Inlägg

Inlägg som P-son78 har skrivit i forumet
Av P-son78
Skrivet av macmann1:

Ny begagnad soffa! 4000 pengar för en Friday från Mio. Den soffan vi spanat på länge men inte velat lägga nypriset.

https://i.imgur.com/na3CkH3.jpg

Jag tycker det är synd att ni måste köpa nya hundar för dessa två verkar ha gått sönder

https://i.imgur.com/u1aFtZV.jpg

Av P-son78

Och storlek då? Klarar man sig på 128 eller saknar man utrymme då? Man kör väl inte massa spel å saker samtidigt? Är det lätt att installera/avinstallera?

Av P-son78
Skrivet av m4gnify:

Jag köpte på Inet när dom hade en stream och hade en "drop" där dom sänkte priset. Räkna inte med att det händer igen dock, idag hade jag antagligen köpt hos Oculus själva.

Skrivet av PlogarN97:

Jag köpte från deras egna sida och det fungerade mycket bra. Det kan ju alltid komma kampanjer på andra sidor som användaren ovan nämner. Men om det är billigast hos oculus själva så ser jag ingen anledning att inte köpa därifrån.

Glöm inte bort att köpa med ref-kod!

Tack! Då blir det där. Brorsan har skickat ref kod. 👍🏻

Nån som testat ha konferens i den nån gång? Tänker mer seriöst sådant. Om vi är flera med oculus.

Av P-son78

Vart har ni köpt era Quest? Om jag ser rätt är det billigast på Oculus egna sida. Är det där folk köper?

Av P-son78
Skrivet av lauen:

Tjena.

Jag har nog gjort mig en liten tabbe med mitt nya datorbygge som ska ske i helgen. Beställde dessa grejerna lite då och då förra året.

Jag har en samsung 980pro som var tänkt att använda med min Intel i9 10850K och MAG Z590 TOMAHAWK WIFI samt EVGA RTX 3080 ftw

Nu verkar jag vara införstådd i att min fucking processor inte kommer kunna öppna upp mina pcie 4.0?

Så blev redan besviken innan jag ens byggt ihop datorn.

Är det ens lönt att bygga ihop detta eller måste jag behöva sälja processorn för att jaga en Intel 11 gen?

Är en 980pro totalt usel på pcie 3.0?

Har kollat YouTube om just detta och visst den skickar 2gb i sekunden enligt en benchmark video men det är väl hälften av vad den egentligen kan skicka?

Sorry för lång text

Mvh

Nu har du ju redan fått svar och såklart vill man alltid maxa "allt" men du kommer alltid ha en flaskhals nånstans. Om du provtrycker X max så kommer Y flaska det. Omöjligt att alla saker ska prestera exakt 100% av vad du förväntar dig och i alla olika scenarion.

Du kommer märka 0 skillnad så länge du inte kör benchmarks. Såklart är det lite pengar i sjön att köpa "bleeding edge" grej och sedan strypa den med äldre gen prylar men jag är säker på att DU inte kommer märka nån skilllnad förutom just i plånboken då

Av P-son78
Skrivet av illdan:

Är ganska säker på att Arc tillverkas på TSMC plattform. Vilket betyder att tillgång på grafikkort inte borde påverkas mycket.

Tyvärr är ju bristen mer generell än just vilken nod man ligger på så tyvärr kommer alla drabbas tror jag oavsett.

Skrivet av superapan:

Så ett RX 6800 typ 1,5 år senare

Är väl ändå rätt bra för en ny aktör?

Av P-son78
Skrivet av mc68000:

Det var något enklare förr @P-son78 . Det där lilla burken nere till vänster är alltså motorn
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lloyd_LP_400,_Bj._1955_(2014-08-31_6845)_Motor,_vorn.jpg

Edit: Får inte till bilden. Vi provar väl så här då.

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lloyd_LP_400,_Bj._1955_(2014-08-31_6845)_Motor,_vorn.jpg

Haha ja man kan ju typ sova i motorn där
På min får man inte ens plats med ett finger! Det var bättre förr

Av P-son78
Skrivet av FattarNiInte:

Hur kan man ta 4500 kr för att byta en spolarpump? Tar ca 10 minuter att felsöka, 10 minuter att byta och ett par hundringar för pumpen.
Man upphör aldrig att förvånas över Svenssons lättlurenhet.

Hur kan det kosta 3600kr att få ett sår omplåstrat av en läkare? 30 sekunder rengöring, 20 sekunder omplåstring och 10 öre för ett plåster?

Källa: https://www.regionostergotland.se/Om-regionen/Ekonomi/Kostnader/Sa-mycket-kostar-varden/

Man upphör aldrig att förvånas över Svenssons lättlurenhet.

Klart man kan lösa det själv eller så gör man det på en märkesverkstad. Dom tar vilka priser dom vill sen är det upp till var och en om man vill betala det. Går man till "Roggan på hörnet" så kostar det kanske 1500kr. Vill du inte belasta vården eller skattepengar så löser du såret ensam. Enkelt.

https://media.dagensps.se/app/uploads/2016/05/30084238/20200513_...

Sen vill jag se nån byta pump på denna som jag har på 10 minuter.

Av P-son78

Och samtidigt är det tyst från AMD som är ärliga i sin kommunikation med slutanvändarna och inte lovar guld och gröna skogar utan tar av sig hatten och säger som det är. Bojkotta skitbolaget NVIDIA och låt dom skämmas! Jag har varit pro NVIDIA i alla år både inom jobbet och privat men nu är fan måttet rågat.

Av P-son78
Skrivet av shogou:

Har haft mina chassin på golvet, väggen och på skrivbordet.

Men nu med senaste bygget kör jag en sån här https://www.ikea.com/se/sv/p/uppspel-cpu-staell-med-hjul-moer...

CPU-ställ... Efter alla dessa år borde dom väl kunnat ändra det bedrövliga produktnamnet kan man tycka.

Av P-son78
Skrivet av zeagan:

Det skulle väl inte vara helt förvånande ifall man aldrig får något kort, iaf om man som mig bokat ett 3080 för ~8000kr. Om ex webbhallen inte kan köpa in det till samma pris så är det ju svårt att förvänta sig att de ska leverera till förlust. Jag hade för övrig exakt samma problem med webbhallen när jag köpte ett 2070 vid release.

Nvidia släpar knappast efter med utvecklingen, 3000-serien var ett otroligt stort kliv jämfört med 2000-serien. Förväntningarna är att nästa generation nvidia/amd släpps någon gång Q4-2022 eller Q1-2023, sedan får man se om så blir fallet.
Intels kommande kort förväntas prestera i linje med ett 3070, som dessutom ska kunna nyttja interna grafikkretsar hos intel-processorer.
Problemet ligger i kretsbristen som förvärrats av miners och scalpers.

Att tro att scalpers och miners är hela anledningen till bristen, eller ens en stor del av den är avigt. Kretsbristen drabbar ALLA brancher inte bara CPU/GPU marknaden. Såklart har scalpers en DEL av problemen att skylla men det är ju mer en konsekvens av att det inte finns så många gpu'er att dela på. Men i den stora bristen tror jag inte dom är skyldiga.

https://etn.se/index.php/reportage/68144-helt-plotsligt-svang...
https://jobbland.se/arbetsliv/komponentbrist-ar-ett-problem
https://motorbranschen.mrf.se/komponentbristen-ger-problem/

Av P-son78
Skrivet av Homer_S1:

Gör ju Ti versionen av 3080 helt överflödig då de har samma prestanda typ...
Hur tänkte de här ?

/Homer_S

Eller så är DENNA helt onödig då dom redan har Ti. Beror på hur man ser det

Av P-son78
Skrivet av AplAy:

Jag är förbluffad på ett positivt sätt: jag har sedan ett par år tillbaka enbart käkat ICA Basic Kyckling (2 kg eller 2st 800 gram förpackningar) som storkok. Kokar upp det, sedan skär jag upp det i mindre bitar när det kokat färdigt. Tillsätter sedan kokosmjölk, sockerfri ketchup, grillkrydda och vitpeppar. Kokar upp det och rör om. Klart! Då har jag cirka 8-10 portioner för veckan.

ICA Basic Kyckling går på 110 SEK för 2 kg eller cirka 55 SEK för 800 gram. Enligt förpackning är det uppfött/slaktat i Danmark. Det finns snack om att typ 20-33% av dess vikt är injicerad vätska.

Nu provade jag istället på ICA Kyckling Tärnad 1000 gram vilket går på 100 SEK per kg så dubbelt så dyrt. Detta är däremot uppfött och slaktat i Sverige och påstås bestå av 90 % kyckling och resten salt och vatten. Exakt samma tillagning med kokning, men ingen skärning då det redan var i tärningar, och sedan tillsätta kokosmjölk, samma kryddor och sockerfri ketchup.

Till min förvåning så smakade denna kyckling mer lik den kyckling jag brukar käka hos päronen, alltså den smakade lite bättre. Och jag funderar också om jag kanske fick mer kyckling för samma peng? 100 SEK så säg. Inbillar jag mig eller finns det signifikant, dokumenterad kvalitetsskillnad i ICA Basic Kyckling VS ICA Kyckling Tärnad? Eller är det för att sistnämnda är från innerfilé?

Bilder på de olika kycklingförpackningarna:
https://assets.icanet.se/t_product_large_2x_v1,f_auto/7318690084372.jpg
https://assets.icanet.se/t_product_large_2x_v1,f_auto/7318690176138.jpg

Jag har inget att tillägga i diskussionen men måste bara få fråga. Käkar du samma mat hela tiden? Blir det inte jäääättetråkigt?

Av P-son78
Skrivet av Dinkefing:

Jag hoppas för bövelen ni inte tror bara för att ni är vaccinerade att ni går utanför huset. Har man corona som vaccinerad ska man ha två veckors isolering oavsett.

Njae det är väl en vecka om man är sjuk? Symptomfri 2 dgr?

https://www.krisinformation.se/detta-kan-handa/handelser-och-...

Av P-son78
Skrivet av lappen81:

Jag är inne på 3e året

Jag har opererat ryggen 3 ggr. Jag hade nåt dom kallar SRS. Svårdiagnostiserat och kräver i princip steloperation. Första op in m skruvar, andra op byte av skruvar för dom hade ”lossnat” typ. Tredje op bort med allt pga interna ”skavsår”. Nu 100% bra i ryggen. Höll på med ryggskott å skit sen 2011. 2014 första op.

Men åter till tråden 😂

Av P-son78
Skrivet av Gender Bender:

Har lite svårt att ta komponenttillverkarnas ord på allvar när värdet på börsen stiger lika mycket som fantasipriserna. Både AMD och Nvidia har stigit 400%, och Intel lär även kunna ta ut fantasipriser på Arc. Tvivlar på att de vill lösa bristen när man så enkelt kan ta mer pengar från kunderna.

Dom själva kommer aldrig kunna lösa krisen. Dock håller jag med om att dom ”rider på vågen” men det är ju egentligen bara ett bevis på att tillgång/efterfrågan funkar. Lite av en vara (typ all elektronik) = högt pris. Deras aktieägare skriker efger mer pengar och iom denna kris så kan dom ge dom vad dom behöver. Kolla din egen Avanza/Nordnet och fundera vad du skulle säga ga om allt går upp/ner 50%. Precis så känner alla andra med. Enkel matte.

Av P-son78

Jag tror man måste inse att komponentbristen är ett symptom på människans överkonsumtion och inget Covid-19 eller Nvidia styr över. Vi som människor måste sluta konsumera om dom ”behövande” marknaderna ska ha möjlighet att fortsätta verka. Då pratar jag enkla saker som vatten och el etc. Oavsett pris så finns det bara X kisel, vatten, koppar etc som man kan använda (för att inte tala om mat…). Tror mänskligheten OCH jag själv måste börja inse det snart. Jag slöbrowsar Webhallens hemsida för att hitta nåt jag ”villhöver”. Tror inte det funkar så länge till. Idag kan jag säga åt google att starta TV, kaffebryggare, tända lampor, sätta på musik. Jag kan se i princip alla serier i världen genom den senaste smarttv’n, jag kan fejstajma från minst 3 paddor och flertalet av familjens telefoner men MÅSTE jag kunna det? När räcker det liksom? När är dom sista 10 fps’en inte värda ett grafikkort som färdats på en båt/i ett flygplan över halva jordklotet. Kan vara värt att fundera på tycker jag. JAG är inte där än men mina barn…7 och 10. Vad ska dom kunna göra när dom växer upp. Kanske är det tedan försent då?

Av P-son78
Skrivet av BergEr:

Kan tänka mig att en sån lag skulle ses som sexistisk med tanke på hur vanligt det är att kvinnor onanerar med varmvatten och då kan spola varmvatten i flera timmar flera dagar i veckan.

Nej men funderar på det efter den här tråden.

Say what!? Var det ett försök att vara rolig eller var du seriös?

Av P-son78
Skrivet av borggren4:

Du spelar absolut dum, varför ens försöka dig på en åsikt när du uppenbarligen inte ens har förmågan eller orken att lägga ner 5 minuter på att göra grundläggande research, gjorde det dessutom väldigt enkelt för dig med sammanfattad information jag har samlat på mig under flera år inom krypto.. Nej det är inte 99% spekulation men avkastning är givetvis en viktig aspekt i att locka intresse för att driva utveckling inom krypto och blockkedjor framåt, på det sättet är det likt aktier, är väl inget konstigt med det, alla motiv i denna kapitalistiska värld grundar sig i avkastning. Jag har använt krypto för konsumtion men det är inte nödvändigt för att krypto i sig ska erhålla en praktisk funktion, vilket min wall of text belyser på flera fronter. Ser inte behovet att ersätta fiat som betalningsmedel idag, krypto fungerar bra som parallellekonomi och växlingen däremellan är smidig.

Kan vi enas i att jag hade rätt kring att kryptovalutor är spekulation? Vad benämner du det som annars? Om man inte kan göra något med själva värdet, du har ännu inte visat vad man kan köpa med det eller använda det till förutom att spekulera ännu mer med dom, så får jag ännu mer vatten på min kvarn. Det kan vara ett parallel"universum" precis som Second Life en gång var men det gör det fortfarande inte till något användbart förutom att just spekulera i.

En annan sak med blockkedjan DEN kan man däremot använda till något bra men det är en annan femma.

Jag klipper in en förklaring från https://www.etfmarknaden.se/skillnaden-pa-investering-vs-spek...

Förstå skillnaden i att investering vs spekulation
Alla definitioner varierar något, men de flesta följer samma linje. En investering är en tillgång eller en vara som förvärvats för att generera inkomst eller värdeökning i framtiden. Spekulation är en finansiell transaktion som har stor risk att förlora allt värde, men med förväntan om en betydande vinst.

Observera hur definitionen på investeringar inte innehåller ordet ”risk”. Naturligtvis innebär varje investering en viss risknivå. Emellertid är potentialen att förlora hela huvudinvesteringsbeloppet i stort sett vad som skiljer sig från att spekulera. Andra faktorer att överväga inkluderar tidshorisont, beslutskriterier och investerarattityd.

Exempel på välkända och populära investeringar är börsen, obligationer, amerikanska statsobligationer, ETFer, börshandlade fonder och fonder. Tillgångar som faller i spekulativt territorium inkluderar optioner, terminer, utländska valutor, start up företag och kryptovalutor.

Ta exempelvis kryptovalutor. Dessa digitala mynt, som bitcoin och ethereum, ökade i popularitet i slutet av förra året och är kända för att ha hög volatilitet eller prissvingningar. Många betraktar kryptovalutor som spekulativa tillgångar på grund av deras relativt korta existens i finansvärlden, avsaknad av sund reglering och de många okända som handlar om handelsmönstren.

Av P-son78
Skrivet av Mindfighter:

Är det ens ett problem? Kan inte minnas att jag någonsin känt någon iphone bli varm eller är detta ett försök att lösa ett icke-problem?

Precis som dom flesta av Apples produkter med andra ord? man skapar ett behov som man tror folk kommer nappa på.

(Ja jag flejmar lite. Jag kör massa Apple-produkter inklusive Watch, Iphone, Ipad, TV, TV+, Magsafe laddare etc etc.)