Inlägg

Inlägg som LiquidPanda har skrivit i forumet
Av LiquidPanda
Skrivet av walkir:

Givet köp om den även funkar lika bra som Switch Lite. Kan klara mig fint utan OLED om skärmen håller samma kvalitet som på valfri iPad.

Nu har ju iPads bättre skärmar än vad Nintendo någonsin kommer att stoppa i en switch tyvärr

Av LiquidPanda

Låter som att du har visstidsanställning över sommaren, 130 kr/h är inte orimligt för sommarjobb.

Av LiquidPanda
Skrivet av edson:

Streamingbranschen (Film & TV) gräver sin egna grav. Folk börjar trötta!
Gammal goding på temat:

https://trendblog.net/wp-content/uploads/2014/01/you-wouldnt-download-a-car.png

"You wouldnt let a friend borrow your car" är nya varningen.

Av LiquidPanda
Skrivet av kaput:

Är absolut ingen audiofil, men till och med jag tycker det verkar konstigt att köpa ljudutrustning från Ikea. Vinyl är det väl i princip bara mer eller mindre inbitna entusiaster som håller på med idag. Finns det ens på världskartan att sådana skulle köpa en skivspelare från Ikea, annat än möjligen om den klådde allt som finns på marknaden tekniskt?

Eller är det bara ett något försenat aprilskämt?

Är ganska vanligt att köpa vinyl, inte för att lyssna på nödvändigtvis men många har vinylskivor på hyllan eller väggen hemma. Sen kommer man på att det kan va kul att spela sina vinylskivor

Av LiquidPanda
Skrivet av toboraton:

Vad kul! Började spela första spelet för ett par månader sedan. Det är lite charmigt även om det lider av en del jank, framför allt vad det gäller prestanda. Spelet ser fantastiskt fint ut i många lägen. Hoppas 2:an får ett rejält lyft när inte last gen stryper möjligheterna.

Har ni andra också upplevt att spelet laggar rätt rejält? Det är som att det hickar till varje gång det ska läsa in assets. Dålig optimering eller för gammal cpu/ram? Both?

Jag kör på lite äldre delar på 2440p och det laggade till en början, satte på dynamic resolution scaling i inställningarna och kunde då köra det på stadiga 60 fps i alla fall.

Av LiquidPanda

Kul! Ettan var ett av få spel som jag spelat igenom de senaste åren, bra story och kul combat.

Av LiquidPanda
Skrivet av Popelipo:

Okey så jag har nu klurat lite och bestämt att en 1440p monitor är vägen att gå.

valen ligger nu mellan de lite billigare skärmarna https://www.inet.se/produkt/2218993/lg-27-ultragear-27gp850-q... och https://www.inet.se/produkt/2218733/acer-27-predator-xb273unv...

Funderar även på https://www.inet.se/produkt/2219822/asus-27-rog-swift-pg279qm... som är betydligt dyrare men jag spelar ganska gott om spell där jag realistiskt sätt kan få en jämn 240fps där det hade kunnat vara fint.

Har dock ingen erfarenhet med någon av dessa, LG skärmen är väl den jag hört mest positivt om över lag men just nu är väl valet bland dessa 3

Jag hade absolut kört på LG:n, köp två om du känner att du vill spendera mer!

Av LiquidPanda

ordlig.se nr 36, 4/6

⬜⬜🟩⬜⬜
⬜🟨🟩⬜⬜
🟨🟩🟩🟩⬜
🟩🟩🟩🟩🟩

Av LiquidPanda
Skrivet av perost:

Det verkar vara ett vanligt problem med Cities Skylines om du söker på "Read from location"-felet. Troligtvis så har du helt enkelt för lite RAM ledigt för att Cities Skylines ska kunna starta, det verkar vara särskilt vanligt när man har många moddar men kan förstås hända om du bara har andra program igång som också vill ha en del av minnet.

Värt att tänka på i framtiden är förresten att det oftast är bäst att fråga efter problemet du faktiskt har (Cities Skylines kraschar med ett felmeddelande) och inte problemet du tror att du har (program kraschar när mer än 8GB används). Annars blir det ett XY-problem där du bara får lösningsförslag för ett problem du egentligen inte har.

Tack för tipset men upplever samma problem oavsett vad som orsakar belastning, de flesta spelen, men Cities Skylines gav ett felmeddelande jag kunde dela med mig av nu. Krascherna inträffar aldrig vid full belastning av internminnet, utan oftast kring 8 gb, varför jag tänkte att en RAM-sticka kanske börjat ge upp.

Av LiquidPanda
Skrivet av Sveklockarn:

MemTest86+ är en mycket bättre testmetod:
https://www.memtest.org/
Det enklaste sättet att se vad dina minnen stödjer är att ladda hem CPU-Z:
https://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/cpu-z_1.99-en.zip

Under fliken "SPD" hittar du invididuell information om modulerna på ditt moderkort.

Är det ett kit med två-fyra moduler eller har du köpt dem styckvis?

Köpt kit med två moduler 8 gb x2. Står 2133 mhz i CPU-Z.

Jag kan återskapa problemet om jag öppnar några Chrome-flikar och startar Cities Skylines.

Får den här errorn varje gång:
63% memory in use.
16318 MB physical memory [5918 MB free].
16318 MB paging file [3 MB free].
134217728 MB user address space [134206058 MB free].
Read from location 00000020 caused an access violation.

Av LiquidPanda
Skrivet av mrqaffe:

Har du överklockat något så ta bort det.

Kör nått som stressar minnet typ memtest86 och prime95 i stället, MS minnestest är rätt snällt och kollar knappt mer än om minnena är inkopplade.
https://www.memtest86.com/
https://www.guru3d.com/files-details/prime95-download.html

Tack för bra tips. Mina minnen var klockade till 2400mhz, har för mig att det var standard, men satte ned de till 2133mhz ändå. Innan jag klocka ned minnena använda prime95 under 8 gb, efter så använde det 11 gb. Kan ha att göra med att jag startade om datorn så att mer fanns tillgängligt andra gången jag körde, oavsett så verkar det som att det går att använda mer än 8 gb. Får se i fortsättningen om jag upplever samma problem som tidigare.

Av LiquidPanda

Problem med RAM, 16 gb tillgängligt - program kraschar vid 8 gb använt

Hej,
Jag har problem med internminnet i min dator och tänkte att någon vis sweclockare kanske stött på något liknande eller har tips.

Datorn har några år på nacken, kör i5 6600k med 16 gb (2x8) ram. Program kraschar så fort internminnet belastas, och jag tycker mig märka att problem uppstår när datorn försöker använda mer än 8 gb. Trots detta står det på alla tänkbara ställen att 16 gb är tillgängligt. Jag funderar på om någon av ram-stickorna lagt av, men jag är inte särskilt sugen på att köpa nya RAM-stickor till en snart 8 år gammal dator.

Hittills har jag kört Windows memory diagnostics utan errors, och för ett bra tag sedan testade jag ett minne åt gången men vill minnas att båda funkade enskilt.

Kan det vara något annat jag missat, eller har ni några tips på felsökning?

Av LiquidPanda
Skrivet av Wiggin:

Ser mest humorn då Google äntligen lyckats avskräcka mig från att använda Chrome alldeles själv.

Varför då? Vad använder du istället? Varit inne på att byta, men blev kvar i Chrome för bekvämlighetens skull.

Av LiquidPanda
Skrivet av mrqaffe:

Är väl mindre risk att hyra ut nått för de kan vräka dig och hyra ut igen medans en begagnad telefon har relativt stor värdeminskning så den är en dålig säkerhet för lånet.

Ja intressant, kanske. Risken är högre att en person inte kan betala en månadshyra, dock. Om en vräkning innebär en utebliven månadshyra för hyresvärden utestår ungefär lika mycket intäkter som kostnaden för en mobil. Men många hyresvärdar som inte riktar sig mot studenter hade nog inte godkänt en student utan inkomst heller. Byggvesta t.ex. har studentlägenheter utan inkomstkrav, men deras ordinarie lägenheter har inkomstkrav på 3x hyran.

Av LiquidPanda
Skrivet av Rouge of Darkness:

inte så att du köpt mycket på faktura eller avbetalning på senare tid?

har blivit nekad fakturaköp nån gång nämligen för att det hade gjorts för många kreditupplyningar på kort tid när jag handlat datordelar från flera olika ställen på faktura och kreditupplysning gjorts från varje butik.

fick lägga fakturaköp på is ett par månader i det läget och betala med kort/cash istället på de ordrarna som blev nekade.

sen är det kanske inte så konstigt att bostadslån är lättare att få då du sätter bostaden som säkerhet och den håller troligen ungefär samma värde om de skulle beslagta den pga utebliven betalninng

medan en telefon är värdelös för dem som säkerhet.

så i ditt fall om din inkomst är för dålig för deras krav att ha abbonnemang är det nog kontantkort och pröjsa telefonen med cash som gäller dvs förbetalt eller annan operatör med lägre krav.

har du inte råd med kontantbetalning så får du antingen vänta och spara mer till det eller kolla på billigare alternativ.

man kan lätt även idag klara sig på en gammal begagnad knappis inte så kul kanske men det går att ringa och oftast skicka sms med dessa även idag iaf om de är så pass nya att de har 3G anslutning (har för mig nya simkort inte är kompatibla med gamla 2g only telefonerna).

Var ett tag sen nu, har sedan dess köpt mobil kontant med abonnemang på sidan. Blev inte så mycket dyrare än att teckna abonnemang med bindningstid, fick det vara värt. Jag förstår deras krav på inkomst när de lämnar ut en mobil. Bara ironiskt att de inte kan acceptera studenters CSN-bidrag och lån vid teckning av studentabonnemang. Om man får hyra en lägenhet för lika mycket som mobilen kostar, så borde man få köpa en mobil på avbetalning kan jag tycka.

Av LiquidPanda

Bytte till iPhone och köpte AirPods Pro för ett par veckor sen efter att ha använt android sen 2014. Är nöjd med airpodsen och förstår varför de säljs som smör. Synd att batterierna är svåra att byta bara, men vet inte hur de skulle löst det i de små skalen.

Av LiquidPanda
Skrivet av Nivity:

Känns lite konstigt.

Men även om det är sant kan man ta ett kontaktkort på halebop och fylla på med olika fastpris varje månad. Exakt samma pris + innehåll som abonnemang.

Ännu mer konstigt dock eftersom en vän rätt nyligen köpte mobil+abonnemang hos halebop. https://shop.halebop.se/student

Personen i fråga ska börja år 2, 0 inkomst förra året förutom CSN. Var tydligen inga problem.

Det är ju faktiskt lite med grejen med studentabonnemang också, de ska inte krävas någon "taxerad inkomst" för då faller hela saken med STUDENT

Jag har inte försökt teckna bara abonnemang ska jag säga, men kundtjänsten sa att det inte heller var möjligt. Jag frågade hur de kunde erbjuda studentabonnemang och samtidigt ha inkomstkrav och då svara han att han också tyckte det var konstigt men att det var nya krav från Telia.

Av LiquidPanda
Skrivet av Pierre232:

Har du provat Vimlas studentabbonemang eller är det likadant där? Min son har detta och har aldrig haft en inkomst förutom sommarjobb och Csn. Kan hända att även dom har ändrat i villkoren men då dom riktar sig främst till studenter och pensionärer så kan det vara värt att prova. Mvh

Okej, tack det ska jag kolla på

Av LiquidPanda
Skrivet av mrqaffe:

Lån är ingen inkomst och du pratar om ett avbetalningsköp och inte bara ett abonnemang så jag tycker inte det är nått konstigt om de gör en kreditprövning och sedan inte tillåter avbetalning när du inte har en inkomst.

Jag kan inte teckna abonnemang överhuvudtaget säger de, så inte bara avbetalning. Studiemedelsintyg räcker när jag ska skriva på lägenhetskontrakt, men inte på mobilabonnemang, det tycker jag är lite konstigt.

Av LiquidPanda

Nya inkomstkrav hos operatör gör att jag som student inte kan teckna abonnemang

Jag beställde en mobil i helgen med halebop, och fick reda på nu att ordern blivit makulerad. Jag skrev då till halebops kundtjänst och de skriver de infört nya krav på kreditupplysningen och att man nytt för i år måste ha minst 79K i taxerad inkomst föregående år för att få teckna abonnemang hos dem.

Hur går det här ihop med att de säljer studentabonnemang? Jag tar ut fullständigt CSN och har en "inkomst" långt över 79K.
Det känns som ett väldigt orimligt krav, eller har jag fel? Ska jag inte få teckna ett mobilabonnemang som student numera?