Inlägg

Inlägg som GustavN har skrivit i forumet
Av GustavN
Skrivet av m4gnify:

Så det verkar som att dom (P30 Pro, P40 Pro, P40 Pro+) har "riktig" 960 och 1920 fps, men om du vill ha continuous 960 så vet jag tyvärr inte.

Jag får tacka så jättemycket för ditt letande, det verkar absolut som att du har rätt! Då utökar jag min annons till att inkludera de modellerna också Vill fortfarande gärna ha begagnat och "äldst möjliga" dock för att spara pengar då jag ej kommer använda det som min dagliga mobil utan just för ett kameraprojekt.

Av GustavN
Skrivet av m4gnify:

Bara nyfiken, varför just en äldre telefon? Enligt "https://www.smartprix.com/bytes/best-phones-to-capture-slow-m..." så kan t.ex Galaxy S21 spela in i 720p@960fps, och P40 Pro "1080p@30/60/120/240fps/960fps, 720p@1920fps/3840fps (AI Interpolated)" (samma på P40 Pro+). Är priset viktigare?

Absolut, bra fråga! Om jag ej har missat något så kör alla nya telefoner med interpolerad 960fps, alltså med genererade bilder för att jämna ut rörelserna Eftersom jag vill använda telefonen för att undersöka vissa saker är det viktigt att bilderna är "omodifierade" direkt från sensorn.

Av GustavN
Skrivet av ResarXam:

xz på ebay runt 500 kr min xz premium packar ihop snart förösker hitta en på ebay

Jag hade skrivit fel, XZ har ej rätt kamera, men bra tips om Ebay! Ska se om jag kan göra något fynd där

Skrivet av Edlife:

Hej,
Ett tips bara. Jag hade en annons uppe tidigare och där skrev Bigball att han hade en s9 plus till salu.

Länk till annons: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1629877-telefon-kopes-...

Du kanske kan höra med honom

Tack för tipset! Det ska jag göra

Av GustavN

Söker äldre mobiltelefon

Hej!

Jag söker en mobiltelefon som har stöd för att filma i 960fps i hårdvaran, vilket begränsar till ett visst antal modeller. Tyvärr tillverkas inte dessa kamerasensensorer längre så då får jag hoppas någon av er har en liggandes hemma

Exempel på telefoner som ska stödja detta är Sony Xperia XZs, XZ Premium, XZ2, XZ2 Compact, XZ2 Premium, XZ3, Samsung Galaxy S9-serien och Note 9.

Bor ni i Göteborg är det en bonus, men att skicka går bra om jag inte hittar någon i närheten.

Läs hela annonsen här

Av GustavN

Hej allihopa, och tack för era funderingar!
För att svara på era frågor så är alltså inte tanken att köra skärmen i full upplösning, därav ska 120Hz gå fint trots "gamla kontakter" Skärmen ska drivas via ett FPGA-kort och anledningen till att jag vill ha möjlighet att stänga av skalningen är då att jag ska bara använda en mindre sektion av skärmen men med relativt hög uppdateringsfrekvens (ett rätt specifikt användningsområde relaterat till min master).

Edit:
Jag kan tillägga att jag själv hade en sån här för flera år sedan som hade passat perfekt: https://www.inet.se/produkt/2304003/benq-24-xl2420t-144h (stödjer 1024x768@120Hz över både VGA och HDMI, samt möjlighet att visa pixlarna 1:1 utan skalning).
Men, den såldes i samband med flytt.

Så om någon har något liknande hemma, hojta gärna till!

Av GustavN

Söker äldre gamingskärm

Hej!

Jag söker nu en äldre gamingskärm med vissa specifika krav, men förhoppnigsvis är det någon av er som kanske har någon hemma:

En 24 tum 1080p skärm med 120+Hz med både VGA och HDMI-ingång, där det är möjligt att stänga av skalningen (så att tex 720p visas med svarta kanter runt om).

Jag bor i Göteborg och hittar helst en dit jag kan ta bussen till och hämta.

Läs hela annonsen här

Av GustavN

Nu finns spelet till iPhone också om ni vill prova!
Ladda ner från App Store

Skrivet av breakwin:

Spelat i några minuter nu. Är själv inte en spelutvecklare men tycker det ser väldigt positivt ut! Gillar animationerna och det körs väldigt smooth på min s7 edge. Blev dessutom rejält klurigt lite då o då. Tummen upp! Fortsätt med det ni gör

Tack så mycket, jag är glad att du gillade det!

Skrivet av TheNewsV2:

Dem orden är ni värda!
Efter att ha spelat en stund till så tycker som du beskriver att det blev mycket mera av en utmaning (Y) . Jag tycker vid närmare eftertanke att ni har tagit bra beslut att låta användarna få en mjukstart. Bra jobbat och fortsätt lycka till och hoppas att ni uppnår det resultat som ni önskat med appen. /David

Tack, och vad bra att du ändå tror att det kan vara rätt beslut! Så länge inte folk hinner ledsna innan det verkligen drar igång, men förhoppningsvis går det bra.

Av GustavN

@TheNewsV2: Hej, och tack för de uppmuntrande orden!

Det är ganska intressant det där med svårighetsgraden. När vi först släppte spelet så hade vi analytics i det så vi kunde se vad folk spelade och väldigt få klarade nivå 4, och inte en enda klarade nivå 5. För oss som hade hade kört spelet själva tyckte att det var en lagom ökning av svårighet och att "de nivåerna borde man förstå", men det var tydligen fel.

Så istället för att tappa alla spelare så tidigt gjorde vi början mycket mjukare. Nu är det som var nivå 5 nivå förut nivå 15 , och de svårare nivåerna har blivit förskjutna till senare. Jag kan inte säga att jag älskar det, men de små siffror vi har visar ändå att spelarna verkar föredra den mjuka starten så de verkligen hinner förstå hur allt fungerar.

Av GustavN

Vi har gjort ett klurigt pusselspel!

Hejsan!

Nu har jag äntligen slagit slag i en gammal dröm, och det är att göra ett eget spel. Jag och en kompis som också läser till ingenjör har gjort ett riktigt klurigt pusselspel till mobilen. För att få en extra morot till att bli klar med spelet rätt fort istället för att dra ut på det i flera år så bestämde vi oss för att vara med i Google Student Admob Challenge när vi fick reda på att den var igång. Det är en tävling Google arrangerar för att hitta den bästa appen gjorda av studenter. Första uttagningen är via hur populär den är, hur många som har laddat ned den och hur många bra recensioner den har fått. Så ni får väldig gärna ladda ner den gratis, testa den, och om ni vill kanske skriva en recension! (Den kommer till iPhone snart men Apples granskningsprocess är inte den snabbaste.)

Spelet är skrivet i Java med frameworket Libgdx, med alla grafiska assets gjorda i det gratis 3D-programmet Blender som jag älskar av hela mitt hjärta.

All kritik är väldigt välkommen då vi vill bara göra det bättre!

Spelet på Google Play

https://lh3.googleusercontent.com/akgWOU3Kee5z-CxMV2rdCJhKVgmltj...

Jag hoppas att ni kommer att tycka om det!

/Gustav

Av GustavN

Jag skulle väldigt gärna vilja ha en invite för en 64GB, tack

Av GustavN
Skrivet av betan:

Inte hört att någon har problemet efter black, eller om det var en uppdatering av kamera-appen däromkinrg. Jag har inte haft gula bilder på någon Lumia-telefonen på länge.

Om du sparar fotona i RAW-format så ska de inte bli gula, stämmer det?

Jag hade hoppats att det skulle försvinna med Black-uppdateringen men det blev ingen skillnad för mig. Det är väl därför jag har hållit ut så pass länge antar jag, hoppats att det skulle fixas i en uppdatering, om och om igen. Men inget än, och nu börjar hoppet sina.

Hade jag kunnat spara bilderna i RAW hade det löst problemet! Tyvärr så går inte det med 920 (vad jag vet) :/ annars hade det absolut varit en lösning. Allt jag vill är att kunna slå av all efterbahendling, men en sån inställning vägrar Nokia ge mig.

Av GustavN
Skrivet av ffodil:

Är det då bara när du granskar bilderna i själva telefonen. Tycker du så är det väl bara att växla till MS kamera som inte gör nån efterbehandling och är snabbare. Dock tycker de flesta att det blir bättre slutbilder med Nokia kamera.

Skrivet av betan:

Vad använder du för kamerapp/"lens"?
Hur ser bilderna ut på en dator?
Har du senaste uppdateringarna på både appar och OS/firmware?

Det händer i alla appar/linser. Jag kan aldrig få kameran att ta en bild som inte förstörs av efterbehandling.
Bilden är dålig överallt sen, telefon, dator, facebook, etc. Själva bilden (filen) blir förstörd, så det spelar inte roll var jag tittar på den.

Jag har senaste uppdateringarna, senaste tillgänliga firmwaren och WP8.1 Preview.
Mycket tråkigt. Jag har hört flera människor klaga på det, men det verkar inte vara något som Nokia bryr sig om.

Jag är även less på att ha halvtrasiga versioner av både Spotify och Snapchat så nu efter snart två år testande är jag redo att ge upp på både WP och Nokia, för den här gången. En sväng tillbaka till Android för att se om det blivit bättre Men det är inte omöjligt att jag kommer tillbaka sen i framtiden igen. Jag är inte "fast" i ett ekosystem (som tur är).

Av GustavN

Har ni med en 930 märkt av om bilderna blir alldeles gula och suddiga när man tar kort? Det är ett stort problem med min 920 och det är så illa att jag egentligen lovat mig själv att aldrig mer köpa en Nokia.

Problemet är i mjukvaran då man först får se bilden omodifierad, och det ser superbra ut. Sen när man tittar i kamerarullen är bilden alldeles förstörd eftersom de har gjort någon efterbehandling för att försöka förbättra bilden. Men, resultatet gör att den ser sämre ut än min 6 år gamla HTC (Japp, så illa). Detta irriterar mig något så enormt att jag många gånger bara vill slänga telefonen i väggen. De har så fin hårdvara, och så ska de bara förstöra bilden. Varför kan de inte låta oss stänga av efterbehandligen!?

Nåväl, rant slut. 930 ser fin ut, men jag litar inte på Nokias kameror längre. Min fars 820 och min mors 520 har samma problem (även om det såklart märks mindre skillnad på just 520 eftersom kameran är sämre över huvud taget där). Snart två år in och fortfarande ingen mjukvarufix. Så man kan säga att alla bilder jag har tagit de senaste två åren ser skräp ut tack vare Nokia.

Av GustavN

Tack för tipset! Jag kopplade bort alla diskar och kunde bekräfta att det verkligen var moderkortet som bad om lösenord.

Jag plockade ut batteriet, och se där, nu begär den inte lösenord längre! Jag trodde "Clear CMOS"-knappen skule göra precis samma grej!?

Nåväl, tack för hjälpen!

Av GustavN

Moderkort kräver lösenord efter Windows Update

Hej!

Igår klickade jag på, som så många gånger förut, "Uppdatera och starta om" (Windows 8.1). Eftersom det brukar ta en liten stund gick jag iväg och tittade på tv.

När jag kom tillbaka stod det "Asrock UEFI Setup Utility" stort på skärmen med en "Password"-ruta mitt i skärmen. Jag kunde inte minnas att jag någonsin aktiverat löserord på moderkortet på min stationära, men eftersom jag har det på min bärbara så tänkte jag att det kanske var något gammalt som hoppat in. Så jag testade ett par av mina standardlösen, men inget funkade.

Då gav jag helt enkelt upp och klickade på "Clear CMOS"-knappen som finns på baksidan av mitt moderkort. När datorn startade igen stod det att BIOS hade blivit tömt. Och så frågade den om jag ville fortsätta eller göra en setup. Jag klickade fortsätt (F1). Men så bad den om lösenord igen. Gjorde om det igen, fast testade att klicka setup (F2) istället. Bad om lösenord ändå.

Jag har googlat efter standardlösen för Arsockmoderkort men hittar inget. Jag har startat om flera gånger och varenda gång efter den korta raddan med svartvit text dyker lösenordsskärmen upp.

Det enda jag kan tänka mig så här efter en god natts sömn är att det är någon form av rootkit som försöker se ut som mitt moderkort för att plocka massa olika lösenord... (Det kanske är lite långsökt men jag blir paranoid av sånt här).

Tacksam för hjälp!

Av GustavN

Jag som knappt använder något utrymme på mina datorer hade hellre sett en disk mindre och lite billigare Men det är hur som helst långt utanför min budget så det spelar inte så stor roll

Av GustavN
Skrivet av Kilroy:

En miniräknare har mer beräkningskraft än rymdraketen.

Att säga så där känns dock inte helt rättvist Visst, det är sant att själva raketen/månlandren inte hade mer, men man hade inte kunnat landat på månen med så lite vad jag vet.

Istället för att ta med sig massa elektronik (som var stor/tung som tusan och kunde fela) skickade man ner så mycket data man kunde för beräkning till Nasas betydligt rejälare datorpark (med massa personal redo att ingripa/laga).

Av GustavN
Skrivet av LiMa69:

Datorn levereras på måndag, återkommer med hur det ser ut då.

Så, hur såg den ut?

Av GustavN
Skrivet av Rexa:

Då får dom väl fixa en app som funkar eller ?

Har du testat betan? (reservation för att jag inte kollat bak i tråden)
Jag är väldigt nöjd med den faktiskt.

Av GustavN

13" och SSD och jag köper DIREKT! Den smartaste convertible-designen jag sett. Och att ha trackpaden ovanför tangentbordet tror jag starkt på!

Snyggt jobbat, Acer!