Inlägg

Inlägg som wzaa har skrivit i forumet
Av wzaa
Skrivet av AhAs:

Tack, jag får testa att flytta runt den lite helt enkelt

Absolut! Testa dig fram innan du fäster den.

Jag kommer för övrigt köra setup enligt följande: Fiberbox (Servanet) --> 2 kablar (1tv & 1internet ut genom fasade längs husväggen) --> Dubbeluttag (här står tv och router), ena kabeln till tv box och den andra till Routern --> Router --> Switch --> Tv, Högtalare m.m.

Sen går det från Switchen ut genom ett annat dubbeluttag på samma ställe som ovan ut genom fasaden längs husväggen upp till övervåningen och in i ett "gäst/spelrum" där det kommer sitta ett dubbeluttag. Ena uttaget används för nätverkskabel till en Switch som kopplas till speldator, server, raspberry pi m.m. Det andra uttaget kommer vara tomt men som i framtiden kan användas till att förlänga dragningen på andra våningen.

Rörig text men hoppas du/ni förstår.

Av wzaa
Skrivet av AhAs:

Det är sant, troligtvis behövs det inte då accesspunkterna kommer göra så att det blir tillräckligt bra täckning överallt utan att routern behövs. Hur upplever du att din befintliga AP fungerar uppåt till övervåningen i dagsläget?

Jag bor på endast 100kvm med trähus, just nu ligger AP:en bakom en fåtölj och en större växt (inte hunnit fäst den i taket) och då är wifi på ovanvåningen tillräcklig men inte så bra som jag vill ha det. Men när jag väl dragit nätverket så som jag vill ha det så kommer jag sätta AP:n i taket lite mer centralt och då bör de fungera bra.

Så beroende på hur stort du bor och material i väggar så bör det duga med 1 AP, man får testa sig fram.

Av wzaa
Skrivet av AhAs:

En dum fråga.... routern kommer väl fortfarande fungera som vanligt, dvs sända ut wifi?

Ska du använda accesspunkter finns ingen anledning till att använda wifi i routern, så den slår du av så får accespunkterna sända ut wifi.

Jag själv är i startgroparna att göra samma projekt som dig, skall dra ut kablar på utsida fasad och gå längs husväggen till två olika ställen där nätverksuttag skall sitta.
Använder just nu en Ubiquiti AC Pro accesspunkt för wifi, kanske kompletterar med en Lite eller en till Pro till övervåningen beroende på hur stabilt det blir när allt är inkopplat.

Av wzaa

Om du kör trådat till Xbox från Asus så behöver du inte bry dig om wifi är på eller av i Netgear. För övrigt är wifi synligt från Netgear även om den är bryggad. Men om du trycker på Wifi knappen på Netgear, knapp ovanpå, så skall wifi stängas av. Man kan annars göra det via gränssnittet som du gjort.

Uppstår problemet även om du kör trådat direkt mellan Netgear och Xbox? Om det gör det så kan du testa köra port forwarding, finns portar för t.ex Battlefront 2 på denna sida https://portforward.com/star-wars-battlefront-ii-2017/

Star Wars: Battlefront II (2017) - Xbox One
TCP: 3074,3659,42100-42200
UDP: 88,500,3074,3544,3659,4500

Uppstår inte problemet då så vet du att problemet sitter i Asus, men det är inte så troligt.
Testa gärna en dator med kabel också för att se hur det beter sig.

Av wzaa
Skrivet av BlasteRs:

@wzaa: Kul att höra

Vi har planerat ett uppstartsmöte nu på Lördag. Där samlas vi 5 personer som kommer arbeta med spelet, och planerar om framtiden. Just nu är det jag som programmerar, och en annan kompis som arbetar på kartan.
Vi är efter helgen 3 personer till, som kommer arbeta med Storyn, Kartan och allt därtill.

Vi kommer planera in en deadline för en test. Testen kommer troligtvis vara igång under en helg, där man får hoppa in och spela.
Förhoppningsvis kommer mina kollegor rätt snabbt kunna göra en bra story med lite Quests som ni kan spela er igenom.
Vi vill bli färdiga med första området innan testen.

Jag återkommer när vi vet mer efter helgen

Låter ju super! Längtar och önskar er lycka till i projektet!

Av wzaa

Typ detta program https://www.miun.se/utbildning/program/data-och-it/webbutveck... låter som något du söker. Har själv varit inne på denna, distans och inga träffar.

Jag söker däremot nå enstaka kurser att gå som har innehåll likt denna ovan. Lycka till!

Av wzaa

Väldigt intressant läsning!! Kommer det något test inom snar framtid eller vad är planen?

Av wzaa
Skrivet av Spiffman:

Såvida han inte nekar till att han över huvudtaget var på platsen.
Det finns en hel del människor där ute som inte är som du och jag...

Ja den blir lite jobbigare, då krävs vittne.

Men som du säger så finns de tyvärr för många som är så..

Av wzaa
Skrivet av Spiffman:

Du sitter nog i en tokigt sits om ni lämnat platsen utan påskrivna papper om skuldfrågan... :/

Nejdå, anmäler han till sitt bolag så kommer de efter 30 dagar att reglera skadehändelsen utifrån hans egna uppgifter. Men i detta fall bör de inte vara några konstigheter utifrån vad som hänt och om de stämmer.

Av wzaa

Anmäl skadan till de bolag som handlägger vagnskadegarantin för din bil, vilket är Volvia. Sen åker du in till en Volvo verkstad som får göra en besiktning av skadan och därefter vet man kostnad. Däremot ska du såklart ge Volvia reg nr på motpartens fordon så de kan begära in anmälan från denna och därefter utreda ansvarsfrågan.

Blev du påbackad och de sätter dig som icke ansvarig så får du ju inga kostnader för reparationen, motparten har förhoppningsvis en trafikförsäkring som i bästa fall (oftast) har 0kr i självrisk.

Kör hårt!

Edit: Som någon skrev nedan gällande hyrbil. Man har rätt till hyrbil ifall motparten anses vållande till skadan. Då kommer du få info om vad som gäller vid hyrbil från Volvia.

Du ska självklart ta detta via ditt vagnskadegarantibolag!

Av wzaa

Om man är kund och har en "kundbild" hos dem så kan de stänga av kundbilden från att bli uppringd av telemarketing bolag osv. Men har ni endast de analoga kanalerna som ingår så har ni troligen ingen kundbild aktiv. Men de ska kunna lägga in mobilnumret i en lista som spärras från dessa utringningar.

Lycka till!

Av wzaa

Jag kör med en AC Pro just nu, har däremot inte satt upp den i taket ännu men skall göra det när nätverksdragningen är klar. För just nu är det problem att få bra täckning på ovanvåningen i ena rummet (huset är 100kvm, trä) men tror det blir bättre med takmonterad ap.

Skulle det visa sig att det inte är tillräckligt med bra täckning där uppe så köper jag nog en AC Lite vid ett senare tillfälle.

Av wzaa
Skrivet av hakd:

Det var jag som missförstod och trodde Asus routern skulle stå på bridge med.

Comhem routern (bridge på) -> Asus
Det något mera jag måste göra gissar jag då Asus misslyckas med att få WAN IP av Comhem routern.

Starta om allt antar jag att du testat?

Annars gör du en fabriksåterställning av comhems modem och bryggar den på nytt.

Av wzaa
Skrivet av daskedennis:

Mitt enda problem sofar är alla dessa krascher som är konstant, helt random. Ibland direkt när man hoppar ur planet, ibland efter 5-10 minuter. Ibland flera rundor irad, ibland inte alls. Hoppas verkligen att de kan få ordning på det.

Jag är 29år gammal och kört FPS sedan Battlefield 1942

Håller med om krascherna, hade i början inga problem alls men nu senaste dagarna så kraschar det då och då. Helt random som du nämner, blir riktigt irriterande!

De måste och jag hoppas att det är prio på att fixa det!

Av wzaa
Skrivet av downup:

Hehe, de stänger av innan man hinner.

Skickades från m.sweclockers.com

Haha, känner igen det!

Av wzaa
Skrivet av downup:

Nu efter x antal timmar tycker jag spelet börjar bli riktigt irriterande.
Dör dina kompisar så är det kört. Komma i slutet 1vs2 när man har max armor och allt så vinner ju de.

Detta spelet behöver SOLO

Dör dina kompisar så tar du deras "banner" eller vad de kallas och springer till en respawn beacon för att respwana dem?

Av wzaa

Har även jag gjort enligt denna guide. Märker inte några stora skillnader så vet inte om den hjälper så mycket men tänkte att de var bra att rensa cachen ändå!

Av wzaa

Jag körde rätt många matcher igår och är positivt överraskad. Är egentligen inte så mycket för dessa typer av spel, lite rymd/cod aktiv känsla men detta spel tilltalade faktiskt mig. Bra gunplay, inge problem med serverlag eller dylikt så långt jag spelade iallafall.

Det enda jag vill ha är flera spellägen, Solo, Duo Squad osv. Det lär ju komma (hoppas jag) för att endast vara 3 i ett lag kändes lite meh.

Det blir till att spela mer!

Av wzaa
Skrivet av zodiaken:

Vad händer om du bara har BenQn inkopplad när du startar datorn? Fungerar den normalt då?
Vilka uttag använder du skärmarna på? DP och?
Vilken pci-express sitter grafikkortet i? Är alla sladdar i?

Du ska kunna köra 60hz + 144hz utan problem. Jag kör HDMI / DVI-DL så utan problem.

Har inte testat att endast starta datorn med BenQ inkopplad, får testa det senare ikväll.
Kör BenQ på DP och äldre 60hz skärmen med DVI.
Som vanligt sitter den på PCI Express 3.0, 16x. Men bara för att så måste jag kolla sen, men har aldrig varit några problem med detta förut utan det uppkom nu senaste dagarna.

Återkommer med svar på ovan!

Av wzaa

Problem med dubbla skärmar vid uppstart av datorn

Hej!

Försökt leta mig fram till information och fler som har liknande problem men kan inte hitta något. Problemet började helt plötsligt för ca 3-4 dagar sedan.

Kortfattat så sker det varje gång jag startar datorn, slår igång båda skärmarna och väntar på att inloggningskärmen ska dyka upp. Då har upplösningen på min primära skärm (BenQ) ändrats och blivit mindre än 1080p som den annars alltid varit. Den sekundära skärmen (äldre packard bell) är däremot samma och oförändrad i 1080p.

Loggar jag in och öppnar upp Windows inställningar för skärmarna så går det inte att byta till 1920x1080 på den primära skärmen, det går inte heller att ändra i Nvidia kontrollpanel.

För att få löst problemet så måste jag dra ur och sätta in displayport kabeln från GPU som går till primära skärmen. Då kan jag sätta upplösningen till det rätta igen.
Följdproblem då blir att jag inte kan öka uppdateringsfrekvensen till högre än 100hz på primära. Den sekundära skärmen är endast en 60hz skärm. Jag kan leva med 100hz på primära för jag antar att det har att göra med att den andra skärmen som endast är 60hz orsakar problem med att primära vill vara på 120hz (?). Men vill gärna få svar på problemet om upplösningen!

Finns de någon som kan tänkas veta vad problemet sitter i, kabeln? Skärmen? GPU? Gpu är ett Asus Strix GTX 1080.

Har för övrigt inte testat ny displayport kabel ännu då jag inte har någon extra för tillfället.