Inlägg

Inlägg som xGreenRed har skrivit i forumet
Av xGreenRed

Det här sätter nog spiken i kistan för SweClockers för min del.

Av xGreenRed
Skrivet av johanandersson:

Definitionsfråga, men visst.

Okej. Hur definierar man maskininlärning som ett element medan AI är en mängd? Bara nyfiken.

Av xGreenRed
Skrivet av johanandersson:

Maskininlärning ∈ AI

Nej, maskininlärning är en delmängd.

Av xGreenRed

Min uppfattning är att det inte handlar om ett hårdvarufel. Om det hade varit det hade nog hela datorn lagt av också. Troligtvis handlar det om några knasiga drivare. Testa ladda ner Linux och se om det fungerar

Av xGreenRed

Detta går nog att hacka.

Av xGreenRed

Det är svårt att se när du inte skickar hela koden. I alla fall, när du skriver '\n' är det en char (till skillnad från char[] eller kanske string i C++), så det kan ställa till det med highlightingen.

Av xGreenRed

Wat.

Av xGreenRed

Köp en begagnad från ett företag. Du får bland annat garanti och de är rimligt prissatta.

Och snälla köp inte en XPS Dell om du ska programmera eller skriva, deras tangentbord är så grunda.

Jag rekommenderar https://shop.inrego.se/barbara/lenovo-thinkpad-t470s-7. Själv har jag en T460s köpt på samma sida som fungerar riktigt bra med Arch. Jag tror att jag fick problem att installera Manjaro och Debian på grund av grafikdrivsrutiner, men har aldrig haft problem med Arch. Dessutom är ju Thinkpads tangentbord bra mycket bättre än de flesta konkurrenters.

Av xGreenRed
Skrivet av anon17:

Hur går det för dig nu? Går själv på basåret och är rätt sugen på teknisk fysik efteråt men är rädd att den ska vara överdrivet svår som folk säger. Gynnade basåret dig någonting?

Det beror på dina intressen skulle jag säga. Tycker du fysik och matematik är roligt så skulle jag rekommendera programmet.

Av xGreenRed
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Dåliga USB Type-C-kablar kan allvarligt skada din dator eller mobila enhet om det vill sig illa. https://99.teknikveckan.se/artikel/8586

Annan artikeln:
https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.642012/google-ingenjor-varn...

Det var väldigt mycket prat om detta för några år sedan.

Jag tror att de flesta kablar idag håller bra kvalite.
Jag vet inte om det är inbilning eller inte, men jag har upplevt dåliga prestanda från billiga usb c kablar till ssd emot den tjocka som medföljer. (det borde undersökas, men jag undviker de billiga till detta, då jag är rädd för dataförlust)

De där artiklarna påstår att de kan förstöra elektronik, men ger varken argument för det eller några källor.

Av xGreenRed
Skrivet av dlq84:

8GB äts upp rätt så snabbt, minst 16GB i dagens läge.

Nej. Det beror helt och hållet på vad som är ändamålet med datorn. Jag programmerar mycket och har aldrig behövt mer än 4GB när jag har programmerat cache-effektivt.

Av xGreenRed
Skrivet av Dinoman:

Ni kan kalla mig fullstack shitposter!

Seriöst, vem behärskar 13 programmeringsspråk!?

Det är lättare att lära sig fler språk när man redan kan några till att börja med.

Av xGreenRed

Försöker att undvika musen pga det är ett ineffektivt verktyg för det mesta. Men då jag faktiskt använder den ligger den i höger hand

Av xGreenRed
Skrivet av Thore823:

Till en början så behöver det inte vara så vackert. Där emot kommer det ju ständigt att finnas utvecklings potential i det.
Jag är nöjd med enklaste möjliga. En ruta som visar färgen på någon knapp och när det knappen trycks in så kommer nästa. När man tryckt på önskat mängd knappar så visas en totalt som det tog att trycka på dem. Sedan hoppar den tillbaka och man kan börja om.

Då skulle jag programmera i Shell eller C.

Av xGreenRed

Syftet med kursen är att du ska kunna lösa det själv, inte att andra ska lösa den åt dig. Och om du har problem med formuleringar i uppgiftstexten så är det något du ska ta upp med examinatorn.

Om du verkligen behöver hjälp så skulle jag precisera problemet, generalisera det, och sedan söka efter en lösning till det generaliserade problemet på exempelvis StackOverflow.

Till exempel, om du har en uppgift som kräver att du lagrar en int-array i en fil som heter "data.bin", frågar du inte på ett forum hur du gör det. Det du gör istället är att generalisera problemet till att lagra data i filer, och detta söker du efter på internet, inte hur du lagrar en int-array i en fil som heter "data.bin".

Av xGreenRed

Jag skulle programmera det i Python, Shell eller C, beroende på hur du vill att det ska se ut.

Av xGreenRed

Här är en artikel som kanske kan hjälpa dig: https://www.coindesk.com/learn/minting-your-first-nft-a-begin...

Av xGreenRed
Skrivet av marcusOCZ:

Max kan köra bil han, det skall han få, men han är definitivt ingen ingenjör eller mekaniker. Det har han bevisat gång på gång.

Jag tror inte att någon av förarna är utbildade ingenjörer.

Av xGreenRed
Skrivet av rackes156:

BinaryToInt.java:8: error: <identifier> expected public static int binToInt(boolean[] ArrayOfBoolean, ElementBoolean){ ^ 1 error

Länge sedan jag programmerade något i Java, men jag har för mig att språket kräver att man specificerar vad för typ ett objekt har. Så du bör nog skriva typ `boolean ElementBoolean` istället för bara `ElementBoolean`.

Av xGreenRed
Skrivet av rackes156:

Massa dåligt typsatt och fetstilt text

Du får nog vara mer tydlig med vad du faktiskt vill att koden ska göra. Varje heltal motsvarar en unik binär utveckling och vice versa.