Inlägg

Inlägg som Aene har skrivit i forumet
Av Aene
Skrivet av tvelander:

Då får man ej kvitto digitalt vilket suger.

Jag är kanske lättroad, men jag brukar tycka det är lite lustigt när man t.ex. är på IKEA, självscannar och sedan får frågan om man vill ha digitalt eller utskrivet kvitto. Men man behöver scanna kvittot för att komma ut.

Av Aene

Men Douglas känner sig blåst i alla fall.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/BW0W3E/costco-andrade-ba...

Av Aene

Vet du var frakten skulle landa för "4. Telia TV IPTV box"?

Av Aene

Funderingar kring att byta lysrör mot LED(-lysrör)

Har en lampa ovanför diskbänken som just nu har ett 120cm långt lysrör Osram L 36W/827". Har en tid funderat på att byta ut den mot LED för att spara ström, men det har inte blivit av då man om jag minns rätt behöver anlita elektriker för att byta fast armatur.
Det finns ju dock LED-lysrör som t.ex.:

https://www.lysman.com/sv/articles/2.351.3780/airam-led-lysro...

som halverar effekten från 36 till 18W. Men det verkar även halvera ljusstyrkan från runt 3200 lumen till 1600.
Är LED-lysrör ett bra alternativ om man inte "kan" gå direkt till LED? Är det något man bör tänka på? Finns det något alternativ som ger mer ljus?

Av Aene
Skrivet av loefet:

Är ju inte svårare att dra loss ett hjul och mäta...
Jag gjorde det på min gamla IKEA stol och den hade 10 mm tappar, och då borde ju de på Amazon passa min i alla fall.

Gäller dock att man har något vettigt att mäta med som kan se att det skiljer en mm. Men å andra sidan kanske man kan returnera till Amazon om de inte passar.

Av Aene

Hjul till IKEA-stol?

Har en gammal kontorsstol från IKEA, tror den heter Volmar. Har nu även trägolv där jag planerar att ställa den och visst, man kan skaffa en sån där plastmatta. Men jag funderar dock även på att skaffa "skonsammare" hjul som t.ex. https://www.amazon.se/kwmobile-Kontorsstol-hjul-set-skrivbord... Jag har dock ett vagt minne av att jag läst att IKEA använder 10mm på sina hjul istället för standard 11mm, men jag kan inte hitta var jag läste det nu.

Undrar därför om någon vet ifall det är 10 eller 11mm hjul jag bör ha och ifall de på Amazon borde fungera?

Av Aene

Åsikter om förvaltade elfonder

Har en lägenhet på 4 rum och runt 100kvm i SE3. Får för närvarand el via Vattenfall som också är nätägare. Enligt Vattenfall beräknar de att jag gör av med ca 540 kWh per månad. Jag tycker det känns lite högt och ska försöka mäta lite för att se om jag kn spara in på något.

Hur som helst har jag tittat på billigare elavtal och astnat lite för Mälarenergis förvaltade elfond. Som jag förstår det så ligger den ganska nära rörligt prist, men man kan undvika de största topparna. Nackdelen blir å andra sidan att den går ner långsammare än om man har rörligt och har dessutom tre månaders uppsägningstid.

Tittar man på t.ex. Trustpilot så känns inte Mälarenergi allt för förtroendeingivande, men det gör å andra sidan inte Vattenfall heller. Finns det någon som har deras förvaltade elfond och kan ge lite input på hur det fungerar? Är förvaltade elfonder ett ra val?

Av Aene

800 plus frakt för ipaden om framsidan är hel.

Av Aene
Skrivet av Sarg:

Troligtvis kass controller.

Antagligen. Innan diskar på 3tb och större började komma så sparade man in på controllern. Se t.ex https://superuser.com/questions/622869/anyone-know-why-older-...

Av Aene

Vad vill du ha för Unifi AP AC Lite med frakt? Har en redan och funderar på en till eller en UniFi 6 Lite

Av Aene

Är för dåligt insatt ännu, men känner spontant att det nog ändå kommer att finnas möjligheter för t.ex. Google att identifiera användare precis som med cookies. Bara ett annat "namn" för att komma runt att många tycker spårningskakor blivit negativt.

Kommer nog stänga av detta och går inte det får jag försöka stänga av 347 av de olika ämnena förutom tre helt skilda motsatser.

Av Aene
Citat:

11. Intel NUC, NUC6CAYH med 120gb SSD och en ram-sticka på 8gb(?). Kollas givetvis upp om något intresse finns. Användes några månader innan hemmakontoret fick byggas ut.

500 plus frakt för den

Av Aene

Försöker fortfarande sätta mig in i vad detta kommer att innebära för mig. Förutom en del FAQ:er som Google lagt upp kan jag inte se att de informerat mig direkt om detta på något sätt.
Sa upp en G Suite förra året, men har fortfarande en kvar sedan 2011 med för närvarande två användare. Hade tänkt lägga till övrig familj också, men har skjutit på det och nu är det nog inte aktuellt längre. har lite bilder lagrade, men använde främst den för mailen.

Finns lite fler alternativ i https://www.reddit.com/r/gsuite/comments/s9n7b9/gsuite_email_...

Av Aene

Säga vad man vill om spel via prenumeration men i alla fall jag har Netflix för film/serier, inte för spel.

Av Aene

250kr med frakt för Lenovo Tab M8 (2nd Gen) 4G surplatta?

Av Aene
Skrivet av ottomanslap:

Produkt: Electrolux Dammsugare
Länk: https://www.electroluxhome.se/dammsugare/dammsugare/epf6green...
Kategori: Dammsugare
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/product.php?p=4463089
Pris: 429:-

Billigaste tidigare enligt prisjakt är 999:-
Så passa på om ni behöver en dammsugare!

Var det någon som köpte denna och fick den?
För mig så avbröt de köpet med hänvisning till tekniskt fel på sidan. Men nu har de mailat och bett mig recensera mitt köp.

Av Aene

Intresserad av 2 Wii Remote Plus och 2 Nunchuks om du kan tänka dig att dela.

Av Aene

När jag gick in på mina sidor hos min förra operatör fick jag alltid en pop-up om att jag skulle godkänna att de fick använda min trafikdata för att ge mig erbjudanden. Tyckte det lät skumt och klickade aldrig i det. Men de var väldigt på att jag skulle göra det så jag kan tänka mig det finns en del pengar för dem att tjäna där.

Av Aene

Någon som vet när network.http.http3.enabled key kom? Har inte haft några problem idag och tittade nyss i about:config. Ser då att den för mig är satt till False. Kan inte minnas att ja ändrat den och den är inte markerad som ändrad. Så varför är den inte igång för mig(vilket i och för sig var tur här)?
Har 64-bit 96.0 sedan ett par dagar.

Av Aene

CDON var hyfsat för år sedan men på sistone verkar man ha fått panik för att bli "Sveriges Amazon" innan Amazon.se kom. Dock verkar de inte haft så stor koll på hur de ska göra så allt verka gått år skogen.