Inlägg

Inlägg som Neoplasm har skrivit i forumet
Av Neoplasm

Apple handlar om en mijlö där 90% an snorungar inte har råd att vara. Mindre angrepp och mindre huvudvärk. Därför är mitt PC innehav reducerat till en Alien laptop som inte används för annat än spel. Jag är så less på alla spy warez aom kommer in bara för att du surfar. Överprisat utan tvekan men konsekvent mindre tillträde till miljön, låst!

Av Neoplasm
Skrivet av iNvasi0N:

håller med också! det här bygget förtjänar verkligen inte att få visas på förstasidan, sorligt.

Instämmer. Tacksamt nog är det fredag och det finns annat att avleda sig med.

Av Neoplasm
Skrivet av Defeat^:

ETT kort ska jämföras med ETT kort. Sen om man kan få TVÅ kort som är bättre till ett vettigare pris är ju en annan sak...

Givet argument men den förutsätter att den som du argumenterar mot kan använda en räknemaskin (fingrar räcker inte tydligen).

Av Neoplasm

Skrattande just nu. Såg att win8 tråden hade 9 inlägg och tänkte varför är många av de som skrev sina laddade inlägg här inte är där.

Av Neoplasm
Skrivet av MultiMan:

Stackars människa. Kan inte vara lätt att leva så full av hat, trångsynthet och avundsjuka.:(

Jag har har varit med till och från sedan första Macen 1984 (1977 om vi räknar Apple][) och Apple (mycket Steve Jobs) har varit lika visionära och vetat vad folk vill ha hela tiden han lett skutan. Otroligt ledsamt att han är svårt sjuk.

När jag körde visningar på den nya Macen (1a modellen, även någon Lisa) blev jag i princip alltid hånad av dåtidens PC-användare (IBM PC XT/AT) för att Mac var en leksak. Argument? Ett var att "det är bara småbarn som vill "rita på skärmen". Musen som fenomen var inget att ha (så tyckte många på riktigt)! Majoriteten var ingenjörer som egentligen helst av allt ville tillbaks till sin räknesticka, där de minsann hade full kontroll. I brist på det tröstade de sig med en IBM PC där de kunde knappa sig fram i DOS och vara trygga.

Att det ens finns ett fenomen som Apple-hatare är skrämmande, och småsint. Varje tråd eller artikelkommentar, var de än är, drabbas utan undantag. Vår tids farsot. Bara för att en stor grupp användare vill ha en färdiga integrerade lösningar som alltid fungerar, och ser bra ut. Med en infrastruktur som är väl utbyggd. Och som struntar i vad som sitter under skalet. Det är hela konceptet som räknas. Det finns inga som slår Apple på det och därför har de blivit stora (igen), och det har varit välförtjänt.

Att därför sitta och jämföra rena hårdvaruspecar mellan iPad och konkurrenterna är därför ointressant. Det är användarupplevelsen som är det viktiga. Och där levererar Apple en tilltalande produkt för många.

Man kommer långt med lite empati ibland.

Av Neoplasm

Ipad skapar inget behov. Den fyller vissa behov men inget av de är livsvital,

OBS: Jag programmerar inte i mitt yrke och jag spelar inte på Apple. (Angry birds, Fragger är väl rolig men knappast behov av superprestanda för de).

Jag är konsument. Jag använder elektronik och bidrar inte till tillverkningsprocessen. Mina pengar dock används för investering i nya produkter för det företaget som jag köper min elektronik från. Detta företag heter numera Apple.

För mig är Ipad:

1- Ersättning för min A5 filofax. Främst anteckningar, adresser, visitkort och kalander. Men det var inte lätt att hitta ett läder fodral som har några bifunktioner för kreditkort (filofax är ju oändlig i att lagra plastkort och visitkort, utöver mynt och lite cash. Alarm funktion och agenda överlägsnar filofax. Charmen med papper och penna är väl faktiskt oslagbar hos filofax därtill. Det är elegant med papper och bläck.

2- Vid surfande fällas upp snabbare än laptop och erbjuder mer behaglig textstorlek än Iphone. Detta fungerar i alla obekväma situationer såsom stående i en hörna, hållplats och på buss och tåg (2 klass). Du kan surfa även om du har bara 5 min på bussen (det tar 5 min att ta ut laptop, hitta en vinkel och starta upp den). Och lika mycket för att stänga av och stoppa ner den i väskan.

3- Lättare att bära än laptop på konferenser och mer hållbar batteri. Ryggsäcken blev 2 kg lättare vid konferenser. Även med keyboard är jag 1,5 kg i fördel.

4- Minst tio appar än så länge som stöd för mitt yrke. Och då menar jag appar som jag använder nästan varje dag istället för klumpiga böcker, mallar eller pärmar.

5- Nu även högre funktionalitet för Skype.

6- Synca omedelbar allt du vill utan att behöva stoppa in ett modem. Oh, säg inte inbyggd sådan. Min senaste Lenovo w500 var top-in-line (35tkr) men fungerade aldrig optimalt utifrån vare sig batteritid eller connectivity med sin inbyggda modem. Pensionerades efter knappt 1,5 år och aldrig Lenovo eller win för det andra efter det. Här blev det en brytning från mig och efter att haft win som religion 1990-2009. Nu närmast total övergång till MAC. Mac pro används snart som game maskin därtill.

7- Lilla skärm på tel är obehaglig för surf o kalander. Iphone är en tel för mig. Oh, jag har haft PDA mest Ipaq sedan 2004 och alla var katastrof i sina funktioner. Timmarna som jag ägnade åt att försöka synca Bt, få larm att fungera och varenda mjuk start efter varje app.

edit språk

Av Neoplasm

Det lönar sig att vara originell,

Av Neoplasm
Skrivet av Hellspawned:

Så jäkla bra skrivet, håller med dig helt

Instämmer. Dessvärre tror jag inte att det kommer att räcka till. Vänta och se! Det kommer att hända i denna tråd och inte nästa,

Av Neoplasm
Skrivet av SnowJim:

Hehe kan du inte förklara varför? Jag såg en jämförelse någonstans och rent hårdvarumässigt så var IPad2 snäppet efter (ex upplösning, lagringsmedia, anslutningar, donglar, mono ljud m,m) dessutom är IPad1/IPad2 den enda plattan (som jag sett) som inte stöder flash? så vad är det som gör IPad2 så mycket bättre än konkurrenterna?

Räcker väl med att jag har råd att köpa en?

Av Neoplasm

Äntligen blir det ett köp. Nästa gen lär få bättre skärm men vem bryr sig. Upplösningen är fullt adekvat för ämnad funktion. Min reseportfölj är snart komplett: Iphone, MBP 15 och Ipad2. Mobilitet utan desslikes.

Av Neoplasm
Skrivet av lundstrom.emil:

Kör du OSXpå en pc så får du 50% av batteritiden, och Vista är inte en bra jämförelse när det kommer till batteritiden. Ubuntu skall tillhöra de strömsnålaste OSena, och win7 har något bättre än Ubuntu.

Och vad baserar du ditt utlåtande på? Läs och grunda innan du öppnar munnen!

http://www.anandtech.com/show/3889/apple-macbook-pro-13-as-wi...

Från Anand med win7 ,

And for good reason; the MBP13 showed fairly similar battery life to some of the older Core 2-based systems. With it’s 63.5 Wh lithium polymer battery, the MBP hits 5.5 hours on our ideal-case battery test, and exactly 5 hours on the web browsing test. While this is decent for the average Core 2 notebook, it’s pretty woeful compared to the OS X battery life of the MBP. If you have no reason to run Windows (program compatibility, gaming, etc) you’re better off in OS X just so that you can get about double the battery life.

Jag tror bestämt att hatet mot Mac är bara en klasskamp och inte mer än det. De som har o de som inte har. Jantelagen my ass! Tråden handlar om Mac och som vanligt samlar den de som har starka åsikter mot MAC. Vi köper inte Mac för att den är perfekt. Vi köper den för att den fyller våra krav på estetik, funktion och smidighet. Om alla inte har råd med det är väl en extra krydda!!!

Av Neoplasm
Skrivet av Satakarnak:

det är det ända som betyder nått därför kör man pc

Solklar exempel på någon som inte talar samma språk.

Det kallas mobilt för en anledning. Liknande siffror har jag sett för win7 men får inte träff på sök ännu.

http://www.anandtech.com/show/2785/the-new-macbook-pro-part-i...

Av Neoplasm

Folk som använder MBP behöver inte ha alla program som en win-freak är tvångsmässig vid. Som alla andra maskiner kan en mac gå sönder och detta är inget undantag. Delarna tillverkas till trots av samma kinesiska fabriker oavsett om de paketeras under Lenovo eller Mac. I övrigt får var och en ha sina + och - listor när de köper en hårdvara som överensstämmer med sina behov. Jag har en win-maskin hemma enbart för spel, och allteftersom jag spelar mindre med åldern och professionell utveckling (ej data-relaterad) blir den utan ström.

Av Neoplasm
Skrivet av rullekorn82:

Nej men jag har fortfarande rätt till en åsikt. Varför hänga på ett forum om ingen bryr sig om ens åsikt? Ditt resonemang är barnsligt. Alla som äger en mac vet ju att det inte är hårvaran man är ute efter. Inte sant? Du kan ju ingenting om marknaden och marknadsföring vilket bekräftas med det att du säger att ingen köper mac i blindo. Tvärtom har dom en helt fantastisk marknadsföringsapparat där många som egentligen inte behöver mac köper ändå. Visste du att Mac marknadsförs hårt mot studenter? Studenter som spelar lite spel tillochmed!

Det är helt fantastiskt hur en del människor" är" en produkt och tar kritik mot själva produkten personligt.

Linjärt resonemang. Precis genom en fyrkant. Vi pratar väl fortfarande om MBP och inte MAC. Forumet är inte ämnad för censur och du har rätten till din åsikt på samma sätt som jag. Rekap: Leva och låta Leva. Övrigt är besvarat.

Av Neoplasm
Skrivet av rullekorn82:

Ja men varför uppdatera mac pro iöht? Nishad till ungefär 10-15% av marknaden är ingen liten nish heller och ditt argument är störtlöjligt, for crying out loud som du säger. inte är HP Envyn nishad till världens befolkning heller men skulle aldrig acceptera en sämre v2 till samma pris. Man måste vara rent av dum i huvudet för att göra det, eller hjärntvättad. Take your pick.

Kan ju tillägga att jag själv varit väldigt sugen på att köpa en 13" mac pro till studentpris och jag hoppades mycket på den här uppdateringen men som casual gamer hade jag gärna sett att man kan spela Starcraft 2, Civ 5 och Modern warfare på den.

Det är ingen som knuffar macen ner i ditt svalg och ingen bryr sig om du accepterar eller inte accepterar en produkt erbjuden enligt det fria valet i en fri marknad. En del av driften är väl att inte många studenter går runt med MBP i handen, eller var det verkligen hårdvaran du var efter?

Skrivet av Zyriak:

Det finns folk som köper allt möjligt oavsett hur bra en produkt är, men tycker det ändå är schysst att belysa svagheterna för folk som funderar på att köpa en. Folk är besvikna för att det bara är en liten uppdatering, visst processorerna är kanon men i övrigt är det likadant eller till och med sämre. Många är ute efter 13" men den har ju direkt dålig hårdvara för det priset och alla kanske inte har råd att betala 20-25 kronor som toppmodellerna kostar.

Tycker det är obehaligt när folk tar illa upp för att andra ger konstruktiv kritik på en dator, det är inte konstigt att det hela ses som en sekt och det är väl därför Apple inte behöver bry sig, dom vet att det finns en stor grupp konsumenter som följer dom i blindo och köper enbart baserat på äpplet.

Jag har inte tagit illa upp vid kritiken. Snarare skrev att det är ingen som bryr sig om du tillhör eller inte tillhör målgruppen. Leva och låt leva.

Det är bara märkligt att man skriver inte om styrkorna kontra svagheter. "Folk"?? Nope Mac är inte byggd för foket. Kan du inte betala för det så slipper ha det. Nåväl du jämför väl knappast en Volvo med BMW med samma utrustningsgrad men till ett prisgap på 200tkr? Host!! BMW är inte byggd för folket heller. Det är så väl knappt att Volvo är byggd för folket heller.

Sekt? En marknadsandel är ingen sekt. Ingen köper Äpplet i blindo. Det är nog raka motsatsen. För övrigt så har aldrig köpt en vara utan att googla den, samt invänta 6 mån barnets sjukdomar.

Av Neoplasm

Besviken, sorgsen, smartare, dumma, borde har varit, sämre val till priset, bla bla bla....

Who cares for crying out loud.

Du antingen köper varan eller inte köper den till angivna specs. Produkten är nichad och inte är ämnad för jordens population. Den lär även fortsätta finnas om du och jag inte köper den.

Av Neoplasm

Synd,, sjunkande skepp som går för en redan sjunken man

Av Neoplasm

Syns definitivt. Den har ett syfte och det är att synas. Kaos av linjer till trots med ordning. Just vad design skall kallas.

Av Neoplasm
Skrivet av piddeman:

Dock med drivers som aldrig funkar Och ett tiotal hotfixes i månaden xD

Har man inte hört detta förr? Oldies har sina charm såsom gammalt surt öppet vin. Hmm kallas ättika då, dyr ättika,

Av Neoplasm

Tystnad + max prestanda = får kosta inom resp prisklass. Om man når det genom 2 eller 1 gpu är väl sktsamma. I grund och botten handlar det om max 3 års prblemfritt game. Om du når detta genom 1,2 eller 3 kort är dito. Dvs skitsamma.