Inlägg

Inlägg som wzaa har skrivit i forumet
Av wzaa
Skrivet av Shakermaker:

Deras hemsida är rätt usel. Jag ser att de erbjuder 150 Mbit för 349 kr/mån.

De påstår sedan att detta är ett kampanjpris och dessutom ej giltigt för fiberkunder.

För fiberkunder vill de istället hellre erbjuda 100 Mbit för 399 kr/mån.

Är det någon som vet var man kan se deras bredbandspriser för fiber?

Gå in på hemsidan och lägg in din adress så bör du få upp korrekta priser för den anslutningen du har.

De priser som står på hemsidan utåt är oftast koaxtjänster och de är lägre i pris pga det är deras egna nät. Fiber är därav dyrare.

Av wzaa

Hej alla ubiquiti användare!

Jag flyttar in i hus inom kort och tänkte mig då införskaffa ett bättre och stabilare nätverk. Huset är "endast" 100kvm plus liten källare på ca 30kvm. Tanken är att ha ett stabilt och bra wifi som når över större delen av tomten också som är på ca 1300kvm.

Har läst mycket och försökt få mig en hint om vad jag bör använda mig utav men blir lite kluven över vad som passar bäst.

Kort info vad som kommer att användas i hushållet:
På entrévåning:
Tv-box (kan köras trådlöst men föredrar kabel)
Eventuellt Sonos högtalare senare (kabel eller trådlöst oklart)

Våning 2:
Stationärdator = kabel
Server = kabel
PS4 = Gärna kabel
Eventuell Raspberry pi3 = Helst kabel

Så fibern kommer då in i vardagsrummet på entrévåning där CPE sitter, och vad jag har för mig så är denna en taggad CPE så en port för tv och en för bb. Men tåls att kolla på när inflytt sker.

Ska försöka lösa så jag kan dra en kabel från vardagsrum upp till ett sovrum där dator, server, ps4 samt rpi kommer vara.

Så till min fråga, hur bör jag bäst placera de olika enheterna i mitt fall?
Har tänkt mig en USG router, Unifi Switch samt en Unifi AP.

Något förslag?

Av wzaa
Skrivet av Dallen:

Jag snöade in mig på Ubiquiti och har kollat på Crosstalk hela dagen. Konceptet Unifi är sjukt nice.
Dock känner jag att det kanske blev lite för mycket grejer i slutändan, jag ville ju komma bort från alla kablar och saker som tar plats...

Istället blev det just Ubiquiti Amplifi HD Mesh-system AC1750 som jag hittade tack vare er.
Och då jag blev så hypad så blev jag tvungen att åka och köpa den redan idag, flera veckor innan flytten...

Några ord om denna produkt! Har sett ett par, inte så många, reviews och många har verkat dissa den pga. den saknar något webbinterface, tidiga reviews har även saknat några av de funktioner som avancerade användare kanske är vana att kunna ändra...

De har lagt till ett webbinterface, åtminstone för själva grundinstallationenn. Verkar som att mer är på gång.
De har också lagt till stöd för IPv6, hårdvaru NAT och VLAN-ID. Känns som att mycket har åtgärdats eller lagts till allt efter att produkten mognat.
Själva installationen var busenkel, och appen är faktiskt väldigt trevlig även om den dock är väldigt simpel.

En annan grej som de också lagt till är QoS, och den satt jag och experimenterade lite med tidigare, det följer med 3 st. presets, Normal, Streaming och Gaming.
Här upptäckte jag dock snabbt en bugg och tog kontakt med deras support på chatten som svarade innan jag hann trycka enter.
När man sätter en enhet (PC eller telefon spelar ingen roll) i ex. Gaming så halveras ned- och uppladdningshastigheten, detta fenomen hade de inte hört talas om tidigare så det skulle skickas direkt till utvecklarna. Enligt personen jag pratade med så skulle just detta läge ge maximal bandbredd.

När det kommer till det övriga på min kravlista så kan jag bara säga att jag är hur nöjd som helst, jag får samma resultat på det trådlösa mot bredbandskollen som jag skulle få över trådat, och på min TV tror jag faktiskt att det är bättre då 802.11ac är snabbare än 100Mbit-porten på baksidan.

Så tack för hjälpen, så hörs vi nästa gång!

Ursäkta väckning av gammal tråd men är tvungen att kolla med dig hur det har gått med Amplifi HD systemet. Har det fungerat felfritt? Om nej, vad har strulat?

Kommer flytta till hus (från lägenhet) vid årsskiftet och kollar på denna Amplifi HD och blir sugen på ett köp då de ser enkelt och smidigt ut.
Bör räcka för ett hus på två våningar på totalt 100kvm? Såklart svårt att säga till 100% beroende på väggar osv.

Av wzaa

Sitter själv i samma sits då jag flyttar in i hus i årskiftet från att ha bott i en liten tvåa.

Funderar precis som dig i banorna att antingen köra router + accespunkter (räcker nog med 1) eller om jag ska köra på nån mesh funktion såsom t.ex Linksys Velop WHW0302 (2-pack) och låta en agera som router på nedervåningen och placera den andra på övervåningen. Den senare kostar troligen mer än vad en router + ap kostar.

Vet inte hur möjligheterna för kabeldragning ser ut för dig men jag har med lite tur ett redan befintliga hål med kabel från vardagsrummet nere upp till ett sovrum uppe som jag kan använda för att få upp nätverkskabel till övervåningen. (Jag har inte hunnit inspektera detta riktigt ännu).

Jag vill tro att enkelheten med mesh och Linksys som exempel fungerar alldels utmärkt och att det troligen räcker för mina behov. Men vill samtidigt inte sitta där med ett wifi som fungerar bra men att inte ha några möjligheter till att ändra så mycket i routerdelen.

Vad har du kollat på för mesh funktion och vilka produkter?

Av wzaa

Är tangentbordet kvar?

Av wzaa
Skrivet av wocDestiny:

@wzaa: Hehe ingen fara =D lägger en länk till dem här och önskar dig lycka till med Projektet!

https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/kablar-adapt...

Skrivet av tBiorrith:

Söker du runt lite på "Deskhubb" finns de i olika varianter. Min har tex USB 3.0 och minneskortsläsare. Finns även med mic/hörlur utgång.

Tack för länken och eran info! Nån månad kvar till inflytt så har lite tid på mig att sitta och planera

Av wzaa
Skrivet av PlogarN97:

Varför skulle man vilja ha 3 olika lån på samma bank, med samma bindningstid? Känns inte som det är möjligt, bör hanteras som ett och samma lån.

Det är sant att det är mindre risk att dela upp lånet.
Men det är en premie du får betala för detta.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Json_81:

Ja.
T ex för mig så har jag mitt lånat delat på tre. Alla är just nu rörliga visserligen, men att binda dem på samma hade inte varit något problem.

Ja det är den tanken vi har att man ändå vill ha delade lån bara för att ha möjligheten sen att kunna förhandla olika räntor och löptider på dessa.
Tanken med att binda på olika löptider är väl att man inte ska sitta där med samtliga lån efter t.ex 4 år och haft en ränta på 1,3% och sen behöva binda hela lånet igen på säg då att räntan stigit till 2,7% eller något liknande.

Då känns de bättre att haft en viss del av lånet på 4 år och bara behöva binda den delen till denna 2,7% räntan. Men ja man vet ju aldrig vilken taktik som är den bästa egentligen.

Av wzaa
Skrivet av Dahle86:

Mitt råd är antigen binder du eller inte. Ska du binda bind allt (på samma tid). Annars hamnar du i piss sits mot banken. Vilket gör att du får betala mycket mer än du tror just nu då du kommer få svårare att pruta på de korta bindningstiderna när de går ut.

Nej, det finns inget facit men det finns statistik. Den säger rörligt är bäst, binda är dåligt och dela upp är sämst.

Skickades från m.sweclockers.com

Är det möjligt att dela upp lånen men att ändå binda dessa på lika många år?

Det vore på ett sätt bra då man om något år kan se över och vid behov ändra fördelningen av bindningstid då.

Det känns lite väl risky att sätta allt på rörligt och även att binda allt i ett och samma lån.

Av wzaa
Skrivet av Ibymafayhas:

Tänk på att om du delar upp räntan så kommer du få "listpriset" när det är dags att förnya de kortare lånen så det kommer med största sannolikhet bli en väldigt dålig affär rent ekonomiskt. Detta då du inte kan komma ur de långa lånen utan att betala (ofta dyr) ersättning om du bryter ett bundet lån. Samma risk föreligger om något tråkigt händer som separation eller man förlorar jobb och måste flytta för nytt.

Billigast har historiskt i åtminstone 95 av 100 fall varit att köra allt på rörligt och sätta av differensen mellan rörligt och bundet på ett konto som man kan ta av om / när räntan går upp. Lönt att tänka på att det knappt finns något utrymme att höja räntan idag då många är tungt belånade i storstäderna.

Glöm inte heller att kolla in de nya aktörerna om ni har < 65% belåning så finns förhandlad och klar ränta på 1.28% av ett flertal aktörer som inte kräver att man köper en massa extratjänster som man inte behöver som storbankerna ofta gör. Kan också vara värt att kolla om facket har gjort någon förhandling med någon bank. Akademiker har tex 1.34% på Danske bank utan några motkrav och avgiftsfritt på internetbank, kort etc.

Tack för din input. Vi har velat fram och tillbaka när det gäller binda eller ej men vi ser det som att vi hellre vill binda en del så man vet vad man betalar under denna period. Sen får vi se hur vi gör med resterande del om man binder det eller ej.

Tror som du säger att de inte kommer ske någon större höjning utan det tar nog tid och med lägre höjningar vilket innebär förhoppningsvis att efter x antal år så kan man ändå binda räntan på någorlunda okej räntesats.

Men ingen har ju nån aning om hur det kommer bli så det är omöjligt att sätta ett facit.

Av wzaa

Jag och sambon ska köpa vårat första hus nu och eftersom det rör sig om miljonbelopp så tänker vi dela upp lånet i 3 delar och binda på olika löptider, vi har fått förslag på 1,39% för 2 eller 3 år, 1,61% för 4 år och och 1,75% på 5 år.

Vi tänker oss att det börjar närma sig höjning av räntan och vi ser oss bo där lång tid framåt så vill vi gärna binda iaf större delen av lånen. Vi får se hur det blir!

Av wzaa

Ursäkta sent svar men vart fann du usb hubbarna? Flyttar snart in i hus och ska göra en liten gaminghörna och tänkt mig liknande projekt!

Snyggt som attan!

Av wzaa

I.o.m att du har boxer så har du ju samma som Com Hem har, Boxer Play/Com Hem Play. Så som de ovan beskriver. De är ju samma företag så att säga.

Av wzaa
Skrivet av MrGreendayzer':

Får nog ringa in igen och klaga för 1000:e gången... Men vafan ska man säga till de? De säger hela tiden att de ej kan göra något. Nu är det dock felanmält och tekniker skulle titta på det men skulle de ej hitta nåt, va gör man?

Om det nu är returstörning som är orsaken till problemet så kan det ta tid innan det löser sig till 100%.

Detta då störningen måste vara aktiv då tekniker åker ut på arbetet för att de ska kunna mäta och se vart störningen befinner sig. Oftast hinner störningen försvinna innan tekniker hunnit ut på plats och då stängs anmälan och man får vänta och anmäla på nytt igen nästa gång de sker.

Jobbigt, jag vet, har samma problem på min adress. Bara att gilla läget.

Av wzaa

Som andra säger, något fel i lokala nätverket. Testa någon helt annan enhet som du inte testat förut, t.ex en telefon eller allra helst en dator. Testa även kabel till router från en dator.

Av wzaa
Skrivet av Arditi:

Bumpar det här inlägget litet, då jag befinner mig i samma situation: Har varit ComHem-kund i en månad nu och det trådlösa nätverket upplevs som svårt undermåligt. Testat med flera enheter och det känns som om man lider av grav paketförlust till och från, oavsett om man står en halvmeter ifrån modemet eller tre rum bort. Skulle därför inte tro att det är placeringen utav enheten som är boven, men går det att förlänga koaxialkabeln från väggen till modemet utan signalförlust? I så fall kan man ju åtminstone alltid testa att flytta stationen. Någon mer som har upplevt (och i förlängningen förhoppningsvis åtgärdat) detta problem?

Svårt att säga vad som orsakar problemen med wifi hos just dig. Är det den nya Wifi Hub C2 som du fått? Isåfall hade jag testat stängt av bandsteering i routerns gränssnitt för att separera på 2,4Ghz och 5Ghz. Det brukar kunna bli lite bättre.

Som svar på din fråga om du kan förlänga/köpa längre koaxialkabel så är svaret ja.

Av wzaa
Skrivet av swire:

@iller: Om jag köper ett äldre comhem modem begagnat, kan det funka?

Ja de funkar med vilket modem som helst som kommer från Com Hem. Sen om du köper beg från nån annan som haft Com Hem tidigare eller om du ber att få köpa/ta en annan från Com Hem direkt spelar ingen roll.

De loggar i macadressen mot tjänsten.

Av wzaa
Skrivet av Hjemrdeil:

Ja det är högre svarstid, men utöver det så är ju priserna ett skämt. Jag bor i sjätte största staden och förväntas betala 499kr i månaden för 300/10 hos Comhem.. Medan vi då har 1000/1000 via Stadsnätet hos Telenor för 100kr mer. Skojarpriser de försöker komma på.

Ja ordinarie pris brukar inte vara så kul. Jag brukar hoppa på nån kampanj när det går, och sen försöka förlänga den när den går ut.

Av wzaa
Skrivet av Hjemrdeil:

Stå på dig, Combort finns inte kvar länge till förhoppningsvis. Så snart hela Sverige har fiberuppkoppling.. 2022 var det va? Då sitter de kvar på sin gamla uråldersteknik, "koaxialfiber" eller vad för påhitt till namn de hittat på nu.

Fiberkoax kallas det. Du märker knappt någon skillnad rent prestandamässigt mellan fiberkoax och fiberlan. Kanske att svarstiden är något högre på koax.
För övrigt finns Com Hem på Fiberlan också. Men man får väl se vad som händer med fusionen med Tele2. Då blir de två i ett!

Av wzaa
Skrivet av hellmix:

Sitter på mobilen så har svårt att citera alla men här kommer en mer detaljerad förklaring. Comhem ringde mig om erbjudande viasat-filmpaket för 110kr/mån jag tog det eftersom jag har redan andra streaming tjänster. Och under samtalet förklarade jag att jag hade comhem via BRF och då frågade jag måst jag göra någon separat autogiro eller e-tjänst för att slippa extra avgifter etc.

Till svars på det va nej du behöver inte göra något allt kommer att gå på BRF ag och det här frågade jag minst 3ggr under samtalets gång och fick samma svar hela tiden allt var redan löst tackvare att man hadde ag via BRF.

Och när samtalet löd mot sitt slut och de hade inspelningen på så frågade äv då måst jag göra något mer efter samtalet är över och fick samma svar nej allt är fixat och du behöver inte tänka något mer på det.

Så man blev smått förvånad när inkasso kravet damp ner i kivra och jag har inte fått någon påminnelse eller andra brev.

Så jag ringde comhem support och svaret där va princip tråkigt för dig. Jag har fått nej av chefen att kompensera dig eller dra tillbaka inkassokravet så ha en bra dag och kolla upp det vi säger är sant till nästa gång.

Skickades frånm.sweclockers.com

Som jag nämnt tidigare och även någon annan så gå via reklamation så kommer det komma till rätt avdelning som tar hand om det hela. Nu kommer ju det dröja någon dag så inkassokravet kommer ju behöva betalas för att inte riskera Kronofogden osv. Men följ formuläret på hemsidan för reklamation och invänta svar.

Av wzaa
Skrivet av BasseBaba:

Hajar, trodde TS redan fått en reject men det var alltså vanliga kundtjänst, man behöver gå via nån separat kanal för mer kvalificerad hjälp? Trist att han inte hänvisades dit av kundtjänst. Comhem är så sneaky.

Jo skulle behövas mer input från TS. Låter ju dock som att Comhem borde kunna lösa detta på goodwill.

Ja tråkigt att de ska behöva bli sånt problem såsom inkassokrav bara för att man pratat med TM och inte kundservice direkt. Därför jag själv inte gör några avtal med försäljare som ringer ut till mig. Vill jag ha något så ringer eller mejlar jag direkt till företaget.