Inlägg

Inlägg som Killafew har skrivit i forumet
Av Killafew

Ny HTPC med spelmöjligheter, rådfrågning

Hej,

Funderar på att skaffa mig en ny HTPC eftersom att min 2010 Mac mini har gett upp totalt... egentligen vill jag ha en ny mac, men det finns ingen (förutom minin som Apple totalt förstörde med sin senaste uppdatering) som passar som HTPC. Nya minin är alltså inte ett alternativ tyvärr.
Så då återstår bara PC (suck), men det har fördelen att jag får välja själv vad jag vill ha och då funderar jag på att ta i litegrann så att den även går att använda som spelmaskin. Har satt ihop vad jag tror är en ok speldator på dustin, men behöver er hjälp för att se om det är något jag missat eller om någon del bör bytas ut mot en som passar bättre!

https://www.dustinhome.se/favorites/index/1424156?utm_campaig...

Är väldigt tacksam för all hjälp! Skulle gärna vilja ha en silvrigt chassi, men hittar inget som är litet och tar ett ok grafikkort... så har ni tips där är det extra uppskattat!

Av Killafew
Skrivet av m0rk:

Redigt snyggt.. Hade dödat för det skrivbordet!! En klar 5:a från mig

Edit:
Vad är det för porrig grön lampa du har där?

Tack.
Lampan är gammal... du får leta på auktionssajter om du vill ha tag på en liknande

Av Killafew
Skrivet av nisse82:

Tja vart fick du tag i det där skrivbordet?
I övrigt så är det ett trevligt skrivbords upplägg du har där "tummen upp"!

Skrivbordet kommer från Bluelounge köpte mitt hos Apple, men det finns även hos några andra webbutiker.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=726399

Av Killafew

Alltså grejen med stolen är att jag inte ville ha en "kontorsstol" för att dom framförallt är så fula. Denna blev över i renoveringen och passade bra ihop med bordet. Jag sitter aldrig några längre stunder framför datorn hemma ändå, får nog av det på jobbet. När man är hemma finns det massor av andra saker som behöver göras

Av Killafew

form före funktion...
Den é ok, men man sitter inte gärna flera timmar i sträck utan att röra på sig, något jag faktiskt kan uppskatta.

Av Killafew

iMac 27" late 2012, Bluelounge skrivbord

Det va längesen jag la upp ett galleri här så tänkte göra det nu då det hänt en del sen sist...
Touchskärmen har sålts liksom i princip alla möbler, lägenheten har renoverats och nya leksaker har införskaffats.

Skrivbordet kommer från Bluelounge och heter "Studiodesk". Det har ett litet trevligt fack undertill för kablar, routers och allt annat man vill ha utom synhåll. I mitt fall en timecapsule, modem, kablar, laddare till alla bärbara enheter och en laptop, trots det finns det hyfsat med plats kvar. Finns även hål för kablar lite överallt i skrivbordet så man ska kunna gömma alla kablar som går in/ut från facket.

Datorn är en 27" iMac med i7 cpu, 24gb ram, 1tb fusion drive och 680mx...

iMac 27" late 2012, Bluelounge skrivbord

Av Killafew
Skrivet av tolle:

Slå på ssh servervn på macburken och kör rsync för att göra backups?

Tack för tipset! Jag får läsa på lite om hur det funkar

Av Killafew

ja det borde räcka att ha en tunnel från kontoret.
Första backupen görs givetvis lokalt för att sedan bara kopiera filer som ändrats/lagts till över nätet.

Har testat Gbridge som verkar vara precis vad jag är ute efter (förutom att det bara funkar till windows), men den stöter på patrull i nån FW/Router på kontoret direkt och kan inte koppla upp sig pga stängda portar... Börjar nästan tro att det här är ett omöjligt uppdrag utan att försöka öppna någon port på kontoret...

Av Killafew

Backup mellan kontoret och hemmet, stora mängder data.

Hej,

Har hållit på att få ihop en smidig" backup lösning för kontoret en längre tid men inte riktigt hittat något som passat... så tänkte att Sweclockers kanske kan hjälpa till!?
Jag behöver, enkelt förklarat, göra en speglad kopia av ca 5TB data från kontoret till en extern hårddisk som står hemma. För att krångla till det hela ytterligare så körs det windows 8 på kontoret och osX Mountain Lion hemma... med möjlighet att köra windows 8 via parallels hemma om det skulle bli nödvändigt!

Jag vill allra helst ha tips på ett program som man installerar på båda datorerna, loggar in och "vips" så dyker båda datorernas delade mappar upp som nätverksmappar. Då kan jag använda ett "vanligt" backup program och bara välja hemdatorns externa hårddisk som backupdisk. En typ av VPN tjänst utan något krångel helt enkelt.
Testade teamviewers inbyggda vpn tjänst men fick det inte att fungera, eventuellt för att rätt portar inte är öppna i routrarna hemma/på kontoret. Kan heller inte öppna portar som jag vill på kontoret och behöver därför ett program som kan koppla upp sig "automatiskt" via en redan öppen port.

Tacksam för all hjälp!

Av Killafew

är det värt att köpa ett kort med extra ram för videoredigering?

Det va ett tag sen jag var helt up to date med specs på grafikkort, så skulle behöva lite råd av er.
sitter på ett 3870 just nu men ska byta till Nvidia för att kunna utnyttja MPE (Mercury GPU acceleration) i Adobe Premiere och After Effects.

Vad jag har kommit fram till är att mängden CUDA kärnor spelar mindre roll än vad minneshanteringen gör. dvs ju högre hastighet på minnena och ju "bredare" minnesbuss destu bättre är kortet på att rendera video.
Vad jag hittat själv så står valet mellan dessa kort,

GTX580 : 384bit minnesbuss 192gb/s, 1,5gb ram, 512 CUDA cores -ca 3000kr
GTX580 : 384bit minnesbuss 192gb/s, 3gb ram, 512 CUDA cores - ca 4000kr (är det värt att ha mer ram vid videoredigering, eller används det bara när man spelar spel i höga upplösningar?)
GTX560ti-448 : 320bit minnesbuss 152gb/s, 1280mb ram, 448 CUDA cores - ca 2000kr (gtx570 verkar ha ungefär samma specs, men kosta några hundringar extra...?)

Spelprestandan spelar absolut ingen roll för mig, jag är bara ute efter extra kraft vid videoredigering! Dock kommer ju även frågan om övriga komponenter i datorn kommer att flaska...?

Datorn i övrigt kör en i7 2600 (3,4Ghz) och 16gb ram.

Av Killafew

tack för ett mycket bra svar Roger!

Då vet jag vad som kommer... kan dock inte vänta, så det får svida lite extra i vår om dom nya 6+ kärniga cpu´erna visar sig vara överlägsna i7 980X.

En annan fråga, hur é det med minnen? Är det lönt att köpa överklockade minnen direkt, eller är det något annat man bör kolla på? Kan tillägga att det är väldigt minnesintensiva applikationer som körs, och hastigheten har stor betydelse!

Av Killafew

Sandy Bridge prestandaökning

Hej,

Ska köpa en ny arbetsdator, och undrar hur det ser ut i vår med Sandy Bridge. Kommer det några Extreme processorer eller kommer i7 980X fortfarande att vara "snabbast"?
Samt, kommer Sandy Bridge att vara pinkompatibel med i7 980x? (om det nu kommer nya extreme processorer som är mycket bättre...)

Av Killafew

Produktionsdator för live HD produktioner

Hej,

Den här datorn ska som synes användas för att producera tv, webstreaming och dvd/blu-ray produktioner, live.
4-8st HD kameror ska kopplas till datorn, och liveklippas tillsammans med diverse effekter, för att sändas via internet, direkt till storbilds skärmar eller bara för snabba dvd produktioner.
Med andra ord är det en väldigt kraftfull dator som ska byggas.

Hårdvaran jag kollat på är som följer:

CPU: 2x XEON E5520
Moderkort: EVGA Classified Super Record (Stödjer dubbla XEON cpu´s och har 7st pci-express x16 kontakter)
Ram minne: Corsair Dominator DHX, 24GB (3x4gb/cpu), DDR3 PC12800/1600Mhz CL9
Grafikkort: XFX Radeon HD 5770 1gb (grafikkort som bara tar upp en pci plats)
SSD Hårddisk: 2x OCZ Vertex 2E 60GB (Raid)
Hårddisk: 2x Seagate Barracuda XT 2TB, sata 6gb/s, 7200rpm, (raid)
Capture card 1 1x Blackmagic Decklink Intesity Pro (för HDMI video ut)
Capture card 2 2-4x Blackmagic Decklink Duo, 2 independent HD-SDI inputs/outputs
Skärm 1 2x Dell U2311H, 23" IPS screen
Skärm 2 ACER T230HBMIDH, 23" Multitouchscreen (Används som mixerbord)

Allt som allt, med programvaror och andra tillbehör skulle detta landa nånstans runt 70´000kr. Det är ingen billig dator, men ser man till vad den ska användas till så är det ca 1/3 av priset mot vad en bildmixer kostar.
Problemet som jag ser det är om datorn verkligen är kraftfull nog att klara av att mixa 4-8st HD kameror utan att droppa frames, vilket iofs knappast går att svara på innan man testat... men all input ni kan ha om eventuella flaskhalsar vore väldigt uppskattat!

Av Killafew
Skrivet av lollol7:

Enheten funkar väll så att man antingen drar ut släden eller hela CD läsaren och sätter in sin SSD hårddisk där istället så att man inuti kan ha kvar allt som det var men istället för att ha en CD läsare när man spelar så kan man sätta i sin SSD hårddisk?

nej, det är en kombinerad optisk enhet och ssd! d.v.s både en vanlig hårddisk och en vanlig dvd-brännare

Supersmart! Jag behöver en optisk enhet i min laptop, och mycket hårddiskutrymme samtidigt som man ju vill ha en ssd för snabbheten. Så det här är ju kanoners!

Av Killafew

Finns program till datorn som skickar ljudet via ditt trådlösa nätverk, tex "Airfoil". sen sätter du bara en annan dator, en ipod touch, iphone eller en airport express vid dina högtalare/förstärkare så får du ut ljudet genom den.

då slipper du åtminstone kablarna som går från datorn till ljudsystemet.

Av Killafew

Airfoil är ett smart litet program som skickar ljudet över nätverket till airports, iphones, ipods eller andra datorer... dock kan du inte byta låt eller se vad som spelas genom programmet.
Men det är en lösning för att få ut ljudet iaf.

Av Killafew

Vad jag vet så stödjer inte boot camp windows 7 ännu...? lite skumt att det fungerade innan dock!

Av Killafew

En idé som inte är helt klockren, samt ganska dyr tyvärr är att köpa 3st airport express
http://store.apple.com/se-edu/product/MB321Z/A/AirPort-Expres...
Då får du möjligheten att i itunes välja vilka högtalare som skall vara aktiva. Jag har själv dock aldrig testat detta så du bör forska lite mer om man kan ha 3st samtidigt. Nackdelen är ju att det är helt onödigt för dig att ha ljudet gå omvägen via ett wlan när dina förstärkare står så nära datorn...

Annars tror jag på en hederlig ljudswitch! finns switchar med fjärrkontroll till. Annars antar jag att du kommer ha pekskärmen ganska nära datorn? så det borde ju gå att fixa en snygg liten kopplingsdosa bredvid skärmen där du växlar mellan vilka högtalare som ska vara aktiva genom 3st enkla "av/på" knappar. Det går ju enkelt att bygga själv oxå om du vill.

Edit: Med airport express och itunes så kan du även styra musiken, volymen och ändra aktiva högtalare via en ipod touch/iphone. Ganska smidigt när du inte orkar gå till skärmen för att ändra.

Av Killafew

Den vanliga rabatten Apple har kört med har varit 51-101$ dom senaste åren. Ser inte varför dom helt plötsligt skulle höja det så drastiskt.
Dessutom har den här nyheten blivit sågad på andra sidor, då den läckta bannern bakom nyheten anses uppenbart fejkad.

sorry, men 25% rabatt lär inte hända.

Av Killafew

antar att du menar att du har en iphone och ett löst mobilt bredband med vanlig USB dongel?
Har du telenor som operatör till iphonen så bör det gå fint att koppla ihop dina två abonnemang till ett, alltså att du har mobilt internet på din iphone och får ett extra simkort till det abonnemanget som du kan stoppa i din usb dongel.

Har du inte samma operatör på det mobila bredbandet som din iphone så är det däremot värre. Vad du kan göra då är att dela din internetanslutning från din laptop och sätta upp ett trådlöst nätverk som din iphone kan koppla upp sig emot. nackdelen där är ju dock att din dator måste vara igång för att du ska kunna surfa från din iphone med datorns internet uppkoppling.