Inlägg

Inlägg som lugz101 har skrivit i forumet
Av lugz101
Skrivet av Sursmurf:

Jag har också märkt och funderat över den här förändringen. Mina senaste Kina-REK har kommit rakt i brevlådan utan avisering och bara blivit ankomstskannade på Arlanda. En annan konsekvens av förändringen är att det nu verkar ta en vecka från det paketet anländer till Arlanda tills de delas ut, tidigare gick det till nästa dag.

Kan man gissa att det är nåt avtalsbråk mellan svenska och kinesiska posten som ligger bakom? PostNord går ju dåligt och gissningsvis så går den mesta pakettrafiken från Kina. Kineserna får in pengarna och PostNord har stor del av kostnaderna.

Samma här beställer mkt från aliexpress, tidigare fick man alltid paket avi & hämta ut med leg hos ombud. Nu lägger dom allt i brevlådan. Om man spårar kollinummret R*****CN på posten så står det 1st scanning "Försändelsen har kommit från avsändarlandet till Postens utrikesterminal för sortering" sen delas det ut direkt i brevlådan.

Det står även "Tjänst: Frimärksleverans" när man spårar R*****CN på postens sida!

Dom behandlar alltså även R*****CN (China Post Registered Air Mail) som vanlig frimärks leverans utan spårning i sverige.

China Post Registered Air Mail behandlas alltså numera på samma sätt som China ordinary small packet, dvs ingen spårning i sverige lev direkt i brevlådan.

Detta är katastrofalt dåligt! Har just nu 3 paket som inte kommit fram till mig. Kommer bli tvungen att bråka med Kineserna & försöka få pengar tillbaka.

Troligtvis är det numera bara större paket eller paket som "fastnat i tullen" där dom laggt på moms & avgift, då får man avi & lösa ut hos ombud.

Av lugz101

Dom skriver ju tydligt på hemsidan vad en fyndvara är, dvs. det kan vara ett retur ex reparations exemplar etc. lite damm är alltså inget att gnälla över. Tror inte dom medvetet skickar ut trasiga aggregat utan att det slank igenom av misstag. Nu gjorde dom rätt för sig också & erbjöd dig ett helt nytt motsvarande utan kostnad.

Har bara bra erfarenheter själv många köp & en returnerad trasig centurm dvd spelare, fick en ny direkt utan tjafs.

Av lugz101

Bosch är bäst på vitvaror, undvik dom billigaste udda märkena. Sen är ju tex. design & utformning på hyllor & lådor mm i en kyl ganska intressant, kanske intressantare än vilket tillverkar namn som på fronten. Sen köp från en butik med fungerande kundtjänst. Har det inte gått sönder under garanti tiden så håller det tills det blir omodernt.

Av lugz101

Det där med dammfiltret var ju en liten nackdel tycker jag. Dom skulle ha gjort en öppningsbar lucka så man lätt kunde komma åt att dammsuga rent, liknande som i fronten på Define R4. Tror många skulle betala någon tiokrona extra för det.

Av lugz101

@Beginner:
Den oljan du nämner är en gammaldags delsyntet med dåligt viscositets index på 10w gör att om det blir ner åt -20 eller kallare kommer din oljepump i motorn kavetera & pumpa runt oljan dåligt tills motorn blivit lite varm. Skulle rekommendera en helsyntet 5w40 eller 5w30 kostar inte mkt...

Av lugz101

Jag tror du blandar ihop 3 typer av paket. Från Kina kan dom skicka China Post Ordinary Small Packet ofta mindre saker, brev. Har ett spårnings nummer med endast siffror & går bara att spåra i Kina. När paketet kommer till Sverige behandlas det som ett brev & delas ut eller om det inte får plats i lådan får du en avi & hämta hos ombud (utan leg).
Sen finns de China Post Registerd Air Mail större saker max 2 kilo. Har ett spårningsnummer som börjar p R & slutar på CN det är spårbart i Sverige & kräver leg för att hämta ut.
Sen finns det China Post Express Mail Service EMS över 2 kilo större paket. Har ett spårnings nummer som börjar på E. När det kommer till Sverige körs det ut med bil till dörren. Kräver leg. Samt 100kr avgift till Posten, även moms ibland.

Av lugz101

Kolla med någon mindre firma typ "Kalle i gropen" "Muhammad runt hörnet". Priser på 2500 - 3500 borde inte var några problem.
Mjukvara uppgradering är onödig. Endast på en ny bil med "barn sjukdomar" kan det vara bra.
Vattenpump byts normalt sätt alltid i förebyggande syfte på 2:a kamremsbytet.
Köp en Haynes manual & prova själv. Beställ delar på nätet ebay mm etc, vatten pump, rem & spännrulle kostar inte många kronor.

Av lugz101
Skrivet av greendevil:

De är bra på multimedia även i lågprisbilar dock, det är ofta ett krav snarare än en feature. En stor display i centerstacken så spelar det ingen roll om huven sitter lite krokigt...

Helt rätt det pågår nu en "pissing contest" bland Kinesiska biltillverkare vem som kan erbjuda den största inbyggda pekskärmen.
För Kineserna är stor skärm & gagets är mkt viktiga. Sen att bilen bara har en gammal Mitsubishi 1,5 L motor, handskfacket lossnar när man öppnar det & endast 1st krockkudde är ointressant.

Av lugz101
Skrivet av I_KILL_HORSES:

Kina gör ficklampor av väldigt hög (och såklart väldigt låg) kvalitet.

Ledlenser (tyskt) gör bäst ficklampor. Men det finns många prisvärda Kinesiska också för 1/8 del av priset. Problemet med no name kina produkter är att vet vad som är bra & vad som inte är bra.

Av lugz101

Alla tv apparater har ju ett "demo läge" med kraftig kontrast & färg, det är väl vanligast att dom är inställda på det i butik, det ser ofta för jäkligt ut med "morots ansikten" mm. Detta är ju väldigt enkelt att justera bort & är man helt vilse så har alla tv någon form av "bildguide" i inställningarna som hjälper en att justera in bilden, ganska omöjligt att misslyckas med.
Sen kan jag hålla med trådskaparen att självklart så vill dom ju i butiken visa hur "dålig" bilden är & hur bra den kan bli för endast typ 999,99kr, klassisk säljtaktik.

Av lugz101

Tycker inte 4 tusen är så farligt. Men det är klart lever man på studiebidrag så blir det jobbigt.

Av lugz101
Skrivet av rektor:

Väldigt tråkigt.
Tråkigt att staten ska sno andras domäner, och ett farligt predikament som banar vägen för att beslagtag andra domäner.

Japp, det trodde man inte om Sverige, för tankarna till diktaturer Kina tex. Snart är vi där & staten styr vad som ska finnas på internet.
Mkt som förändras i Sverige sakta men säkert, hade man sagt för 15 år sen att det skulle sitta tiggare utanför varje affär så hade man ju bara skrattat, men nu är det verklighet..

Av lugz101
Skrivet av CFSsss:

Sverige betalar redan bland den högsta skatten i världen. Mera skatt är inte lösningen.

Skatten och priset på elektronik, och speciellt datorer, ska hållas LÅG så att folk har råd att köpa ny teknik och lära sig den. Det är så vi hänger med i den internationella utvecklingen, får ungdomar som är intresserade av data och programmering etc.

Du verkar ung men jag har ganska mycket erfarenhet av att jobba runt om i världen och har sett flera länder där skatten på elektronik är hög, det är inte någon bra lösning. Fattiga familjer har inte råd att köpa sina ungdomar bra datorer, skolarbetet blir lidande, det blir svårt att skapa bra infrastruktur för IT, svårt att skapa effektiva företag, svårt att skapa bra dataprodukter som går att sälja på den internationella marknaden etc. Den faktiska samhällskostnaden för skatt på datorer är betydligt högre än vad det smakar.

Det är inte för egen vinning jag är emot skatt som detta, det är för att om välfärden i Sverige ska kunna hålla hög måste skatten på datorer hållas låg.

Bra sagt! Men den svenska modellen är väl sen idén att dom som sen inte har råd att köpa dator till barnen får bidrag... Eller skolor erbjuder "gratis" dator.

Av lugz101

Typiskt amerikanare att börja stämma varandra.

Av lugz101

Hur gammal är fildelaren "Marcil" ?

Av lugz101

Skulle också rekommendera hammarlack, enkelt och pensla hemma,sen blir resultatet mkt bra om man är noggrann. Lång torktid dock. Kul projekt för övrigt, hoppas du orkar slutföra.