en kylare själv för att få kortet tyst? = Ja

vad ska jag ha gubbs, något som inte min cpu flaskar helt av? Sikte är väll nyare semi-grafiktunga spel.

Av Tedwallpro

Uppgradera mig lite i telefonväg

Från 520 till 1020!

http://s14.postimg.org/hctztf19d/WP_20131214_20_19_55_Pro.jpg

Av Tedwallpro
Skrivet av Meantek:

Tro nu inte att de 740s jag möter har samma dimljus som de hade monterade från fabrik, den där varianten med levande ljus som fladdrar i fartvinden och kastar ljusfläckar på insidan av reflektorglaset. Nej, det är folk som har feta dimljus som pekar käpprätt åt helvete överallt. Gärna i kombination med xenonkonverterade halvljus som pekar åt alla möjliga håll även de.

Det finns anledningar till att dimljus är förbjudet i mörker och i kombination med halvljus.

Då är det en helt annan sak, och full förståelse. Ungdomar som inte kan eller vet något om ljusinställning och att det blir snyggare med jämna "ljusskarvar" (Själv Volvo-fan av de äldre modellerna, men tre-tal bilar hemma)