Inlägg

Inlägg som Jocke83 har skrivit i forumet
Av Jocke83
Skrivet av VresiBerba:

Men jag skiter faktiskt fullständigt om det "stoppar" fildelningen eller inte! Det faktum att handlingen är olaglig gör att det har hela min support gällande att man beivrar påstådda handling. Så är det! Jag har samma förhållningssätt till i princip alla typer av brott, till exempel våldtäkt, vilket inte heller kommer stoppas av diverse förbud och lagar, men jag föredrar nog att man gör allt man kan för att beivra brottet oavsett om det stoppas eller inte.

Gäller det fortkörning också?
Teoretiskt skulle det vara möjligt att bilen rapporterar sig själv så fort man kör över angiven hastighet 30,50,70 osv.
Bör en bil rapportera sig själv och föraren böter?

Av Jocke83
Skrivet av Kastroullen:

Någon som vet något om Samsung R1 Lite högtalaren? Är det ok ljud för 790:- eller är det att slänga pengar i sjön?

Personligen hade jag slängt ett öga på JBL charge eller JBL Flip istället för den. Hittar inga direkt fantastiska reviews om den samt att Charge 2+ ligger på princip samma pris.

Finns gott om reviews om portbla högtalare som låter "klockrent"

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jocke83
Skrivet av Choffe:

Du behöver nog kolla med Lenovo vad som krävs för att den ska kunna köra på full prestanda (om det är ett krav). Jag råkade glömma min laddare på tåget runt jul, så jag fick låna pappas Lenovo 45W-paket. När jag körde på den körde grafikkortet för fullt, men CPU:n låste sig på 800 MHz. Fick bättre totalprestanda av att köra bara på batteri. Så när man kopplar in laddaren verkar den gå in i något smart läge och känna av hur mycket kräm som finns att tillgå. Om Lenovo vill avslöja var gränsen går för det så borde det gå att hitta en strömadapter i mindre storlek!

Om du orkar så får du gärna utföra ett test åt mig

Lek runt lite i windows power settings och kolla om det går att kringgå problemet med att man inte får full prestanda när en svag laddkabel är inkopplad.

Annars ypperligt bra information. Tackar!
Det där 45w paketet verkar vara intressant med notisen om att datorn throttlar ner.

Av Jocke83
Skrivet av Gh0sTy^:

Är mest tänkt till cs:go..Skyrim..Minecraft...wow ungefär.
Har idag en http://www.vastech.ca/asus-ultrabook-r505-dh51-15-6-i5-3317u-...

Jag har ingen aning om vad du får ut med den kombinationen men här är en tråd om en liknande dator med liknande speccs som den du länkande till på NoN

http://www.sweclockers.com/forum/trad/1457653-lenovo-ideapad-...

vi får ut ca ~250 fps i csgo t.ex

Av Jocke83
Skrivet av Gh0sTy^:

Helt klart godkänd. I5 + dedikerade grafikkort 940 +256gb ssd för under 7k gör det till en fin bruksdator. Inget prestanda mönster men det funkar att lira t.ex skyrim och gta V på den. Casual gaming laptop.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jocke83
Skrivet av guos89:

På vilket sätt är det relevant vad en enstaka butik har för ordinarie pris? Det relevant måste väl ändå vara att jämföra med vilket pris som produkten går att köpa för hos någon av alla seriösa butiker på den svenska (och i viss mån även utländska) marknaden.

En produkt som hos en butik prissänks så att den går att köpa till ett avsevärt lägre pris än butikens tidigare pris, låt säga 300kr istället för 1200kr, är fortfarande inte att klassa som ett fynd om samma produkt går att köpa hos en annan seriös butik för låt säga 200kr.

Nej det är inte relevant alls. Allt som betyder något är NU. Enda relevansen DÅ tid har är för att avgöra om det är dags att omevaluera sitt beslut om att köpa produkten a.k.a fynd. Nu har ingen ens sagt att lurarna ens är bra således helt omöjligt att evaluera så länge man inte vill göra det logiskt.

Rent logiskt:
Creative gör gaming prylar -> gaming prylar brukar vara skräp -> Tvivlar starkt på att man någonsin kommer kunna få ett vettigt ljud för ~200 kr -> ointressant = ej fynd per definition: "skräp är skräp oavsett pris"

Vs

webhallen sänkning med 800 kr -> 2999 på Bose qc 35.
Qc35 tillhör oavsett hur man än väljer att se på saken topskiktet av lurar med ANC+BT = inte skräp.
En sänkning med +20% till lägsta pris någonsin blir därmed ett fynd hur man än vrider och vänder på det Oavsett om det skulle gå att få tag från t.ex boxnågot för ~100 kr mer. Inte bara för att priset är lägsta någonsin men för att konkurrenterna ligger kvar ~3.8k (pxc550, mdr1000x osv).

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jocke83
Skrivet av Devil May Cry:

Varför vill de så gärna bli av med dem? Denna kampanj var "endast" till 2 Januari från början.
Ny revision på g? Något känt fel?

Varför kan det inte bara vara så att Elgiganten fick ett erbjudande om att köpa ett enormt parti av Philips för ett sanslöst bra pris och dom försöker nu sälja ut detta parti?
Du vet omsättning = good shit när det kommer till ekonomi.

Av Jocke83

Någon som hittat en smidigare laddkabel?

Skulle själv gärna vilja ha en som är konstant inkopplad och en som ligger i ryggsäcken. Men gärna en mindre klump än den enorma som följer med. Den behöver inte kunna ladda datorn på 1.5 h.

Av Jocke83
Skrivet av Mumu55:

Nu reas Amazon exklusiva Sennheiser HD598CS igen för 100€.
Vet ej hur länge priset gäller, eventuellt bara 1 dag som förra gången den reades.

Bekväma over-ear hörlurar (förmodligen samma modell som nya HD569 som kostar 1690kr i Sverige), detta är en sluten konstruktion och isolerar ljudet.
23ohm och 115dB känslighet så det är inga problem att köra från mobilen. 2 löstagbara kablar ingår. En 1,2m kabel med mic och 3,5mm kontakt. Och en 3m kabel med stora 6,3,mm kontakten.

100€ Amazon Spanien
https://www.amazon.es/gp/product/B01JP436TS/

Sennheiser HD 598 Cs vs audio-technica ATH-M50x
https://www.youtube.com/watch?v=z4vVhD0WjG0

Sony MDR-100aap Review - Better than the Audio Technica M50X?
https://www.youtube.com/watch?v=5Xby_KZmHsw

Om någon undrar om varför jag tipsade om Sony MDR-100aap

Av Jocke83
Av Jocke83
Skrivet av guos89:

Jag vill minnas att jag läste att inköpspriset på högtalaren för butiker var typ 750kr eller något i den stilen. Det ordinarie priset på runt 4000:- låter därför ganska högt, speciellt då "storebror" Go + play (2016) har ett ordinarie pris på 3000:-.

Med det sagt skulle jag ändå säga att högtalaren är ett mycket bra köp för de pengarna. Harman Kardon vet vad de sysslar med rent ljudmässigt och den enda egentliga nackdelen med högtalaren är batteriet som är väldigt underdimensionerat (högtalaren har 1st (!) 18650 batteri på 3,7v, 2600mah, ca 9.6whr).

Ljudmässigt spelar högtalaren ungefär i samma liga som jbl xtreme, marsal killburn, audio pro t3 med fler vilka alla kostar mycket mer än onyx studio 3's 1290:-. Jag skulle säga köp såvida inte batteritid och formatet är ett hinder. Ljud/krona är väldigt högt.

Skulle som ägare av onyx 1 vilja komplettera detta.
Letar du efter en släpbar högtalare för att ta med till stranden är nog detta inget för dig.
Letar du däremot efter en extremt kompetent högtalare att ha hemma som dessutom är hyfsat snygg med möjligheten att ta ut till balkongen/ sommar stugan dvs ett användnings område som täcker 90% i sverige så kommer denna pjäs med största säkerhet att fylla ditt behov.

För 1290:- kr är den ett kap oavsett hur ofta den hamnar där.
t.ex samsung level box slim reas ut på komplett för 390 och det här är definitvt minst 10 gånger mer högtalare även om den är 4 gånger dyrare.

Nästan så att jag skulle säga att det är löjligt hur mycket ljud man får för 1300 kr.
Och som ägare till t.ex en Onyx är det extremt irriterande att komma hem till folk som har kasst ljud och lyssna på musik.
Som Onyx1 ägare ser jag dock tyvärr ingen nödvändighet i att uppgradera då jag inte behöver dom extra funktionerna som Onyx3 erbjuder. Skulle jag äga en JBL Extreme så skulle jag inte heller köpa denna då jag redan äger en väldigt kompetent högtalare, trots att Onyx är snyggare.

Så enough! Onyx högtalarna är kompetenta och för 1300 kr så är den ett kap. Alla bör äga en högtalare i den här klassen!

Av Jocke83
Skrivet av Dendrite:

Jag har ett par som jag köpte för 1290:-. Är överlag nöjd med dem då dem har bra ljud och tar lite plats ihopvikta i det medföljande fodralet. Nackdelar som jag ser är att de gör lite ont på öronen om man har på dem flera timmar i sträck, samt att det förekommer missljud iform av ett sprakande/knäppande vid vissa situationer när man har noisecancelling funktionen aktiverad, t.ex. när man åker buss och det skramlar om inredningen när bussen kör över ett farthinder. Det sistnämnda är inget jätteproblem då det bara uppstår sporadiskt, men jag reklamerade mitt första par p.g.a. detta och samma sak gäller ersättningsparet jag fick.

Slutade upp med att jag beställde dessa:
Audio-Technica ANC40BT
https://www.komplett.se/product/864257/tv-ljud-bild/horlurar/...
för 790:-

på Prisjakt ligger dom på 1490:-

Kollade även på:
Philips SHB9850NC - Problem med brus (högt betyg i recensioner osv osv)
Sony MDR-100ABN - Problem med vinden utomhus (högt betyg i recensioner osv osv)
AKG N60NC - föll bort så fort man såg alternativen (Tack för input sweclockers)
Sony MDR-XB950BT - föll bort pga att jag inte är en basälskande hippeti hoppare (synd då dom var riktigt riktigt intressanta annars)

Det jag använder just nu är ett mw600i som har varit oslagbara (för mig) i många år nu.

Var på väg att antingen beställa ett par Sony MDR-1000X men där tyckte jag prislappen var lite väl saftig (nästan 4k)
Philips SHB9850NC & Sony MDR-100ABN kommer jag hålla kolla på och kanske ropa hem Speciellt Sony MDR-100ABN
Sony MDR-1000X om jag någonsin bestämmer mig att lägga 4k för ett par lurar, är inte direkt en audiofil så det är lite väl saftigt för mig för ett par lurar.

Tack så hemskt mycket för input.

OBS! Mitt främsta användnings område är resande! Flygplan, pendeltåg, tunnelbana osv.

Av Jocke83

Sitter och stirrar på köpknappen för ett par AKG N60NC

https://www.dustinhome.se/product/5010881828/n60nc
för 1360:- 100 kr över lägsta pris någonsin på prisjakt.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?pu=3240658

Tydligen så läggs AKG ner juni 2017 av Harman/kardon som äger AKG.
Reste nyligen med många timmar på flyg osv, insåg att jag behöver ett par lurar med NC (NoiceCanceling) som dessutom är hyfsat kompakta.

Förutom Bose QC serien finns det några andra lurar som är kompakta med NC i den här pris kategorin?

Av Jocke83
Skrivet av Morphond:

Fractal Design Define S (Svart)

Webhallen 699:-

Prisjakt 899:-

Webhallens pris gäller t.o.m. 22/1

Någon som har byggt i både r5 och S med vatten kylning?
Helt ärligt så ser jag inte fördelarna med ett S vs r5

Av Jocke83

Gav det till en kollega som bor åt samma håll som mig, som dessutom jobbar på måndag.

Av Jocke83

Precis när man börjar glömma hur pass lite folk vet om teknologi så utspelar sig följande scenario:

Nytillträdd kvinnlig mellan chef som arbetat med teknik i 30 år minst 20 av dessa i närhet av datorer.
Jag hade plockat ut en adapter från hdmi kabeln till projektorn i ett mötes rum så får jag följande mail: "Tja, du glömde ditt USB-Minne i mötes rummet, jag skickar hem det till dig så slipper du komma och hämta det"
jag: "??? Jag saknar inte något USB-Minne, använder mest google drive"
kvinna: "Jag brukar också googla på saker hela tiden, ett ypperligt verktyg fortsätt med det!"
jag: "?? ehh, okej. Ska göra det"
(tekniskt sett är jag hennes chef eller rättare sagt hela min avdelning är hennes chefer).

Igår kom ett brev på posten så jag öppnar ivrigt för att se vad det är för konstigt kvinnan skickat mig.
Till min förvåning har hon skickat HDMI adaptern med tillhörande kabel till projektorn, jag låg bokstavligen på golvet och kippade efter luft från den skratt attacken.

Så jag skrev ett mail till henne: "Vart är USB minnet du skulle skicka? Jag har fått en HDMI adapter med tillhörande HDMI kabel"
Varpå jag får detta till svar: "Jag skickade dig ett USB minne med strömkabeln, vad du tittar på vet jag inte vad det är för något. Du får ta och kontakta din chef"

Idag är jag fortfarande lycklig över att hon inte är min chef och att vi kommer att ha väldigt lite att göra med varandra.
Tänk vad lycklig man kan bli av att veta att man inte behöver vara i närheten av en viss människa igen!
(OBS damen kommer från kommunal sektor)

Av Jocke83
Skrivet av BergEr:

Yay Kpop, tycker dock det tappar mycket utan videos.
Har några låtar i listan, är fint när det hoppar mellan Kpop och t.ex https://www.youtube.com/watch?v=b_qJS78IMZE

https://www.youtube.com/watch?v=WIKqgE4BwAY

Är ju också grym imo.

Haha "Dainty delusive doll" var en av dom låtarna som fick mig att börja lyssna på melodisk metal så som Within temptation, fastnade dock aldrig riktigt för någon annan låt från enslavement of beauty. Klassiker!

I övrigt består min spel lista av all möjlig musik från världens alla hörn.
Däremot så blir det inte så mycket av "death metal" och "rap/hip hop" för min del... står inte ut med att lyssna på det ens.

Av Jocke83
Skrivet av f@boy:

Sitter med fingrarna på köpknappen, men är osäker. Jag har två Seagate expansion med Barracuda Green ST2000DL003 64MB 2TB, bägge köpta som externa diskar men den ena fick bli lagringsdisk i datorn och den andra kopplad till min router som backup.

Jag har fått varningar om fel på lagringsdisken tidigare och när jag gick förbi routern så stod hdd'n och hackade.
Så jag bör köpa nytt det vet jag.

Men är den här snabbare?

Att jag frågar beror på att det hackar när jag kör film på hemmabion från den externa, kan väl bero på annat också iofs. Köpte just en ny streamer som ska vara vassare. Ska testas i kväll.

Att flaskhalsen skulle bero på hastigheten på en fullt fungerande hårddisk vid streaming har jag svårt att tänka mig men allt är ju möjligt. Löser du det inte med en ny streamer så skulle jag kolla på nätverket om jag var du, och sist kolla på hårddisken.

t.ex Netflix uppger att det ska räcka med 25mbit för 4k streaming.
Skapa gärna en tråd här på sweclockers så hjälper sweclockers nog dig med att hitta flaskhalsen inklusive tips på programvara för att hitta flaskhalsen och löser ditt problem.

Hemma hos mig är det definitivt nätverket som är flaskhalsen.

100mbit på nätverket
Internet: 250 mbit

så fort jag drar ner en fil till datorn så suger den allt utrymme.
med 13 trådlösa enheter i nätverket som alla ska uppdatera, streama osv osv så behövs klart mer utrymme - därav är det på väg lite biffigare nätverk hem.

Löser inte sweclockers övriga medlemmar ditt problem så är jag hemma igen om ~14 dagar så skicka iväg ett pm om du behöver hjälp så ska jag hjälpa dig felsöka ditt problem.

Lycka till!

Av Jocke83
Skrivet av Bloopy:

Var på Biltema för nån månad sen, såg 2st bete sig "udda" sa till om detta i kassan å får svar tillbaka.
-Vilka...? Vi hade nån som stal 2 digitala elverk föra veckan.
-- eh... står i gång 14. 2st klädda i xxx med utseende xxx ålder ca: 20-25.
--- ? Nån stal 2 digitala elverk?... ... Hur fan lyckas dom med det?
- Jadu, vi vet inte, men inte är så att du bara kan gå ut med dom. Dom måste haft barnvagn eller dylikt.

Har även hört historier om dammsugare som blivit stulna. Tänk dig en 3-5m slang slingrandes runt. Dom gör det för bra för å vara sant.

Själv jobbat i butik å som mest har det varit en ölkorv instoppad under tröjan xD

Hört från vänner som jobbat på elgiganten att det försvinner demo tv apparater i storleks-klassen 70" samtidigt som butiken är öppen och som grädde på moset är dom fastlåsta med vajrar, inte för att jag förstår hur en sådan stöld går till men det tycker jag är ganska imponerande.

Av Jocke83
Skrivet av Andymannen:

Seagate Expansion Desktop Drive 4TB 999:- på elgiganten

Någon som har köpt en och tittat på vad det är för disk som sitter i?