Inlägg

Inlägg som j1mp492 har skrivit i forumet
Av j1mp492
Skrivet av cyklonen:

Beror nog på hur känslig man är för lukter också, och hur luftflödena i bostaden ser ut. Tänker inte lägga pengar på en likadan som redan har visat sig kunna ha den här defekten.

Så, utgångspunkten är att byta till en annan, inte att ersätta den med en likadan. Vad för apparat gör ett bra jobb, och vilken prisnivå är rimlig?

Det är en väldigt populär fiberdosa som har funnits i ett flertal år, tror du verkligen stadsnät osv. skulle ge den till massvis av kunder om det nu var ett vanligt problem med den specifika modellen? Är med väldigt hög sannolikhet bara den du har som är defekt på något sätt som orsakar det, så varför inte bara testa med en annan likadan? och om nu skulle vara samma problem (vilket är en väldigt liten chans), först då kan du tänka på skaffa en helt annan. Låter ju bara som onödigt besvär annars.

Angående andra likvärdiga modeller har jag inte någon koll, så kan inte svara på det. Men kan inte tänka mig att dom skiljer så mkt så länge du skaffar en från en stor/känd tillverkare med likvärdiga specs och dom funktionerna som behövs.

Av j1mp492

Tycker du bara ska testa med en ny av samma modell. Jag har haft samma modell i flera år och aldrig märkt av det luktar illa från den, så är troligtvis bara något med just den.

Känns väldigt osannolikt att det skulle vara samma med en ny.

Av j1mp492

Följt tråden sen länge, men det här blir mitt första inlägg och det får bli en bild på min senaste lastbil helt enkelt.
Kul avslappnat spel förövrigt, spelade även ettan så blev ett ganska säkert köp!

https://dl.dropboxusercontent.com/u/1336804/Forum/MAN1.jpg

Av j1mp492
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Jo men jag tänkte då att cpu-z och gpu-z läser ju båda av sensorerna på kortet/cpu etc, detta gör även HWMonitor...
Jag sa ju då till och med att de inte läste av klockfrekvenser osv.
Men men, ok. Hade väl fel. Händer.

I see.. Huvudsaken är att ingen laddar ner CPU-Z i onödan och tror att man kan läsa av temperaturer.

OT: Ett som möjligtvis är mer simpelt om du vill läsa av din CPU temp är Core Temp, fast det har inte stöd för AMD's senaste arkitektur (Vishera) än vad jag vet, fast så länge du har Intel ska det vara lungt.

Av j1mp492
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

HW monitor är TYP CPU-Z och GPU-Z i ett... så att säga. Det visar både CPU GPU MOBO och HDD temp tex. Detta program visar dock INTE klockfrekvens osv som cpu-gpu-z gör.

Skrivet av Alice.L:

Om jag inte är helt ute och cyklar så är HWmonitor samma program som cpu-z (rätta mig om jag har fel).

Ni är båda helt ute och cyklar. CPU-Z och GPU-Z läser av information och detaljer om hårdvaran, där CPU-Z är mest tänkt för CPU & RAM. Medan GPU-Z är bara för grafikkortet, och kan även läsa temperaturer (på GPU). HWMonitor är för att läsa av sensorer (temperaturer, volter, fläkthastigheter) osv på alla komponenter. CPUID är utvecklare av HWMonitor och CPU-Z, medan GPU-Z är utvecklat av TechPowerUp.

Kanske ta reda på lite mer information innan ni skriver nästa gång.

Av j1mp492

Har 16 stycken nycklar, PM:a Steam ID eller Email vid intresse.

Av j1mp492

Har ingen S3 själv, men har du prövat att gå in på Inställningar -> Dataanvändning -> Menu knappen -> Automatisk datasynkronisering?

Av j1mp492
Skrivet av blue eyed devil:

Japp jag har också lagt en hel del pengar på min stereoanläggning, men det är en helt annan sak, tycker man inte kan jämföra hörlurar med en stereoanläggning Hörlurar går alltid sönder också det gör inte en stereo, hunden biter sönder dom, man tappar dom, blir glapp osv osv. Jag har förbruka säkert runt 15 par lurar nu 299-700 kr prisklassen, och jag är en försiktig person, vet att dyrare lurar har högre kvalitet men dom går också sönder hela tiden, min bror har haft sönder 4 AKG lurar på 4 år. Både han och jag är rätt försiktiga personer.

Kanske skiter i ATH-M50 då, men gillar inte slutna lurar, slutna lurar låter verkligen skit, vad är grejen med slutna lurar? Kan förstå det till musikproduktion, men annars verkar det ju rätt värdelöst? Eller om man lyssna på en stökig plats, jag bor i en stuga ute i skogen, det är helt tyst, så kanske ska satsa på öppna lurar då?

Man är inte försiktig om hörlurar ifall man konstant tappar dom eller låter hunden bita i dom, och att dom hela tiden går sönder och får glapp hela tiden är ren bs, vet dom som haft samma hörlurar långt över 5 år utan problem. Och att slutna lurar låter skit till annat än produktion, är du seriös? Om man vill ha slutna eller inte är helt upp till personliga preferenser och båda har sina för och nackdelar, men att gå runt och säga att det ena eller andra är låter skit är bara idiotiskt. Och nej, man köper inte slutna för man bor vid ett sågverk.

Av j1mp492

Har själv samma router har nästan aldrig haft problem sen jag köpte den, tycker den piskar den gamla Airport Extreme t.o.m. har också en PS3 så ska testa hur det funkar för mig. Återkommer senare!

Av j1mp492
Skrivet av blue eyed devil:

(bild) Ta mig tusan bland bland det snyggaste jag har sett.

Nu blir jag sårad då du säger att Shure är fula i designen Haha, skämt åsido. Då du älskar designen på dom vita ATH-M50 och i princip alla som köpt dom är mer en nöjd och dom är helt enkelt väldigt mycket för pengarna så tycker jag då att det är ditt självklara val, vad funderar du över egentligen?

Av j1mp492
Skrivet av blue eyed devil:

Jag prioriterar kristall-klart ljud, före bas och sånt skit Så då kanske det bara är Sennheiser som gäller?

Shure SRH840/940-E får dina Siberia att låta som något från Toys"R"Us, 940-E har samma karaktär i ljudet som DT880 ungefär fast möjligtvis snäppet bättre i midsen och vokalerna. Sennheiser är ju såklart också ett alternativ.

Värt att tänka på att med hörlurar kring 2-3000kr klassen så kan dom oftast vara mer tungdrivna så du kan behöva en hörlursförstärkare, sedan kommer en dålig source låta som skit, tex en sämre MP3, eller vissa spel. Beror dock på hur kräsen du är.. Vissa klarar inte av ljudkvalitén Spotify premium har.

Av j1mp492
Skrivet av blue eyed devil:

Japp har kolla lite på Audio Technica ATH-M50 och folk verkar gilla dom. Dessutom är dom vita ruggigt snygga.

AKG K 272 HD ver ju bra också, tycker alla tillverkare har allt för många modeller i samma prisklass..........

Jag var sugen på AKG då jag införskaffa mina, men efter att ha kollat runt lite på forum osv verkar det som att dom flesta med AKG lurar i det lite dyrare segmentet nästan bara lyssnar på klassisk musik som blues eller jazz och sitter med dyra hörlursförstärkare, dvs att dom kanske är mer inriktade för den typen av musik, och sedan att man betalar mycket för designen. Kanske inte gäller alla dock, bäst är väll att fara till någon butik och provlyssna olika lurar om du har möjlighet.

Av j1mp492

Rekommenderar Audio Technica ATH-M50. Vet två stycken som har dom och båda är extremt nöjda, dom är lättdrivna och inte så pass dyra heller. Själv har jag Shure SRH840 som jag älskar, fast dom är ganska "flat" i ljudet och inte alla gillar det, medan ATH-M50 har lite mer tryck och "roligare" ljud. Båda funkar bra och spela med, hade G35 innan men nu spelar jag med hörlurarna, tycker det är bättre även om jag inte får surround.

Av j1mp492

För det du tänkt göra så kan hyperthreading och den lilla extra prestandan vara en stor fördel så ja det tycker jag, angående hdd storlek så kan ingen annan än du själv avgöra det.

Själv tycker jag att 1TB funkar men då det är rätt låga hdd priser nu kanske 2TB är lika bra, fast samtidigt om du köper 1TB och det kommer en dag då du behöver mer är det bara köpa en till och sätta in.

Vad som du kanske skulle behövt dock är en bättre CPU kylare, stock kylaren är rätt så högljud och inte särskilt effektiv.

Skickades från m.sweclockers.com

Av j1mp492

Skulle gissa att datorn drar lite över 500W med 7970 CF, och nätagg är oftast effektivera när dom inte belastas allt för mycket. 750W funkar nog bra, fast samtidigt är prisskillnad mellan 850W så pass liten så kanske lika bra att köra på det. Också är du väldigt framtidssäker och behöver inte tänka på att uppgradera på länge. Skulle också rekommendera att du kör på ett lite mer påkostat nätagg, tex Tesla R2 eller Corsair HX/AX, varför driva dyra komponenter med ett billigt nätagg.

Av j1mp492
Skrivet av jimmooooo:

Razer lycosa kan du då lika gärna skita i. Jag köpte ett för ett halvår sen eller nåt, till att börja med så blev jag förbannad då jag kopplade i det och det SPAMMADE upp windows media player. Var tvungen att dra ut usbn och sätta in den igen för att få bort problemet. Jag sa det till min kompis som funderade på ett också. Detsamma hände för han, sjukt irriterande. En hel del bugs med det tangentbordet! Jag skulle inte köpa ett om jag var du. Slutade då med att mitt hamnade i småbitar efter att jag blev lite sur.

Haha, hände ungefär samma med mitt. Fick sitta och koppla ut och in USB:n hela tiden för det skulle funka, men finns ändå ingen anledning och köpa det då det inte är mekaniskt.

OT: Har K90, jag köpte det för jag tycker det är snyggt och matchade min Sensei, och är jag lite av ett Corsair freak. Sedan var allt annat mkt dyrare då. Jag säger som dom andra, MK-50.

Av j1mp492
Skrivet av Erikkoii:

Cuda verkar inte nödvändigt då både Photoshop och Sony Vegas kör OpenCL. Modellerar mest i 3ds max, så redering är inte högt prioriterat.

Vågar man köra AMD då? Har fått för mig att AMD känns mera b änd nVidia. Kanske bara är inbillning?

Självklart vågar du köra på AMD, inget budget med 79xx överhuvudtaget. Sedan att välja något av 680 paketen vore dumt då det var mindre SSD och billigare chassi, tycker även att Nvidias drivrutiner har vart skit på senare tid, om du ska ha två grafikkort skalar väll nvidia lite bättre och drar mindre ström men annars är dom väldigt likvärdiga, nu pratar jag om 680 och 7970.

Av j1mp492

Den är lite dålig på det trådlösa för vissa verkar det som, en annan sak är att den versionen som finns nu (v2) inte stödjer dd-wrt eller tomato så bra, även om tomato finns, annars är den helt okej.

Men kan starkt rekommendera Asus RT-N56U som jag själv har. Bor i villa och det är över 10 enheter anslutna trådlöst ink en NAS och det funkar perfekt, bra signal överallt tom vid vägen en bit bort. Enda nakdelen är att den inte stödjer custom firmwares men original firmwaren är faktiskt förvånansvärt bra.

Edit: Länkade fel version, tyckte det var billigt

Av j1mp492

Du har ingen användning av det ljudkortet för ett headset, även om det är ett headset med 3,5 mm kontakt. Det är gjort för dyrare hörlurar eller hifi utrustning. Förutom möjligtvis dom här, då det är studio lurar med mic.

Seriöst, köp ett gaming headset med USB. Hade du verkligen haft behov av ett dyrare ljudkort hade du vetat bättre.

Av j1mp492

Värt att tänka på är också att priserna förändras markant hela tiden, när 680 kom så var det billigare än 7970 och hade i överlag bättre prestanda. Så att många rekommenderar AMD i dom senare trådarna är helt enkelt för att dom är mer prisvärda nu, medan 680 var nästan ett självklart val när det kom.

Kolla till exempel prisutvecklingen på ASUS Radeon 7970

Edit: Tror även att det 7970 som finns nu är "Ghz Edition" dvs att det är högre klockat jämfört med det första som släpptes, alltså mer prestanda.