Inlägg

Inlägg som Rama har skrivit i forumet
Av Rama
Skrivet av Bakgrund:

Finns det någon riktig gamer som inte gillar julafton? Skulle inte tro det, därför skapade jag detta julinspirerade gamingheadset, parallellkopplad julgransbelysning som självklart är trasslig sedan förra året när man packade ner belysningen, replikor av rudolfs horn för den där extra lilla julkänslan. Samt en klassisk julstrumpa, för att varför inte? Maximal julkänsla är A och O när det gäller gamingheadsets, särskilt såhär när vi börjar närma oss jul.

http://i.imgur.com/4rEo2OS.png

Här är lite bilder "bakom scenerna", finns med olika lager och så vidare där, allt är givetvis skapat från scratch. Det är första gången jag över huvud taget försöker på mig något liknande, och jag måste säga att jag sjläv blev väldigt nöjd med resultatet http://imgur.com/a/cFXo6

Ofattbar snygg faktiskt.

Av Rama

Bokserien "Rendezvous med Rama".

Av Rama
Skrivet av Lakanman:

Lite skivor på Myrorna.

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t31.0-...

Hittade ett PC spel som Westwood gjort som jag aldrig hört talas om. Någon som spelat det?

https://scontent-a.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t31.0-8/p600x600...

Och sen lite nya saker

http://i.imgur.com/GAyvfkV.jpg

NOX för fan! Bättre spel får man leta efter, riktigt jävla skoj är det. Du borde absolut prova!

Av Rama
Skrivet av ReZZiE:

Rom byggdes inte på en dag.

Rom föll.

Av Rama

Jag anser mig vara en jordbo.

Av Rama

Det där var en vecka sedan. Känns som att det här projektet går som alla andra.

Av Rama
Skrivet av lakej:

Låt mig gissa, dina andra favoritspel är vanilla Wow, Half Life, Diabo 2?

Vilka hans andra favoritspel är känns inte så värst relevant, men iom att du uppenbart saknar fler argument för att underbygga din så kallade tes är det ju rätt tydligt varför du byter ämne.

Av Rama

Blev tyvärr inget av det här, vilket är väldigt synd då första Rama-boken är bland det bästa Clarke skrivit, och utan tvekan delar förstaplats med 2001 om bästa science fiction någonsin.

Är f.ö inte enbart i Rama-serien där uppföljarna skiljer sig från första boken, även i Space Odyssey-serien är det så. 2010 har vissa likheter med 2001, men 2061 och 3001 känns som helt andra världar.

Av Rama

Två dåliga nyheter - SD kom in och PP åkte.
En bra - F! kom in.

Av Rama

Usch säger jag bara.

Av Rama

Fi, Fi och V.

Av Rama
Skrivet av emilgf:

Vi borde nog inte blanda in astral projektion i denna tråd, det kan lätt bli missuppfattningar.

Och det ska vi inte göra heller. Vill man lära sig om Astral Projection samt få mardrömmar resten av livet rekommenderar jag Insidious Chapter Two.

Skrivet av LennyV:

Vaknade tidigt i morse av en superskum dröm. Jag var på någon form av hobby-datorträff/mässa eller något sånt tror jag, typ copyparty från sent 80, tidigt 90-tal eller något sånt. Lokalen var liknande en mässhall, lite mörk och sunkig och det var fullt med litet plufsiga skäggstubbiga män i svarta T-shirtar runtikring mig (min mentala nidbild av en datornörd som mig, antar jag...)

Längst fram i lokalen var en scen där en konferencier talade i mikrofon. Jag minns inte vad han sa, något om tävlingar/utlottningar tror jag, samt att de skulle ha en paus där Carola skulle uppträda. Typ alla förlorade direkt intresset och försvann i stort sett i tomma intet, de tågade inte ut ur rummet, de rörde sig som lite och sen var det bara tomt runt mig. Carola kom skuttande in på scen i en rosa/rödaktig sparkdräktsliknande utstyrsel - och nu liknade mässhallen snarare insidan på en finlandsfärja eller kanske något taffligt Las Vegas-casino eller något sådant med trappor klädda i röd matta som ledde uppåt i flera nivåer, guld-kromade ledstänger och sånt.

Carola (som ser rätt ung ut kan nämnas) stannar till, paff över att den enda kvarvarande publiken är typ två pers, men efter att ha kommit av sig ett ögonblick samlar hon sig. "Jaja, vi kör väl igång då", säger hon och försvinner uppför trapporna (som nu är en serie rutschkaneliknande ramper, eller kanske rullband), samtidigt som hennes playbackband med musik rullar igång. Jag, i drömmen, blir fundersam på var någonstans ramperna tar vägen så jag tittar uppåt, och finner plötsligt att jag har smygit efter henne. Mina skosnören har dessutom gått upp, så när jag står vid toppen av rampen och är mitt i omknytandet kommer Carola springande rakt mot mig för att typ göra "sälen" nedför rampen och triumfiskt anlända längst ned. (*axelryck* fråga inte!)

Då jag står i vägen för henne får Carola avbryta sin ansats, så hon stoppar vid den bortre sidan av rampen (som sluttar nedåt under henne, så hon typ går i luften på något märkligt vis antar jag) och spolar tillbaks det videoband som hon ska banda sig själv med för att banda över sitt misslyckande. Jag känner mig mycket förlägen över att ha saboterat hennes uppträdande, och vaknar upp precis där.

Jag tror att du vill åka på Dreamhack och lyssna på Schlagermusik.

På tal om inget! Jag som i princip lagt ned mitt klardrömmande sedan jag skapade den här tråden ska nu sätta igång med intresset igen, och börja nu ikväll. Kommer i princip använda den här tråden som en slags dagbok eftersom jag vet att det finns åtminstone en handfull intresserade. Ni andra som försöker (vet inte om jag kommer lyckas nu, that is) får gärna göra detsamma då det är otroligt kul läsning.

EDIT: Komiskt nog är det exakt ett år sedan jag skapade tråden.

Av Rama
Skrivet av Campaigner:

Jag körde Age of Mythology mot en polare för 1-2 år sen och även om det var lite skoj så märker man att det är den gamla skolans RTS.

En viktigare grej är att Norse är för svaga. De saknar en bågskytt vilket ger de ett jäkla stort taktiskt hål som är lätt att utnyttja. Så har de inte fixat balansen på nåt sätt så vet jag redan vilka gudar som är starkast.

Nja, de använder sig av yxkastare vilket täcker det hålet, även om det inte är i närheten av att vara lika effektivt som en faktiskt bågskytt. Hur som helst så är det ett förbannat roligt spel som i stort sett hela min barndom består av, så trots överpriset så lär jag köpa det.

(Heja Kastor!)

Av Rama
Skrivet av emilgf:

Lika hemska upplevelser som vanliga drömmar, ja? Medan man drömmer tror hjärnan att det är verklighet, det är därför man ej vet att man drömmer.
Så varför skulle man behöva ha någon annan hos sig?

Låter ju konstigt att du skriver om saker du inte har koll på, jag har läst både böcker, info på hemsidor, diverse forum, samt gjort det själv. Visst, jag har haft lucida mardrömmar men när man vet att man drömmer kan man i värsta fall bara blunda och vakna?

Halva poängen med lucida mardrömmar är ju att göra om mardrömmen till en vanlig dröm. Är också rätt onödigt att vakna, snurra bara lite och byt plats.

Av Rama

Värdera dator

Hejsan!

Hoppades att folket här på Swec hade kunnat hjälpa mig att värdera min speldator som jag köpte och monterade nu i somras (augusti). Komponenterna är:

CPU: i5 4670K (oklockad)
RAM: 8GB
Mobo: MSI Z87-G43
GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X (oklockad)
PSU: Be Quiet! 630W Modulärt
Chassi: FD Define R4
CPU-kylare: Cooler Master 212 EVO
Lagring: Kingston SSD V300 120GB, 1TB HDD

Kort fråga, kort svar, vad skulle ni värdera datorn till?

EDIT: Insåg nyss att specs redan står i min sign.

Av Rama
Skrivet av AxVoB:

Nu kan man ansöka för att få vara med när betan släpps
http://en.signup.elderscrollsonline.com

From Friday, January 10th at 6:00PM EST
Until Sunday, January 12th at 11:59PM EST

Betan är igång, jag är med. :3

Av Rama
Av Rama

Nu var det ju inte meningen att vi skulle diskutera i den här tråden, men för er som inte fattat vad Vänstern vill än (hur svårt det nu kan vara), så är det inte ni vanliga knegare vars skatter som ska höjas, utan de som lätt kan ge bort 20 miljoner/månad utan att förlora på det, e.g Wallenbergarna, Kamprad, Stefan Persson etc.

Av Rama
Skrivet av tomten51:

Hatar alla lika mycket minus moderaterna som jag tycker är något bättre de andra, dock visas deras sanna färger mer och mer.. Men jag röstar (i denna omröstning) SD eftersom de spelar i en helt annan division, trots allt.

Inget av partierna är riktigt ställningstagande till de egentliga problemen då Vänstern hemsöks av idioter som Murad och Etzler, men av alla partier är det jag tycker sämst om givetvis nyfascisterna i SD. På andra plats Folkpartiet, tredje Moderaterna.

Av Rama

Ska bara bjuda på den här innan jag lämnar tråden igen.

Enligt SD:
Yttrandefrihet: Kalla någon neger på internet
Hot mot demokratin tillika yttrandefriheten: Att vara emot folk som kallar andra för negrer på internet
Yttrandefrihet: Hänga ut PK-baktikehäxor på Avpixlat och Exponerat.
Hot mot demokratin tillika yttrandefriheten: Leta upp de som hänger ut folk.

Nu drar jag igen, den här tråden hemsöks av alldeles för många sjuklövrare (S, MP, FP, C, M, KD, SD) för att man ska stå ut. Vi ses när revolutionen kommer, adjöss!