Inlägg

Inlägg som P-son78 har skrivit i forumet
Av P-son78
Skrivet av borggren4:

Mycket text

"Är det inte 99% spekulation?"
"Hör aldrig nån som köpt ett "3080/tvättmaskin/mat/bubbelbadkar" för pengarna?"

Jag försöker inte på något sätt spela dum nu men visst stämmer ändå dessa påståendena?
Kanske "aldrig" var lite hårt då jag vet att exempelvis Webhallen som jag skrev har använt BTC eller vad det var förut men tror du är med vad jag menar.

Av P-son78
Skrivet av Teval:

Hur mycket har du använt kryptovalutor och bildat dig en egen uppfattning? Eller är dina åsikter helt baserat på vad du läst i pressen?

Men då kanske du kan upplysa oss olärda? Vad använder man kryptovalutor till idag?
En helt ärlig fråga. Är det inte 99% spekulation? Vet att webhallen tillät ett tag men sen då? Hör aldrig nån som köpt ett "3080/tvättmaskin/mat/bubbelbadkar" för pengarna?

Känns som att alla som håller på med kryptovalutor säger att vi som inte gör det inte förstår vad man kan göra med dom men sen får man ingen förklaring till vad dom faktiskt används till.

Av P-son78
Skrivet av Roxx09:

Hej!
I min lägenhet har jag en multimedia-box (tror det heter så), ser ut som en liten router där jag kan få både internet och ip-tv från. Från internetporten i den har jag en nätverkssladd till en gamma router från Telia och allt är frid och fröjd...

Tills igår då jag köpte en ny router som klarar gigabit. Det som händer är att jag inte får någon internet, nätverket fungerar men det står "Ansluten, men inget internet". Testar jag sladden direkt in till datorn så får jag samma sak "Ansluten men inget internet". Kopplade sedan tillbaka allt som det var innan till gamla Telia routern och då hoppar allt igång som vanligt. Vad kan detta bero på? Det ska väl inte vara låst till en viss adress eller? Det borde ju fungera kan man tycka med sladden direkt in i datorn, men icke.

Det brukar ta ett tag mellan man bytt och en ny MAC fungerar. Testa bara att låta det stå ett tag så kommer det nog lösa sig

Av P-son78
Skrivet av voffen1:

Jag hade väl en jädrans bonnröta att få tag på ett 6800 referenskort på release. Spelar fasen aldrig på datorn men likväl sitter man på guld

Hädare! Då måste du sälja ditt kort till en miner! Minst!

Av P-son78
Skrivet av Falistar:

Inte helt relevant då tråden är om AMD
Men, nästan 2200 sek för ett sånt här kort...
https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/grafikkort/nvidi...

”Max en per kund” 😂😂😂🤣

Av P-son78

Får nog hålla med ovan. Känns som man får för lite för pengarna. Jag var lycklig som fick tag på et 6800xt för relativt ok peng men nu har det spprat lite. NVidia ligger lite för långt före AMD i tekniker typ AI ljud, Cuda, drivare och allmän prestanda. Dyraste lagdt såklart men man får för pengarna. Jag som kör roddar Citrix miljöer känner lite att AMD ligger ljusår efter i deras vgpu. Dom saknar ”det där”. Innovation på nåt sätt.

Av P-son78
Skrivet av Hakeemzo:

Kommer vara riktigt billigt tror jag, 3:e part kylarna 3090 Ti lär kosta +35 000 SEK

Bara några år sedan kunde man bygga en monster-dator för detta pris.

Skrivet av Telperion:

Jag tror mer på "ohemult", personligen.

Skrivet av RVX:

Känns spontant som att en kontantinsats till en lägenhet kommer vara billigare.

Och det vidriga är att Nvidias VD skrattar hela vägen till banken. Den här komponentbristen funkade rätt bra för honom (Och dom andra grafikkortstillverkarna såklart) när dom nu höjt RRP till rekordnivåer men kommer ligga kvar på samma tillverkningskostnader även när bristen är över. Å vi betalar gladeligen 5-20 tusen kronor i BÄSTA fall och i dom värsta uppåt 30 för ett jäkla grafikkort. Helt vansinnigt. Att säga att det "är billigare än ex. motorsport" etc ect funkar inte längre. Detta e insane.

Av P-son78
Skrivet av Wyver:

Mitt resultat: 3/4.

Hur skall man tolka bilden med ljusstyrka?

Av-På-Av-På = 50%

Av P-son78

Yiey!

Av P-son78
Skrivet av THB:

Som professionell städare så är det lite roligt att läsa vissa kommenterar här.

Är produkten värd 250kr? Det kan den absolut vara.
Använder du en vanlig mikrofiberduk till tex glasögon, skärmar, mobiler osv så förstör du dom, speciellt om du använder samma duk till olika produkter.

Jag tror nog att, om du använder denna till olika produkter, också ”förstör dom”. Denna duk absorberar inte smuts utan, likt alla andra dukar, är det inte duken som repar utan smutsen emellan. Jag tror inte din expertis som städare gör rättvisa här. Vi är nere på micro/nano nivå nu.

Av P-son78
Skrivet av medbor:

Många verkar ha missat att denna är specialframtagen att inte sabba ytan på deras proffsskärmar (som har en specialyta)

Det är inte en helt vanlig putsduk, men det är alltid kul att driva med Apple och deras prissättning. Framförallt de som inte handlar deras produkter

Jag har jagat i många år. Har ett Zeiss kikarsikte som kostar som en appleskärm. Den har den mest avancerade coatingen på linsen man kan tänka sig. Ska motstå det ena och det andra. En HELT vanlig putsduk är vad dom rekommenderar. Inget mer inget mindre. Ja precis en sån man FÅR när man köper ett par solglasögon.

Att försvara en 250kr näsduk som ska kastas i tvätten/soporna efter ett tags användning är patetiskt. Kommer den stöta bort dammet på duken innan användning annars undrar jag vad denna duk gör mot dom som finns för 30kr på ica? Det är inte duken som repar utan dammet emellan.

Av P-son78
Skrivet av turbo_500:

Tack - hittade den
Men borde jag inte kunna se tilldelningen i min router Edgerouter X?
När jag hade min asus hittade jag en nätverkskarta som hade alla adresser.

Jag tänker att nu när min RT-68U är en accesspunkt så är DHCP'n i den avstängd och alla enheter, fasta & mobila via RT-68U får sina IP-adresser från Edgerouter X eller tänker jag fel?

Det beror väl på Lease-tiden? Om dom har 100 dagar så frågar dom efter 50 om du inte bootar.

Av P-son78

Intel Core i9-10900K - AMD Radeon RX 6800 XT
Windows 11

Sampler Feedback off
435.59 FPS
Sampler Feedback on
447.16 FPS
Difference
2.7 %

Av P-son78

Har du sett denna?

https://www.sweclockers.com/nyhet/32624-gamers-nexus-spranger...

Nu är det inte det nätagget men kan ju vara samma effekt. Där beskriver dom bra vad som händer med nätagg som går över sin gräns och hur det SKA agera OM man gör det.

Av P-son78
Skrivet av mille74:

Jag ser att ni nu publicerar information som stulits från Gigabyte. Jag förstår att det är ganska normalt inom journalistiken, och Sweclockers inte är någon stor aktör här. Men vad jag är intresserad över är hur ert (@Sweclockers, @UndaC) etiska/publicistiska resonemang är kring att publicera stulen information, även om den är publicerad på ändra ställen. Blir inte detta någon form av digitalt häleri? I vilket/vilka läge/lägen är det ok att publicera denna typ av information, när är det inte ok?

Detta är inte för att döma, utan för att förstå etiska resonemang. Jag är också med på att det kan finnas mycket information i just det här materialet som kan vara av intresse för Sweclockers läsekrets.

Detta kanske är värt en egen tråd?

Jag blev faktiskt också lite paff att Swecklockers publicerar den FAKTISKA informationen som stulits. Att nyheten ska skrivas är självklar men att sedan publicera det som stulits...Njae...skeptisk.? Skulle man publicera en kort snutt från en film som stulits av en hackergrupp innan release?

Av P-son78
Skrivet av Dr.Mabuse:

Ransomware existerade lång innan någon ens hade tänkt tanken på kryptovaluta så det stämmer inte.

1989

The first ever ransomware virus was created in 1989 by Harvard-trained evolutionary biologist Joseph L. Popp (now known as the 'father of ransomware'). It was called the AIDS Trojan, also known as the PC Cyborg. Popp sent 20,000 infected diskettes labeled “AIDS Information – Introductory Diskettes” to attendees of the World Health Organization’s international AIDS conference in Stockholm. The disks contained malicious code that hid file directories, locked file names and demanded victims send $189 to a PO Box in Panama if they wanted their data back. The AIDS Trojan was “generation one” ransomware malware and relatively easy to overcome. The Trojan used simple symmetric cryptography and tools were soon available to decrypt the file names. But the AIDS Trojan set the scene for what was to come.

Källa:

Av P-son78

Intel Core i9-10900K "orörd"

Max threads 9086
16 threads 8447
8 threads 6408
4 threads 3348
2 threads 1692
1 thread 852

Av P-son78
Skrivet av bluetrain:

Hej,

Hur streamar Sverige-matcherna som inte visas på SVT play? Jag har inget tvabonnemang och det enda jag hittat är att teckna sig för C-mores abonnemang á 299kr/månad vilket för mig är helt hål i huvudet för att se några matcher.

Finns några alternativ? Tänker om det streamas i något land som man kan komma åt eller liknande?

Så, din fråga är om du kan se nåt som kostar pengar gratis för att du "bara vill se några matcher"? jag vill bara köra bil "ibland" men jag måste betala jättemycket pengar för det nöjet precis som jag betalar för TV abonnemang etc. Eller borde man kunna låna en bil gratis lite då å då för att det är "folkligt" att få handla mat?

Av P-son78

Får man fråga vad det är ni skriver ut?

Av P-son78
Skrivet av talonmas:

För en dators prediction-algoritm har ju aldrig hackats/missbrukats innan...
Så med dagens tekniker är det olöstbart, till dess att en hackare lyckas, då är det helt plötsligt en lösbart pussel. Igen.

Säkerhet är alltid, och kommer alltid vara, en tävling mellan säkerhetsforskare och hackare. De turas om att ligga först, men ingen stannar på första plats.

Jag tror man ska läsa det som "Olösbart med dagens teknik/kunskap" eller liknande. Jag håller med. Allt knäcks ju nån gång det handlar bara om när. Med kvantdatorer så borde det bli tufft även för denna FETa säkerhetslösning