Inlägg

Inlägg som Neoplasm har skrivit i forumet
Av Neoplasm

För att inte slå en spik i kistan:

Strömmen vållar vävnadskada genom värmeutveckling, ström i motstånd alstar värme. Samma princip som finns i köksspis:-) Hjärtat och blod kokar dvs!

Spänning vållar överretning i hjärtats elektriska rytmbana (styrd via sinusknutan och AV-knutan). Därför ger arrytmi dvs rytmstörning (tex flimmer, fladder eller takycardi). Hjärtat går i otakt och cirkulation störs. Följden blir syre brist i själva hjärtat och hjärna. Död!

Båda två kan döda dig. Båda två i kombination har större chans att döda dig:-)

Ni som förespråkar att si och så terra volt med liten ström inte skdar, menar väl statisk elekricitet inte växlande?

Det är verkligen roligt att se er tekniskt intresserade enbart tänkande i 2D:-) En vektor mot medicin skadar inte eller?

Av Neoplasm

Finns det något bättre än att vara i närhet av sin dator som julpynt? Du och din Dator är bästa pynt eftersom det är ovanligt!

Av Neoplasm

Vi argumenterar inte:-)

Av Neoplasm

Ni är verkligen sanslösa. Alla snackar om statistik utan någon som helst tillgång till data. Okunnighet? Som sagt, jag bor inte under en och samma tak som ni bor under:-) Gör vad ni vill!

Av Neoplasm

Jag är less:-) Det är inte mitt hus och inte min Moder heller som sover under samma tak!

Jag har respekt för elekricitet och kan inte tvinga dig att göra detsamma!

Av Neoplasm

1) förkastligt: det finns troligen 5 miljoner hushåll i Sverige, om även 100 av dessa blir brända pga av elfel så är det 0.00005% sannolikhet för brand.
Hur många hushåll har dator i trälådor?:-)
2)Det går trots allt 220 volt i apparaten? Dessutom hemgjord och många kör med modda sin nätdel:-) Många unga grabbar dvs!
3)Behöver inte ens argumentera mot denna! Gnista är en urladdning och kan uppkomma var än du har katod och anod! SKADAD DATOR KAN AGERA SOM DEN BEHAGAR

Av Neoplasm

Allt det du pratar om är optimerad för minimal risk via beprövad erfarenhet. Vad i lägger du en trädator som beprövad erfarenhet?

Av Neoplasm

Jag har aluminium låda och om plast/gummi brinner så är den inkapslad! Lyckat till att få en trälåda CE-märkt? Jag vet att gamla Tv apparater som installerades i träbox, var ett dödsfälla vid flertalets incidenser.

Om trä var ämnat att kapsla elekronik, borde vi väl ha sådana apparater i Ek pga lyxkänslan:-) jag skulle vara den första som införskaffar sånt.

Jag är faktiskt rädd för sånt pga utveckling av giftig gas. Inte alls nödvändigt att du dör av eld, snarare bara av gaser. Har en brandvarnare i varje rum just därför.

Av Neoplasm

Roligt att ni bedömer sannolikheter? varför ta risken överhuvudtaget? Jag undrar vem betalar notan om branden slog på den lilla, lilla chansen? Hemförsäkring täcker väl knappast det om inget tillägg är tecknad!

Av Neoplasm

Märkligt vad ni anstränger er att övertyga mamman:-) Jag undrar om någon av er är föräldrar och har ansvaret för ett hushåll? Skulle ni i så fall acceptera en tonåring som monterar en dator i trälåda?

Av Neoplasm

Argument behöver hon inte!? Du bor under hennes tak och betalar troligen ingen hyra? Enkel ekvation:-) Är du minderårig därutöver är det dubbelekvation med fördel MAMMAN!

Du får leka med ditt liv inte andras!

Av Neoplasm

Nebukadnessar:-)

Av Neoplasm

Detta måste vara det mest ignoranta projekt jag har sett. Bor ensam i mitten på en ö? Kartong som lätt antändas och således bådar för brand. Man skall tänka på annat än sig själv!

Alla våra svenska hus är ju byggda av kartong:-)

Av Neoplasm

Hej allihopen!
Har ni hört talas om Schizofrenia:-) Jag tror det finns lite kemiska substanser som kan få dessa röster att försvinna? Alternativ använda en tyst heatsink med en cykelhjälm när ni sitter framför dator?

Av Neoplasm

De saknar det tyvärr, jag kan kolla om Captech säljer sina produkter via andra företag istället. Jag tänkte ta chansen och stasa på Chieftec 250 Watt initialt som jag beställde oxå från komponent.se.
Läst nämligen vid flera trådar att jakten efter watt-tal är en myt och riktad mot de som vill ha maximal ansultning/flera enheter.

Jag komemr att ha P4 3,2, Radeon 9800XT, dvd-spelare och två hårddisk. Effektmässigt behöver de aldrig mer än 200 watt teoretisk. Hoppas att systemet är stabil vid uppstart.

Av Neoplasm

Äntligen,, tack så mycket! Jag är medveten at de är något dyrare. Synd bara att jag missade beställa den med original lådan.

MasteraCe! Båda addreser var fullt bra och erbjöd 300wattare! Mycom verkar ha ett snäpp högre kvalitet på sina nätdelar.

Av Neoplasm

Tack så mycket!
Jag har redan fått nobben från Whynoi.se och komplett se avseende Enermax och Forton som finns i deras sortiment. Trots att dessa två tillverkare har 2U i sitt utbud.

Har skrivit nu till Dustin och captech och håller tummerna.

Av Neoplasm

2U-nätdel behövs!

Hej allihopen!
Jag skulle behöva hjälp med min nya HTPC-låda som jag fick nyss från Atechfabrication. Trots att den är full-ATX, behöver den ett kompakt 2U nätdel. Något som jag missade vid grundbeställning.

Känner någon var kan man få tag i den? Enermax, Fortron och flera andra, har ett par sådana i sin produktlista.

En datorbutik som är specialiserad i server och rack borde ha dessa i sitt sortiment?
Jag har än så länge hittat bara en Chieftec 250W hos Komplett.se. Är lite för klen kanske för mitt system.