Inlägg

Inlägg som Mart|n har skrivit i forumet
Av Mart|n
Av Mart|n

Haj igen!

Jag har hållt på och klurat lite på sistone... Var anser ni om kombinationen av dessa komponenter?

http://www.prisjakt.nu/list.php?l=2757050&view=c

Benq XL2720Z (Bildskärm)
Fractal Design Define R5 (Svart) (Chassi)
Noctua NH-D15 (CPU-kylare)
Corsair Vengeance DDR3 PC12800/1600MHz CL10 LP 2x8GB (DDR3-minne)
Asus GeForce GTX 970 Strix DirectCU II OC HDMI DP 2xDVI 4GB (Grafikkort (PCI Express))
Asus Z97-A (Moderkort)
EVGA SuperNOVA G2 750W (Nätaggregat)
Intel Core i7 4790K 4,0GHz Socket 1150 Box (Processor)
Samsung 850 EVO Series MZ-75E500B 500GB (Solid State-disk (SSD))

Är det något som kan strula? Till exempel ifall kylaren skulle vara ivägen för minnen eller dylikt? Jag är inte heller intresserad av överklockning, så jag kanske inte behöver ha en gigantisk kylare?

Av Mart|n

Tack för tipsen.

Efter att ha funderat lite... Är det värt att hoppa på system baserat på DDR4? Är den eventuella prestandavinsten värt merkostnaden?

Jag har även blivit tipsad om detta systemet: https://www.komplett.se/pc-i-delar-intel-premium-gamer/783617

Av Mart|n

Ny dator, budget <20k

Hej!

Jag är riktigt sugen på att köpa en stationär dator som jag tänkte använda till att spela på. Det var väldigt längesen som jag höll på med att bygga ihop datorer, så jag är med andra ord inte särskilt uppdaterad på vad som gäller... Jag har iaf sett att det finns moderkort med stöd för DDR4. Samt så verkar många rekommendera GTX 970.

Såatteh.... Har ni lust att hjälpa mig välja ut lämpliga komponenter? Det jag vill ha med är iaf moderkort med stöd för DDR4, bra grafikkort, SSD på minst 200GB. Ska även ha möjlighet för SLI, t.ex. ett par GTX 970 i SLI. Är det något minimumkrav på CPU för att den inte ska flaska med två grafikkort i SLI? Jag skulle gärna vilja hålla mig under 20k. Ju lägre desto bättre, men helst inte alltför mycket kompromissande.

Av Mart|n

Någon som känner till band som påminner mycket om Lord Mantis?

Här kommer några smakprov!

Av Mart|n

Garanti / Reklamationsrätt gällande spel på blu-ray media.

Hej!

Igårkväll när jag spelade Mass Effect 3 i godan ro på min PS3, så hängde spelet sig, och när jag gick fram till PS3:an så hörde jag missljud precis i stil med att skivan inte gick att läsa, och det är ju såklart inte bra. Så jag matade ut skivan från PS3:an och då såg jag att skivan hade spruckit på två ställen, från centern och ut. I övrigt helt repfri, då jag alltid är väldigt mån om skivorna.

Så jag ringde till min lokala Game butik och förklarade vad som hade hänt. Och det jag fick till svar var mer eller mindre att varken garanti (???) eller reklamation (???!!!) gäller. Jag diskuterade en stund med killen men kom ingen vart, och jag blev såklart ännu mer irriterad. Imorse läste jag på lite, då på deras hemsida http://www.game.se/acatalog/info.html och där står:

Citat:

Garanti:
GAME lämnar 1 års fabriksgaranti på alla varor om inget annat anges. Garantin innebär att vi byter ut eller reparerar trasig produkt inom 1 år från inköpsdatumet förutsatt att produkten ej skadats av handhavandefel.

Reklamation:
Reklamation måste ske inom skälig tid efter att du har upptäckt felet. Under de sex första månaderna ska säljaren kunna visa att felet inte fanns från början. Efter sex månader ska du som kund kunna visa att felet fanns från början. Konsumentköplagen säger att du inte kan reklamera efter tre år.

Värt att tänka på är:

Kvitto har jag såklart kvar, och spelet släpptes i början av mars. Något handhavande fel kan det omöjligen vara, isåfall är det PS3:an som har hanterat skivan fel...

Så efter att jag hade läst på lite mer, dels på ovanstående länk, samt på konsumentverket så ringde jag till min lokala Game butik igen, fick då prata med en annan person (JN), som sa samma sak som den första personen jag pratade med igårkväll. Med den lilla skillnaden var att den här personen började låta en aning arrogant då jag såklart inte höll med honom.
Jag kände att jag inte kom längre i ärendet genom att diskutera med honom. Så då tog jag och ringde ett nummer som stod på Game.se. Fick då prata med en annan person som jobbar på själva webshoppen och min uppfattning av vad han sa, var att han tyckte att de hanterade ärendet konstigt i butiken. Jag fick iaf ett nummer till en regionschef på Game, så då ringde jag upp honom och återberättade samma historia för honom. Han i sin tur ringde till butiken, och ca en timme senare så ringde samma person (JN) upp mig som tidigare sagt att jag helt enkelt får köpa en ny kopia av spelet, och sade då istället att jag får skivan utbytt.

I eftermiddags körde jag till butiken och fick skivan utbytt. Jag frågade då litegrann om vad som gäller egentligen. Och fick då som svar att deras riktlinjer säger att det inte går att få en skiva utbytt varken om det är via garanti eller reklamation. Samt att "vi" inte behövde bråka då jag fått spelet utbytt. Jag höll mig väldigt saklig när jag frågade om att deras riktlinjer strider dels mot sin egen garanti samt mot konsumentverkslagen.

Jag fick som sagt skivan utbytt efter att ha ringt regionchefen och han i sin tur pratat med de i den aktuella butiken. Ska det verkligen behöva vara så omständigt att få en trasig produkt utbytt?

Vad gäller egentligen? Jag vill ju gärna tro att minst reklamationsrätten gäller här.

Vad anser ni?

Av Mart|n
Skrivet av lillen99:

Jag är 12 år
Båda dom är 13 ( samma klass )

Mvh: Eric

Hehe okej.

Det dom håller på med är fruktansvärt töntigt iaf.

Av Mart|n

Hrm. Är ni 13 år eller?

Av Mart|n

Absolut! Det är ju för tusan laser. Laser är riktigt coolt!

http://epicponyz.files.wordpress.com/2008/09/lazzer.jpg

Av Mart|n
Skrivet av Frantic:

Dags att väcka liv i tråden. Hur går det för alla?

Själv har deffat ett tag nu och tänkte hålla på Februari ut, "so far so good", har tappat för tillfället ca 8kg och faktiskt ökat i styrka i hela kroppen utom bröst där jag tappat något, men med tanke på att allting annat ökat ser jag det som en riktigt bra period.

Gått rätt hyfsat trots alla sjukdomar... Sjuk ca 5 veckor totalt sedan månadsskiftet november/december. Men böjen har ju gått rätt hyfsat med en trea på 260 och även en femma på 110 i militärpress, samt lite annat skoj. Just nu väntar jag några dagar tills kroppen är på banan igen, sedan blir det en ny runda med 5/3/1.

Av Mart|n

Nu är det ju såhär att den här killen är född på detta viset, så jag förstår inte varför du drar upp bilder på honom som tyvärr är missbildad.

Av Mart|n
Skrivet av HMB:

18 kilo muskler på 20 veckor.... Bara att titta på bilderna och se hur kroppsfettet gått från runt 5-6% till 12-13% för att förstå att hans "18kg muskler" inte stämmer.

Gick han inte upp ca 30 kg under bulken? Jag är ifs inte speciellt intresserad av kost (tyvärr), men jag vet att Ola anlitas flitigt för olika föreläsningar o.s.v.

Av Mart|n

Lite sent, men välj inte DW1501 som wifi kort. Det är ett riktigt skitkort, bl.a. inte stöd för 5 GHz, max anslutningshastighet är någonstans runt 72-112 mbps.

Av Mart|n
Skrivet av HMB:

Haha, tack för länken. Alltid roligt att läsa om ljushuvuden som kommer med massa skitsnack

Nu har jag inte hört på body radio, men Ola Wallengren, mig veterligen anses högt ansedd inom kostkretsar. Framförallt i träning/byggnings-sfären.

Av Mart|n
Skrivet av -=FULLMOON=-:

Tänkte med på det där..

Lite varmgång kommer det bli iaf

Det är ju ändå ganska bra. Bara till att linda kabeln runt kaffekoppen, och man behöver aldrig oroa sig över kallt kaffe igen.

Av Mart|n

Är det Sata 3 anslutning till diskarna?

Av Mart|n
Skrivet av h0psi:

Tack för rättelsen, jag uppskattar det (ingen sarkasm). Det är inte riktigt enhandspressar heller då hanteln nuddar golvet mellan varje reps. Men jag förstår din poäng och ber om ursäkt för de jag eventuellt sårat genom att kalla det för CDB.

Imorgon bitti blir det ryggpass!

Ptja, förutom att jag fick andnöd och digerdöden så är det okej.

Ikväll blir det iaf marklyft, OL-böj och good mornings för min del!

Av Mart|n

Står det inget på fakturan i stil med följande: "Om du betalar denna fakturan så tecknar du ett avtal med oss, fiffel och båg AB"?

Av Mart|n
Skrivet av mangemani:

+1

med en circus dumbell så kan man lätt piska upp rejäla vikter utan problem,men i hantelpress så är det en helt annan historia.

Jag kan inte hålla med dig, alls. Se nedan.

Skrivet av h0psi:

Jag kanske är trött men vad menar du med att jag jämför? Menar att jag kört axelpressar precis innan vilket gjorde att jag redan var trött i axlarna...dvs kunde presterat bättre i CDB helt enkelt. Klart att hantelpressar är annorlunda, man kan inte ta i med hela kroppen där eller fuska på det sättet och i längden är det ju skonsammare med.

Du skrev att du körde CDB, men du har ju ingen sådan. Om jag inte minns helt fel så finns det vara en i världen, och det är den som användes i filmen som du postade innan.

Dels har en CDB ett handtag på 3" i diameter, sedan så är det inga lösa delar i hanteln till skillnad från de flesta hantlarna som finns ute på gymmen idag, den väger 228 pounds (ca 103,5 kg). I och med att vikterna inte roterar fritt samt att diametern på ändarna är så jäkla stora innebär det att när den väl har börjat rotera, så stannar den inte. Har ni ens sett filmen där en CDB används???

Även om jag kan enhandsmarka över 130 kg på en internationell SL-stång så kommer jag aldrig någonsin kunna lyfta en CDB med en hand. Jag kan kanske frivända en om jag använder bägge händerna och mycket kroppsspråk...

Så... man ska inte jämföra fikon (hantlar) med meloner (CDB).

Lycka till med enhandspressarna, det kommer nog bara göra gott i längden.

Av Mart|n
Skrivet av h0psi:

Provade på Circus Dumbbell häromdagen och fy helvete vad jobbig den var. Lite mer kontrollerat än killen i klippet dock. Men det märks att man är lite för van vid strikta byggarövningar när flåset kommer av ingenting mer eller mindre. Ska försöka aktivera lite fler muskelgrupper samtidigt i olika övningar och se vad som händer i det längre loppet.

Körde på 50kgs-hantel och det var direkt efter fyra set sittande axelpressar. 60kg borde gå att fixa under sommaren men vi får se

?v=lyV2aOFhaeQ

Jämför du verkligen en hantelpress med en Circus dumbbell? Det är ju två helt skilda världar.