Inlägg

Inlägg som wzaa har skrivit i forumet
Av wzaa
Skrivet av REWplayFF:

Har också något sämre flyt på Vikendi likt många andra. Det har blivit bättre för min del. Kör numera den omtalade EmptyStandbyList, utöver det gjorde jag en ny ren installation av spelet. Vilket förbättrat min upplevelse.. Hade aldrig gjort en ren installation sen early access (april/maj 2017). Det kan jag rekommendera om man jagar lösningar på en bättre upplevelse. Har jag blivit bättre med dessa lösningar - näe.

Har även jag följt guide för EmptyStandbyList så den rensar cachat ram varje 10:e minut och det funkar faktiskt lite bättre. Tidigare låg cachen på 11-13gb rätt fort och de var nog en liten orsak till problemet.

Men ska nog testa göra en hel ominstallation av spelet som du gjort bara för att! Tack för tips.

Av wzaa
Skrivet av niklasbmk:

Får hoppas på en patch för det snart, tycker nog den kartan är bäst hittills

Skickades från m.sweclockers.com

Samma här, rikigt tråkigt då även jag tycker den kartan är roligast. Bluehole får fixa de snarast!

Av wzaa
Skrivet av N_Micke:

Då får det väl bli Comhem igen i 12 månader när det händer

Inget emot Comhem som sådana, funkat bra med dem. Men det har även Telia gjort så nu föll lotten på dem.

Haha ja det blir oftast byten mellan olika tjänsteleverantörer hit och dit av den anledningen så jag förstår dig

Av wzaa
Skrivet av N_Micke:

O detta sätt gjorde det för omständigt för mig, så beställt Telia och fått det idag o kör med det framöver. Som sagt inte bara pengarna det handlar om (nu får jag ju betala dubbelt), utan att det ska behöva dras till att man hotar med att säga upp eller gör det som stör mig innan dem vaknar.

Tyvärr kommer du ju med stor sannolikhet hamna i samma sits nästa gång du ska prata med Telia om samma sak. Segt att de ska funka så.

Av wzaa
Skrivet av N_Micke:

Fast nu gick ju mitt nuvarande ut (vilket var ett bra pris) så jag hade gått upp i månadskostnad på ett "nykunds-erbjudande" och dem hade då fått in mig i en 12 månadersperiod igen.

Förstår hur du menar, men finns ju inte en rimlig chans att stanna kvar som "medveten kund" när priset blir det dubbla efter bindningstidens slut och nu blev det ju inget alls för dem istället för ett ok pris för båda parter.

Oftast är det ju olika avdelningar inom kundservice som har olika behörigheter och därav inte kan ge dig "rätt" erbjudande för att du ska nappa. Så därför blir det att man inte får rätt erbjudande direkt utan måste bli uppringd eller be om att få prata med de igen. Så funkar det väl för samtliga inom denna bransch.

Av wzaa

Som ovan har nämnt så kommer du behöva casta det du vill se via CH/Boxer Play. Antingen via Chromecast eller Apple TV. Ibland har även vissa TV apparater inbyggd cast funktion.

Av wzaa

Lägger bud på 1000kr + frakt. När avslutas budgivningen?

Edit: När är den inköpt förresten?

Av wzaa
Skrivet av Kabbkalash:

Hejsan gott folk. Hoppas detta är rätt tråd, vill inte öppna en ny tråd för en liten kort fråga. Jag bor i ett ComHem hus och får in en del fria TV-kanaler inkl Axess, FOX och TLC. Då undrar jag om jag har kvar dessa kanaler om jag beställer digital TV från en annan leverantör som inte erbjuder dessa?

De fria kanalerna kommer alltid att finnas via det analoga nätet, alltså om du har en antennkabel från uttaget till tv:n. Vissa adresser har börjat få digitalt utbud också men så länge du har kvar denna anslutning så bör du ha kvar kanalerna.

Av wzaa

Sitter i liknande sits nu när jag flyttar in i hus där tidigare ägare haft Verisure och ett större paket för 325kr/mån. Antar att de är standard med de låter mig då fortsätta med enheterna och behålla månadskostnaden.
Varför de låter mig behålla grejerna måste nästan vara för att de är rätt gamla, säkert över 5 år som jag antar är gränsen för hur länge man hyr??

Skulle komma ut någon anställd från dem och visa hur larmet funkar och byta kod osv så får väl se hur mycket den försöker kränga på nya enheter.

Av wzaa
Skrivet av zOlid:

Jag har 100/10 från comhem via kabel, med en C1 router. (bor i örebro)
Har bryggat den för att köra inställningar med portar osv i en ASUS ac67 router istället.
Men... Ända sen jag startade använda comhem för 6 månader sen, så har jag haft problem med att internet slår av helt. Comhem hittar förstås inte något problem, och vägrar hjälpa om jag har modemet bryggat.
Så jag har nu gått över helt till comhem modemet (C1).
Men min synology nas tappar för jämnan uppkopplingen, ibland hittar jag den inte ens inom nätverket.
Jag får även andra nedkopplingar av nätet på enstaka enheter, eller alla samtidigt.

Vet inte riktigt vad jag ska göra. Funderar på att nappa på deras erbjudande med 300/10 för 99kr i månaden, och då uppgradera till ett C2 modem istället. Men vet inte om det hjälper.

Funderar på hur det är med dom nätverksportarna bak på modemet. Kan man använda alla dom till vad man vill? Dvs olika datorer/NAS/PS4/Apple tv osv osv.
Eller är det bara någon enstaka av dom som faktiskt fungerar till datorer, och dom andra är låsta till något annat?

För nu är alla 4 använda, men som sagt det är mycket strul för tillfället, och funderar på om det kan ha något med det att göra möjligtvis.

Du kan använda vilken av lan portarna som helst oavsett dator, nas, ps4 osv.

Bryts även uppkopplingen mot en dator kopplad med en kabel till Com Hem routern?

Av wzaa
Skrivet av Harddrive:

@beejac: Det är snarare hårdvaran som är piss. Jag byter modem varje år, no joke Om man hade kunnat köra egen hårdvara hade det nog varit något bättre (trots att nätet går ner ibland på nätterna).

Det är fritt fram att byta hårdvara till egen. Däremot om du har koax så måste du fortfarande ha kvar Com Hem rotuern och brygga den och därefter koppla in valfri router bakom.

Kör hårt!

Av wzaa
Skrivet av yugurt:

Varför switchen? tittat på den också men tycker priset är väldigt svårt att svälja. Enda motiveringen är väl om man ska köra mängder utav accesspunkter.

Det är som tidigare nämnt pga POE främst men även smidigheten att ha allt i samma gränssnitt.
Håller däremot med att priset inte är så inbjudande!

Skrivet av Mr_Lazy:

Glöm inte bort att denna setup behöver en configmjukvara som INTE ligger i den hårdvaran du specar ovan. De behöver alltså installeras på befintlig dator (som gärna står och snurrar 24/7) eller så behöver du ytterligare en hårdvaruenhet på inköpslistan

POE misstänker jag. Du slipper injektorn. Den är managerbar via samma interface som USGn

Jo är medveten om controller mjukvaran. Tänkte eventuellt köra den på en raspberry 3 som jag har liggandes hemma. Den får stå på 24/7 isf.

Men såklart saftig inköpspris men tror det är värt det!

Av wzaa

Sitter i samma sits, ute efter nätverk i 2 plansvilla. Vet inte dina förutsättningar och vad du behöver men jag kommer nog köra på Ubiquiti och deras USG router, en US8 Switch samt en UAP AC Pro accesspunkt för wifi.

Detta landar väl på strax över 3000kr men man får mycket för pengarna, speciellt om man vill kunna hålla på och pilla med inställningar i routern.

Så beroende på vad dina behov är och hur mycket du vill pilla med inställningar så rekommenderar jag Ubiquiti Unifi serien!

Av wzaa

Har du någon annan dator du kan testa koppla in i routern? Om ja, testa det först.

Gör en fabriksåterställning av routern bara för att. Men om du sen testar med en annan dator och felet kvarstår även där så får du be om ett garantibyte från Com Hem.

Testa även koppla in i en annan Lan port i routern.

Av wzaa

Jag är inne i samma stadie som dig, flyttar in i hus och skall planera nätverk. Däremot är min situation lite lättare då jag har ett hus på 100kvm med vardagsrum nere där fibern kommer in och två större sovrum uppe. Tänkte då placera en Ubiquiti AP AC PRO i trappuppgången som förhoppningsvis räcker för hela huset.

Antingen blir det USG + US8 switch och en AP, eller så kör jag med random router och bryggar den för att använda AP.

Kommer också köra IPTV så är lite osäker på hur det blir med inkoppling osv beroende på utrustning.

Av wzaa
Skrivet av zarkov:

Det går inte att säga rakt av att den ena är lättare att konfa än den andra, det beror på vad du vill göra. USG ingår i Unifi-systemet så du använder samma mjukvara att konfa den som dina accesspunkter och ev switch medan ERX har ett eget GUI. ERX har lite fler funktioner i GUI men det mesta går ändå att göra på en USG över terminal om man har tungan i rätt mun.

ERX har inbyggt switchchip så alla portarna kan prata med varann på ett gemensamt subnät medan du måste ansluta USG till en separat switch för att få fler portar. ERX kostar 600 kr, USG och Unifi switch kostar 1200 kr/st.

Jag har själv en ERX och plockar ut Telia IPTV på en port, kabel till övervåningen på en port och en AP på PoE-porten. Det är riktigt stabilt, de enda gångerna det har strulat är det jag själv som varit inne och pillat på fel saker. Jag har funderat på att skaffa en USG för att experimentera med och se om jag kan få till samma sak där men har inte riktigt råd just nu.

Tack för svar!

Det låter som att det är lite hugget i stucket vilken av USB eller ERX man väljer i mitt fall. Jag kommer inte att göra några avancerade saker mer än t.ex port forwarding och eventuellt nå vlan och gäst nätverk inställningar.

Tycker om enkelheten och det snygga GUI som USG ger en så det lutar åt att det blir en USG, US switch samt en AP. Även om det kostar lite mer

Du får gärna återkoppla när/om du köper en USG i snar framtid med ett liten omdöme!

Av wzaa

Ursäkta om jag väcker liv i tråden men sitter själv i samma sits som TS.

Flyttar in i villa på ca 100kvm där fibern kommer in i vardagsrummet på nedervåningen. Oklart om mediaomvandlaren är taggad eller ej men jag kommer att ha IPTV via Com Hem och Servanet som nätleverantör.

Vilken är då lättast att hantera vad gäller uppstart och att konfa mellan USG och Edgerouter X ?

Kommer att använda mig utav någon av Unifi AP Lite eller Pro.

Behöver troligen också en switch för kabelhantering..

Av wzaa
Skrivet av MinecraftWotblitz:

BBB har övergått från iptv anslutning via router till direkt till vägg uttaget/mediaomvandlaren. Gäller det också comhem?

Det beror helt på vilken fiberleverantör man har, alltså vilken nätleverantör fibern levereras ifrån. Om det är något stadsnät som Com Hem får nätet ifrån så får man kika med sin förening eller på stadsnätets hemsida. Alternativt kolla med Com Hem, det man vill veta är om mediaomvandlaren är otaggad eller taggad.

Av wzaa

Du vill med andra ord införskaffa en https://www.inet.se/produkt/5402737/ubiquiti-unifi-lite-ac120... eller liknande accesspunkt.

Av wzaa
Skrivet av Shakermaker:

Det låter naturligtvis logiskt att de kan hålla lägre priser där.

När jag loggar in står ordinarie pris som 399 kr/mån för 100 Mbit fiber. Är det någon annan som har liknande situation och kan se att detta är deras ordinarie pris?

Jag undrar därför att det vid tecknandet av avtalet kostade 349 kr/mån. Det är alltså höjt (och blir dyrare för oss att uppgradera) och jag undrar om det är för alla eller enbart oss?

Det tecknades ett femårsavtal så vi sitter fast hos Com Hem, med deras höga priser.

Com Hem likt alla andra leverantörer kör ju regelbundna höjningar för att matcha övriga marknaden. Så efter sin bindningstid så brukar månadskostnaden gå upp till ordinarie pris för den tidpunkten och då har de troligen höjt priset under den tid du var bunden på 349kr.

Men det är lite speciellt med priser på fiber överlag, svårt att säga vad en annan person i en annan stad har för pris på sin fiber via Com Hem och vad just du har.
Så går inte riktigt att jämföra.

Men vet du vad det är för fiber du har? Tänkte om de är Com hem LAN eller om det är något öppet stadsnät du kör via?