Inlägg

Inlägg som Genelec8030 har skrivit i forumet
Av Genelec8030
Skrivet av YamahaDGX630:

Kanske är det "lite" mer jobb med batterier. Jag har dock inte samma erfarenhet med mitt Logitech MK330 eller Sennheiser RS 185 heller för den delen. Tangentbord och mus byter jag batteri på verkligen MAX två gånger per år. Då ska tilläggas att jag inte stänger av utrustningen om nätterna osv. Hörlurarna laddas på en smidig docka, så dom batterierna kanske byts ut vartannat år.

Med andra ord vet jag inte om jag kan se batterier som ett argument mot att trådlöst skulle vara sämre Särskilt inte nu när tekniken börjar bli mogen för att bygga in laddningsteknik i musmattor för att på så sätt alltid ha en fulladdad mus. Även många telefoners laddare fungerar på samma sätt.

Miljöpåverkan/slit-och-släng-aspekten är också ett bra argument mot trådlöst tycker jag.

Av Genelec8030

Batterier 2015? Nej tack. Trådlöst är sjukt tramsigt / gimmick.

Av Genelec8030
Skrivet av Ozzed:

Mycket tråkigt. Här missar Microsoft sin chans att få över miljarder användare på rätt sida lagen så att de kanske köper appar eller en Windows Phone. Det var då själva fan rent ut sagt. Jävla skit.

Edit: Vid närmare eftertanke är de nog funktionsvarierade.. PC håller på att dö, och att Windows 8 inte lyckats bra trotts fördelaktiga priser i början visar ju att folk inte är så värst intresserade av PC, så att då inte ta den här chansen att se till att Windows 10 får rejält fäste på riktigt är bara drygt och kortsiktigt tänkt.

PC håller på att dö, var fick du den uppenbarelsen ifrån?

Av Genelec8030

Riktigt bra stadsbyggarspel. Grymt med modsupport. Ska prova hard difficulty något säger mig att jag kommer gilla det ännu bättre.

Av Genelec8030

En vanlig PC är överlägsen detta trams; vad är det man kan göra med denna pryl som motiverar ett köp istället för en gaming-pc?

Av Genelec8030

Det är extremt naivt och reduktionistiskt att tro att piratkopiering inte gör produktionen lidande. Man måste betala för sig, så enkelt är det. Inbillar man sig något annat så bygger man resonemang frånkopplade från verkligheten.

Av Genelec8030

Så går det när konsollgenerationen får sätta kraven.

Av Genelec8030

Fullständigt onödig gimmick. Värre än trådlös laddning på mobiltelefoner.

Av Genelec8030

Om man inte råkar vara 12 år, varför skulle man vilja spela det här istället för Counter-Strike? Kan någon ge ett bra argument?

Av Genelec8030

Bland det mer korkade jag sett. Killen skrev typ 3 ord i minuten. Test visat på ett litet skittangentbord som knappt går att använda. Vad är det dom försöker åstadkomma här? Är det sånt här trams som lockar den nya generationen datoranvändare?

Av Genelec8030
Skrivet av ohdude:

Jag har ju haft samma komponenter både för Win 7 som Win 8, och inte konfat om något i Windows, så även om det oftast är fallet så har det inte med mina komponenter att göra.

Hur som så vill jag ändå ha ett OS som fungerar bra och kräver mindre resurser. Och jag personligen arbetar snabbare i Win 8 än i 7:an. Visst i början va det annorlunda, men lärde mig rätt snabbt och insåg att dom faktiskt tänkt till med Windows 8.

Sen när folk pratar om Aero och att det var skit att dom tog bort i 8:an så väljer jag blinkande(!?) lego-julgran från 1996 över en suddig ram runt mina fönster any time.
Men som sagt, smaken är som baken...

Det jag menade med gamla gubbar, är att det låter bara lite som "det var bättre förr..." Så ta det inte personligt, jag är en gammal gubbe jag med, men jag testar gärna något nytt och är det bättre än det gamla så fortsätter jag med det.

Debatten kan göras oändlig och i slutändan kommer folk använda det som fungerar bäst för dom, men jag tycker bara att dom som lyssnar på dom som säger att 8:an är skit och tänker: "Nä, jag tänker inte uppgradera för det är skit säger dom.." borde ge 8:an en chans. Bilda din egna uppfattning. Du kommer säkert att vara förvirrad och arg på den blinkande julgranen, men kör ett tag så kommer du säkert hänga med du med

Visst , det kan vara så att många gnäller bara på grund av förändring. Men ibland är det faktiskt bättre förr. Fullskärms programlauncher med massa extrafeatures som helt klart är designat för andra ändamål än just programlauncher för traditionell desktop.. nej det är feldesignat. Rätt verktyg till rätt ändamål och så vidare.
PS. Jag gillar inte Aero heller. Tycker den är ful och inte tillför något, så jag kör alltid classic "windows 2000 look and feel".

Däremot gillar jag andra saker med Windows 8, t.ex förbättrad SMB. Det jag vänder mig mot är designmissar som jag ser det i gränssnittet och användarinteraktionen. Ta bara sån sak som att man har två olika slags kontrollpaneler?

Av Genelec8030
Skrivet av ohdude:

Men åh vad alla ska hålla på. Win 8 har bättre minneshantering, drar mindre resurser och flyter på så mkt bätttre. Körde det ett tag och sen tillbaka till 7an, vilket jag ångrade. Har inte haft så många BSOD tidigare och hade faktiskt glömt bort det iom 8an. Det är väl det man strävar efter i ett operativsystem? Och som så många säger som använt 8an är att Modern UI fungerar precis som startmenyn, bara i fullskärmsläge. Visst, dom borde ha gjort det möjligt att aktivera startmenyn från början för dom som ville ha den, men annars är det ju bara onödigt gnäll. Ni låter som gamla gubbar som avskyr allt som är nytt. Så länge det är bättre så ser jag bara positivt med det. Sen att det är fult/snyggt får ju stå för var och en, det är ju trots allt en smaksak. Jag är grymt nöjd med Win 8 och tycker alla ska ge det en ärlig chans. Du kommer tacka mig sen...

Gamla gubbar som avskyr allt nytt? Du får nog ge kritikerna lite mer credit än så.

Sen pratar du om att du får bluescreens när du kör Windows 7. Det säger mer om dina datorkomponenter och hur du konfigurerat datorn än om Windows 7. Jag har aldrig någonsin haft en bluescreen i Windows 7 (på någon av mina maskiner) det är ett fantastiskt stabilt OS.

Vad ska jag säga, grattis att du köper och gillar en produkt som för mig ser ut som en blinkande lego-julgran från 1996. För mig och många andra som har vissa krav på funktionalitet och gränssnittsdesign så är det inte bara gnäll eller att vi är gamla gubbar. Det är att vi inser att något nytt är något nytt; antingen är det nytt och bättre eller nytt och sämre. Windows 8 GUI design är nytt och sämre.

Av Genelec8030

Varför så mycket bloat på startmenyn? Visst, stor förbättring från helskärmsskämtet som var innan. Microsoft måste ge alternativ för seriösa användare / användare som vill ha stilrent och funktionellt.

Av Genelec8030

Svarade "bra" men jag tycker att spelen på steam är för dyra med tanke på att man i praktiskt mening frånsäger sig rätten att sälja spel man tröttnat på.

Så visst är steam helt ok. Men tjänster som GoG tycker jag är bättre.

Av Genelec8030

Jag köpte en 22" CRT för att kunna spela Fallout i native res. Sjukt värt. Har också redan köpt serien, men jättebra initiativ från GoG!

Av Genelec8030

Urk. Motor för konsoller och Ubisoft, nä tack. Ge mig en bra, pc-exklusiv motor och sätt det i händerna på kompetenta utvecklare.

Av Genelec8030

Jag vet inte, är BF4 så värdelöst gameplay att man måste ha max grafik för att det ska vara spelbart? Är det i såfall ett bra spel? Varför skall man spela BF4 istället för BF2, eller CS 1.6?

Av Genelec8030
Skrivet av Dunder:

Jo, den subjektiva bedömningen är fortfarande problemet, jag ändrar ingenting.

Metacritic har ingen som helst mening för mig. IMDB har funkat hyfsat hittills så därför fyller just den tjänsten en större mening.

Nej, jag argumenterar inte mot mig själv. Vart har jag skrivit att det inte finns någon subjektiv bedömning som inte betyder någonting?
Jag har svarat på dina exempel som varit felaktiga i detta fallet.

Vart har jag omformulerat mig så pass mycket att det går emot tidigare påståenden?

Du måste lära dig att hålla isär saker och ting, helt enkelt, jag står fortfarande fast vid att statyetter, metacritic och GoTY inte betyder någonting.

Du skrev att de gick över till 3D, något som är fel då alla spelen är i 3D. Ditt påstående gick bara att tolka på ett sätt och det du skrev var felaktigt.

Förklara då vad för innebörd du menade, för den gick inte att hitta i det du skrev, om nu det jag tolkade det som var fel.

Skrivet av sKRUVARN:

Håller med, gillar Fallout 3 och Skyrim som fan i teorin men varje gång jag sätter mig för att spela nått av dom så blir jag bara oinspererad av den dåliga dialogen, storyn (själva premissen är dock trevlig) och framförallt spelmotorn. Vet inte vad det är med skyrim och Fallout 3 men herregud vilken dålig kännsla det är i styrningen, den är sjukt långsam och oresponsiv. Om de nu var tvugna att göra Fallout3 som en fpshybrid så kunde de iaf gjort det ordentligt för sjävla fps elementet är rent ut sagt dåligt. Varje gång jag spelar nått av dom så blir jag bara uttråkad och börjar skjuta på allt å alla för att ens kunna hålla intresset uppe och som du sa är karaktärerna så platta så man bryr sig inte om nån hur som helst. Enda anledningen varför jag spelade igenom Fallout 3 är för att jag är en sucker för postapokalyptiska miljöer och rollspel.

Motorn i spelen är helt OK. Både Fallout 3 och (särskilt)Skyrim är kraftigt nedvattnade kopior på föregångarna. Det finns väldigt många designfel om man kommer från en mer hardcore RPG-tradition.. de nya spelen är gjort simplare för att nå en större publik, inte så mycket mer att säga om där.

Tills dess stora utvecklare/utgivare får upp ögonen om att spelarna gillar mer nördiga saker så får man vända sig till indiebolagen, eller modda sönder spelen. Skyrim går ju att modda hyfsat spelbart, även om det inte går att ändra den fånigt simpla grundmodellen utan attribut eller färdigheter som den lider av..

Av Genelec8030
Skrivet av danedi:

I mitt ytterst personliga tycke så finns det inget ännu som slår buckling spring. Unicomp gör utan tvekan i min smak det bästa tangentborden som finns efter att de köpte IBM-m patenten.

Håller med dig om Unicomp, de gör fantastiska tangentbord. Funcs bord känns väldigt budgetnischat, med kvalitet därefter. Jag skulle satsat på ett Filco Majestouch när det gäller MX-brytare.

Lysande tangenter förstår jag faktiskt inte vad man ska med till, räcker det inte med belysningen från skärmen om man måste titta på tangentbordet?? Eller är det mer att det ska se ut som en julgran på skrivbordet?

Av Genelec8030
Skrivet av slobodan87:

Jag med! Hoppa de blir lite mer visuellt tillfredsställande än förra så är jag nöjd!

För att spelen är snygga grafiskt är det viktiga nu för tiden, eller hur tänker du?