Inlägg

Inlägg som mauriz har skrivit i forumet
Av mauriz

Någon som vet hur jag ska göra för att få ljud genom hörlursutgången när jag matar bild genom hdmi? Nu ställer den automatiskt in sig på att både ljud och bild ska gå genom hdmi så fort jag sätter i kabeln.

Av mauriz
Skrivet av Howlett:

Var drar man ner "palm check"? Och hur inaktiverar man programmet efter att man lagt in det, jag upplever att scrollen blev sjukt ryckig efter att jag lagt in programmet.

Märkligt, jag upplever allt som mycket mjukare med detta.

I inställningarna för synapticsdrivern, under sensitivity tror jag att du ska hitta palm check. Har du valt Smart som "Scroll mode"?

Det inaktiveras väl om du stänger av det, ligger bland hidden icons som standard.

Av mauriz

Kan tipsa om detta lilla program: http://code.google.com/p/two-finger-scroll/

Vet att man får tillgång till two finger scroll med uppdaterad synaptics-drivrutin, men tycker att den fungerar riktigt uselt.

Gå in i synaptics-inställningarna, där drar du ner "palm check" en till nästan minimum och avaktiverar two finger scroll. Sen kör du detta lilla programmet och går in i dess inställningar. Välj Smart under Scroll Mode.

Detta innebar en rejäl förbättring hos mig iaf!

Av mauriz

Vill stoppa in ytterligare 4 gig RAM i min u36:a. Det sitter nu 1 x 4 gb SO-DIMM DDR3 1333 MHz i den. Bör jag köpa 8 nya gig för att få 2 likadana moduler eller funkar det om jag köper ytterligare en 4 från godtyckligt varumärke och stoppar in?

Av mauriz

Klantigt av mig. Gör om gör rätt då

Av mauriz

Problem med att boota från ny disk.

God kväll!

Har införskaffat en sån här SSD-disk, och när den kom så var jag nyfiken och stoppade in den jämte min förra systemdisk som är en gammal-IDE disk. Installerade Win 7 på den och njöt ett par gånger av hur fort det startade, hade dock inte tid att installera alla program osv så startade från och använde den gamla disken ett tag till.

Nu har jag fixat så att installationen på ssd:n är färdig att användas och kopplade ur den gamla IDE-disken. När jag startade datorn nästa gång, utan den gamla systemdisken så klagade den på att den inte hittar någon boot disk. Samma sak när jag satte tillbaks den gamla disken. Plockade då bort både ssd:n och startade med enbart den gamla disken, då kom jag till "menyn" där jag väljer vilket OS jag vill starta, vilket känns märkligt med tanke på att ett OS ligger på gamla disken och ett på nya, som inte är inkopplad. Väljer jag OS:et på nya disken så säger den naturligtvis att den inte hittar disken med det OS:et och att jag ska koppla in den och starta om. Om jag då gör det fungerar det igen hela tiden.

Verkar alltså som att det kom någon liten bit av Windows hamnade på den gamla disken vid installationen. Finns det något jag kan göra för att kunna starta enbart från min nya disk eller blir det till att göra om?

Av mauriz

Det går i regel inte tyvärr

Av mauriz

Grafikkortet fungerar fint i en annan dator. Jag kan ju förstås ha fel, svårt med så högfrekventa ljud, men det låter som att ljudet kommer från moderkortets södra regioner. Ska testa med ett annat nätagg för säkerhets skull innan den åker ut!

tack

Av mauriz

Att de aldrig ska funka när man behöver dem. Glaskulor alltså.

Moderkort: asus m2npv-mx
Grafikkortet: Gigabyte GV-NX73T256P-RH
cpu: amd 64 3800+
windows xp

Av mauriz

Högfrekvent ljud från moderkortet, datorn vill ej starta.

Hej!

Har stött på ett intressant problem. När jag ansluter datorn till eluttaget så hörs ett svagt högfrekvent pip från moderkortet, det låter ungefär som när luft pyser ut ur ett litet litet hål. Jag tror att ljudet kommer ungefär ifrån pci-platserna. Ljudet förändras lite hela tiden och håller på iungefär 5 minuter, innan ljudet har slutat går inte datorn att starta.

Mitt pci-express grafikkort som jag vet är felfritt ger ingen bild, men det gör moderkortets integrerade grafikkort. När datorn väl surrar igång drabbas jag av BSOD vid xp loadingscreen. Känns av någon anledning som att moderkortet sjunger på sista versen. Tror ni det finns något att göra åt saken?

Ska även tillägga att datorn startar sig själv då och då.

Tack

Av mauriz

Ett första steg är ju att komma fram till hur stora kostnader man har för mat, hyra, el, busskort osv varje månad, dvs mer eller mindre fasta kostnader som man inte kommer ifrån. Sedan bestämmer man hur mycket pengar man vill kunna lägga på nöjen och sånt varje månad och det som blir över sparar man. Alternativt bestämmer man hur mycket man vill spara varje månad och låter det som blir över gå till nöjen. Tycker man att någon av de roliga summorna är för liten så är det dags att se över antingen sina intäkter eller sina fasta kostnader. Det är mycket lättare om man har en bestämd summa som man lägger undan i början av varje månad än om man bara försöker "spara det som blir över" varje månad.

Spara pengarna på ett konto ett antal månader för att bygga upp en buffert som är så pass stor att man med sina nuvarande kostnader kan leva på den i två månader. När man har byggt upp sin buffert är det dags att investera sin besparingar (inte bufferten alltså utan det man sparar från och med nu) så att de istället för att minska i värde, som på ett bankkonto, faktiskt blir värda mer med tiden. Enklast är troligen att sätta sina pengar i lite olika fonder, men om man vill slippa avgifterna så är ju inte heller handel direkt med aktier sådär jättesvår.

En fördel med att investera sina pengar, förutom möjligheten att få dem att växa, är att de inte är riktigt lika tillgängliga som på ett konto och det är alltså mindre risk att man med sin dåliga disciplin gör av med dem.

Av mauriz

Inte riktigt samma problem som jag har, men tack i alla fall. Det verkar alltså som att det inte är helt ovanligt att det här moderkortet lider av struliga usb-portar. Kommer det i så fall hjälpa om jag köper ett sånt här till exempel?

D-LINK DUB-C2 USB 2.0 PC CARDBUS ADAPTER

Tack

Av mauriz

Jag har nu testat att köra både Knoppix och Slax från live cds och inget av dem får något som kopplas in via USB att fungera. Men när jag testar samma sak i andra datorer går allt som det ska. Kan det vara så att det är något fel på hårdvaran?

När jag kopplar in en optisk mus via usb så flimrar den röda lampan.

Av mauriz

Nej, men windows behövde installeras om och något är galet med recoverypartitionen så jag var tvungen att använda en vanlig windows xp skiva. Alla drivrutiner har jag sedan hämtat från acers hemsida.

Av mauriz

Datorn fryser efter installation av USB-drivrutin

Hej, har just formaterat och installerat om win xp på en Acer aspire 5100, installerade även de drivrutiner som acers hemsida säger ska passa. Saknade dock fortfarande drivrutinen för USB så jag valde att låta windows söka på internet efter en passande drivrutin. En drivrutin installerades och det hela verkade ha fallit väl ut, men då frös datorn och jag kunde inte göra annat än att stänga av med knappen. När jag startade igen så fungerade allt i kanske 15 sekunder för att sedan frysa igen. Försökte komma in i felsäkert läge men även då frös den.

Jag har nu gjort ännu en ominstallation och undrar om jag kan göra på något klokare sätt när jag försöker få mina USB-portar att fungera. Det tar ju emot att ge windows fria händer igen och på acers hemsida lyckas jag inte hitta något.

Jag känner mig vilsen och skulle verkligen behöva ett par goda råd!

Tack, och trevlig helg!

Av mauriz

Datorn hade tydligen precis samma problem för ett år sedan, då löstes det genom att stänga av alla energisparfunktioner. Tycker det är märkligt att det inte funkar den här gången. Vore skönt att inte behöva formatera men det kanske ändå är det smidigaste alternativet.

Av mauriz

Datorn försätter sig själv i koma

Hej, försöker lösa lite datorbekymmer åt en vän. Det är en ca 1,5 år gammal stationär märkesdator som fungerar felfritt om man bortser från det faktum att den titt som tätt när man minst anar det går in i något slags viloläge ur vilket det är omöjligt att väcka den. Dvs, skärmen slocknar och visar "no input", högtalarna tystnar men datorn fortsätter att surra som vanligt. Det går inte att få någon kontakt med den vare sig genom tangentbord eller strömbrytarknapp, det enda man kan göra att att dra ur kontakten.

Först antog jag att den var överhettad men så verkar inte vara fallet. Har varit inne bland energialternativen och inaktiverat alla former av energisparfunktioner, vilolägen osv.

Har läst att någon funktion som kallas för hybrid sleep har lyckats försätta datorer i komaliknande tillstånd, men även det är nu inaktiverat och ändå fortsätter problemet.

Goda råd mottages med största tacksamhet!

Trevlig helg!

Av mauriz
Skrivet av panpo98:

mauriz:
Var har du fått Norge ifrån?
Varför står det då Uppsala på länken?
Kontakta Ibas Laboratories AB — Ibas Laboratories AB

Läste någonstans att labbet låg i Norge, men det är ju bra om så inte är fallet.

Skrivet av qhrizz:

den hittades ju ibland?

Den syns i bios ibland under ett namn bestående av konstiga siffror och bokstäver. Har dock aldrig lyckats få någon kontakt med den när datorn väl är igång.

Av mauriz

Ahlberg Data verkar något billigare, endast 5 - 9k för en normaltrasig disk. De håller dessutom till i Stockholm och inte i Norge som det dyrare IBAS. Spännande

Av mauriz

Kollar man runt här på forumet låter det som att IBAS är det enda rätta, men det verkar vara väldigt få som har någon erfarenhet av dem. Har telefonerat med dem nu och det kostar tydligen 10 - 25 k om man vill ha sina grejer på en vecka. Låter mycket, borde finnas billigare alternativ. Jag tar gärna emot rekommendationer!

Tack på förhand