Inlägg

Inlägg som TheCouchNerd har skrivit i forumet
Av TheCouchNerd

Vi kör FEEEE### på jobbet och det funkar utmärkt.

Av TheCouchNerd

Betalar £20 I månaden för 1000/1000

Av TheCouchNerd
Skrivet av Pamudas:

Och hur är det någon skillnad mot i princip vilket spel som helst som har någon form av trading? Fanns inte tokens så hade du ju bara köpt guldet hos tredjepart, eller en carry för pengar rakt av här lät det som att du kunde köpa allt du ville ha utan problem - inte spendera veckor på att få saker med lite tur.
Men jag förstår hur du menar.

Stor skillnad, I andra spel kunde du bli bannad av att köpa guld för att sen köpa bop gear. I wow är det helt ok att göra det då blizzard har system som promotar det. Tokens, Group findern och trade chat. Det är enormt mycket lättare och säkrare att köpa player power i wow jämfört med andra spel och hur det va före tokens.

Av TheCouchNerd
Skrivet av Teddis:

I kontext: "guld med tokens", systemet är att du köper guld från andra spelare och inte från blizzard "direkt". Nu är ju blizzard gudar över sin egen hittepå-valuta oavsett, men så fungerar systemet i alla fall. Innan det fanns så sålde folk av sitt wow-guld för IRL pengar "svart" istället.

Men resultatet kan du ju göra i alla spel av liknande karaktär. Använda dina IRL monetära resurser till att övertyga folk att bära dig. Kruxet är ju att ingen tycker du är cool om du gör det för det blir uppenbart i combatlogs och generell gameplay sen att du är dålig. Samt att det är enormt slöseri med pengar då du måste göra om det varje gång nytt innehåll kommer.

Jo det stämmer, men oftast är det inte legit att göra det i de andra spelen, som det är med wow och Blizzard, det är noll risk att bli bannad. Sen gör Blizzard det mycket enkelt med för spelarna att köpa gear då de har system som promotar det. Group finndern, och trade chat

Av TheCouchNerd
Skrivet av Pamudas:

Prova spelet innan du kommer med felaktiga påståenden Du kan verkligen inte köpa allt gear - antar du syftar på AH och använda guldet du köpt för WoW-token(irl pengar)? Det är långt ifrån alla slots som droppar som BoE (kan säljas på AH).

Om du anser att meningen med raids dessutom bara är att få bäst gear så kan jag verkligen inte hålla med. Att köra på mythic (svåraste läget) och faktiskt kämpa dig fram med 19 andra spelare i månader för att få ner sista bossen - det är meningen med raids (imo).

Men som sagt, prova spelet först

Du kan köpa raid gear med. Du köper guld med tokens sen köper du en carry och så har du all gear utan att behöva göra så mycket. Visst du får vänta några resets innan du kan köpa allt men tar inte länge.

Av TheCouchNerd
Skrivet av Kasken:

Detta är ju ytterligare ett trix som MS (med flera) använder sig av för att låsa in användare i "ekosystem".

Även detta skyr jag som pesten.

Alla företag har ett ekosystem numera. Samma gäller alla telefoner och vissa Linux distros. T.ex. Ubuntu hade ju sina backup tjänster förut som de ville knyta upp dig till.

Av TheCouchNerd
Skrivet av Kasken:

Av ren nyfikenhet, vad är det förutom DirectX som får så många att fortsätta använda Windows?

För min del ekosystemet och xbox game pass. Skulle aldrig lämna Windows om inte Game Pass fanns på Linux.

Sen sist jag testa gaming under Linux så var det fortfarande inte bra nog, långt ifrån Windows och detta va ca 1 år sedan. De gör framsteg dock.

Av TheCouchNerd

Yes det har det. Slutade med att jag köpte en Series X då det va omöjligt hitta en GPU att uppgradera datorn med. Hade tänkt uppgradera allt i år men blev en konsoll istället tillsvidare p.g.a bristen och priserna.

Av TheCouchNerd

Outriders på Xbox Series X. Bara adds mig om någon annan lirar. Samma gamertag som forum namn.

Av TheCouchNerd
Skrivet av Kyraal:

Imponerande bidrag, men javisst var det lite snålt av Razer. Kanske borde en Razer Blade tävling ha en Razer Blade som pris?

Med tanke på vad Komplett ger i pris för en bakgrundsbild, mjo, ganska snål belöning.

Av TheCouchNerd
Skrivet av SAFA:

Jo, men fortfarande bara runt 20% mer för 50% mer prestanda... Bra deal förutsatt att man är intresserad av mer prestanda så klart.

Jo fast om du kan spara $100 och sen kan lägga det på GPUn kommer du få mer prestanda i spel. Dessa CPUer är enormt prisvärda (speciellt om du vill spela på en stram budget) och är mer tänkta till de som inte har så stor budget. Genom att köpa någon av dessa CPUer kan köparen istället lägga det som sparas in på GPUn.

Av TheCouchNerd
Skrivet av Zoul:

Citerar lite info jag skrev från en tidigare tråd i ämnet.

Tror faktisk så lite som 4GB RAM räcker om du inte har mycket pågående processer i övrigt.

Nja skulle köra minst 8GB eller upp till 16GB. Vid en av mina saves (FM19) så använde min save strax runt 10GB ram, dock hade jag spelat långt in och hade ~10 ligor laddade med full detalj. Körde även många graphics packs.

Sen angående CPU så är du inne på rätt spår. Spelet gillar hög enkeltrådprestanda men kan uttnyttja fler trådar. Ett FM19 prestanda test visade detta då t.ex. en i5 8700K 5Ghz slog en Ryzen 5 2600 4Ghz med ungefär 1,5 min i laddningstid. Dock krossades de flesta CPUs av en 9900K med 3600Mhz minnen. Så spelet gillar verkligen högklockade CPUs med lite snabbare minnen. GPU sidan är inte krävande alls.

Så till trådskaparen, svara på frågorna som jag ställde först så vet du ungefär vad för laptop du behöver. Om du inte bryr dig om laddningstiderna går inprincip nästan vilken modern laptop som helst. Vill du ha snabbare laddningstid och kan köra fler ligor bör du kolla på en Intel laptop med hög boost klock och bra kylning (i alla fall tills Ryzen 3000 laptops börjar trilla in, de kan va intressanta).

Tyvärr vet jag för lite om laptops för att rekommendera någon. Men någon annan kan kanske hjälpa med modeller och så.

Av TheCouchNerd

Hur många ligor har du tänkt ladda? Är du ute efter att bara kunna köra spelet eller vill du ha de lägsta möjliga laddningstiderna som du kan? Kommer du köra 2D eller 3D då du spelar matcherna?

Av TheCouchNerd
Skrivet av wasabi:

Ja alltså, jag vet att man kan få lite mer prestanda och kör med AMD på arbetet etc ibland för att ha lite variation. MEN för mig själv vill jag verkligen ha något jag känner mig trygg med.
OM man bygger 2 exakt likadan system och jämför och får säg 30% mer prestanda, då är det intressant. Men har inte sett någon sådan jämförelse där man bevisligen för 10fps mer i ett spel etc.
OM det är så skal jag tänka efter så klart..

Fast han frågade om allt i allo dator och då är Ryzen helt klart bättre än Intel (i de flesta fallen), så jag förstår varför folk rekommenderar 3900X som inte är så pass mycket sämre i spel (med 3600 Mhz minnen), men presterar mycket bättre i andra applikationer. Ska han dock för det mesta spela så är 9900K ett bättre val helt klart. Vore kanske bättre om trådskaparen ger lite mer info om vad exakt han ska använda datorn till då det avgör mycket av CPU valet. T.ex. om han skapar mycket musik så ändras valet ganska snabbt.

Skrivet av wasabi:

Ja alltså, jag vet att man kan få lite mer prestanda och kör med AMD på arbetet etc ibland för att ha lite variation. MEN för mig själv vill jag verkligen ha något jag känner mig trygg med.
OM man bygger 2 exakt likadan system och jämför och får säg 30% mer prestanda, då är det intressant. Men har inte sett någon sådan jämförelse där man bevisligen för 10fps mer i ett spel etc.
OM det är så skal jag tänka efter så klart..

För spel är 3900X ungefär 5-6% långsammare (Hardware Unboxed test) men den är mycket snabbare i annat (p.g.a fler trådar och bättre multithread performance). Men som sagt det beror också på vilka spel du kör, t.ex. StarCraft 2 är 9900K mycket snabbare. Sen har AMD också ett plus att du lättare kan uppgradera din CPU i framtiden p.g.a AM4 platformen. Men i slutändan är det du som ska använda datorn så kör på det du känner dig mest trygg med.

Av TheCouchNerd
Skrivet av UnkeN:

Det känns som att denna konsol kommer kosta en bit över 5000kr, om man kollar på specifikationen och jämför med liknande dator. 1TB NVME ssd, grafikkort i 5700xt/2060Super klass... 8C CPU..

Men väldigt intressant, har själv inte haft suget att skaffa en konsol men det kan ju ändras...

Fast enligt digital foundry och Gears of War 5 demot presterar den som 2080 super och det utan större optemeringar.

Av TheCouchNerd

Verkar som de gör för många uppoffringar för att få det spelbart på konsoll. Tror inte det kommer bli så bra som hardcore fans hoppas. Ser ut att bli mycket förenklat med inte så mycket djup.

Skrivet av Sjoooberg:

Tror jag läste någonstans att HUD ska kunna flyttas på och ha hur man vill. Mitten, högen eller vänster. Men det kanske bara var något jag drömde?

Nej du har inte drömt det, men man kommer bara kunna göra det på PC. PC får välja mellan konsoll läget (hud nere i vänster hörn) eller mer traditionellt (mitten). Konsoll kan endast köra med hud nere till vänster.

Av TheCouchNerd

I själva datorn nej men på servern har jag en hel drös.

Av TheCouchNerd
Skrivet av kenneyb:

Men lugn nu, Det finns buggar och exploits i alla spel.. Balanseringen kommer

Jo fast det är skillnad på en bugg som förstör online delen av spelet och en bugg som de bara behöver balansera eller patcha senare. En del av buggarna är så gamebreaking.

Av TheCouchNerd
Skrivet av Jaxione:

Ok trist om det är så omfattande. Jag har dock inte upplevt det så alls. Men och andra sidan letar jag inte efter sätt att lura spelet. Att människor hittar sätt att missbruka saker i spelet ser jag inte direkt som buggar utan mer exploits då det bara drabbar dom som aktivt väljer att missbruka det.

Tyvärr va många av buggarna så lätta att göra så många gjorde det av misstag. Guld buggen är bara att dela gemmen ett par gånger och whops så kan du sälja dem för miljoner guld.

Sen 5000% dmg buggen är ju något som du kan göra av misstag med om du väljer att specca den skillen utan att veta av det.

Av TheCouchNerd
Skrivet av Neon:

Nja, visst handlar det om hårdvara, Nintendo säljer på att det är en bärbar och relativt kraftfull konsol(för att vara bärbar), skulle säga att det är dess starkaste kort(förutom sina AAA titlar).

Spelutbudet är dock riktigt dåligt(till antalet), iallafall om man ser till AAA titlar och detta var också anledningen till att vi tillslut valde att hoppa av Nintendo tåget(konsolen samlade bara damm). Det var mycket re-releaser och indispel som vi spelat sönder på tidigare(eller andra) konsoler. Vi valde att gå över till PS4 och OJ vilken skillnad i utbud, nu spelas det så gott som dagligen!

Personligen hoppas jag på att de satsar mer på vad de är duktiga på, d.v.s spel istället för konsoler men de har mycket att bevisa innan jag ger dem mer pengar.

För mig är det mer spelen än hårdvaran. Har spelat många roliga spel som inte varit grafiskt imponerande. För mig är det viktigare hur spelet är gjort. Så mycket kraftful hårdvara är inte direkt viktigt för mig.

Ja spelutbudet är väll mer subjektivt. För mig finns det 30+ riktigt bra titlar och det har hållit mig underhållen. Så för mig är det inget fel med utbudet. Men som sagt, subjektivt.

Tycker de är ganska duktiga med konsoller med. Dom är en av de få som verkligen är innovativa och har inget emot att de har valt gå sin egna väg. Men som sagt det är också subjektivt.