Inlägg

Inlägg som P-son78 har skrivit i forumet
Av P-son78

I created a Facebook post (i know it’s for old people…) but perhaps someone can help.
I asked them for help and perhaps they reach out to me and then I’ll transfer them or the laptops to you.

Av P-son78
Skrivet av P-son78:

I can collect some of them if they are relatively close by. I live in Vallentuna, near Täby Kyrkby and have a car so if I have a few people nearby with laptops I can collect them and do a meet up with you if you like. No charge of course. I don't have a spare laptop but perhaps I can assist like this anyway.

All the money and deals are made with you. I just act as a courier.

I have been on Sweclockers since 2012. Hopefully that's counts for something

For some reason I can't edit my post.

This is my "route to Saltsjöbaden". Not sure what "close by" means but let's give it a try.

https://i.imgur.com/Pz55RK5.png

Av P-son78

I can collect some of them if they are relatively close by. I live in Vallentuna, near Täby Kyrkby and have a car so if I have a few people nearby with laptops I can collect them and do a meet up with you if you like. No charge of course. I don't have a spare laptop but perhaps I can assist like this anyway.

All the money and deals are made with you. I just act as a courier.

I have been on Sweclockers since 2012. Hopefully that's counts for something

Av P-son78
Skrivet av Swedish Berserk:

Så mitt förra MSI moderkort gick sönder och har nu gått över till ett från ASUS. Stod på hemsidan att den skulle ha spdif ut men visar sig att det sitter på moderkortet med pins och kräver en extra bracket som inte finns att köpa någonstans..

Tycker det är extremt vilseledande att skriva att kortet har optiskt ut när det sen krävs extra grejer som inte ens finns att köpa!

Hur löser man ens detta enkelt? Bara att bita i det sura äpplet och beställa ett internt ljudkort?

Tacksam för all hjälp.

Alternativt skicka/gå tillbaka med det till butiken och påpeka det uppenbara felet i ASUS spec.

Hände mig med en CPU att den skulle ha nån funktion som den sen inte hade. Då bytte dom det till en som hade det. Fo Fleee

Av P-son78
Skrivet av tvelander:

Inte för mig el ingår i hyran
Skulle säga den extra W inte gör jättemycket men beror ju på hushåll och annat.

Problem äre det ju inte det är en konsekvens av prestandan.
Undervolta och köra så.

Så det du egentligen menade var: "För mig är det inget problem för min el ingår i hyran. Då denna är "gratis" och inte "I praktiken är det inget problem"?

Just to be clear. Jag blir lite provocerad när man försvarar saker med att det "ingår" för det gör det inte. Det är inbakat i priset men betalas av er som använder elen såklart. Hör samma argument i snacket om kryptovalutor. Klart som korvspad att elen som används för detta betalas av hyran. Det är enda sättet för en förening/samfällighet att få in pengar. Drar man upp kostnaderna för denna så kommer det läggas ut på alla andra som bor där inklusive dig själv. Nånstans har "nån" räknat ut vad en normallägenhet/hus drar i just er förening. När det börjar avvika från detta, antingen genom ökad användning eller ökade priser så måste detta läggas på dom boende.

Ett exempel är i en samfällighet där en av husägarna la om sin uppfart. Plötsligt stack elkostnaden för samfälligheten och en undersökning drogs igång vad som kan ha hänt. Då visade det sig att den som la om uppfarten lagt in värmeslingor under uppfarten för att smälta ev. is som bildades. Han hade inte en tanke att det påverkade andra men det gör det ju både direkt och indirekt.

Så nog rantat. Kul med nya grejer iaf!

Av P-son78
Skrivet av tvelander:

Asså det är inget problem i praktiken.

Men dyrt? Svindyrt kort som kommer kosta svinmycket att driva under dom år det lever så jo det är ett problem i praktiken.

Av P-son78

Till skillnad från AutoCAD som stöder GPU accelerering tycker jag mig kunna läsa att Revit INTE gör det för ex.vis renderingar. Då TS ämnar använda denna primärt i AutoCAD och INTE Revit så kanske denna är hjälpt av en bättre GPU.

https://knowledge.autodesk.com/support/revit/learn-explore/ca...

https://www.tutocad.com/autocad/what-is-hardware-acceleration...

Av P-son78
Skrivet av owns good:

Hej, har ett 980 TI, där alla 3 displayportsen fungerar fin fint. Skärmarna och kablarna funkar också men den tredje skärmen upptäcks inte, datorn tror att den bara har 2. Hur fixar jag det?

Spelar det någon roll vilken du stoppar in som tredje skärm? Alltså funkar 1+2 och 1+3 och 2+3 etc och det är bara när tre sammanlagt ska användas som ena blir svart?

Av P-son78

Jag harde låtit skyddet sitta och tagit av det tillsammans med dom i butiken. Annars kommer dom säga att det var du som gjort det.

Av P-son78
Skrivet av dlq84:

Innan folk går helt "batshit crazy". Detta handlar om ASICs för sha256 och andra hashfunktioner och kommer INTE att påverka tillverkning av GPU:er.

Skrivet av pine-orange:

Och innan folk tror att det kommer leda till bättre tillgänglighet av GPUer. Nej det kommer inte ha någon påverkan alls eftersom ingen gräver efter bitcoins med GPUer längre.

Skrivet av ronnylov:

Många år sedan man använde grafikkort för bitcoin-mining. Hade varit mer intressant om de jämför prestandan med de ASIC-miners som används för SHA-256.

Skrivet av Hcz:

När man minar på ett GFX är det minnet oftast man använder inte GPU. Så lite äpplen å päron här....

What? Nu är jag inte med är inte hela grejen med allt skrik att miners tar alla grafikkort? Missar jag nåt här?

Av P-son78

Annonsen är avslutad

Av P-son78

Resterande delar skänkt till bättre behövande barn.

Av P-son78
Skrivet av Printscreen:

Spooky!

Av P-son78

Det stora problemet är att folk tycker googla/google ÄR internet. När dom sedan placerar sin produkt högre än deras konkurrenter så reagerar folk. Vi väljer ett privatägt företag som vår leverantör av ”fakta” och sen lackar när dom agerar i sitt eget intresse. Lite som att lacka på att dom ”folkvalda” inte agerar precis som VI vill. Man väljer med sina val så är det bara. Kom på eget eller koppla från. Enkelt.

Av P-son78

Grafikkortet sålt till Leonki.

Av P-son78

GTX 1080 Strix Gaming

Rensar lite datordelar. Allt finns för avhämtning i Vallentuna/Uthamra (Täby kyrkby).

ASUS ROG STRIX GTX1080: Budstart: 3000kr
https://rog.asus.com/graphics-cards/graphics-cards/rog-strix/...

ASUS P10S-M WS Moderkort: Bud
https://www.asus.com/se/Commercial-Servers-Workstations/P10S-...

Intel® Xeon® Processor E3-1240 v6: Bud
https://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/97469/in...

Noctua D15(Ingår vid köp av hela klabbet).
https://noctua.at/en/nh-d15

Be Quiet Straight Power 680w: Bud
https://www.sweclockers.com/test/15115-be-quiet-straight-powe...

Corsair Vengance LPX 32GB 2400mhz

TROR det är följande chassi:
https://www.fractal-design.com/products/cases/define/define-c...

Dator -grafikkort köps helst ihop. Inga SSD ingår! Behövs kompletteras med chassifläktar då dessa flyttats till nya datorn. Jag väljer vem som ska köpa, Bud på allt minus grafikkort blir troligen prioriterade. Vill man så får man SJÄLVKLART köpa allt

Läs hela annonsen här

Av P-son78
Skrivet av Segas:

Vad är det för korkad logik? Ska alla ha sina datorer ständigt igång för att Microsoft inte kan leverera/forcera uppdateringar?

Vart skickar jag elräkningen, Microsoft?

En bil kräver service, precis som en dator. Du köper bilen men måste sen ta den till verkstad för service. Vem skickar du bensin/"tid" räkningen till för att du åkt fram och tillbaka? Att ha något som kräver uppdateringar/service är ett val man gör oavsett om det är en dator/bil/telefon/hörlurar/TV och detta har lite "regler". Vill du inte spela med dom reglerna så är du mer än välkommen att komma på något eget och smartare.

Sen står det inte att du alltid måste ha igång datorn om du läser texten.

Av P-son78
Skrivet av nu1mlock:

Vet inte om det är för sent när man väl har beställt en, men passa på att fråga någon medlem om en referral så får både du och den €30 att handla spel för i deras butik.

Tack men brorsan har en Quest så vi dealade med det

Av P-son78
Skrivet av johanandersson:

Du klarar dig på 128. Användargränssnittet är lätt, men tiden beror givetvis på din internethastighet.

Skrivet av RunRookieRun:

Har klarat mig utan problem med min 64gb så långt, så 128 räcker fint om du inte måste ha alla spel du äger installerade.

Dom flesta spel är inte spesiellt stora, så går snabbt att lasta ner på nytt om man vil.

Skrivet av tankjunior:

För bara spel och program ska det mycket till innan 128 gb inte räcker till, native spelen för quest 2 brukar inte vara av AAA sorten och tar därför inte upp så mycket utrymme (några gb max).
Om du vill stoppa in massa VR filmer i "tillräcklig" kvalité så behöver du dock mer, 20gb/rulle är nog att vänta.

Tack för hjälpen. Blev en 128GB som kommer idag. Beställde även Kiwi Elite headstrap och deras powerbankhållare för motvikten. har två kids som kommer vilja testa. Såg nån waaay bak i tråden som pratade ampere och grejer för en PB till denna. Är det verkligen viktigt för livslängden eller ska man köpa största snabbaste bästa bara?

Av P-son78

Ja tyvärr var man en av dom som köpte spelet för fullpris EFTER lanseringen och tester. Trodde det skulle "växa på en" men det gjorde det aldrig varför det nu ligger i malpåse och luktar illa. Blir det F2P så kommer iallafall JAG inte ge dom högre betyg nånstans det vill jag lova...