Inlägg

Inlägg som breakman har skrivit i forumet
Av breakman

Bra pris och säkert fina mejslar. Men 6st flatmejslar, tror inte så många har nytta av dessa då min upplevelse är att spårskruv knappt existerar idag. För mig skulle de kunna ersättas med torx istället som är mer vanligt.

Av breakman
Skrivet av blunden:

Har du testat med firmware-uppdateringen som släpptes 14 november (version 1004)? Går att uppdatera antingen via USB (brukar vara på undersidan eller baksidan av soundbaren) eller via Wi-Fi om man ansluter soundbaren till deras SmartThings-app.

https://www.samsung.com/se/support/model/HW-Q995C/XE/

Tror jag har autouppdatering på, men har inte slagit igång någon cast de senaste två dagarna. Ska kolla hur det ter sig nu
Tack!

Av breakman
Skrivet av ikrEErki:

Kopplade in en HTPC och en Chromecast. Ganska snart verkade HDMI-CEC bugga ur och omöjligt att få igång igen, så då släpptes bara ljuden igenom, ingen bild på någon av enheterna.

Efter en norsk reset, dvs rycka sladden, hoppade allt igång tills nästa gång jag stängde av soundbaren.

Att jag har en Samsung tv som är många år gammal och endast har ARC och inte eARC, kan det spela in?

Skrivet av blunden:

Äldre TV-apparater kan definitivt ha en buggig CEC-implementation, så även PC-implementationen då HTPC som koncept inte är lika vanligt längre (jämfört med Nvidia Shield TV, Apple TV, etc.). Kan mycket väl gå att konfigurera bort problemet dock.

Vad gjorde du efter att du kopplat in dem? Det går inte att felsöka något med en så knapphändig beskrivning tyvärr. Man måste ju lista ut vilken typ av CEC-meddelanden det kan tänkas vara som orsakar problemen.

Antar att du dubbelkollat att du har senaste firmware på din soundbar också?

Har det också lite buggigt. I soundbaren har jag en Chromecast Ultra och TV:n är en Philips från 2017. Oftast (alltid?) när jag slår igång en castning och soundbar + TV startar, så får jag "ingen signal" på TVn. Rätt ingång är vald och det spelar ingen roll om jag växlar ingång på TV eller soundbar. Lösningen är alltid att slå igång castningen i appen på mobilen igen.

Tidigare, innan jag köpte soundbaren så hade jag CC inkopplat till TV och sedan en Onkyo-förstärkare. Funkade klockrent då...

Av breakman

28,2Kg skriver Samsung själva att paketet väger.
https://www.samsung.com/se/audio-devices/soundbar/q990c-black...

Av breakman

Någon som köpt ett par vettiga väggfästen till de två högtalarna?

Av breakman
Skrivet av edson:

Tipsar om att läsa igenom "systertråden" för Q995B, dvs 2022-års modell. Har ej lustläst den men kan vara värt att kolla igenom

https://www.sweclockers.com/forum/trad/1676705-erfarenheter-a...

Finns ett tips i denna tråd också, #20225495

Av breakman

Velade länge på om jag verkligen villhöver en soundbar men beställde en med pick-and-collect kl 10:23. Har status "Packad och inväntar leverans" så kanske att man får tag på en.

Edit: och nån minut senare så fick jag SMS att den finns att hämta

Av breakman
Skrivet av stigw:

Funderade på om detta inlägg passar bättre i tråden"Gubbgnäll"? Vi har en honkatt som är fullständigt upptagen med att jaga. Nu kl. 10.10 kommer hon in med 2:a fågeln i dag. Den första var tidigt i morse. Det kunde väl gå om hon inte hojtade så hon väcker hela huset. När hon är klar så får man städa bort några fjädrar. Konstigt att hon förmår äta upp det mesta med tanke på hur kräsen hon är. Överbliven och ankommen kattmat får skatorna. Så skatorna mår bra. Fundera på om jag ska försöka skaffa en bjällra och sätta på katten. Det som gör att katten överlever är ju att hon mellan jaktturerna är väldigt trevlig. Synd att man inte kan prata med katten och ställa krav.

Lite samma här fast det går i perioder med vad och hur mycket som tas in. Ena katten inbillar jag mig är "duktig" och mumsar oftast på sitt ute medan den andra alltid ska ta in fåglar och möss.
Provade med bjällra när de var 1 år och fick börja gå ut. Kan konstatera att det hjälpte inget då de var utmärkta jägare från start och plinget gjorde nog ingen nytta.

Av breakman
Skrivet av evil penguin:

Hur tycker du det bör se ut? Det känns som den lättaste delen att börja i.

Jadu... Kanske skulle friskat upp minnet vad jag gjorde när jag ställde in detta innan jag postade. Vet att jag följde någon guide hos Gooogle Ska gräva lite och får återkomma.

Av breakman

Styra upp DKIM

Hej,

Kör Googles gratis workspace-variant (kommer inte ihåg vad den heter idag) med egen domän.
Satt upp SPF och DKIM så som jag tycker det bör se ut men får titt som tätt rapporter som säger 'fail'.
Ex så har frugans svar på min mötesinbjudan hamnat i min spam, ofta är det

<source_ip>209.85.220.73</source_ip>

som failar och det verkar vara ett av Googles IP-nummer.

Så här ser en rapport ut från idag. Några tips på hur jag kan göra för att styra upp det

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?> <feedback> <report_metadata> <org_name>google.com</org_name> <email>noreply-dmarc-support@google.com</email> <extra_contact_info>https://support.google.com/a/answer/2466580</extra_contact_info> <report_id>4281080544297200815</report_id> <date_range> <begin>1696204800</begin> <end>1696291199</end> </date_range> </report_metadata> <policy_published> <domain>mindomän.se</domain> <adkim>r</adkim> <aspf>r</aspf> <p>quarantine</p> <sp>quarantine</sp> <pct>100</pct> <np>quarantine</np> </policy_published> <record> <row> <source_ip>209.85.220.73</source_ip> <count>1</count> <policy_evaluated> <disposition>quarantine</disposition> <dkim>fail</dkim> <spf>fail</spf> </policy_evaluated> </row> <identifiers> <header_from>mindomän.se</header_from> </identifiers> <auth_results> <dkim> <domain>google.com</domain> <result>pass</result> <selector>20230601</selector> </dkim> <dkim> <domain>mindomän-se.20230601.gappssmtp.com</domain> <result>pass</result> <selector>20230601</selector> </dkim> <spf> <domain>calendar-server.bounces.google.com</domain> <result>pass</result> </spf> </auth_results> </record> <record> <row> <source_ip>149.72.126.143</source_ip> <count>1</count> <policy_evaluated> <disposition>none</disposition> <dkim>pass</dkim> <spf>pass</spf> </policy_evaluated> </row> <identifiers> <header_from>mindomän.se</header_from> </identifiers> <auth_results> <dkim> <domain>mindomän.se</domain> <result>pass</result> <selector>s1</selector> </dkim> <spf> <domain>em7725.mindomän.se</domain> <result>pass</result> </spf> </auth_results> </record> <record> <row> <source_ip>209.85.220.73</source_ip> <count>2</count> <policy_evaluated> <disposition>none</disposition> <dkim>fail</dkim> <spf>pass</spf> </policy_evaluated> </row> <identifiers> <header_from>mindomän.se</header_from> </identifiers> <auth_results> <dkim> <domain>google.com</domain> <result>pass</result> <selector>20230601</selector> </dkim> <dkim> <domain>mindomän-se.20230601.gappssmtp.com</domain> <result>pass</result> <selector>20230601</selector> </dkim> <spf> <domain>mindomän.se</domain> <result>pass</result> </spf> </auth_results> </record> </feedback>

Av breakman
Skrivet av Kent:

Reklamationsrätten gäller endast mellan den ursprungliga konsumenten och näringsidkaren. Ev. garanti kan följa varan, men det beror helt på garantivillkoren. Detta då garanti är helt frivilligt. Hur gammal är scootern och hur länge gäller garantin?

ARN kommer troligen inte göra något iom. att du har köpt den privat.

så lösningen kan vara att snällt be tidigare ägare reklamer till återförsäljaren 😎

Av breakman
Skrivet av Söderbäck:

Garantier är frivilliga löften från tillverkaren. De kan utformas utefter tillverkarens egna önskningar. Tillverkaren är kundens motpart, och upplägget kan variera ordentligt.

Reklamation täcks däremot in under konsumentköplagen. Här är det inte tillverkaren utan återförsäljaren som är kundens motpart. Det här definieras också i KKL.
Eftersom upplägget baseras på svensk lag så är det samma villkor alltid. Det som står i lagen gäller.

Nja... Det är fritt fram för en butik att erbjuda garanti som dessutom kan överträffa en garanti från tillverkaren.
Ex. Bauhaus erbjuder 5 års garanti vilket är mer än vad många tillverkare av verktygen erbjuder.
https://www.bauhaus.se/garantier/garantier/maskingaranti

Av breakman

OpenWRT verkar finnas för din router
A1-versionen https://openwrt.org/toh/asus/rt-n56u
B1-versionen https://openwrt.org/toh/asus/rt-n56u_b1

Dra in den och se om önskad funktionalitet finns.

Av breakman

Bara aktuell sida som aldrig slutar ladda eller är det hela Chrome som fryser?
Går se något suspekt i Chromes aktivitetshanterare när det händer? Du kommer åt de med Shift+ESC

Av breakman

Bara för att klargöra... Mobile hotspot förlänger inget wifi, det skapar ett eget som man kan ansluta till med andra enheter och det använder sedan mobildata för att komma åt Internet.

Vad är problemet när du sätter Asus RT-N56U i repeater mode? Vart tar det stopp, felmeddelanden?
Asus har en del info här https://www.asus.com/support/FAQ/1036082/

Av breakman

Något tillägg som bråkar? Antar att du är inloggad på samma konto i båda enheterna och då följer tillägg med.
Testa att inaktivera tillägg och se om det fungerar bättre.

Av breakman

Hans annonser på Tradera har förkommit fler än en gång i tråden Det här med Blocket...

Av breakman

Kan det vara att den först skapar kopian i temp-mappen som ligger på c: och den efter det ska kopieras över till d: ?
Testa att ändra temp-mappen till en mapp på d: och se om det går bättre.

Av breakman

Och nu fick jag ett höjningsmail från Bahnhof.
Från 199kr till 279kr, upp med 40% för 250/250-lina "... på grund av ökade el- och leverantörskostnader." De kanske ska lägga lite krut på att se över sina leverantörsavtal.

För övrigt, nätägaren fakturerar sitt separat och de gått från 179 till 199 på 8år.

Av breakman

Utan att ha kollat så kanske det finns något i denna tråd https://www.sweclockers.com/forum/trad/764637-vad-har-ni-i-lo...