Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Artiklar

Artiklar skrivna av bl0m1
89

Facebook byter namn till Meta

Föredetta Facebook vill att världen ska se dem som ett metaverse-bolag och byter namn och logga för att representera den nya inriktningen.

26

Apple, Google och Amazon stäms för strömning av olicensierad musik

En rad stora teknikjättar stäms av rättighetsinnehavare för att strömma musik som de saknar tillstånd till.

I samarbete med Qnap
5

Testpilot: Qnap HS-453DX-8G är snabb NAS för TV-bänken

Snabb och flashbaserad lagring intar allt fler enheter och arkivet söker nytt hem. Häng med när Hugo Blom testar Qnap HS-453DX-8G, utrustad med 10 gigabit Ethernet och polerat yttre.

18

Intels finanschef Robert Swan tillträder som VD efter Brian Krzanich

Över ett halvår efter att Intels dåvarande VD Brian Krzanich plötsligt tvingades avgå efterträds han av Robert Swan, som fram till nu varit finanschef och verkat som ställföreträdande VD.

133

Bahnhof tvingas blockera fildelningssajter för vetenskapliga artiklar

Internetleverantören Bahnhof har begärts blockera "piratsajter" som tillhandahåller vetenskapliga artiklar, något som företaget fogar sig efter för att undgå vite.

33

IBM förvärvar mjukvaruföretaget Red Hat för 311 miljarder kronor

Med målsättningen att stärka sin position på marknaden av molntjänster förvärvar IBM företaget Red Hat i vad som räknas som den största mjukvaruaffären i historien.

131

Bahnhof och Huawei släpper 10 Gbit-router för hemanvändare

Bahnhof blir nu en av de första att erbjuda en router för privatpersoner som bestyckas med en 10 Gigabit Ethernet, och därmed klarar av att leverera hastigheter upp till 10 000 Mbit/s.

311

Telia tvingas blockera fildelningssajter

Efter filmindustrins stämning mot Telia dömer Patent- och marknadsdomstolen Sveriges största leverantör av bredband att blockera The Pirate Bay, Dreamfilm, Nyafilmer och Fmovies.

27

Testpilot: Seagate Ironwolf och Ironwolf Pro

NAS-enheter blir allt vanligare och i takt med detta ökar även behovet av hårddiskar för dessa. Testpiloten Hugo "bl0m1" Blom tar en titt på fyra enheter i Seagates Ironwolf-serie.

42

Testpilot: Seagate Firecuda

Priserna på SSD-enheter fortsätter öka, vilket gjort att hybriddiskar seglat upp som en riktig utmanare. SweClockers testpilot Hugo Blom tittar närmare på fyra modeller från Seagate.

71

Testpilot: Komplett Gamer Xtreme i70 - GTX 1080 Edition

Vissa bygger själva, andra föredrar att köpa ett färdigt datorsystem. Testpiloten Bl0m1 provar på det sistnämnda och testar värstingmodellen Komplett Gamer Xtreme i70 med Geforce GTX 1080.

13

Testpilot: MSI X99A Gaming Pro Carbon

Ett nytt moderkort för Intels senaste värstingprocessorer dimper ned hos SweClockers testpiloter. Blom1 delar med sig av erfarenheterna från MSI X99A Gaming Pro Carbon.