Inlägg

Inlägg som Kim_shady har skrivit i forumet
Av Kim_shady

Update: Verkar fungera fint nu, tog ut en utav mina ramsticks och har fungerat fint sen dess. Kör nu på 2x4gb corsair i slot 2 och 4, fungerat fint under natten och under ett tags spelande idag.

mvh

Av Kim_shady

Ny update: installeray om datorn, w7 ultimate. Frös fast ihen, som tur är hann dom pågående uppdateringarna bli färdiga innan de hände. :/

Någon?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kim_shady

Update: Efter att jag skrev senaste inlägget stängde jag ner allt för att testa black flag igen, samma sak, hann precis trycka på "play game" så låser sig allt. :/

Mvh

Av Kim_shady

Fortfarande ingen lösning

Hej, har testat att köra datorn med mitt gamla grafikkort geforce 560, utan resultat. Åter igen, de handlar inte om överhettning eller liknande.
Har även ett nytt nätagg i datorn från cooler master på 550w, händer samma grejs, datorn fryser och startar om (fast nu fryser de bara och är de ljud igång när de fryser så blir de "brrrrr"-ljudet) och jag får starta om manuellt eftersom att jag stäng av funktionen att datorn ska starta om. Hittar ingenting i loggboken, endast att datorn stängts av på fel sätt. Får inga bluescreens heller.
Satt i de nya grafikkortet igen, kollade på film och installerade om mitt assassins creed black flag under tiden för att testa datorn igen. Hann bara trycka på "play game" på steam sen låste sig allting.

Tog ut och satte i batteriet på moderkortet igårkväll med, BIOS visade att den strävade efter 3400mhz på processorn som är min gamla processors hastighet, nu visar den 3500mhz som den nya ligger på iaf så tänkte ifall att de kunde varit de lilla, men icke.

Förslag?

Av Kim_shady
Skrivet av NordhNet:

*trådar sammanfogade*

Observera att det är förbjudet att skapa mer än en tråd om samma sak.
Den här gången har jag sammanfogat dina trådar åt dig, men kom i fortsättningen ihåg att regeln finns.

Japp tack, men går det åtminstone ändra titeln på tråden då den är något missledande när de inte riktigt verkar gälla drivrutiner längre?

mvh/ Kim

Av Kim_shady

Nya delar, datorn startar om utan bluescreen

Hej! Skapade nyligen en tråd om att datorn dör oftast vid spelande. Spelar "klena" spel som banished, efter 20-40min spelande så startar datorn om utan bluescreen och i loggen står de bara att datorn startat om på felaktigt sätt.

När problemet började så hade jag precis bytt grafikkortet från ett geforce 560 till ett 760, och processor från amd phenom II x4 965 BE till en amd fx 6300 BE. Satte även in 8gb mer ram i datorn för nån månad sen, inte varit några som helst problem med dom heller så har inte en tanke på att de skulle vara de om nån påpekar mem-test.

Läste runt iaf lite och fann att de kunde vara mitt nätagg, hade en corsair gaming series 600w som tydligen va budget och inte mö att hänga i granen, den var dessutom 4 år gammal. Så bytte ut den till ett nätagg från coolermaster 550w i förrgår och inte hunnit testa förrän nu, spelade banished i ca 15 min och datorn startades om. Blev ganska besviken och kan nu utesluta nätagget. :/

Nån som har funderingar? Nån som haft liknande problem som vet vad jag kan testa?

Mvh / Kim

Av Kim_shady

Hej, hur går det med datorn? Hittat en lösning? Har samma problem ungefär, dock har datorn fryst och startat om vid ett tillfälle vid endast surfning. Men annars är de vid spel, klena spel dessutom då processor samt grafikkort ligger i 20-30% i load. Funderar på mitt nätagg också som är strax 4 år gammalt och är från corsairs GS-serie. :/

mvh / Kim

Av Kim_shady

Hej igen, testade att sätta windows driver foundation på automatic, funkade tills tidigare idag. Satt och spelade de nya farming simulator 15 lite med min bror och då hände de igen, fast dom 2 senaste gångerna som datorn startat om så har de istället för att bara starta om på direkten fryst och de blir de klassiska "brrrrr"-ljudet 7-10 sekunder. Händelseloggen säger som vanligt inte mö förutom att datorn startat om oväntat osv.

Åter igen, nån med tips? Ställde även ner i de superenkla BIOS från prestandafokus till normal, tror inte de gör så mö dock.

Märkte även att jag glömde skriva med mitt nätagg i specsen. De är ett
Corsair GS 500w som jag läst lite på och märkt att de är en utav dom väldigt mycket sämre valen när de kommer till nätagg, att de blir ganska dåligt rätt snabbt. Då började jag fundera lite, för jag har haft mitt nätagg sen 2011, kan de vara de som spökar eller? Slänger gärna ut pengar till ett nytt om de nu kan vara det.

Men kom gärna med bra råd om vad de kan vara annars, tråkigt att behöva köpa nytt och de inte löser problemet även ifall man inte har mycket till val, har dessvärre inget nätagg att testa med. :/

Med vänliga hälsningar / Kim

Av Kim_shady
Skrivet av honkel:

Enkelt förklarat så är det Windows Driver Foundation en tjänst som rullar i bakgrunden och som gör det möjligt att köra vissa typer av drivrutiner.
Utav någon anledning så verkar det som att vissa drivrutiner inte kan hantera tjänsten ordentligt. Detta innebär att när det står i manual så skall drivrutinerna själva kunna starta tjänsten, men misslyckas då. När man väljer Automatic så skall den startas samtidigt som du startar Windows. Detta kan ibland ge lite längre starttid men bör ge en stabilare miljö när Windows väl är startat.

Aa okej, där ser man. Inte hänt nått sen dess i alla fall, så kanske var så enkelt, tackar så mycket.

/ Kim

Av Kim_shady
Skrivet av honkel:

(Startmenyn -> skriv in services.msc) och se om Windows Driver Foundation - User-mode Drive Framework är startad, om inte så kan du starta den och testa klicka in i den och välj "Automatic".

För nyfikenhetens skull, vad exakt är de detta innebär?

/ Kim

Av Kim_shady
Skrivet av honkel:

Kör du Win7?

Du kan testa gå in i Services.msc (Startmenyn -> skriv in services.msc) och se om Windows Driver Foundation - User-mode Drive Framework är startad, om inte så kan du starta den och testa klicka in i den och välj "Automatic".

Tackar för svaret, kör med windows 7 ja. Har nu satt den på automatic, den var startad fast manuellt, får se om de hjälper. Tack

mvh / Kim

Av Kim_shady

Nån drivrutin eller liknande crashar

Hej! Satte i nytt grafikkort och processor för ett par dagar sen, datorn funkar fint men verkar ha dragit med sig nått problem på vägen.

Trodde först att de hade med grafikkortets drivrutiner att göra eftersom att problemet i första hand hände vid spel, spel som inte ens va krävande och endast 30-40 min speltid (använde ca 25% utav grafikkortet samt processorn). Men klarade sig i 2 timmar i stresstest :/. Men idag hände de vid bara surfning och stream-tittande. Datorn startar alltså om sig bara sådär, och har precis lokaliserat problemet men är så kass på att tyda vad de är för nånting så de är där jag behöver eran hjälp.

Specs:
Moderkort: Asus M5A97 Pro
Processor: AMD FX 6300
Grafikkort: EVGA 760 4gb
RAM: 12gb, märke corsair.
HDD: nån samsung-disk på 500gb

Om jag inte är helt ute och cyklar i fan vet vad så handlar de om nån grejs till USB-driven pryl?
Drivrutinen \Driver\WUDFRd kunde inte laddas för enheten WpdBusEnumRoot\UMB\2&37c186b&0&STORAGE#VOLUME#_??_USBSTOR#DISK&VEN_&PROD_USB_DISK_PRO&REV_PMAP#07B8020B652203B6&0#.

Detta är vad jag får ut ifrån loggboken, försökt med "whocrashed" men den vill inte hitta nått som crashat, tydligen. :/
Nån som är lite mer haj på detta än vad jag är som kanske kan hjälpa till? Har datormus, tangentbord och trådlöst nät som sitter ikopplat.

Mvh / Kim

Av Kim_shady

Installera om OS X lion problem!

Hej! Fick i uppdrag att installera om min systers Mac. Hon använder sig utav mac OS x Lion. Har tömt hela hårddisken och går in på "installera om mac os x" och får logga in på henns apple-konto/ID. När den laddat ner filerna och ska starta om så börjar den återstående tiden om istället för att starta om datorn.. När den sen laddat färdig för "andra gången" kommer jag bara tillbaka till menyn, dvs med dom fyra olika verktygen. (Återskapa från en time machine~, installera om mac os x, få hjälp på nätet och skivverktyg)

Gjort detta 3 gånger nu med samma resultat, hjälper inte heller med manuell omstart. Kommer hit hela tiden, vet inte vad som kan va fel. Kan inte mac alls så bra, nån vänlig själ som är bättre på mac kanske kan förstå sig på problemet?

Här är en bild på hur jag menar att den börjar om när den är "färdigladdad"

mvh / Kim

http://i.imgur.com/FwUivSr.jpg

Av Kim_shady
Skrivet av v-clocker:

Japp, fått fixat de nu men tack ändå!

Av Kim_shady

Hårddisk partitionerades utan tillstånd!

Tjena, för att göra en lång historia kort... Skulle hjälpa min syster att installera om hennes dator när hon köpt sig en ny hårddisk. Skivan vi använde oss av fungerade inte, det blev en grå skärm och jag lät den stå så en stund ifall de var att den "läste in filer" eller liknande. Efter ett tag tröttnade vi och stängde av datorn. Satte i gamla hårddisken och startade igen. Väl inne i windows ser vi att den nya hårddisken delat upp sig i ca 5 olika partitioner, varav 1 med 40gb, 1 med 178, och 3 st på ca 4gb.. Lika bra att vara ärlig så kan säga med detsamma att skivan var en nerladdad version av windows, med alla olika windows samt 32&64bit.. Eftersom att bilden bara var grå fick vi inte heller någon möjlighet att välja vilket windows eller om de skulle va 32 eller 64bit, men på något vänster har den börjat installera något windows på dom olika partitionerna..

Vi testade med USB istället och fick installerat windows på den partition som var störst, och de fungerade. Kom in i windows osv, men efter omstart så verkade den inte hitta windows igen. Fick sätta tillbaka den gamla hårddisken åter igen.

Nu är min fråga hur vi får ihop den nya hårddisken till 1 partition igen? Har kommit så långt att jag fått dom 3 4gbs partitionerna till "unallocated", samt den 40gb stora partitionen.

Har en bild på hur de ser ut just nu. Tacksam för hjälp, är helt lost då jag aldrig varit med om detta tidigare eller ens hållt på med partitioner.

http://cdn1.cdnme.se/4117029/7-3/untitled_52c6e8cc9606ee4586a0fd...

Av Kim_shady
Skrivet av MyZk0:

Det bästa du kan göra är att ringa Telia och klaga, då problemet antagligen inte är i din ände.

Får göra det, chattade med dom för en stund sedan men dom tyckte bara att jag skulle reseta den och säga till om de inte blev bättre, hade dock redan sagt till personen jag chattade med att jag redan hade testat att reseta, stänga av, låta den vara avstängd osv.

Men jaja, tack för svar

Mvh / Kim

Av Kim_shady

Ping/latency stiger otroligt under ett par sekunder

Tjena, har problem med mitt internet sen ca en vecka tillbaka.
Använder mig av Telia, har 30mb/s internet. Har fungerat väldigt bra till ca en vecka tillbaka då jag helt plötsligt t.ex ingame kan få en latency som sträcker sig över 1000, håller i sig ett par sekunder och hela spelet typ fryser sig fast. Tar man WoW som exempel kan jag fortfarande gå runt men alla andra stannar upp och kastar jag en spell som är instant så står han och "försöker" göra spellen ända tills latencyn sjunker igen.

Kollade runt lite här på forumet och såg att någon för två dagar sedan skrev någon om att de segade för alla runt om i hela världen men tror inte riktigt de handlar om samma grej. På spelet path of exile kan man trycka på F1 för att få upp en mätning som visar både FPS och din MS och hur de stiger/sjunker. Då ser man väldigt tydligen hur den ligger väldigt stadigt sen stiger fruktansvärt mycket utan någon anledning.

Har just nu uppe programmet Pingplotter som även där läser av internetet, och kan då se att nån ip som slutar med link.telia.net stiger till över 500 och de gör att alla andra ip-adresser den läser av följer i samma spår.

Någon som kan ha en förklaring eller varit med om någon liknande?
Sitter förövrigt på ett trådlöst internet som är ca 4-5meter ifrån själva modemet, funkat jättebra tidigare. Har en annan dator med kabel som visar samma problem.

Tacksam för svar!

Av Kim_shady
Skrivet av godspeed:

Hej

Fick du och din bror någonsin ordning på det här?

Tjena, förlåt för sent svar! Japp vi fick det till att fungera. De var vårat eget fel totalt, lite pinsamt.

När han installerade spelet på steam så fick han en error att de saknades en fil, fick tips om att jag skickar filen till honom så fixar de sig. Visst kunde han spela, men de var ju i den filen min cd-nyckel låg i >.< Var ju inget vi tänkte på, haha.

Men vi fick sedan använda oss utav hamachi för att ens kunna spela ihop, fick aldrig någon connection igenom spelet. Men om jag t.ex skapade ett game och han joinade (igenom hamachi..) så laggade han nått så extremt såfort vi båda var i ett fordon, samma sak för mig om han skapade servern, så de sket sig ändå. Var massa tjöt om internethastighet men vi har då aldrig haft problem med vårt internet förr, jag sitter på 30mb/s och han själv på 60mb/s. =/

Tack för svar/hjälp i alla fall

Mvh / Kim

Av Kim_shady
Skrivet av godspeed:

Det vet jag inte om det går, och jag skulle nog inte rekommendera det, man kan få sina nycklar bannade om man har otur

förresten, jämför era cd nycklar i steam och se om de är lika

Okej, då är de uteslutet.

Jo vi har redan jämfört dom, de är inte samma. :/

Av Kim_shady
Skrivet av godspeed:

Aldrig behövt göra det tyvärr:/

Ifall du inte fått ordning på det imorgon, så kan jag ta bort alla mods ur en av mina burkar, och där jag har FS installerat via steam
Har också en dator där jag har en nyckel jag köpt via Simmarket som vi kan utesluta saker med

Hör av mig om de inte funkar.

Hm, du tror inte de går att ladda ner spelet typ på deras hemsida eller något för att sedan använda den cd-keyn man får ifrån steam? Dvs så man spelar spelet utanför steam istället?

mvh